NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Leicester doveo drugo ovoljetno pojačanje

SLUŽBENO: Leicester doveo drugo ovoljetno pojačanje

Leicester City je kompletirao transfer defanzivca Sporting Gijona Luisa Hernandeza, koji je sa ‘Lisicama’ potpisao četverogodišnji ugovor.

Leicester doveo drugo ovoljetno pojačanje Luis Hernandez

Tim Claudija Ranierija je imao nevjerovatnu sezonu u kojoj su postali prvaci Engleske, iako su im na početku sezone mnogi predviđali borbu za opstanak.

Međutim, talijanski taktičar i njegovo osoblje su na sjajan način motivirali tim, te do kraja sezone igrali na fantastičnom nivou. Ranieri je odlučio krenuti i po nova pojačanja, a jedno od njih je Hernandez, koji stiže nedugo nakon što je u klub stigao golman Ron-Robert Zieler.

Na službenoj stranici kluba su danas potvrdili da će u klub 1. jula, kada se i službeno otvori prijelazni rok, stići defanzivac Hernandez iz La Lige, koji je potpisao četverogodišnji ugovor.

Da stvar bude još zanimljivija, on u klub stiže besplatno jer mu krajem ovog mjeseca ističe ugovor sa Sportingom. Nekadašnji član akademije Real Madrida je odigrao sjajnu sezonu u kojoj je propustio samo dvije utakmice svog kluba u La Ligi.

Sporting je u posljednjem kolu osigurao ostanak u najvišem španjolskom rangu, a Ranieri se nada da će Hernandez pomoći njegovom timu da ponovi veliki uspjeh i sljedeće sezone. Na poziciji centralnog defanzivca konkurencija će mu biti Robert Huth i kapiten Wes Morgan.

[su_bet_at_home_o_la_la]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!