SVE ZBOG MARKOVIĆA: Klopp mijenja politiku kluba

Klopp mijenja politiku kluba. Prema pisanju engleskih medija, menadžer Liverpoola Jurgen Klopp planira promijeniti politiku kluba kada su u pitanju posuđeni igrači.

Klopp mijenja politiku kluba

Ovo se najviše odnosi na srbijanskog reprezentativca Lazara Markovića, koji je na posudbi u Fenerbahčeu i Marija Balotelija, koji je u Milanu.

Marković igra veoma dobro u Turskoj, a Klopp trenutno nema način da ga vrati na Anfield.

„Naravno da pratim naše igrače na posudbi. Pokušavam da naučim sve o engleskom fudbalu jer se u potpunosti razlikuje u odnosu na druge zemlje. Liverpool je prije nekoliko godina imao 20 do 25 igrača na posudbi. To nije normalno u Njemačkoj, ali u Engleskoj jeste. Kada imam vremena, gledam te igrače. To je dio mog posla. Doći će vrijeme kada ćemo i o njima odlučivati”, kazao je Nijemac i dodao:

William Hill Casino 10€ FREE

“Nisam siguran da je uvijek najbolje mlade igrače poslati u drugi klub. Mislim da je to pritisak koji im u tim godinama nije potreban. Igrate sa iskusnim igračima svakog dana i morate da pokažete da ste bolji od njih. Svi kod kuće očekuju od vas da napredujete. Možda bi to trebali promijeniti, da ih zadržimo duže i pustimo ih da igraju u našem drugom timu. Vidjet ćemo“, rekao je Klopp.

Oznake: