NaslovnicaVijestiZbog čega Zlatan Ibrahimović neće igrati protiv Turske?

Zbog čega Zlatan Ibrahimović neće igrati protiv Turske?

Reprezentacija Švedske odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Turske u Antaliji, ali švedska reprezentacija oslabljena je za jednog od najboljih svjetskih napadača trenutno, Zlatana Ibrahimovića. No, svima je nejasno šta je u stvari razlog neigranja Zlatana Ibrahimovića?

Zlatan Ibrahimović

Turska se suočava sa ozbiljnim terorističkim problemima. Jedan od najvećih europskih derbija između Fenerbahcea i Galatsarayja ogođen je zbog prijetnji od terorističkog napada. Ured guvernera Istanbula objavila je da je gradski derbi odgođen na temelju “procjene obavještajnih podataka”.

Odluka je donesena dan nakon terorističkog napada, kad je bombaš samoubojica aktivirao eksplozivnu napravu i ubio sebe i četvero stranih turista u pješačkoj zoni Istanbula.

Upravo zbog tog, u medijima se pojavila priča da Zlatan Ibrahimović neće nastupiti u Turskoj jer se plaši za svoju bezbjednost, s obzirom na stanje u Turskoj. Ali, selektr Švedske Erik Hamren je sve to negirao.

“Ja ne želim da on sa nama ide u Tursku, želim da se odmori. Potreban nam je zdrav za mnogo bitnije utakmice nego što je ova protiv Turske. Ovako je najbolje za sve. To nije zbog terorističkih napada, ne bojimo se toga.”, riječi su Erika Hamrena.

“Dobili smo sve planove za osiguravanje utakmice i osjećamo se potpuno sigurno”, dodao je Hamren.

Zlatan Ibrahimović u PSG-u je od 2012. godine, a 34-godišnji Šveđanin od tada je postigao 141 gol u 168 utakmica, što je impresivan učinak. Ibrahimovićev ugovor ističe 30.6.2016 kada će vjerovatno sa svojim agentom Minom Railom pronaći novu destinaciju, no i ostanak u PSG-u nije isključen. Zlatanova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 15 miliona eura, prema podacima sa sajta transfermarkt. Što se tiče reprezentacije Švedske, Ibra je debitovao prije 15 godina, 31. januara 2001. sa svojih svega 20 godina na utakmici protiv Farskih Ostrva. Od tada je za Švedsku nastupao 111 puta, te upisao 62 pogotka. Ibrahimović važi za jednog od najboljih švedskih igrača ikada.

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!