NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Marco van Ginkel novi igrač PSV-a!

ZVANIČNO: Marco van Ginkel novi igrač PSV-a!

Nizozemski prvak PSV objavio je da je novo pojačanje kluba Marco van Ginkel, koji stiže iz Chelseaja na petomjesečnu posudbu, nakon što je prvi dio sezone proveo na posudbi u Stoke Cityju.

marco van ginkel

Van Ginkel je na početku sezone otišao u Stoke City na jednogodišnju posudbu, a za klub sa Britannia stadiona je upisao 17 nastupa u Premier ligi.

23-godišnjak je smatran viškom u timu nakon što je trener Stokea Mark Hughes doveo Giannellija Imbulu. No, PSV, koji se trenutno nalazi na prvom mjestu u Eredivisiji, ponudio je veznjaku novu šansu da ponovo zaigra u domovini.

“PSV i ja smo bili u kontaktu neko vrijeme”, rekao je Van Ginkel, te nastavio: “Bili su uporni da me dovedu i to mi daje puno samopouzdanja. U Chelseaju su prošlog ljeta preferirali odlazak u drugi klub iz Premier lige, to se desilo i igrao sam dosta utakmica. Međutim, trener je onda počeo praviti nekoliko promjena i nisam više toliko kao na početku. To je razlog zbog kojeg sam htio preći u PSV.”

“Sretan sam što mi je Chelsea dao zeleno svjetlo za ovaj transfer. Još uvijek sa njima imam ugovor na dvije i pol godine i moj cilje je ostati u klubu i boriti se za svoju šansu.”

“No, u ovom trenutku sam fokusiran na PSV. Osvajanje lige je glavni prioritet, ali tu je i KNVB Beker kup i Liga prvaka.”

Nizozemskom prvaku je bio potreban dodatni vezni igrač nakon što se povrijedio Andres Guardado, a još nije poznato koliko će meksički reprezentativac izbivati sa terena.

PSV, koji je izgubio samo jednom ove sezone u ligi, već je pokušao dovesti Van Ginkela na početku ove sezone, ali to se sada konačno ostvarilo.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!