NaslovnicaVijestiŽivotna priča Tom Ince-a i njegovog oca Paula kao menadžera

Životna priča Tom Ince-a i njegovog oca Paula kao menadžera

Životna priča Tom Ince-a i njegovog oca Paula kao menadžera. Paul Ince je bivša zvijezda Liverpoola i Manchester Uniteda. Taj život ima svoje vrline i mane, govorio je igrač Derbyja. Tom Ince će uvijek biti zahvalan na pomoći i podršci svog oca Paula, ali njihov odnos je bio malo napet kada je postao njegov cimer.

Životna priča Tom Ince-a i njegovog oca Paula

Ince junior je već igrao za Blackpool kada je Paul preuzeo tim kao menadžer – i odmah najavio da se useljava u stan svog sina u Lytham St. Annesu.

“Moja mama je bila prilično zadovoljna što se preselio kod mene”, prisjeća se Tom.

“Ali on se preselio kod mene i to je bilo pomalo prenatrpano za moj stil. Nema šanse da možete prekršiti ikakve policijske sate ukoliko živite sa menadžerom.”

“Mislio sam da ostanem na poligonu ili stadionu ponekad, jer samo provodio toliko vremena snjim.”

“Ko je kuhao? Pa, moj tata ne zna kuhati, ja nisam baš najbolji u tome također, tako da smo živjeli uglavnom na brzoj hrani. Mogu vam reći da smo imali nekoliko posjeta do Blackpool šetališta. Ozbiljno, to je bilo dbro vrijeme, mi smo dobri prijatelji, kao što smo bili dobri kao i otac i sin.”

To je zapravo drugi put da Paul vodi klub u kojem igra Tom. Prvi je bio kada je Tom bio na posudbi u Notts Countyju iz Liverpoola i menadžer, Craig Short, je otpušten. On nije imao pojma ko bi mogao biti sljedeći menadžer Notts Countyja, dok ga nije nazvala mama, Claire.

“Jednog dana sam završio trening, pogledao u svoj telefon i imao sam pet ili šest propuštenih poziva od mame.”

“Mislio sam ‘Šta hoće’? Nazvao sam je i ona me pitala, jeste li sreli novog menadžera? Kako sam izlazio ispred stadiona, moj otac je hodao kroz ulazna vrata. Rekao sam mu: Što ti radiš ovdje? A on je odgovorio. Ja sam tvoj novi menadžer!”

Krilni igrač Derbyja priznaje da biti sin poznatog igrača ima i svoje negativne strane, ali mnogo više pozitivnih.

On je znao da će sada na njemu biti mnogo veći pritisak kada Ovnovi budu igrali protiv Manchester Uniteda sutra u FA kupu, gdje je njegov tata proveo najuspješniji period svoje 20-godišnje karijere.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

“Negativno je to što je su očekivanja od mene velika zbog toga što je moj otac bio tako dobar u tome i imao vrlo uspješnu karijeru, igrajući protiv najboljih klubova i bio kapiten Engleske.”

“Ljudi jednostavno vide ‘Paulovog sina’ i to nikada neće nestati. Ponekad me nervira, ali uglavnom je to ponos na njegov uspjeh i na to šta je postigao u nogometu.”

“Ali pozitivna strana je da sam uvijek imao nekog da me podrži, ne samo kao tata, ali i kao neko ko je igrao na najvišem nivou, koji je bio tamo i učinio nevjerovatne stvari, a zna što je potrebno da se to sve uradi. To je stvar u kojoj sam bio jako sretan.”

“Mnogo mladih igrača padnu i odustanu, jer nemaju prave smjernice ili ne slušaju savjete. Moj otac je bio prilično strog sa mnom.”

Ince se prisjeća vremena kada je kao klinac igrao u Liverpoolovoj akademiji, Paul ga je nasmijavao do suza.

“Kada ste u tim godinama, onda je sve u zabavi. Ali ponekad mi je znao galamiti u lice i reći da je trebalo tako ili ovako da se uradi, ako želim da stignem do potrebnog nivoa. Ja bi otišao kući svojoj mami plačući, a ona bi kasnije galamila na njega.”

“Ali ja se i sada osvrnem na to i mislim da nije bilo dobro dobivati samo pohvale cijelo vrijeme. To vas čini čvršćim, jer kada postanete profesionalac i kada dobijete kritike, morate ih znati primiti, bilo da je od menadžera, medija ili navijača. Morate biti u stanju da to podnesete i pobrinete se da naučite bolje i poboljšate se.”

“Naravno da je teško. Igram na drugoj poziciji i potpuno sam drugačiji igrač u odnosu na mog starca, tako da to pomaže. Ali ime će uvijek biti tu. Ja sam Ince i ja sam ponosan što je to tako. Dao mi je izazov i bar se nadam da ću jednog dana postići i dio onog što je on to uradio.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!