NaslovnicaVijestiVidić otkrio šta mu je Ferguson odgovorio nakon što mu je rekao...

Vidić otkrio šta mu je Ferguson odgovorio nakon što mu je rekao da nije spreman za finale Lige prvaka 2008. godine

Jedan od najboljih defanzivaca Manchester Uniteda svih vremena, legendarni Nemanja Vidić, danas je imao intervju za engleski The Times u kojem se prisjetio vremena provedenog na Old Traffordu.

Vidić otkrio šta mu je Ferguson odgovorio

Između ostalog, sjetio se razgovora sa trenerom Sir Alexom Fergusonom pred finale Lige prvaka 2008. godine.

Bivši srpski reprezentativac je imao blažu povredu pred utakmicu protiv velikog rivala Chelseaja, ali uprkos tome Ferguson mu nije dozvolio da propusti tu utakmicu.

“U finalu Lige prvaka 2008. godine sam igrao povrijeđen”, priznao je Vidić.

[su_premierleague]

“Fergie me je pred utakmicu pitao da li sam spreman da igram, na šta sam ja krenuo da odgovorim da nisam. Međutim, on me je prekinuo i rekao ‘igraš’.”

“Zatim sam rekao ‘u redu, ali nisam siguran da mogu’, ali on je opet ponovio ‘igraš’.”

Nemanja je u tom finalu odigrao svih 120 minuta, a Crveni vragovi su na kraju slavili na penale nakon što je regularni dio susreta završio rezultatom 1-1.

Ukupno je u devet sezona provedenih u klubu odigrao 300 utakmica, te osvojio pet puta Premier ligu, tri puta Liga kup, jednom Ligu prvaka, te jednom Svjetsko klupsko prvenstvo.

[su_bonus]

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!