NaslovnicaVijestiZinedine Zidane: Varane je budućnost Real Madrida

Zinedine Zidane: Varane je budućnost Real Madrida

Trener Real Madrida odlučan je zadržati Raphaela Varanea u klubu, iako se pojavilo mnogo špekulacija da bi ga Jose Mourinho mogao “oteti” sljedeće sezone ukoliko preuzme Manchester United.

zinedine zidane

Navodno, Jose Mourinho će gotovo sigurno zamijeniti Louisa van Gaala na Old Traffordu nakon razočaravajuće sezone i loše forme Van Gaalovog tima. Ukoliko Portugalac zaista preuzme klupu Manchester Unite, očekuje se da će njegova želja broj jedan biti Raphael Varane, kojeg je trenirao u Real Madridu.

Francuski reprezentativac je stigao na Santiago Bernabeu iz Lensa tokom Mourinhovog trogodišnjeg mandata u klubu iz španjolske prijestolnice, a tokom protekle dvije sezone, 22-godišnjak je postao stub obrane “kraljevskog” kluba, i Zidane ga nije spreman pustiti da ode.

“Naravno da je normalno da je Mourinho zainteresovan za Raphaela. On ga poznaje vrlo dobro, doveo ga je u klub. Međutim, Varane je budućnost Real Madrida i želim da ostane”, izjavio je Zinedine Zidane na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Athletic Bilbaa.

Real Madrid, koji je u pet utakmica osvojio 13 bodova pod vodstvom Zidanea, koji je zamijenio Rafaela Beniteza početkom godine, u subotu će protiv Athletic Bilbaa imati priliku smanjiti bodovni zaostatak za vodećom Barcelonom i drugoplasiranim Atletico Madridom.

Nakon te utakmice, Zidaneov tim će igrati protiv Rome u okviru osmine finale Lige prvaka, a to će biti trenerski debi Francuza u ovom takmičenju.

“U ovom trenutku najvažnija stvar za mene je da stvari idu svojim tokom. To će biti moja šesta utakmica, želim nastaviti ovu dobru formu i igru mog tima.”

“Kao trener nikada ne znate što se može dogoditi, uvijek postoje dvojbe između utakmica. Sada ćemo igrati svaka tri dana, a to je ono što me brine. Istina je da igramo malo teže u gostima, ali smo u utakmicama kod kuće postizali pet ili šest golova.”

“Ukoliko pobijedimo protiv Rome rezultatom 1-0, ja ću biti sretan. Svaka utakmica je drugačija od prethodne i moramo nastaviti igrati na našem nivou i u narednim utakmicama.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!