NaslovnicaVijestiVan Gaal: Rekao sam Rashfordu da će pogoditi!

Van Gaal: Rekao sam Rashfordu da će pogoditi!

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su na svom Old Traffordu dočekali danski Midtjylland u okviru šesnaestine finala Evropa lige. Crveni đavoli su se dosta mučili u prvom poluvremenu, ali su na kraju ipak slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1 i tako se plasirali u narednu rundu takmičenja.

Van Gaal Rekao sam Rashfordu da će pogoditi!

Iako su već bili oslabljeni neigranjem velikog broja standardnih igrača, pred početak utakmice ekipu Louisa van Gaala zadesili su novi problemi, jer se na zagrijavanju povrijedio jedan od najboljih igrača Uniteda ove sezone Anthony Martial, a u pitanju je prednja loža.

Umjesto njega van Gaal je u ekipu ubacio osamnaestogodišnjeg mladića Marcusa Rashforda koji je tako spletom negativnih okolnosti dobio priliku da prvi put zaigra za prvi tim Uniteda. Na kraju se ispostavilo da je on bio pun pogodak holandskog trenera jer je sa dva pogotka okrenuo susret u korist Đavola. O njegovom sinoćnjem izdanju Louis van Gaal je bio pun hvale.

“U prvom je poluvremenu previše trčao uz aut liniju. Rekao sam mu na poluvremenu da stane u širinu gola i sigurno će zabiti. Na kraju je zabio dva, to je fantastično za njega”, rekao je Van Gaal.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Marcus Rashford je u Unitedu od 1. jula 2014. godine, a stigao je iz Fletcher Moss Juniora, baš kao i Wes Brown i Danny Welbeck. Od tada je jedan od najboljih u mladom timu Manchester Uniteda, impresionirao je u omladinskoj Ligi prvaka, a nekoliko puta je ove sezone trenirao sa prvim timom.

Louis van Gaal je bio vrlo zadovoljan pobjedom i prikazanom igrom na terenu njegove ekipe.

“Bila je to sjajna predstava. Mislim da su navijači uživali u našoj predstavi. Midjtylland je jednom prešao centar i zabio. Normalno da im je to podignulo samopouzdanje, ali mi smo nastavili s našom igrom čak i kada smo promašili penal. Moji igrači zaslužuju sve komplimente”, poručio je nizozemski stručnjak.

Na kraju se dotaknuo i Martiala i njegove povrede na zagrijavanju pred utakmicu: “Pametno je postupio što je izašao van i mislim da je tako spriječio puno težu ozljedu. Bit će u redu”, pojasnio je Van Gaal. 

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Švedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

0
Predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF), Fredrik Reinfeldt, objavio je u petak da Švedske elitne lige neće usvojiti sustav video analize (VAR) uslijed snažnog protivljenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!