NaslovnicaVijestiVelika oluja na dnu tabele: Borba za opstanak u Bundesligi

Velika oluja na dnu tabele: Borba za opstanak u Bundesligi

Velika oluja se sprema na dnu tabele u Bundesligi. Tko ispada sa Hannoverom, a tko će ići u doigravanje? Sa dvije utakmice do kraja donosimo vam najzanimljivije podatke o borbi za opstanak.

Velika oluja

Izgledi su dobri za Augsburg, remi bez golova protiv Kolna u prošlom kolu, ali prije toga, tri neophodne pobjede. Sada imaju deset bodova u posljednje četiri utakmice, što je veliki korak za Augsburg ka opstanku u elitnom takmičenju. Četiri boda iznad zone ispadanja, sa utakmicom koju igraju protiv Schalke-a sutra i Hamburga u posljednjem kolu, Augsburg je relativno siguran.

Hoffenheim je pobijedio pet od posljednjih šest utakmica kod kuće otkako je Julian Nagelsmann preuzeo klub. 23 boda u 12 utakmica pod vodstvom najmlađeg ligaškog menadžera, možemo slobodno reći da su oni ekipa koja je u porastu. Posljednjih sedmica su pokazali da mogu pobijediti skoro svakoga u ligi, sada samo moraju ostati fokusirani i nadati se da će ugrabiti nova tri boda. Pobjeda protiv Hannovera sutra bi odnijela Hoffenheima preko granice.

Zabrinuti dani za Darmstadt, ekipa Dirk Schustera nije uspjela održati vodstvo protiv Frankfurta, a to im se dešava 12 put ove sezone. Sada izgleda da ih je sreća napustila, baš kada im je to trebalo najviše. 14. na tabeli, dok sutra igraju utakmicu protiv Hertha-e, koja bi se mogla pokazati vitalnom za Darmstadt.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Borbeni Werder Bremen, što je lošija situacija oni bolje reaguju. Utakmica koju su igrali u ponedjeljak se ispostavila vrlo važna za njih, gdje su popravili i gol razliku u pobjedi nad Stuttgartom od 6-2. Claudio Pizzaro je u odličnoj formi sa 12 golova ove godine, a tu su i njihovi navijači koji ih podržavaju do kraja, bez obzira šta se desilo. Werder Bremen je na krilima izašao iz zone ispadanja, sutra igraju protiv Kolna, a posljednje kolo dočekuju Frankfurta.

Ali, Frankfurt se bori također, bez obzira što su ih već otpisali, oni su u posljednje dvije utakmice ostvarili pobjede, gdje su se vraćali i preokretali rezultate, a sada se nadaju opstanku u ovom elitnom takmičenju. Taj moral će im trebati ovog vikenda kada budu igrali protiv Dortmunda. Utakmice protiv Dortmunda su uvijek posebne i igrači Frankfurta se unaprijed raduju tome. 16. na tabeli sa utakmicom protiv Dormunda sutra i Werder Bremena u posljednjem kolu, ovo će biti vrlo zanimljiva borba za opstanak.

Stuttgart je u velikoj nevolji. Jedna pobjeda u devet utakmica, četiri poraza, gdje su u prošlom kolu izgubili 6-2 od Werder Bremena. Prošlo je skoro 40 godina otkako su igrali u drugoj diviziji, ali to je gdje su se zapravo i uputili u ovom trenutku. Imaju još dvije utakmice, gdje mogu izvući šest bodova. Trenutno su 17. na tabeli i sutra gostuju u Mainzu i ukoliko izgube, to bi bio kraj za njih. Posljednje kolo igraju kod kuće protiv Wolfsburga.

Borba za opstanak u Bundesligi dugo nije bila ovako zanimljiva.

Naš forum, mjesto gdje se analiziraju utakmice, predlažu tipovi, i razmjenjuju mišljenja o utakmicama. Bez plaćanja i bilo kakve naknade, potpuno besplatno. Registrujte se, nemate što izgubiti.

REGISTRUJ SE NA FORUM!

Nagradna Igra – Pogodi TIPOVE i OSVOJI 10 €

Bet365 kladionica vam nudi i velike bonuse koje možete dobiti ukoliko se registrujete na banneru ispod. Bet365 online kladionica je jedna od najpoznatijih na svijetu koja broji oko sedam miliona korisnika iz 200 različitih zemalja širom svijeta. Očekujte vrlo široku ponudu na sve vrste sportova i veliki izbor klađenja uživo. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!