NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović otkrio koji je najveći klub u kojem je igrao

Zlatan Ibrahimović otkrio koji je najveći klub u kojem je igrao

Jedan od najboljih napadača današnjice, Zlatan Ibrahimović nedavno je izabran za najboljeg igrača francuske Ligue 1 u sezoni 2015/16. Ibrahimović je u svojoj karijeri nastupao za mnoge velike klubove poput Intera, Barcelone, Milana i PSG-a, a novinarima je otkrio koji je najveći klub u kojem je do sada imao priliku da igra.

Zlatan Ibrahimović

Odlazak Zlatana Ibrahimovića u posljednje vrijeme se dosta spominje. 34-godišnji švedski reprezentativac igra kao da je u najboljim godina, a vlasnik PSG-a rekao je da će dati sve od sebe da Šveđanina zadrže u svome timu. Kao druga solucija spominje se i odlazak u američku MLS ligu gdje nastupaju velike legende koje se igrale za klubove iz Europe.

Za najveći klub u kojem je nastupao smatra Milan i rekao je da nije bila njegova odluka da napusti Milan, te da on nikada nije želio otići.

“Nije bio moj izbor da napustim Milan. Nikada nisam želio otići. Volim Milan, i u mojim je očima to najveći klub u kojem sam igrao. Ali to je prošlost, vidjet ćemo što će biti u budućnosti,” rekao je Ibrahimović Mediaset Premiumu, a potom se osvrnuo na glasine da će upravo dres Milana obući na kraju sezone.

“Može li moja prošlost biti i moja budućnost? Nikad se ne zna, ali vidjet ćemo uskoro. Uskoro će se sve znati i završit će špekulacije. Je li u subotu moja posljednja utakmica s PSG-om? To ovisi o drugima, ne samo o meni.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Zlatan Ibrahimović u PSG-u je od 2012. godine, a 34-godišnji Šveđanin od tada je postigao 151 gol u 177 utakmica, što je impresivan učinak. Ibrahimovićev ugovor ističe 30.6.2016 kada će vjerovatno sa svojim agentom Minom Railom pronaći novu destinaciju, no i ostanak u PSG-u nije isključen.

Zlatanova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 15 milijuna eura, prema podacima sa sajta transfermarkt. Što se tiče reprezentacije Švedske, Ibra je debitirao prije 15 godina, 31. siječnja 2001. sa svojih svega 20 godina na utakmici protiv Farskih Otoka. Od tada je za Švedsku nastupao 111 puta, te upisao 62 pogotka. Ibrahimović važi za jednog od najboljih švedskih igrača ikada.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!