XAVI OTKRIVA: Van Gaal me ponizio dok je bio u Barceloni

Fudbalska legenda Xavi otkriva kako ga je Louis van Gaal ponizio dok je bio u Barceloni. Trener Manchester Uniteda, Van Gaal, koji je vodio Barcu između 1997 i 2000. godine, dao je šansu Xaviju u prvom timu 1998 godine.

Van Gaal i Xavi

35-godišnji veznjak je postao igrač koji je odigrao najviše utakmica za Barcelonu, 767 puta je obukao dres Katalonskog kluba.

Osvojio je svoj prvi La Liga trofej 1998-99, pod vodstvom Van Gaala, i Španac ne zaboravlja uticaj koji je Holanđanin imao na njegovu karijeru.

“Louisa ću se sjećati cijeli život, ali zbog dobrog, a ne lošeg,” rekao je Xavi za Marcu. “Bio je veoma direktan. Jedan dan bi vas ponizio ispred cijelog tima i drugi dan bi vam govorio da ste Zidane. On je takav i taj stav nekada ima pozitivnog uticaja.”

Play Casino

Jose Mourinho je također radio pod vodstvom Van Gaala u Barceloni, ali Xavi priznaje da nema istu sklonost prema Mourinhu kao što to ima prema treneru ‘Crvenih Đavola’.

“Poštujem ga mnogo, ali ne slažem se sa njegovom politikom i taktikom,” dodao je Xavi. Mnogo mi je pomogao u tri godine dok je bio u Barceloni. U to vrijeme smo pričali isti jezik i vjerovali u iste stvari. Ali ga poštujem i uvijek ću ga pozdraviti kada ga vidim.”
Kladjenje forum
[touchcarousel id=’1′]

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)