NaslovnicaVijestiZola: Conte je jednako dobar kao Mourinho ili Guardiola

Zola: Conte je jednako dobar kao Mourinho ili Guardiola

Bivši igrač Chelseaja Gianfranco Zola vjeruje da je novi trener kluba iz sjevernog Londona, Antonio Conte, jednako dobar kao Mourinho ili Guardiola.

Conte je jednako dobar kao Mourinho ili Guardiola

Conte je preuzeo Juventus nakon što su završili na sedmom mjestu u Seriji A, te ih odveo do tri uzastopne titule naslova prvaka, prije nego što je preuzeo klupu reprezentacije.

Sada se odlučio za povratak klupskom nogometu nakon Europskog prvenstva, a klub koji će preuzeti je Chelsea, koji privremeno vodi Guus Hiddink.

Zola smatra da je njegov sunarodnjak fantastičan izbor za Hiddinka, izjavivši da ne postoji bolji trener u nogometu u ovom trenutku.

“On je radio jako dobar posao u Italiji i mora se smatrati jednako dobrim kao Guardiola i Mourinho”, izjavio je Zola, koji je odigrao više od 250 nastupa za Chelsea u periodu između 1996. i 2003. godine.

“Nije bio toliko uspješan kao izbornik reprzeentacije, ali on je dobar trener sa jakim karakterom. Siguran sam da će donijeti dosta toga Chelseaju.”

Zola je priznao da će njegov posao dovođenja igrača na Stamford Bridge biti mnogo teži sada kad tim neće igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone.

“Antonio, kao trener, je vrlo discipliniran. On zahtijeva puno od svog tima bez obzira na sve, a i taktički radi puno. Mogao bi imati problem oko dovođenja vrhunskih igrača jer klub neće igrati u Ligi prvaka, i to je veliki problem, ali to bi moglo biti i prednost jer neće biti toliko pritiska na njega. Radit će dobar posao u Chelseaju, uvjeren sam.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!