NaslovnicaVijestiVlasnik Arsenala iznio svoje mišljenje o Wengeru

Vlasnik Arsenala iznio svoje mišljenje o Wengeru

U posljednje vrijeme vrlo često dolazi do izražaja nezadovoljstvo navijača Arsenala stanjem u klubu. Navijači ‘Topnika’ traže ostavku Arsenea Wengera koji je na klupi londonskog tima već 20 godina. Međutim, onaj ko vodi glavnu riječ u Arsenalu svakako je vlasnik Alisher Usmanov.

Vlasnik Arsenala

Arsenal ove sezone nije odigrao dobru sezonu, i nezadovoljstvo navijača je najveće ove sezone u posljednih 20 godina koliko je Francuz na klupi londonskog tima. Većinski vlasnik akcija Arsenala, Alisher Usmanov ističe kako je Arsenalu prioritet zadržati francuskog stručnjaka, jer je potreban ovom timu. Razumljivo, Arsene Wenger nosi veliki pritisak na leđima prvenstveno što mu je u skoro svakoj utakmici pobjeda imperativ.

“Arsenal ima stabilne rezultate. Uvijek smo među najboljima u Engleskoj, to je dobro, i mogu vam reći da sam zadovoljan. Sport je takav da imate dobre i loše rezultate. Bez ikakve sumnje, klub mora da zadrži Arsenea Wengera”, riječi su ovog biznismena.

“Wenger je odličan trener, i moramo mu dati priliku da nastavi rasti, a da nas napsuti tek kada to bude potrebno. Arsenal zaista treba Wengera”, dodaje Usmanov.

Kada sagledamo tabelu Premiershipa, Arsenal i nije toliko loš. Nalaze se na trećem mjestu sa 55 bodova, četiri boda više od Cityja koji je na mjestu iza, a šest bodova manje od drugoplasiranog Tottenhama. Arsenal u 30 utakmica ima 16 pobjeda, sedam remija i poraza.

Francuz je u Arsenalu od davne 1996. godine i od tada sa Arsenalom osvojio 3 puta Premiership, 6 puta FA kup, i četiri puta engleski Superkup. Prije Arsenala vodio je Nagoyu, Monaco i Nancy. U Arsenalu je za dvadeset godina napravio, možemo slobodno reći, odlične rezultate, pogotovo u sezoni 2003-04 kada Arsenal nije doživio niti jedan jedini poraz, po čemu je Wenger i dalje rekorder u Premiershipu. Ali, Arsenal je tada imao ‘atmoske’ igrače od kojih su najzvučniji Henry, Bergkamp, Ljunberg, Pires, Vieira i ostali..

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!