NaslovnicaVijestiXAVI OTKRIVA: Van Gaal me ponizio dok je bio u Barceloni

XAVI OTKRIVA: Van Gaal me ponizio dok je bio u Barceloni

Fudbalska legenda Xavi otkriva kako ga je Louis van Gaal ponizio dok je bio u Barceloni. Trener Manchester Uniteda, Van Gaal, koji je vodio Barcu između 1997 i 2000. godine, dao je šansu Xaviju u prvom timu 1998 godine.

Van Gaal i Xavi

35-godišnji veznjak je postao igrač koji je odigrao najviše utakmica za Barcelonu, 767 puta je obukao dres Katalonskog kluba.

Osvojio je svoj prvi La Liga trofej 1998-99, pod vodstvom Van Gaala, i Španac ne zaboravlja uticaj koji je Holanđanin imao na njegovu karijeru.

“Louisa ću se sjećati cijeli život, ali zbog dobrog, a ne lošeg,” rekao je Xavi za Marcu. “Bio je veoma direktan. Jedan dan bi vas ponizio ispred cijelog tima i drugi dan bi vam govorio da ste Zidane. On je takav i taj stav nekada ima pozitivnog uticaja.”

Jose Mourinho je također radio pod vodstvom Van Gaala u Barceloni, ali Xavi priznaje da nema istu sklonost prema Mourinhu kao što to ima prema treneru ‘Crvenih Đavola’.

“Poštujem ga mnogo, ali ne slažem se sa njegovom politikom i taktikom,” dodao je Xavi. Mnogo mi je pomogao u tri godine dok je bio u Barceloni. U to vrijeme smo pričali isti jezik i vjerovali u iste stvari. Ali ga poštujem i uvijek ću ga pozdraviti kada ga vidim.”
Kladjenje forum
[touchcarousel id=’1′]

Najnovije vijesti

Švedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

0
Predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF), Fredrik Reinfeldt, objavio je u petak da Švedske elitne lige neće usvojiti sustav video analize (VAR) uslijed snažnog protivljenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!