NaslovnicaVijestiZašto su navijači Napolija na sinoćnjoj utakmici pokazivali kartice s natpisom "Higuain...

Zašto su navijači Napolija na sinoćnjoj utakmici pokazivali kartice s natpisom “Higuain 71”?

Napadač Juventusa Gonzalo Higuain sinoć se po prvi put vratio na nekada prijateljski San Paolo stadion, kada je njegov novi tim gostovao Napoliju u okviru 30. kola talijanske Serije A.

Higuain 71

Utakmicu su obilježile neprestajne provokacije i psovke upućene Argentincu, koji je prošlog ljeta za 90 miliona eura prešao u jednog od najvećih rivala kluba iz Napulja. 29-godišnjak je prošle sezone postigao nevjerovatnih 36 golova u 35 utakmica u Seriji A.

Pred utakmicu i tokom utakmice, navijači Napolija su pokazivali zanimljive kartice s natpisom “Higuain 71”, no što to zaista znači?

Jedna knjiga pod nazivom ‘La Smorfia’ (Knjiga snova) često se koristi od strane Talijana pri izboru loto brojeva. Svaki broj od jedan do devedeset predstavlja lik, karakter ili osobinu ličnosti.

Sukladno sinoćnjim dešavanjima, broj 71 predstavlja l’omm ‘e mmerd, što u prijevodu znači “čovjek od izmeta”.

Utakmica je završila rezultatom 1-1. Gol za ‘Staru damu’ je postigao Sami Khedira već u 7. minuti susreta, da bi Marek Hamšik postigao izjednačujući gol u 60. minuti.

Juventus je tako ostao neporažen 15. uzastopnu utakmicu u svim takmičenjima, te je vodeći na tabeli sa 74 osvojena boda.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_betathome200e]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!