NaslovnicaVijestiTheo Walcott će napustiti Arsenal u ljetnom prijelaznom roku?

Theo Walcott će napustiti Arsenal u ljetnom prijelaznom roku?

Manchester City ove sezone nije zadovoljio čelnika kluba i navijača. Nakon 35 odigranih kola nalaze se na trećem mjestu sa 64 boda, a Arsenal je na mjestu iza sa istim brojem bodova.

Theo Walcott

Već je duže vrijeme poznato da će na kraju sezone, španski stručnjak Pep Guardiola zamijeniti Manuela Pellegrinija, a agent Yaye Tourea je nedavno rekao kako je City pogriješio jer je prerano objavio novog trenera, tako da atmosfera u svlačionici i nije baš najbolja.

Budući trener Cityja, Pep Guardiola trenutno je u Bayernu iz Munchena sa kojim igra polufinale Lige prvaka, a sinoć je poražen od Atletica na Vicente Calderoneu sa 1-0. Manchester City takođe se takmiči u Ligi prvaka, u prvoj utakmici protiv Reala odigrali su bez golova.

Jedna od želja Pepa Guardiole u predstojećem prijelaznom roku je igrač Arsenala, Theo Walcott koji je nezadovoljan svojim statusom u klubu. Naime, Walcott je izgubio status prvotimca. Od prve minute igrao je posljednji put 28. februara, a postoji rizik da neće imati mjesta u nacionalnoj selekciji Englekse za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se igrati u Francuskoj ove godine.

[su_sportingbet]

Engleski mediji navode da je Pep Guaridola Walcotta zapazio još dok je vodio Barcelonu s kojom je osvojio gotovo sve. Kao još jednu potencijalnu destinaciju engleskog nogometaša spominju i Liverpoola, no šanse su daleko veće da će završiti u Cityju.

Walcott je svoju karijeru počeo u Southamptonu za koji je nastupao od 2004. do 2006. godine, a zatim je uslijedio transfer u Arsenal. Walcott je dugo važio za jednog od najboljih mladih igrača, no sada već i nije tako mlad, ima 27 godina a u Arsenalu ne dobija minuta koliko bi on htio, tako da su velike šanse da će promijeniti sredinu. Podsjetimo, Walcott je nerijetko muku mučio sa povredama koje su ga u par navrata izbacile na duži period sa travnatih terena.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!