NaslovnicaVijestiTrener Newcastlea, Rafael Benitez oduševljen nastupom Aleksandra Mitrovića

Trener Newcastlea, Rafael Benitez oduševljen nastupom Aleksandra Mitrovića

Trener Newcastlea, Rafael Benitez oduševljen je jučerašnjim nastupom Aleksandra Mitrovića koji je spasio Newcastle od potpunog kraha koji bi rezultovao ispadanjem iz Premiership. Benitez smatra da Mitrović može postići još golova, ali će mu za to biti pomoć njegovih saigrača.

Rafael Benitez

Newcastle je jučer remizirao sa Sunderlandom 1-1, a odlučujući gol postigao je Mitrović u 83. minuti utakmice nakon čega je uslijedila fantastična proslava pogotka sa navijačem koja je obišla svijet.

Ovo je šesti gol Mitrovića u dresu ‘crno-bijelih’ otkad je došao prošlog ljeta za 14,5 miliona funti iz belgijskog Anderlechta.

“Već sam rekao da on ima ogroman potencijal. Moramo malo mu pomognemo boljim dodavanjima, boljim uručivanjem lopte, da ga podržimo i da mu saigrači budu bliže. Ako to budemo uspjeli, on će postizati golove, vjerujte mi”, rekao je Benitez, prenijeli su britanski mediji.

Newcastle je trenutno pretposljednji na tablici Premiershipa sa tri boda manje od Norwicha koji se nalazi u sigurnoj zoni.

“Napadamo, stvaramo šanse, ali moramo još da napredujemo u tom segmentu i stvorimo više prilika i onda će Mitrović i Papis Sise, ali i ostali napadači, moći postižu više golova i bit će u redu”, dodao je bivši trener Liverpoola, Real Madrida i Chelseaja.

Mitrović je na kraju jučerašnje utakmice ipak morao da napusti teren, iako to nije želio čime je oduševio sve prisutne na terenu zbog svoje borbenosti i želje da pomogne klubu kojem pomoć nikada nije bila potrebnija.

Sledeću utakmicu Newcastle igra protiv Norwicha 2. aprila, i Mitrović će biti u sastavu ‘Svraka’. Mitrović je prije Anderlechta nastupao za beogradski Partizan gdje je sjajno nastupao, te nije mogao izostati transfer u neki bolji europski klub, na kraju je to bio Anderlecht. Aleksandar Mitrović takođe nastupa i za reprezentaciju Srbije za koju je debitovao još 2013. godine, i od tada postigao tek dva gola u 18 utakmica.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!