NaslovnicaVijestiSouthampton odbio ponudu Liverpoola za reprezentativca Republike Irske

Southampton odbio ponudu Liverpoola za reprezentativca Republike Irske

Southampton odbio ponudu Liverpoola za reprezentativca Republike Irske. Prema pisanju Mirrora, Liverpool je poslao ponudu na adresu Southamptona za potencijalno potpisivanje njihovog napadača Shane Longa, ali da su Saintsi uspjeli da se odupru i odbiju ponudu za reprezentativca Republike Irske.

Southampton odbio ponudu Liverpoola

U izvještaju se tvrdi da se Liverpool nada da će osigurati potpis igrača za kojeg su navodno poslali 8 miliona funti, ali Southampton je odmah odgovorio da nema namjeru da ga pusti sa St. Mary-a.

Charlie Austin je stigao na Southampton iz QPR-a, ali čini se da neće biti zamjena za Longa za kojeg se navodno govorilo da će otići do kraja januara.

Liverpoolova zainteresovanost i pristup Shane Longu bi mogla doći kao iznenađenje za sve navijače Redsa, koji se nadaju da će vidjeti jedno veliko pojačanje na Anfieldu u ovom prelaznom roku.

No, klubu sa Anfielda je potrebno pojačanje u napadu, s obzirom da su Daniel Sturridge, Danny Ings i Divock Origi povrijeđeni, što je ostavilo Jurgen Kloppa u vrlo teškoj poziciji.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Christian Benteke se i nije baš pokazao dosljedan ove sezone, dok je svestrani Roberto Firmino počeo da igra mnogo bolje u napadu.

Ostaje da se vidi da li će Liverpool pojačati svoj interes u Longa ili će Jurgen Klopp odustati nakon prvog odbijanja, ali sigurni smo da će ovo biti zanimljivih par tjedana za klub iz Merseysida.

Nakon što je pretrpio poraz na Anfieldu protiv Manchester Uniteda u nedelju, Liverpool će jasno trebati nova pojačanja i potragu za prva četiri mjesta u Premiershipu.

Long je svoju karijeru započeo u Cork Cityju koji su ga otkrili i doveli sa stipendijom 1. jula 2004. godine. U prvi tim je pozvan 2005. godine kada je menadžer Dolan zamijenjen i novi menadžer mu je dao priliku da debituje u seniorskoj Irskoj ligi 25. marta 2005. godine. Ušao je kao zamjena za Joe Gamble-a. Zatim odlazi u Reading zajedno sa Kevin Doyle-om kojeg je Corck City morao prodati zbog ugovorne klauzule, ali okolnosti Longovog transfera su nepoznate. Long je potpisao za Reading 7. juna 2005. godine.

9. augusta 2011. godine, Long prelazi u ekipu iz Premier lige, West Bromwich Albion i potpisuje ugovor od tri godine za 4.5 miliona funti. Tu se zadržao sve do januara 2014. godine kada je došao u Hull City i potpisao ugovor od tri i pol godine. Za njih je debitirao 28. januara 2014. u utakmici protiv Crystal Palace-a koju je WBA izgubio rezultatom od 1-0.

14. augusta 2014. godine potpisuje ugovor od četiri godine sa Southamptonom u transferu za koji se vjeruje da je plaćen oko 12 miliona funti. Tri dana kasnije debitira za klub sa klupe, kao zamjena za Dušana Tadića u utakmici koju su izgubili od Liverpoola rezultatom od 2-1.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!