NaslovnicaVijestiZašto Manchester United mora platiti Monacu 10 miliona eura?

Zašto Manchester United mora platiti Monacu 10 miliona eura?

Manchester United trenutno igra utakmicu 34. kola engleske Premier lige protiv Burnleya, na kojoj je vodeći pogodak postigao Anthony Martial.

Anthony Martial aktivirao klauzulu

To je bio 25. pogodak francuskog reprezentativca u dresu Manchester Uniteda, kojim je aktivirao klauzulu, te će ‘Crveni vragovi’ morati platiti dodatnih 10 miliona eura Monacu, iz kojeg je Martial stigao u ljeto 2015. godine.

Međutim, Manchester United će možda morati platiti i dodatne dvije klauzule. Prva je ukoliko 21-godišnjak postigne 25 golova za reprezentaciju Francuske, te druga ukoliko bude nominovan za Zlatnu loptu.

Prema izvještaju Sky Sportsa, Francuz je u United stigao za 50 miliona eura, a ta cifra može porasti do 72 miliona eura, ovisno o igračevim postignućima u novom klubu.

Martial ove sezone nije bio u planovima Josea Mourinha, koji je preferirao Zlatana Ibrahimovića. Ukupno je odigrao 19 utakmica u Premier ligi, u kojima je postigao četiri gola i podijelio četiri asistencije. Također je postigao gol u Europskoj ligi, gol u FA Kupu, te dva gola u Liga kupu ove sezone.

Manchester United je prije današnje utakmice bio petoplasirani sa 60 osvojenih bodova nakon 31 odigrane utakmice. Na četvrtom mjestu, koje vodi u Ligu prvaka, je Manchester City sa četiri boda više, ali i odigranom utakmicom više.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!