Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Pitanja i prijedlozi za Posljednju Šansu

Recommended Posts

prije 3 sati, LeonardoDrugi said:

Predlog za dve izmene Pravila svete Poslednje Sanse

Problem sa ovim smesnim Forumom je samo jedan. Problem je sto ja nisam ni vlasnik, a ni administrator. To bi resilo sve probleme. Posto sam niko i nista, osim sto sam najbolji kockar na Forumu, prinudjen sam ovim putem da predlazem izmene, odnosno prinudjen sam da svojim kreativnim predlozima pokusam da ubedim gore od sebe da neke stvari moraju da se menjaju, ako zelimo da imamo najbolju ligu na svetu. Posto nismo u savrsenom drustvu poput Skandinavije, posto nismo na savrsenom Portalu, a samim tim nemamo ni savrseni Forum, a da ne govorimo o tome da li na Forumu imamo savrsene ljude, prinudjen sam samo da predlazem, i da se nadam da na Forumu postoji neko ko ume da cita. Vise od godinu dana gubim nerve i lose spavam zbog dva Pravila koja nisu dobra, a barem sest meseci sam pripremao ovaj post, pa hajde onda da vidimo da li je sve ovo bilo obicno gubljenje vremena.

Prvi predlog, ispadanje dvojice ucesnika iz prve, elitne umesto samo jednog, kao sto je bilo do sada, pocev od odmah

Pisacu post polako da mozete da me pratite. Postavicu deset argumenata zasto mislim da iz prve, elitne treba da ispadaju dvojica najgorih, pocev od odmah. Ko od kolega jos uvek ne zna da cita, ili ima problema sa razumevanjem izmedju redova, neka zamoli nekoga iz kuce, da procita ovaj post, i da vam preprica. Evo i mojih deset argumenata, vezite se, polecemo.

Ugled

Kada kazete Bundesliga, Premier League, Audi, Sony ili Apple, vi nista drugo ne morate da kazete. Dovoljna je samo ta jedna rec, i da svako zna o cemu se radi. E to se, moje kolege sa Foruma, zove brend. Da bi nesto bilo brend, moralo je da prodje stotinu godina, na brendiranju su radili milioni ljudi, da bi vi samo pominjanjem jedne reci, znali o cemu se radi. Znaci, ako vi kazete rec Audi, svako od Nebraske pa do Singapura ce znati o cemu se radi. Bundesliga nije samo Bayern, to su nemacki stadioni, nemacka trava, nemacki pogled na fudbal gde nakon sto septickoj jami uguras tri komada u prvom poluvremenu, zelis da im uguras jos devet komada do kraja utakmice. Bundesliga je brend, a moldavska, hrvatska ili srpska liga, to nisu i nikada nece ni biti. Najbolji pokazatelj da li je nesto brend ili nije jeste berza. Ako ste na berzi, sve je jasno, vi imate vrednost. Ja mislim da nasa Poslednja Sansa ima potencijala da bude najbolja liga na svetu, mislim da imamo odlicna Pravila, kako sustinski tako i estetski. Ako pogledate nasa Pravila, sustinski i estetski, iz aviona se vidi da je na njima neko radio, odnosno da je ulozio svoje vreme. Ali, nasa Poslednja Sansa nije na berzi, a i da je jeste, niko je ne bi kupio. Nismo savrseni, nismo brend, sto i ne cudi kakvi su se sve ljudi skupili ovde. Na srecu, imamo mene, najkreativnijeg medju nama, a ja sam tu  da od mene imamo koristi, da Poslednju Sansu ucinimo uglednom, savrsenom. Jedan od koraka ka tome, jeste da na kraju sezone, iz prve elitne ispadaju dvojica, ako ne i trojica, pocev od odmah.

Poredjenje sa najboljima

Ako zelite da napredujete u bilo kom smislu, vi morate da se nadmecete sa najboljima. Ne moze Dinamo ocekivati da ne primi dvanaest komada od svetog Bayerna, ako tokom sezone igra sa Sibenikom, ili ne moze Crvena Zvezda ocekivati da ne primi po devet komada iz dve utakmice sa Tottenhamom ili Bayernom, ako tokom sezone igra sa Javorom, ili ako utakmice ne traju 90 minuta, vec dok Zvezda ne povede. Ako se slazemo da su tri najbolje lige na svetu engleska Premier League, nemacka Bundesliga i italijanska Serie A, hajde onda da se poredimo sa najboljima. Engleska Premier League ima dvadeset ucesnika, i na kraju sezone iz nje ispadaju tri najgora tima. Nema play-offa, nema doigravanja, nema nista. Liga traje deset meseci, igras po snegu i kisi, igras i za Bozic i za Novu Godinu, i na kraju ako ispadnes, ne mozes reci da nisi zasluzio, zar ne? Nemacka Bundesliga ima osamnaest ucesnika, i na kraju sezone ispadaju dva najgora tima, plus sto treci najgori tim igra doigravanje. U italijanskoj Serie A imamo dvadeset ucesnika i ispadaju tri najgora kluba. U nasoj prvoj, elitnoj ligi Poslednje Sanse, ucestvovace dvanaest ucesnika, a po postojecim Pravilima bi trebalo da ispadne tek jedan ucesnik, sto samo kada procitate, vec stipa za oci. Nasi administratori koji, na zalost, kreiraju Pravila umesto mene, treba da odluce da li mi, kao Poslednja Sansa, treba da se ugledamo na najbolje, ili najgore lige na svetu, poput hrvatske i moldavske lige, u kojima takodje na kraju sezone ispada samo jedan ucesnik.

Kompetitvnost, takmicarski naboj

U svetoj Engleskoj, kolevci fudbala, klubovi treba da se porodie, ako zelie da udjeu u prvu, elitnu Premier League. Znate li vi sta je engleski Championship? Znate li vi koliko ta, engleska druga liga ima klubova? Znate li koliko klubova ima italijanska Serie A. Ako se neki engleski ili italijanski drugoligas nekako i porodi na kraju sezone i udje u elitni rang, to znaci da ga tek tada ceka pravi horor da zadrzi prvoligaski status. A to vodi onda ka kompetitivnosti i takmicarskom naboju, pa onda imate kvotu od 1,97 na ManCity kada gostuje Bournemouthu, ili kvotu od 2,40 kada Juventus gostuje Comu. Hocu da kazem da je engleska Premier League brend sam po sebi zato sto kada Arsenal gostuje kod Stoke City samo je jedno sigurno, da ce im domaci igraci polomiti ukrstene ligamente, sve ostalo nije sigurno. A sta mi imamo, u nasoj, prvoj, elitnoj ligi Poslednje Sanse? Imamo jednu veliku spavaonicu, ali o tome u sledecem, cetvrtom argumentu.

Spavanje, jedna velika spavaonica koju moramo da srusimo odmah.

Hajde, recite vi meni, kakvu mi to imamo kompetitivnost ili takmicarski naboj u nasoj prvoj ligi? Ja sam uvek najbolji, a ispasce prvoplasirani iz druge lige koji je tek usao, ili pobednik Guts-Leonardo Kupa, ako dolazi iz drugoligaskog blata i tacka. Kada ispadne @Goksim  posle njega ce ispasti @IzudinB a posle njega @Rome a posle njega @josip123 a posle njega @nuki01 ili @nenosk .... nastavite sami. A sta za to vreme rade ostali? Pa spavaju, prva liga je postala prava jedna spavaonica. Imamo najboljeg na Forumu, i najgoreg, a to je po pravilu pobednik druge, amaterske, a svi ovi izmedju mogu da se ucrvljaju ili usmrde, svakako nece ispasti. Svi ovi ostali izmedju prvog i devetog (dvanestog) mesta se zapravo zayebavaju sa Poslednjom Sansom, posto svake godine dobijemo najgoreg ucesnika koji ce svakako ispasti poput ovog cirkusanta @josip123 Osim sto ova sedmorica izmedju prvog i devetog (dvanestog) mesta spavaju u prvoj, elitnoj, oni se i zayebavaju sa nama. Evo na primer, ovaj kolega @noja57. Sto puta je vec bio predposlednji u prvoj, elitnoj, nema pojma sa kockanjem, ne moze da ispadne jer Pravila kazu da ispada samo jedan ucesnik, a hvala Bogu, uvek imamo jednog najgoreg. I onda imamo situaciju da moze opusteno da spava tokom sezone, jer nikada nece ispasti zbog losih Pravila, pa imamo situaciju da se zayebava sa nama i pri tome nam se smeje u lice postavljajuci duple sanse na utakmicama Indonezija vs Saudi Arabia, utakmicama zena izmedju Marinersa i Melbourne City-a, ili Muharaqa protiv  Al-Ahi Maname, odnosno undera na utakmici Biskra vs Usm Alger. Uvedite pravilo da od sledece sezone ispadaju tri ucesnika, pa neka postavlja predloge iz druge vijetnamske lige ako hoce, nema nikakvih problema, vazno je da se sto pre srusi ova spavaonica u koju se pretvorila prva, elitna liga. U engleskoj Premier League, jedan Arsenal treba da brine kako da izvuce zivu glavu kod Stoke City-a, a kod nas kolega moze lagano da postavlja predloge iz druge cambodzanske  lige i da se smeje svima u lice, jer zna da ispada samo jedan, a ne trojica.

@Iblaz93

Kolegu nikada nisam ni video, niti sam ga ikada upoznao, i neka sam blagosloven zbog toga. Nikada ga nisam niti video, niti upoznao, ali tacno mogu da ga zamislim. Predpostavljam da ima posao, da ima zenu i malu decu. Tacno mogu da zamislim njegov zivot. Malo idem na posao, malo vodim decu u vrtic ili kod bake i deke, malo popijem kafu za zenom, malo odem sa drustvom na sport, malo gledam hrvatsku Hnl ligu, malo gledam zajedno sa kolegama Ligu Prvaka, malo ovo, malo ono .... a u medjuvremenu nadjem sebi dva-tri minuta da postavim sebi predlog za Poslednju Sansu, taman toliko mi je dovoljno da ne ispadnem, jer ce uvek u ligi biti nekog Goksima, Izudina, Romea ili Josipa. Kada vidim ovog kolegu @Iblaz93 u prvoj ligi, ja zamisljam jednu beskonacnu ravnu liniju od zivota, jednu opustenu, jednolicnu liniju koja izgleda ovako   ___________________   a takvo zlo se izbacuje samo na jedan nacin, uvodjenjem pravila o ispadanju trojice najgorih na kraju sezone. Na kolegu cu se vratiti jos jednom u argumentu za menjanje Pravila broj sest a koje se zove

Razlicitost

Kolega @Iblaz93 je, to ne zaboravite nikada, nekadasnji pobednik drugoligaskog blata. Koliko je on pojacao prvu, elitnu? Da li je on prvu, elitnu ucinio boljom, ili gorom ligom pre njega? U cemu je njegov doprinos kada predlozi under na utakmici, a ona se zavrsi 4:4, a onda opet to ponovi u sledecem kolu, jer se inati, i opet ne moze da ispadne jer u prvoj ligi predloge postavlja i @josip123. Pa ipak, kolega je doprineo necemu, imali smo i neke koristi od njega. Napisao je onu istorijsku recenicu da je prednost naseg Foruma u razlicitosti. Sto se mene tice, to je jedina korist koju smo imali od njega za ovih nekoliko godina. Tu razlicitost je jednom spomenuo i kolega @Marko15 nas moralni policajac na Forumu koji svima nama odredjuje sta su apsolutne slobode. On se jednom meni podsmevao sto odvajam dnevno deset sati da bi sebi postavio predlog, dok on postavlja predloge dok ceka decu na treningu ili dok pije kafu, ili dok putuje vozom na posao, i opet ima vise pogodaka od mene. Kao prvo, ovo nije tacno, jer ja odvajam deset sati dnevno za moje predloge, samo kada nemam vremena, inace mi je potrebno dvadeset, a kao drugo, ovde je pitanje koga Pravila Poslednje Sanse treba da stimulisu, koga treba da nagradjuju, ovakve kao @Marko15 i @Iblaz93 koji za svetu Poslednju Sansu odvajaju dva-tri minuta svog zivota i ne mogu da ispadnu, ili nas druge, a koje druge, o tome u argumentu broj sedam koji se zove

Posvecenost

U svakom klubu, svakoj kompaniji, svakom braku, svakom prijateljstvu ili svakoj ligi, posvecenost bi trebalo da bude vrlina, a ne mana. Posvecenost bi trebalo da se podrzava i neguje, a ne ismeva. Ne moze meni da se kolega podsmeva sto posvecujem dvadeset sati dnevno izboru predloga, ne moze on da bude primer koji predloge postavlja dok pije kafu. U drugoj ligi ima nekoliko kolega koji nemaju pojma sa kockanjem, ali iz aviona se vide da su posveceni, da pazljivo biraju predloge, da svetoj Poslednjoj Sansi posvecuju svoje vreme koje nema manju vrednost od vremena ovog naseg moralnog policajca na Forumu. Ja mislim da bi trebalo da budete posveceni cak i ako zalivate cvece u basti ili setate svog psa, jer se tako postaje bolji. Uvedite pravilo da trojica najgorih ispadaju, ili barem dvojica, pa neka ovi cirkusanti postavljaju predloge i dok kopaju po nosu, kao ovaj srpski ministar prosvete.

IMG_8353.thumb.jpeg.8abaea19444aecf9e7c2f1dff5c30625.jpeg

Demokratija, najvece zlo u istoriji sveta

U Srbiji se vec devet meseci desavaju protesti. Cak je pala i srpska vlada. Bilo je policije na ulicama, bilo je borbenih vozila, bilo je krvi i hapsenja, bilo je slika koje su obisle ceo svet. Mladi obrazovani ljudi, koje je vlast proglasila hrvatskim placenicima, pokusali su da pesace po Srbiji obilazeci "od vrata do vrata" srpske babe i dede, gradjane over 70 godina. Hteli su da pokusaju licnim angazovanjem da objasne da Srbija treba da se menja jer je najgora zemlja na svetu. Po sprskim vukojebinama su ih docekivali ovakvi. Pogledajte ovu zenu

IMG_8289.thumb.jpeg.dbefb15ff5abe324aa60074733156104.jpeg

IMG_8290.thumb.jpeg.3ef856ede5453e4a9b096f6d32b65462.jpeg

Ovo je primer gradjana over 70 godina. Pogledajte to lice. Ona je krenula na gradjane, mlade ljude, studente zardjalom kosom. Ona bi ovako krenula i na Trampa, da joj neko ponudi oruzje, ona bi pucala na Trampa samo da bi odbranila Psiha, svog predsednika. Ova zena je krenula zardjalom kosom na svoje sunarodnike, mlade ljude, akademsku zajednicu, jer zaista misli da radi pravu stvar, brani Srbiju od hrvatskih placenika. Polupismena, neuredna, neobrazovana, zatucana ... pravi pravcati over 70 godina. Gde ste vi videli over 70 godina da ima zdravo razmisljanje, da jos uvek radi na sebi, da ulaze u sebe, gde ste videli over 70 godina da je spremno na rizik, na promene ili da se stavi na celo revolucije? Ali, yebi ga, demokratija znaci princip, jedan covek jedan glas. Glas ove zene se u demokratiji vazi isto kao glas velikog Bill Gatesa. Demokratiju treba ugasiti i nikada vise ne dozvoliti. Pa valjda postoji razlog zasto u velikim kompanijama ne postoji demokratija, vec se zna ko donosi odluke. Ako bismo mi uveli glasanje u prvoj ligi o tome da li ste za to da na kraju sezone ispada jedan najgori ili trojica najgorih, rezultat glasanja bi bio osam naspram jednog, u korist predloga da jedan ispada. Ali, ako biste dozvolili vlasniku Brightona, koji je kockar, to nemojte nikada da zaboravite, da vodi ovaj smesni Portal kao svoj klub, budite sigurni da bi iz prve, elitne, ispadalo trojica najgorih

Onaj, znate vi dobro koji

Od ove sezone imamo novog kolegu, u prvoj elitnoj. Znate dobro ko je on. Preoglasili ste ga lopovom i prevarantom, i oduzeli ste mu pet pogodaka mesec dana pred kraj predprosle sezone. Pa, ipak, evo ga medju elitom, iako biste svi voleli da ga nema. Kad tad se to moralo desiti jer ipak odlucuje teren, a ne zeleni sto, ne mozete mu oduzimati svake sezone pogodke, zar ne? Posle pet godina smo docekali, da je prva liga prvi put pojacana, a ne oslabljena. Ako zelite da bude jos jaca, ne moze na kraju godine ispadati samo jedan, vec trojica ili barem dvojica najgorih. Ili mislite mozda da ce prva, elitna biti oslabljena dolaskom njega, znate vi dobro koga ???? 

Premium League

Ako se bude glasalo na Forumu, u ovoj sezoni koja je pred nama, iz prve, elitne ce opet ispasti samo jedan kolega, to je bar jasno, uvek su takvi rezultati kada se oslanjate na demokratiju, kada odlucuje vecina, kada postoji princip, jedan covek jedan glas, kada se glas cobana vrednuje isto kao glas Sokrata ili Aristotela. U tom slucaju, ako procenite da demokratija treba da bude princip, onda ja odlazim iz prve, elitne. Osnovacu svoju, Premium ligu i igracu je sa kolegama @nutrija i @unkdy i ta Premium liga ce imati samo jedno Pravilo, a to je da na kraju sezone ispadaju dvojica

Borio sam se argumentima za izmenu Pravila o povecavanju broja kolega koji ispadaju iz prve, elitne, jer mislim da je to dobro za ligu. Postavio sam deset argumenata, a mogao bih stodeset. Ako mislite da treba demokratija da odlucuje, samo napred. Ako mislite da vecina treba da odlucuje, a ne najbolji i najkreativniji, samo izvolite. Uvek mozete da vidite ispred sebe rezultate demokratije, principa gde odlucuje vecina, pogledajte na sta lice Hajduk ili Srbija, najgora zemlja na svetu, pa ako vam se to svidja, samo napred.

A imam i drugi predlog, tice se izmene Pravila u Guts-Leonardo Kupu. Vec drugi put, uzastopno se desava da se poslednje, odlucujuce kolo Guts-Leonardo Kupa, najtezeg takmicenja na svetu igra prvog dana, nakon sto su zavrsena sva najbolja nacionalna takmicenja u Evropi. Tako se desava da prvo kolo gde postavljamo jedan, jedini predlog igramo kada u ponudi imamo deset najboljih evropskih liga, Ligu Prvaka, Ligu Evrope, Ligu Konferencije, Euroleague, Eurocup i Aba League, plus sva kosarkaska nacionalna takmicenja, a da poslednje, odlucujuce kolo, kada se postavljaju cetiri predloga nemamo nista, pa je recimo kolega @tome1993 bio prinudjen da u cetvrtom, odlucujucem kolu Guts-Leonardo Kupa, najtezeg takmicenja na svetu postavlja sledece meceve iz tenisa, Rogozinska vs Vagremov, i  Vrancken vs Kubarova. 

Dakle, predlazem da se ili na pocetku jeseni uopste ne objavi kalendar za poslednja dva, odlucujuca kola u Kupu, vec jednostavno napise "... kalendar za veliko Finale ce biti naknadno objavljen na Forumu ..." ili da se jednostavno ostavi ceo peti mesec za poslednja dva kola, a kalendar objavi za prva tri kola. Mislim da bi bilo postenije da pobednika Guts-Leonardo Kupa odlucuju zavrsnice u Premier League, Bundesligi, Serie A, Ligi Prvaka, Euroleague ili Aba League, nego Vagremova ili Kubarova

Nastavice se ...

Kolega Leo,sve kaj ste rekli,tocno je.Osim toga da postavljam tipove dok pijem kavu.To nije tocno.Kavu ne pijem🙂Vi ste nas "spiritus movens" i ovo natjecanje je uspjesno upravo zbog vas.Trud koji vi ulazete je za svaku pohvalu i istina je da sam vam htio "natrljati nos" time da uz sav trud koji ulazete,imate cca isti broj pogodaka kao i mi koji "pogadjamo dok pijemo kavu"...A onda sam odustao kad mi je supruga pod nos gurnula sve one biljeznice u kojima vodim razno-razne statistike🙂Nek ste vi nama zivi i zdravi.🙂

prije 1 sat, Marko15 said:

Kolega Leo,sve kaj ste rekli,tocno je.Osim toga da postavljam tipove dok pijem kavu.To nije tocno.Kavu ne pijem🙂Vi ste nas "spiritus movens" i ovo natjecanje je uspjesno upravo zbog vas.Trud koji vi ulazete je za svaku pohvalu i istina je da sam vam htio "natrljati nos" time da uz sav trud koji ulazete,imate cca isti broj pogodaka kao i mi koji "pogadjamo dok pijemo kavu"...A onda sam odustao kad mi je supruga pod nos gurnula sve one biljeznice u kojima vodim razno-razne statistike🙂Nek ste vi nama zivi i zdravi.🙂

Kad smo vec kod tvoje supruge, reci nam kako je ona sada, i poruci joj da je pozdravlja ceo Forum. Predpostavljamo da zna da se ti kockas, a ako ne zna, onda je naivna kao sobarica.

Kada se potpuno oporavi, pitacemo je da li je kao mlada cura ikada zamisljala da ce svoje najbolje godine zivota potrositi ziveci zajedno sa obicnim kockarom. Drugoligasem. Kakav tuzan zivot, majko moja.

prije 7 minute, LeonardoDrugi said:

Kad smo vec kod tvoje supruge, reci nam kako je ona sada, i poruci joj da je pozdravlja ceo Forum. Predpostavljamo da zna da se ti kockas, a ako ne zna, onda je naivna kao sobarica.

Kada se potpuno oporavi, pitacemo je da li je kao mlada cura ikada zamisljala da ce svoje najbolje godine zivota potrositi ziveci zajedno sa obicnim kockarom. Drugoligasem. Kakav tuzan zivot, majko moja.

Da jel zna??Pa tjera me🙂🙂🙂Ona mi je apsolutna podrska u zivotu.U svemu ne samo kockanju.Dobro je Leo hvala na brizi.Cvrsta je u glavi pa je mentalno to sve dobro izdrzala...i ceka onaj vas motivirajuci govor🙂🙂🙂Kocka je grijeh...samo kad gubis...

• 2 weeks later...

IMG_8412.thumb.jpeg.8618ed3ab659a5429a906e089d125006.jpeg

“… dva poslednjeplasirana sudionika Prve lige, odnosno oni koji sezonu 2025/2026 zavrse na 11 i 12 mjestu, ispadaju u Drugu ligu …”

Zivelaaaaaaaa Poslednja Sansa, najbolja liga na svetu, ziveli administratoriiiiiiiii, zivela Pravilaaaa, ziveo Leonardooooooo, ziveo njegov uticaj na Forum, zivelaaaaa zajednica gde ne postoji demokratija, vec odluke donose najbolji, zivela druga, amaterska, zivela pamet i kreativnost, ziveo smisao zivota … danas smo postali i zvanicno najbolja Liga na svetu, danas smo i zvanicno postali sveta Poslednja Sansa.

Hej @Fitoz

nemoj posle, na kraju sezone, da bude da nisi znao, ili nisi procitao da na kraju sezone ispadaju dvojica najgoriiiiiiiih.

Kolega @josip123 je hvala Bogu ispao, a neka se spreme @Iblaz93 Fitozi i ostali cirkusanti.

Ziveloooooooooooo Pravilo broj 6, ziveli administratori.

• 1 month later...
prije 1 sat, mesrine said:

@IzudinBpozdrav, mislim da ima greska (gresaka) u vrednovanju tipova za drugo kolo u nasem blatu. Urezala mi se npr tvoja Benfica, a moguce onda da ima i jos nesto

I ako misle da i ove sezone prekinu Poslednju Sansu, pre vremena kao i prosle sezone, sada je pravi trenutak za to

IMG_8891.thumb.jpeg.6132b55ce3a42ee213c1057790cba74a.jpeg

pa da proglasimo pobednika onako kako trenutno stoji na tabeli.

• 2 weeks later...

Mislim da bi dobro bilo uvrstit link tablice natjecanja odmah u prvoj poruci teme a obe lige PŠ-a. Čisto radi jednostavnosti ulaska, a potrebno je samo dadat link za to. Sad samo imamo link pravila. Na ovaj link mislim da se doda - https://www.svijetkladjenja.com/forum/topic/21699-tablica-posljednje-šanse-20252026/.

@IzudinB pošto ti postavljaš prve poruke mislim na tebe

prije 39 minute, Kiks77 said:

Mislim da bi dobro bilo uvrstit link tablice natjecanja odmah u prvoj poruci teme a obe lige PŠ-a. Čisto radi jednostavnosti ulaska, a potrebno je samo dadat link za to. Sad samo imamo link pravila. Na ovaj link mislim da se doda - https://www.svijetkladjenja.com/forum/topic/21699-tablica-posljednje-šanse-20252026/.

@IzudinB pošto ti postavljaš prve poruke mislim na tebe

Bit će dodano u sljedećem kolu. Hvala na prijedlogu.

• 2 weeks later...

Predlog za nagodbu

Hej kolega @Marko15

Predlozio si mi da  se privatno cujem sa kolegom bez svih vas sa Foruma i da porazgovaramo iako razgovor nece biti ni lep ni ugodan ni doneti nikakav pomak na bolje, ali ce obojici biti lakse. 

Ja sam izabrao da post napisem tebi, a na kraju cu ti napisati zasto tebi, a ne kolegi, administratorima ili svim kolegama sa Foruma. Dakle, ovo je post namenjen samo tebi.

Cinjenice

Da ne bi svako dodavao sta hoce, predlazem da krenemo samo od cinjenica, bez ikakvog unosenja emocija. U subotu u samu zoru, dakle ujutro sam pustio post sa mojom analizom utakmice Srbija vs Albanija. U postu sam predlozio kladjenje na 1X, duplu sansu na Srbiju kao glavni predlog "uz rasprodaju imovine" i jos cetiri predloga da ce Srbija pobediti u posedu lopte, u broju bilo kakvih suteva, da ce golman Albanije imati vise odbrana, a nisam mogao da se odlucim izmedju predloga da ce biti puno prekrsaja, da ce Srbija pobediti u kornerima, ili nesto u vezi kartona. Na kraju posta sam dobio istorijskih dvanaest reagovanja. Devetorica kolega su napisali da im se post svidja, jedan kolega je napisao da je to odlican listic, jedan kolega mi se podsmevao, a jedan je bio tuzan sto sam ga napisao. To sve se moze videti na ovom screenshotu.

IMG_9094.thumb.jpeg.eecfdb2838f6e745f5fc7713ff8b714d.jpeg

Nakon mog posta, u istoj temi, javio se jos jedan kolega koji je napisao : "... Na ovako odlican post ja samo imam da dodam jednu stvar ..." i onda je obrazlozio svoj predlog za kladjenje. Pa se onda javio drugi kolega u istoj temi i dodao svoje misljenje o Psihu i Pljenki, pa se javio treci kolega i napisao "... sve ovo za mec Estonija-Italija---", pa se javio cetvrti kolega opet u istoj temi i napisao "... reagovao bih, ali u ponudjenim opcijama nemam "svaka cast" tako da sam odlucio da napisem komentar. Ziv bio..." I na kraju se javio peti kolega koji je u istoj temi predlozio over 2,5 gola na utakmici Athletic Club MG vs Goias.

Sve ovo se moze proveriti za manje od sedam sekundi ulaskom u Dnevnu Temu od subote.

A onda je dosla nedelja, dan posle utakmice. Srbija je izgubila sa 0:1 golcinom Manaja i srpska reprezentacija se raspala. Srbija je pobedila u posedu lopte, u bilo kakvim sutevima, golman Albanije je imao vise odbrana, bilo je preksrsaja, Srbija je pobedila u kornerima i bilo je pet kartona na utakmici, ali je glavni predlog 1X, dupla sansa na Srbiju pao.

A onda je dosla nedelja, dan posle, dan nakon sto je moj predlog za kladjenje pao. U dnevnoj temi od nedelje, dan nakon sto je predlog pao, da ponovim, prvi sam se javio i proglasio tri Dana Zalosti na Forumu. Nakon mene, javio si se ti, kolega Marko15, i predlozio golove na utakmici Bugarska vs Turska, pa se javio drugi kolega koji je napisao "da je sva sreca sto je navijao za Albaniju pa nije pao, ali jeste na drugom srbinu Djokovicu..." pa si se opet ti javio sa predlogom na mecu Hrvatska vs Gibraltar, pa se javio jos jedan kolega koji je podrzao tvoj predlog, pa se onda javio kolega Noja57 sa objavom "... Al se ti "strucnjace" sa vise likova na ovom forumu nalupas gluposti i posejes mrznje te prema Srbima, crncima i ostalim. U ovo zlo vreme samo nam tako nesto fali na ovim sportskim forumima. Nadam se da cete vlasnik i admin bar malo upozoriti na taj "mrziteljski" odnos prema drugima. Ja cu ovu sezonu u PS privesti kraju i casno povuci. Ako vec ne gledam tv i ne citam politicke i ratne vesti ovo mi najmanje treba na ovako dobro zamisljenom portalu..." Nakon njega se javio kolega koji je napisao "slazem se", pa si ti kolega Marko15 napisao "u pravu ste. Ne trebamo se trovati medjusobno. Mi bi svi na ovom portalu trebali biti po naciji i veroispovesti pre svega kladionicari i uzeti lovu klafionicama. Sportski pozdrav svim kolegama..."i na kraju se javio jos jedan kolega koji je napisao "... Hej kolega nemoj slucajno da te uznemire, price i bajke od kolege, pusti ti njega i njegove postove, ja sam bosnjak ti si srbin i u cemu je problem, postujemo se, postavljamo tipove, igramo zajedno. U potpunosti te podrzavam u pogledu omalovazavanja nacija i narodnosti da iste ne treba na forumu spominjati, a ako ti napustis forum zbog toga uz tebe sam kolega..." Ovde se Dnevna tema od nedelje zavrsila, sto se takodje moze proveriti za manje od sedam sekundi. A onda je sve otislo u qurac u Dnevnoj Temi od ponedeljka sto ako sada pocnem da prepisujem, post necu zavrsiti u narednih sedam dana.

Evo, kolega Marko15 ovu su cinjenice bez unosenja emocija, i stvarno bih voleo da mi potvrdis da li je sve ovo tacno, da li je ovako bilo, bas ovakvim redosledom, i da li sam jos nesto dodao.

A sada cu da napisem sta ja mislim o svemu, a to na bilo kojem Sudu na svetu nista ne znaci, jer unosim svoje emocije i svoje vidjenje, ali ipak postoji to pravo na svakom Sudu na svetu. Na Forumu sam od 2016-te godine i napisao sam tacno 2422 posta i uvek sam pisao isto, dakle nikada nisam bio kamilica ili hajde da kazemo da sam uvek pisao uvrede na rasnoj, nacionalnoj i drugim osnovama. Mogao bih da napisem jos jedan post na deset stranica sta su mi sve moje kolege sa Foruma tokom proteklih devet godina ljubazno porucivali. Ja smatram da ko hoce da pise postove na Forumu mora da zna da se postovi ne naplacuju, da od njih nema nikakve koristi po onoga ko ih pise, i da jedino sto moze da se dobije za njih jeste da vas proglase za budalu. Svaki Forum na svetu cine ljudi, a ne roboti, pa ce i Forum biti onakav kakvi su ljudi na njemu. Bas kao sto i svaku zemlju na svetu cine ljudi, a ne roboti. Hteo bih samo jos da napomenem, da je pre nekoliko meseci, na nas Forum dosao jedan kolega koji je krenuo na Forumu da promovise kladjenje na trkama konja. Sasvim slucajno dosta toga znam o tome i koliko je to postovana i prestizna kategorija kladjenja, ali je kolega nakon samo nekoliko postova u koje je ulozio znanje, svoje vreme i energiju otisao. I ne samo otisao, vec smo ga proglasili budalom. Ne roboti, vec mi, kolege sa Foruma.

Zamera mi se vredjanje na Forumu po svakoj osnovi, ja cu napisati da mislim da je u pitanju ismejavanje. Sloboda govora je pravo izrazavanja vlastitih stajalista i razmisljanja bez straha da ce vas neko u tom pokusaju spreciti ili zbog toga kazniti. To je jedno od najvaznijih ljudskih prava koji podstice apsolutnu slobodu svakog pojedinca i to pravo nije regulisano na nasem portalu, vec u Univerzalnoj svetskoj deklaraciji o ljudskim pravima. Tako da o tome nema nikakve diskusije niti na Forumu, niti bilo gde na svetu, ali na nasem Forumu mozemo da diskutujemo gde su granice izmedju slobode izrazavanja i govora mrznje, zar ne kolega Marko15'

Ja bih voleo kolega Marko15 da mi ti najpre objasnis, svoje vidjenje, odnosno kako bi ti svima nama na Forumu objasnio cinjenicu da sam ja u Dnevnoj Temi od subote, dakle pre nego sto je utakmica pocela, dobio istorijskih dvanaest reagovanja, od kojih su devet bila pozitivna, a po jedno ljutnja i podsmevanje, a sutradan, nakon sto je predlog pao, sam optuzen za sirenje mrznje i uvrede na rasnoj, nacionalnoj i drugim osnovama. Da li mislis da bi bilo mnogo elegantnije i gospodskije, da se kolega Noja57 odmah javio nakon posta i izrazio svoje nezadovoljstvo. Da li bi bilo mnogo elegantnije i gospodskije da je recimo, pre pocetka utakmice, zatrazio da se post obrise zbog sirenja mrznje. Odgovor da kolega nije na vreme video post se ne priznaje, posto post uvek napisem rano ujutro.

U dnevnoj temi od 02.10, sam napisao post za utakmicu Porto vs Crvena Zvezda, gde sam takodje sirio rasnu, versku i ostalu mrznju, i to, po meni, jos vise nego u postu za utakmicu Srbija vs Albanija. I tada sam dobio istorijskih sedam reagovanja, samo sto je predlog tada prosao, pa je tada kolega Noja57 nakon tog mog posta samo predlozio kladjenje na kosarku iz Euroleague, sto se sve takodje moze proveriti za manje od sedam sekundi.

Pravo pitanje koje treba da resimo jeste, da li je kolega Noja57 u postu od nedelje reagovao zato sto sam zaista presao sve granice i da bi jednom trebalo da je dosta, ili je tako reagovao zato sto sam se nalupetao, a svi smo pali na predlogu.

Hocu kolega Marko15 da mi objasnis isto tako iz kojih razloga moram ovde na Forumu jos i da govorim o privatnim stvarima, kada na bilo kom Sudu na svetu to ne moram. Kolega me je optuzio da koristim vise naloga, i sada ne znam odakle pre da pocnem. Pretpostavljam da kolega misli da istovremeno koristim cak cetiri naloga, i to naloge pod imenom Mesrine, Furyshaa, Rome i Forza Italia. Ovaj Mesrine ima pogan jezik, zna veoma cesto da truje po Forumu kao i ja, a i ovaj Furyshaa zna da pljuje po BiH ligi i Borcu iz Banja Luke pa kolega verovatno misli da se krijem i pod tim nalozima. Verovatno misli i da sam koristio nalog kolege Rome koji je iz druge lige usao u prvu, pa onda nestao, pa sam verovatno to trebao da budem ja. A najverovatnije da sam istovremeno i Forza Italia, pa postavljam dva umesto jednog predloga. 

Posto post pisem samo tebi kolega Marko15, a ne administratorima ili ostali nasim kolegama sa Foruma, pozivam te da kontaktiras osobno svu cetvoricu i proveris ko su oni, a meni objasnis kako to da ako koristim naloge Mesrine i Furushaa ne bih za svo ovo vreme vec usao u prvu ligu, i ako koristim nalog kolege Rome kako bih to ispao iz prve lige uz svo moje znanje, plus sto kolega barem deset puta nije postavio predloge, sto meni ne moze nikada da se desi. Ostaju onda kolege iz Forze Italie.

Zamolio bih sve kolege sa Foruma, i administratore da svi drzite dalje ruke od Forze Italie. Oni su nasi gosti, prava gospoda, prvi stranci u istoriji svete Poslednje Sanse, nikoga nisu uvredili, nisu sejali mrznju ni na kakvoj osnovi, nisu napisali ni jedan post, i uopste se ne cuju na Forumu. Ne budite varvari, ne dirajte nase goste, ne pokazujte balkansku narav, nemojte da se brukamo time sto je Forum na zlom Balkanu.

Delim zemaljsku kladionionicu u okviru jedne grupe zajedno sa kolegama. To znaci da sam pola zivota proveo gledajuci jedne te iste osobe. U kladionici imam cak i svoj krevet i jastuk da mogu da spavam kada hocu. Svi koristimo "sluzbeni" mobilni telefon, svi koristimo "sluzbene" kompjutere koji su umrezeni. Kolegama iz Forze Italija sam osobno otvorio nalog, jer ne vidim drugi nacin kako oni to mogu da urade kada ne znaju ni rec "naseg" jezika. Cak sam imao i problema sa tim, pa smo morali da kontaktiramo administratore, sto takodje moze da se proveri za manje od sedam sekundi, posto valjda sa jednog uredjaja ne mogu da se otvore dva naloga. U nalog Forze Italija mogu da udjem kada god hocu, kao sto i oni mogu u moj, a postavljali smo vec sto puta predloge jedni za druge, kada neko nije u prilici 

Hocu kolega Marko15 da mi objasnis zasto ja ovde na Forumu moram da objasnjavam privatne stvari, i da li ja tebi licim da bih postavljao predloge u drugoligaskom blatu pod nalozima Mesrine, Furyshaa, Rome ili Forza Italia, a da pritome ne budem u stanju da udjem u prvu ligu uz svo znanje.

Nikako ne pristajem da mi se dira u osnovno ljudsko pravo slobode govora koje kaze da imam prava da kazem sta god hocu bez straha da ce me neko zbog toga kazniti ili spreciti, ali pristajem da pregovaramo o tome gde su granice. Ne pristajem da budete varvari i dirate nase goste Forzu Italija, najpozitivnije osobe na svetu, pravu gospodu, prve strance u istoriji svete Poslednje Sanse. Necu nikada otici sa Foruma, i postavljacu predloge u Poslednjoj Sansi dok sam ziv, sto preporucujem i kolegi Noja57.

Ali, pristajem da pregovaramo, ali samo pod uslovom da se dogovorimo i to odmah. Ja nudim najvise sto mogu od svega. Prestacu da objavljujem postove potpuno, i to nakon 2423 napisana posta, ali onda i vi svi, moje kolege sa Foruma, morate da pristanete da date nesto od sebe. Radi se o tom seljackom obicaju da se komentarisu postovi nakon sto predlog padne, koji ce morati da se ukine jos juce, ali cu tu traziti da se napise zbog koga se uvodi to pravilo.

Hej kolega @Marko15

Nisam zavrsio, ovo je tek prvi deo posta. zamolio bih te da sacekas jos malo, da pustim i drugi deo posta sa predlogom kako da se nagodimo i resimo svi zajedno problem na Forumu, pa se cujemo malo kasnije kada me prodje tuga i ocaj.

prije 30 minute, LeonardoDrugi said:

Predlog za nagodbu

Hej kolega @Marko15

Predlozio si mi da  se privatno cujem sa kolegom bez svih vas sa Foruma i da porazgovaramo iako razgovor nece biti ni lep ni ugodan ni doneti nikakav pomak na bolje, ali ce obojici biti lakse. 

Ja sam izabrao da post napisem tebi, a na kraju cu ti napisati zasto tebi, a ne kolegi, administratorima ili svim kolegama sa Foruma. Dakle, ovo je post namenjen samo tebi.

Cinjenice

Da ne bi svako dodavao sta hoce, predlazem da krenemo samo od cinjenica, bez ikakvog unosenja emocija. U subotu u samu zoru, dakle ujutro sam pustio post sa mojom analizom utakmice Srbija vs Albanija. U postu sam predlozio kladjenje na 1X, duplu sansu na Srbiju kao glavni predlog "uz rasprodaju imovine" i jos cetiri predloga da ce Srbija pobediti u posedu lopte, u broju bilo kakvih suteva, da ce golman Albanije imati vise odbrana, a nisam mogao da se odlucim izmedju predloga da ce biti puno prekrsaja, da ce Srbija pobediti u kornerima, ili nesto u vezi kartona. Na kraju posta sam dobio istorijskih dvanaest reagovanja. Devetorica kolega su napisali da im se post svidja, jedan kolega je napisao da je to odlican listic, jedan kolega mi se podsmevao, a jedan je bio tuzan sto sam ga napisao. To sve se moze videti na ovom screenshotu.

IMG_9094.thumb.jpeg.eecfdb2838f6e745f5fc7713ff8b714d.jpeg

Nakon mog posta, u istoj temi, javio se jos jedan kolega koji je napisao : "... Na ovako odlican post ja samo imam da dodam jednu stvar ..." i onda je obrazlozio svoj predlog za kladjenje. Pa se onda javio drugi kolega u istoj temi i dodao svoje misljenje o Psihu i Pljenki, pa se javio treci kolega i napisao "... sve ovo za mec Estonija-Italija---", pa se javio cetvrti kolega opet u istoj temi i napisao "... reagovao bih, ali u ponudjenim opcijama nemam "svaka cast" tako da sam odlucio da napisem komentar. Ziv bio..." I na kraju se javio peti kolega koji je u istoj temi predlozio over 2,5 gola na utakmici Athletic Club MG vs Goias.

Sve ovo se moze proveriti za manje od sedam sekundi ulaskom u Dnevnu Temu od subote.

A onda je dosla nedelja, dan posle utakmice. Srbija je izgubila sa 0:1 golcinom Manaja i srpska reprezentacija se raspala. Srbija je pobedila u posedu lopte, u bilo kakvim sutevima, golman Albanije je imao vise odbrana, bilo je preksrsaja, Srbija je pobedila u kornerima i bilo je pet kartona na utakmici, ali je glavni predlog 1X, dupla sansa na Srbiju pao.

A onda je dosla nedelja, dan posle, dan nakon sto je moj predlog za kladjenje pao. U dnevnoj temi od nedelje, dan nakon sto je predlog pao, da ponovim, prvi sam se javio i proglasio tri Dana Zalosti na Forumu. Nakon mene, javio si se ti, kolega Marko15, i predlozio golove na utakmici Bugarska vs Turska, pa se javio drugi kolega koji je napisao "da je sva sreca sto je navijao za Albaniju pa nije pao, ali jeste na drugom srbinu Djokovicu..." pa si se opet ti javio sa predlogom na mecu Hrvatska vs Gibraltar, pa se javio jos jedan kolega koji je podrzao tvoj predlog, pa se onda javio kolega Noja57 sa objavom "... Al se ti "strucnjace" sa vise likova na ovom forumu nalupas gluposti i posejes mrznje te prema Srbima, crncima i ostalim. U ovo zlo vreme samo nam tako nesto fali na ovim sportskim forumima. Nadam se da cete vlasnik i admin bar malo upozoriti na taj "mrziteljski" odnos prema drugima. Ja cu ovu sezonu u PS privesti kraju i casno povuci. Ako vec ne gledam tv i ne citam politicke i ratne vesti ovo mi najmanje treba na ovako dobro zamisljenom portalu..." Nakon njega se javio kolega koji je napisao "slazem se", pa si ti kolega Marko15 napisao "u pravu ste. Ne trebamo se trovati medjusobno. Mi bi svi na ovom portalu trebali biti po naciji i veroispovesti pre svega kladionicari i uzeti lovu klafionicama. Sportski pozdrav svim kolegama..."i na kraju se javio jos jedan kolega koji je napisao "... Hej kolega nemoj slucajno da te uznemire, price i bajke od kolege, pusti ti njega i njegove postove, ja sam bosnjak ti si srbin i u cemu je problem, postujemo se, postavljamo tipove, igramo zajedno. U potpunosti te podrzavam u pogledu omalovazavanja nacija i narodnosti da iste ne treba na forumu spominjati, a ako ti napustis forum zbog toga uz tebe sam kolega..." Ovde se Dnevna tema od nedelje zavrsila, sto se takodje moze proveriti za manje od sedam sekundi. A onda je sve otislo u qurac u Dnevnoj Temi od ponedeljka sto ako sada pocnem da prepisujem, post necu zavrsiti u narednih sedam dana.

Evo, kolega Marko15 ovu su cinjenice bez unosenja emocija, i stvarno bih voleo da mi potvrdis da li je sve ovo tacno, da li je ovako bilo, bas ovakvim redosledom, i da li sam jos nesto dodao.

A sada cu da napisem sta ja mislim o svemu, a to na bilo kojem Sudu na svetu nista ne znaci, jer unosim svoje emocije i svoje vidjenje, ali ipak postoji to pravo na svakom Sudu na svetu. Na Forumu sam od 2016-te godine i napisao sam tacno 2422 posta i uvek sam pisao isto, dakle nikada nisam bio kamilica ili hajde da kazemo da sam uvek pisao uvrede na rasnoj, nacionalnoj i drugim osnovama. Mogao bih da napisem jos jedan post na deset stranica sta su mi sve moje kolege sa Foruma tokom proteklih devet godina ljubazno porucivali. Ja smatram da ko hoce da pise postove na Forumu mora da zna da se postovi ne naplacuju, da od njih nema nikakve koristi po onoga ko ih pise, i da jedino sto moze da se dobije za njih jeste da vas proglase za budalu. Svaki Forum na svetu cine ljudi, a ne roboti, pa ce i Forum biti onakav kakvi su ljudi na njemu. Bas kao sto i svaku zemlju na svetu cine ljudi, a ne roboti. Hteo bih samo jos da napomenem, da je pre nekoliko meseci, na nas Forum dosao jedan kolega koji je krenuo na Forumu da promovise kladjenje na trkama konja. Sasvim slucajno dosta toga znam o tome i koliko je to postovana i prestizna kategorija kladjenja, ali je kolega nakon samo nekoliko postova u koje je ulozio znanje, svoje vreme i energiju otisao. I ne samo otisao, vec smo ga proglasili budalom. Ne roboti, vec mi, kolege sa Foruma.

Zamera mi se vredjanje na Forumu po svakoj osnovi, ja cu napisati da mislim da je u pitanju ismejavanje. Sloboda govora je pravo izrazavanja vlastitih stajalista i razmisljanja bez straha da ce vas neko u tom pokusaju spreciti ili zbog toga kazniti. To je jedno od najvaznijih ljudskih prava koji podstice apsolutnu slobodu svakog pojedinca i to pravo nije regulisano na nasem portalu, vec u Univerzalnoj svetskoj deklaraciji o ljudskim pravima. Tako da o tome nema nikakve diskusije niti na Forumu, niti bilo gde na svetu, ali na nasem Forumu mozemo da diskutujemo gde su granice izmedju slobode izrazavanja i govora mrznje, zar ne kolega Marko15'

Ja bih voleo kolega Marko15 da mi ti najpre objasnis, svoje vidjenje, odnosno kako bi ti svima nama na Forumu objasnio cinjenicu da sam ja u Dnevnoj Temi od subote, dakle pre nego sto je utakmica pocela, dobio istorijskih dvanaest reagovanja, od kojih su devet bila pozitivna, a po jedno ljutnja i podsmevanje, a sutradan, nakon sto je predlog pao, sam optuzen za sirenje mrznje i uvrede na rasnoj, nacionalnoj i drugim osnovama. Da li mislis da bi bilo mnogo elegantnije i gospodskije, da se kolega Noja57 odmah javio nakon posta i izrazio svoje nezadovoljstvo. Da li bi bilo mnogo elegantnije i gospodskije da je recimo, pre pocetka utakmice, zatrazio da se post obrise zbog sirenja mrznje. Odgovor da kolega nije na vreme video post se ne priznaje, posto post uvek napisem rano ujutro.

U dnevnoj temi od 02.10, sam napisao post za utakmicu Porto vs Crvena Zvezda, gde sam takodje sirio rasnu, versku i ostalu mrznju, i to, po meni, jos vise nego u postu za utakmicu Srbija vs Albanija. I tada sam dobio istorijskih sedam reagovanja, samo sto je predlog tada prosao, pa je tada kolega Noja57 nakon tog mog posta samo predlozio kladjenje na kosarku iz Euroleague, sto se sve takodje moze proveriti za manje od sedam sekundi.

Pravo pitanje koje treba da resimo jeste, da li je kolega Noja57 u postu od nedelje reagovao zato sto sam zaista presao sve granice i da bi jednom trebalo da je dosta, ili je tako reagovao zato sto sam se nalupetao, a svi smo pali na predlogu.

Hocu kolega Marko15 da mi objasnis isto tako iz kojih razloga moram ovde na Forumu jos i da govorim o privatnim stvarima, kada na bilo kom Sudu na svetu to ne moram. Kolega me je optuzio da koristim vise naloga, i sada ne znam odakle pre da pocnem. Pretpostavljam da kolega misli da istovremeno koristim cak cetiri naloga, i to naloge pod imenom Mesrine, Furyshaa, Rome i Forza Italia. Ovaj Mesrine ima pogan jezik, zna veoma cesto da truje po Forumu kao i ja, a i ovaj Furyshaa zna da pljuje po BiH ligi i Borcu iz Banja Luke pa kolega verovatno misli da se krijem i pod tim nalozima. Verovatno misli i da sam koristio nalog kolege Rome koji je iz druge lige usao u prvu, pa onda nestao, pa sam verovatno to trebao da budem ja. A najverovatnije da sam istovremeno i Forza Italia, pa postavljam dva umesto jednog predloga. 

Posto post pisem samo tebi kolega Marko15, a ne administratorima ili ostali nasim kolegama sa Foruma, pozivam te da kontaktiras osobno svu cetvoricu i proveris ko su oni, a meni objasnis kako to da ako koristim naloge Mesrine i Furushaa ne bih za svo ovo vreme vec usao u prvu ligu, i ako koristim nalog kolege Rome kako bih to ispao iz prve lige uz svo moje znanje, plus sto kolega barem deset puta nije postavio predloge, sto meni ne moze nikada da se desi. Ostaju onda kolege iz Forze Italie.

Zamolio bih sve kolege sa Foruma, i administratore da svi drzite dalje ruke od Forze Italie. Oni su nasi gosti, prava gospoda, prvi stranci u istoriji svete Poslednje Sanse, nikoga nisu uvredili, nisu sejali mrznju ni na kakvoj osnovi, nisu napisali ni jedan post, i uopste se ne cuju na Forumu. Ne budite varvari, ne dirajte nase goste, ne pokazujte balkansku narav, nemojte da se brukamo time sto je Forum na zlom Balkanu.

Delim zemaljsku kladionionicu u okviru jedne grupe zajedno sa kolegama. To znaci da sam pola zivota proveo gledajuci jedne te iste osobe. U kladionici imam cak i svoj krevet i jastuk da mogu da spavam kada hocu. Svi koristimo "sluzbeni" mobilni telefon, svi koristimo "sluzbene" kompjutere koji su umrezeni. Kolegama iz Forze Italija sam osobno otvorio nalog, jer ne vidim drugi nacin kako oni to mogu da urade kada ne znaju ni rec "naseg" jezika. Cak sam imao i problema sa tim, pa smo morali da kontaktiramo administratore, sto takodje moze da se proveri za manje od sedam sekundi, posto valjda sa jednog uredjaja ne mogu da se otvore dva naloga. U nalog Forze Italija mogu da udjem kada god hocu, kao sto i oni mogu u moj, a postavljali smo vec sto puta predloge jedni za druge, kada neko nije u prilici 

Hocu kolega Marko15 da mi objasnis zasto ja ovde na Forumu moram da objasnjavam privatne stvari, i da li ja tebi licim da bih postavljao predloge u drugoligaskom blatu pod nalozima Mesrine, Furyshaa, Rome ili Forza Italia, a da pritome ne budem u stanju da udjem u prvu ligu uz svo znanje.

Nikako ne pristajem da mi se dira u osnovno ljudsko pravo slobode govora koje kaze da imam prava da kazem sta god hocu bez straha da ce me neko zbog toga kazniti ili spreciti, ali pristajem da pregovaramo o tome gde su granice. Ne pristajem da budete varvari i dirate nase goste Forzu Italija, najpozitivnije osobe na svetu, pravu gospodu, prve strance u istoriji svete Poslednje Sanse. Necu nikada otici sa Foruma, i postavljacu predloge u Poslednjoj Sansi dok sam ziv, sto preporucujem i kolegi Noja57.

Ali, pristajem da pregovaramo, ali samo pod uslovom da se dogovorimo i to odmah. Ja nudim najvise sto mogu od svega. Prestacu da objavljujem postove potpuno, i to nakon 2423 napisana posta, ali onda i vi svi, moje kolege sa Foruma, morate da pristanete da date nesto od sebe. Radi se o tom seljackom obicaju da se komentarisu postovi nakon sto predlog padne, koji ce morati da se ukine jos juce, ali cu tu traziti da se napise zbog koga se uvodi to pravilo.

Hej kolega @Marko15

Nisam zavrsio, ovo je tek prvi deo posta. zamolio bih te da sacekas jos malo, da pustim i drugi deo posta sa predlogom kako da se nagodimo i resimo svi zajedno problem na Forumu, pa se cujemo malo kasnije kada me prodje tuga i ocaj.

Kolega @LeonardoDrugi evo,kaj da vam kazem?Ja sam s vama imao "fight" oko moje "desnicarske netolerancije" kak ste me prozvali i javio sam vam se privatno.Ovo pisem javno jer zelim reci svim kolegama da mi je razgovor bio odlican,detalji neka ostanu izmedju nas ali ono sto mogu reci javno da smo popricali i vi ste mi objasnili svoju tocku razmisljanja i rada ja svoju i kad dojdete u Zg,popit cemo pice i pojesti cevape.Isto vrijedi i za sve kolege s kojima sam privatno kontaktirao @pena29 i @noja57 uvijek mozemo i popricati i pojesti nekaj.Zato sam to i napisao javno.Kolega @noja57 je vjerojatno navijac svoje reprezentacije i vjerojatno uz sve probleme koje ljudi imaju,vas post mu je bio "tocka na i" da ode.Zato sam i predlozio da se cujete privatno jer znam da bi mu u osobnom privatnom razgovoru kao i meni objasnili sto i kako i islo bi se dalje.Da,pederski je pljuvati po prijedlogu koji ne prodje i to nije korektno.Svatko ulaze koliko moze izgubiti,ne dobiti jer cim ulozis,lova je by by a o sreci i procjeni ovisi hoce li se vratiti natrag.Sto se tice naloga,kolege koje ste spomenuli imaju kompletan drukciji nacin izrazavanja i razmisljanja i to nije ista osoba.Osim toga,svatko neka igra sa 15 naloga sto se mene tice.No big deal.Kaj reci,idemo dalje.Podijelio sam javno iskustvo s vama,pozitivno u nadi da ce kolega @noja57 krenuti u istom smjeru kao i ja ali eto...

prije 31 minute, pena29 said:

Volio bih da se Posljednja šansa vrati na stare postavke. Ne treba nam napeta situacija i previše analize poruka. Ne vodi to dobrom. Nakon nekoliko godina uživanja u Leonardovim objavama,odjedanput on ne valja . Preko 2000 objava do vrha,a samo jedna do dna, da  parafraziram slijepog pjevača.

Slazem se,bila je bas dobra atmosfera...ovo je glupa situacija...ne treba nam to.Trebamo igrati,zezati se,prijateljski "podbadati" ...kaj je najbolje,svi kolege u obje lige igraju jako dobro,prijedlozi su izvrsni...i sad ovo...Leo je "spiritus movens" PS i to je cinjenica...Probao sam ponuditi rjesenje,na svom primjeru kak sam rijesio s Leom "sukob".Poslao sam mu poruku,prvi i popricali kao ljudi @noja57 i @LeonardoDrugitrebaju popricati inerno,rijesiti situaciju i idemo dalje.Igramo,Leo pise analize kak ih vec pise i to je to.

Hej @Marko15 jesi li i dalje ovde, posto samo tebi pisem post.

Hocu jos jednom da se vratim na moj post od 02.10. koji sam napisao za utakmicu Porto vs Crvena Zvezda, za koji mislim da je mnoooogo gori od ovog posta o utakmici Srbija vs Albanija. Pa evo nekoliko recenica iz tog mog posta:

"...Ali je ovde problem sto sam se kladio protiv Crvene Zvezde sa 80% jer sam uveren u to, a sa 20% iz mrznje, sto znaci da sam unosio emocije u kladjenje, a to nikada nije izlazilo na dobro.... "

",,, Da me mrznja, zlo i sve ono najgore u sebi ne bi odvelo predaleko, koristicu samo cinjenice... (pa sam onda u postu nabrajao sta sve Crvena Zvezda radi u srpskom lopovskom prvenstvu)...

"...Dokle ce se sve to trajati? Pa trajace sve dok srpski gradjani to budu hteli, a moja prognoza je da ce to trajati najmanje 113 godina. A evo malo i kako funkcionise srpska propaganda koja nikada ne spava u toj zemlji (pa sam pustio neke grafikone koji pokazuju da kada Zvezda izgubi, onda je to zato sto je tog dana na nebu Mesec bio pun, pa je zracio negativnu energiju, a kada Partizan izgubi, onda je to fijasko)

Tokom celog tog posta od 02.10. sam uglavnom u negativnom kontekstu pisao o Zvezdi, srpskoj ligi, srpskoj reprezentaciji i srpskom poimanju fudbala, a svaka druga rec u postu mi je bila rec mrznja. A evo ovde i screenshota gde se vidi da je kolega Noja57 odmah ispod mene postavio predlog za kladjenje iz kosarke.

IMG_9125.thumb.jpeg.100509e8f253d622a7e1a74180381fa8.jpeg

A da kazem i da se na taj moj post nadovezao i kolega s256s9 koji se takodje ukljucio u analizu meca Porto vs Crvena Zvezda, i napisao "... genijalna analiza kolege Leonarda ..." sto meni u ovom slucaju odgovara, pa moram da to iznesem kao cinjenicu na Sudu. Sto znaci da kolega na moje sejanje mrznje na Forumu nije reagovao ni pre utakmice, a nije mogao ni nakon sto je utakmica zavrsena, posto je predlog prosao ovoga puta.

Hteo sam zapravo da napisem da ja zaista lupetam na Forumu, da prelazim granice, ja bih rekao da ismejavam ono sto je za ismejavanje, ali neka bude da vredjam ili sejem mrznju na Forumu. Ali, takav sam od prvog dana, tako sam pisao u svih 2423 posta. Ja mislim da je problem u sledecem. Ako bih ja napisao post za utakmicu Engleska vs Srbija koju ne mogu da docekam kao da vreme stoji, a do koje je ostalo -25 dana ja bih opet taj post napisao na deset stranica teksta, i na isti nacin. Gotovo je sigurno da niko nista ne bi prigovorio pre meca jer nije bas komotno unapred kritikovati nesto sto je realno da prodje, postoji mogucnost da Engleska potopi Srbiju, pa mozete da ispadnete budala ako me kritikujete sto lupetam na Forumu. Ali, ako bi se desilo da Srbija nekako izvuce bod jer se Engleska vec prosetala kroz kvalifikacije, to bi bila izvanredna situacija da me nakon meca proglasite za prvu budalu Foruma koji siri mrznju na Forumu, jer je uvek komotnije da cetvorica sutiraju jednog kada je na podu, nego kada je na nogama

Sutra se igra kosarkaska utakmica Euroleague izmedju Crvene Zvezde i Real Madrida. Ja bih za tu utakmicu napisao analizu ne od deset, vec od pedeset stranica, a post bih poceo detaljom sa utakmice Crvena Zvezda vs Zalgiris od pre samo dva dana. Samo dva minuta pre pocetka te utakmice, kada su svi akteri utakmice bili na terenu, a sve tv stanice bile ukljucene u prenos, pogasila su se sva svetla u dvorani i sa razglasa je pustena da grmi ruska ratna pesma iz 1938-e godine koja je sluzila za dizanje morala Crvenoj Armiji dok je sveta Nemacka ulazila u Russiju. Poznato je da litvanci imaju odnose sa rusima na nivou srpsko-hrvatskih, pa su tim potezom celnici Crvene Zvezde (za decu mladju od dvanaest godina, posto je jasno cija je to poruka i sta se hoce sa njom) hteli da isprovociraju protivnika i da ujedno posalju poruku svojim gradjanima, a znamo kojim.

IMG_9101.thumb.jpeg.61f7df05b1262a7686a07bc59bc91cff.jpeg

IMG_9102.thumb.jpeg.d75356d0bf8f868c5964384b24feb5e6.jpeg

IMG_9103.thumb.jpeg.b6d52d119d52c25009ce78bedaeeda0f.jpeg

I evo nas kod problema na Forumu. Hocu da mi najpre ti kolega Marko15, a odmah iza tebe i kolega nuki01 objasnite u nekoliko recenica sta je ovo? Sta je ovo kada na jednoj kosarkaskoj utakmici neko, sasvim slucajno srpska ekipa, pogasi svetla u dvorani i pusti rusku pesmu od dva minuta pred utakmicu sa litvancima. Hocu da mi kolega Nuki01 odgovori svojim recima da li je to sirenje mrznje, da li je to mesanje politike u sport, hocu odmah da cujem sta je to, da li je to citanje poezije uz soljicu caja od kamilice ili nesto drugo. Dakle, ja bih moj post analize utakmice Crvena Zvezda vs Real Madrid poceo tim dogadjajem, pa bih onda post napisao na pedeset, a ne deset stranica teksta, pa bih onda pominjao babe, dede, crnce, Psiha, gradjane i onda se pitamo kako smo dosli do ove tacke na Forumu. A za -25 dana dolazi i utakmica izmedju Engleske i Srbije, majko moja, za koju bih takodje svasta pisao-

Na postove koje napisem na Forumu gledam kao na ismejavanje ludila, a ne na vredjanje ili sirenje mrznje. Ako se u Srbiji prekinu svi Tv programi, da bi se Psiho ukljucio i rekao svojim gradjanima da ce seledece, 2026-te godine iznad Srbije leteti 250.000 letecih automobila, ja smatram da to treba da se ismeje na Forumu, iako je nas Forum kladionicarski. Ja ismejavanje ludila smatram nekom vrstom aktivizma. Uvek bih mogao da prestanem, na primer, da se podsmevam kolegama iz drugoligaskog blata. Za mene je to aktivizam kada na primer, napisem da kolega Josip123 nema pojma sa kockanjem, ali da ne zasluzuje da ispadne, jer po meni ima i gorih u prvoj ligi od njega, dok je za vas to vredjanje. Za mene je aktivizam kada kolegi Fic sto puta napisem na Forumu da mu je predlog prosao samo zato sto je Hajduk ugurao gol u 10-om minutu nadoknade, ali mu i neki drugi dan napisem post da bih bez ikakvih problema mogao da organizujem orgije sa elitnim prostitutkama na nasem Forumu, samo da on ne napusti nas Forum. Tako ja vidim aktivizam.

Slagao sam da ovaj post nisam hteo da napisem jer smo proglasili tri Dana Zalosti na Forumu. Drzala me tuga, bol i ocaj, plus sam bio pod pritiskom i negativnom energijom, pa sam dao sebi tri dana vremena da prodje vreme i da nista ne napisem dok sam pod pritiskom. Yebi ga, neko je zbog mene otisao iz Poslednje Sanse koju smatram svojom.

Ono sto je najcudnije, najvecu bol mi je nanela jedna potpuno bezazlena recenica kolege Noja57 koja glasi "... ako vec ne gledam tv i ne citam politicke i ratne vesti, ovo mi najmanje treba ..."

Ovo me je najvise zabolelo jer smo nas dvojica dva potpuno razlicita sveta. Ja sam ovu recenicu razumeo kao stav, ne interesuje me svet oko sebe, gledam da se sto vise izolujem od svega, gledam samo svoja posla, zivim u svom svetu, traa-laaa-laa,  na nasem Forumu se prica samo o sportu i kladjenju i tacka. A to je sasvim suprotno od aktivizma, kojemu sam ja okrenut, da das sve od sebe, pa makar i u tri ujutro da ne spavas, vec da se ismejava cinjenica da Crvena Zvezda nije izgubila u Beogradu osam godina, cetiri meseca i sesnaest dana.

Zbog nastale situacije na Forumu, ja sutra ne mogu da napisem analizu kosarkaske utakmice Crvena Zvezda vs Real Madrid i ne mogu da se ismejavam ludilu Crvene Zvezde koja pred utakmicu sa litvancima dva minuta pusta ruske pesme, sto je strogo zabranjeno pravilima Eurleague, a pri tome imaju jos i jednog litvanca u svom rosteru, Montejunasa. Eto to je nas problem na Forumu

Hej kolega @Marko15

Pozvao si me da se cujem sa kolegom osobno i da pokusamo da se dogovorimo i resimo problem. To je kao kada bih ja tebe pozvao da se cujes sa kolegom Josip123 i pokusas da se dogovoris sa njim kako da se resi problem nakon sto je kolega Iblaz93, na zalost, napustio prvu ligu. Ja sam imao neke velike dileme oko toga, zasto on recimo, ne bi ostao u ligi, ako je vec kolega odlucio da napusti prvu ligu.

Kada  smo na Forumu resavali problem kladionica iz kojih mogu da se postavljaju predlozi, pristupili smo glasanju, kao demokratskom principu, pa je Hrvatska Lutrija dobila vise glasova od stranih kladionica jer su se glasovi brojali u Hrvatskoj, a osnovne teorije demokratije kazu da nije vazno kako se glasa, vec ko broji glasove. Posle toga smo na Forumu resavali problem nutrije koga smo proglasili prevarantom, pa nije bilo glasanja, vec je vlasnik portala ili Svijet Kladjenja doneo odluku. A onda smo na Forumu resavali problem opet glasanjem da li ti treba da udjes u prvu ligu, a sada opet trebamo da resimo, ne znam kako, mene kao problem.

To je zato sto smo mi odlican Forum, ali nismo savrseni. Mi imamo najbolja Pravila na svetu, ali jos uvek nemamo savrsena Pravila. Mi kratkorocno resimo jedan problem koji je pred nama, a za sledeci cemo videti. Ako je kolega zaista otisao, sto je jasno da niko ne zeli, a nemojte nikada da zaboravite da sam ja kreirao svetu Poslednju Sansu i da je dozivljavam kao svoju, a ne vasu, mi, na primer, uopste ne znamo, sta ce biti sledece sezone sa tim mestom, hoce li se glasati ili ne. Po meni, vrednost jednog brenda, porodice, kluba, reprezentacije, zene ili Foruma se meri dubinom veze sa registrovanim clanom. Cilj svakog Foruma je da privuce nekoga, kao sto je to i cilj crkve, na primer. Kao sto bi crkva volela da ljudi svaki dan dolaze kod njih, a ako moze i da ostave neki euro unutra, tako bi i svaki zdrav i normalan Forum zeleo da ima snaznu vezu sa svojim clanovima. Nijedan Forum na svetu ne bi hteo da rusi odnose sa clanovima i da ide ka manjoj bazi, vec bas suprotno.Sa druge strane clanovi Foruma bi hteli da se osecaju ugodno, da su vezani za Forum, i da imaju koristi od njega, a ne stres i ponizenje od mene.

Kada smo trebali da glasamo oko toga da li ti, kolega Marko15, treba da udjes u prvu ligu, ti si to shvatio osobno, kao da glasamo za ili protiv tebe, i bilo ti je dovoljno samo da to znas, a to znaci da si ti uneo emocije, a mi smo trebali da kratkorocno resimo jedan problem koji se iznenada i nenajavljeno pojavio, a ne znamo sta da radimo posto ga nema u Pravilima. Kao sto ne znamo sta da radimo sa mnom, jer u Pravilima postoji sta ne sme na Forumu, ali je malo seljacki da mi se zameri sirenje mrznje na Forumu, ako ja prenesem da je Zvezda prvak sveta u sirenju mrznje, sto ste mogli da vidite pre dva dana.

Post sam napisao samo tebi, jer bih voleo da vidim tebe kako bih ti resio sada ovu situaciju. Nisam hteo da glasam kada je bilo glasanje, a glasao bih uvek protiv, kao sto bih glasao i protiv rodjenog oca i majke. Ti si na to gledao osobno, a ja sustinski, sta je najbolje za svetu Poslednju Sansu, a ne za tebe. Kolega Noja57 te je podrzao, pa si sada prinudjen da se ljubis u usta sa njim, a sa druge strane bilo bi ti malo seljacki da trazis da mi se zabrani da pisem postove. Sada si u situaciji kao da si trener Monaca u Euroleague, da imas u rosteru petnaest crnaca od kojih ne postoje dva igraca koji medjusobno govore, a od tebe se traze rezultati i to odmah. I onda naravno da si predlozio da se cujem sa kolegom i da se dogovorimo, ma koliko to bilo bolno, kako si rekao, a zapravo si hteo da kazes; dogovorite se sami, mi ne znamo sta da radimo sa vama.

U kosarci ce secto moze videti situacija da jedna ekipa gubi pola kosa razlike dvadesetak sekundi pre kraja utakmice. I onda trener ekipe koja gubi, uzme minut odmora i nacrta akciju za svog beka, koji je po obicaju uvek crnac. Cilj akcije u tim trenucima jeste da se svi igraci rasire i udalje jedan od drugog, a da crnac krene u prodor, pa ako ga udvoje, posalje loptu ka najbolje postavljenom saigracu. A onda se na terenu desi sasvim suprotno, da glupi polupismeni crnac krene da carini loptu, pa ga protivnicki igraci ne udvoje, vec utroje, pa onda u ludilu izgubi ne deset, vec sto sekundi, i onda u ocaju i nemoci, jednu i po sekundu pre kraja doda loptu nekom saigracu, nesrecniku, najgorem suteru na terenu koji je najgore postavljen u nekom nepravilnom uglu, a ovaj ne znajuci sta da radi, sutne na kos i ne pogodi ni vazduh. I na kraju, naravno 20.000 navijaca yebe majku ovom sto je sutnuo a nije pogodio ni vazduh.

Posto sam opet dobio napade ljutnje, bola i stresa, opet cu da ovde prekinem post, i nakon sto se smirim, dam sebi vremena, predlozicu tebi, samo tebi nekoliko resenja kako da resimo ovu situaciju, a od kojih se ne zna koje resenje je jednostavnije.

A pre nego sto se i treci put cujemo, trazim od tebe da javno na Forumu potvrdis da li je ovo prepiska izmedju mene i tebe iz privatne poruke koju smo davno, a ne sada kada je problem razmenili. Hocu da javno potvrdis da li si ovu poruku primio, da li si je procitao, i da li je tacno da sam ti ovo napisao, ne sada kada je problem, vec davno, kada nisam imao publiku na Forumu, i kada mi nisu bili potrebni lajkovi, vec smo se dopisivali samo nas dvojica

IMG_9126.thumb.jpeg.9db6db384274a0161c7d17fd5a8e8cea.jpeg

A kada mi budes sve ovo potvrdio, da je tacno da sam ti ovo napisao u privatnoj poruci, onda cu objaviti i ostali deo. 

Nastavice se … u toku dana cu postaviti poslednji post i moju zavrsnu rec, plus predlog za nagodbu, pa cemo videti kada i kako cemo nastaviti sa predlozima za kladjenje, kojih nema vec tri dana.

prije 46 minute, LeonardoDrugi said:

Hej @Marko15 jesi li i dalje ovde, posto samo tebi pisem post.

Hocu jos jednom da se vratim na moj post od 02.10. koji sam napisao za utakmicu Porto vs Crvena Zvezda, za koji mislim da je mnoooogo gori od ovog posta o utakmici Srbija vs Albanija. Pa evo nekoliko recenica iz tog mog posta:

"...Ali je ovde problem sto sam se kladio protiv Crvene Zvezde sa 80% jer sam uveren u to, a sa 20% iz mrznje, sto znaci da sam unosio emocije u kladjenje, a to nikada nije izlazilo na dobro.... "

",,, Da me mrznja, zlo i sve ono najgore u sebi ne bi odvelo predaleko, koristicu samo cinjenice... (pa sam onda u postu nabrajao sta sve Crvena Zvezda radi u srpskom lopovskom prvenstvu)...

"...Dokle ce se sve to trajati? Pa trajace sve dok srpski gradjani to budu hteli, a moja prognoza je da ce to trajati najmanje 113 godina. A evo malo i kako funkcionise srpska propaganda koja nikada ne spava u toj zemlji (pa sam pustio neke grafikone koji pokazuju da kada Zvezda izgubi, onda je to zato sto je tog dana na nebu Mesec bio pun, pa je zracio negativnu energiju, a kada Partizan izgubi, onda je to fijasko)

Tokom celog tog posta od 02.10. sam uglavnom u negativnom kontekstu pisao o Zvezdi, srpskoj ligi, srpskoj reprezentaciji i srpskom poimanju fudbala, a svaka druga rec u postu mi je bila rec mrznja. A evo ovde i screenshota gde se vidi da je kolega Noja57 odmah ispod mene postavio predlog za kladjenje iz kosarke.

IMG_9125.thumb.jpeg.100509e8f253d622a7e1a74180381fa8.jpeg

A da kazem i da se na taj moj post nadovezao i kolega s256s9 koji se takodje ukljucio u analizu meca Porto vs Crvena Zvezda, i napisao "... genijalna analiza kolege Leonarda ..." sto meni u ovom slucaju odgovara, pa moram da to iznesem kao cinjenicu na Sudu.

Hteo sam zapravo da napisem da ja zaista lupetam na Forumu, da prelazim granice, ja bih rekao da ismejavam ono sto je za ismejavanje, ali neka bude da vredjam ili sejem mrznju na Forumu. Ali, takav sam od prvog dana, tako sam pisao u svih 2423 posta. Ja mislim da je problem u sledecem. Ako bih ja napisao post za utakmicu Engleska vs Srbija koju ne mogu da docekam kao da vreme stoji, a do koje je ostalo -25 dana ja bih opet taj post napisao na deset stranica teksta, i na isti nacin. Gotovo je sigurno da niko nista ne bi prigovorio pre meca jer nije bas komotno unapred kritikovati nesto sto je realno da prodje, postoji mogucnost da Engleska potopi Srbiju, pa mozete da ispadnete budala ako me kritikujete sto lupetam na Forumu. Ali, ako bi se desilo da Srbija nekako izvuce bod jer se Engleska vec prosetala kroz kvalifikacije, to bi bila izvanredna situacija da me nakon meca proglasite za prvu budalu Foruma koji siri mrznju na Forumu.

Sutra se igra kosarkaska utakmica Euroleague izmedju Crvene Zvezde i Real Madrida. Ja bih za tu utakmicu napisao analizu ne od deset, vec od pedeset stranica, a post bih poceo detaljom sa utakmice Crvena Zvezda vs Zalgiris od pre samo dva dana. Samo dva minuta pre pocetka te utakmice, kada su svi akteri utakmice bili na terenu, a sve tv stanice bile ukljucene u prenos, pogasila su se sva svetla u dvorani i sa razglasa je pustena da grmi ruska ratna pesma iz 1938-e godine koja je sluzila za dizanje morala Crvenoj Armiji dok je sveta Nemacka ulazila u Russiju. Poznato je da litvanci imaju odnose sa rusima na nivou srpsko-hrvatskih, pa su tim potezom celnici Crvene Zvezde (za decu mladju od dvanaest godina, posto je jasno cija je to poruka i sta se hoce sa njom) hteli da isprovociraju protivnika i da ujedno posalju poruku svojim gradjanima, a znamo kojim.

IMG_9101.thumb.jpeg.61f7df05b1262a7686a07bc59bc91cff.jpeg

IMG_9102.thumb.jpeg.d75356d0bf8f868c5964384b24feb5e6.jpeg

IMG_9103.thumb.jpeg.b6d52d119d52c25009ce78bedaeeda0f.jpeg

I evo nas kod problema na Forumu. Hocu da mi najpre ti kolega Marko15, a odmah iza tebe i kolega nuki01 objasnite u nekoliko recenica sta je ovo? Sta je ovo kada na jednoj kosarkaskoj utakmici neko, sasvim slucajno srpska ekipa, pogasi svetla u dvorani i pusti rusku pesmu od dva minuta pred utakmicu sa litvancima. Hocu da mi kolega Nuki01 odgovori svojim recima da li je to sirenje mrznje, da li je to mesanje politike u sport, hocu odmah da cujem sta je to, da li je to citanje poezije uz soljicu caja od kamilice ili nesto drugo. Dakle, ja bih moj post analize utakmice Crvena Zvezda vs Real Madrid poceo tim dogadjajem, pa bih onda post napisao na pedeset, a ne deset stranica teksta, pa bih onda pominjao babe, dede, crnce, Psiha, gradjane i onda se pitamo kako smo dosli do ove tacke na Forumu. A za -25 dana dolazi i utakmica izmedju Engleske i Srbije, majko moja, za koju bih takodje svasta pisao-

Na postove koje napisem na Forumu gledam kao na ismejavanje ludila, a ne na vredjanje ili sirenje mrznje. Ako se u Srbiji prekinu svi Tv programi, da bi se Psiho ukljucio i rekao svojim gradjanima da ce seledece, 2026-te godine iznad Srbije leteti 250.000 letecih automobila, ja smatram da to treba da se ismeje na Forumu, iako je nas Forum kladionicarski. Ja ismejavanje ludila smatram nekom vrstom aktivizma. Uvek bih mogao da prestanem, na primer, da se podsmevam kolegama iz drugoligaskog blata. Za mene je to aktivizam kada na primer, napisem da kolega Josip123 nema pojma sa kockanjem, ali da ne zasluzuje da ispadne, jer po meni ima i gorih u prvoj ligi od njega, dok je za vas to vredjanje. Za mene je aktivizam kada kolegi Fic sto puta napisem na Forumu da mu je predlog prosao samo zato sto je Hajduk ugurao gol u 10-om minutu nadoknade.

Slagao sam da ovaj post nisam hteo da napisem jer smo proglasili tri Dana Zalosti na Forumu. Drzala me tuga, bol i ocaj, plus sam bio pod pritiskom i negativnom energijom, pa sam dao sebi tri dana vremena da prodje vreme i da nista ne napisem dok sam pod pritiskom. Yebi ga, neko je zbog mene otisao iz Poslednje Sanse koju smatram svojom.

Ono sto je najcudnije, najvecu bol mi je nanela jedna potpuno bezazlena recenica kolege Noja57 koja glasi "... ako vec ne gledam tv i ne citam politicke i ratne vesti, ovo mi najmanje treba ..."

Ovo me je najvise zabolelo jer smo nas dvojica dva potpuno razlicita sveta. Ja sam ovu recenicu razumeo kao stav, ne interesuje me svet oko sebe, gledam da se sto vise izolujem od svega, gledam samo svoja posla, zivim u svom svetu, traa-laaa-laa,  na nasem Forumu se prica samo o sportu i kladjenju i tacka. A to je sasvim suprotno od aktivizma, kojemu sam ja okrenut, da das sve od sebe, pa makar i u tri ujutro da ne spavas, vec da se ismejava cinjenica da Crvena Zvezda nije izgubila u Beogradu osam godina, cetiri meseca i sesnaest dana.

Zbog nastale situacije na Forumu, ja sutra ne mogu da napisem analizu kosarkaske utakmice Crvena Zvezda vs Real Madrid i ne mogu da se ismejavam ludilu Crvene Zvezde koja pred utakmicu sa litvancima dva minuta pusta ruske pesme, sto je strogo zabranjeno pravilima Eurleague, a pri tome imaju jos i jednog litvanca u svom rosteru, Montejunasa. Eto to je nas problem na Forumu

Hej kolega @Marko15

Pozvao si me da se cujem sa kolegom osobno i da pokusamo da se dogovorimo i resimo problem. To je kao kada bih ja tebe pozvao da se cujes sa kolegom Josip123 i pokusas da se dogovoris sa njim kako da se resi problem nakon sto je kolega Iblaz93, na zalost, napustio prvu ligu. Ja sam imao neke velike dileme oko toga, zasto on recimo, ne bi ostao u ligi, ako je vec kolega odlucio da napusti prvu ligu.

Kada  smo na Forumu resavali problem kladionica iz kojih mogu da se postavljaju predlozi, pristupili smo glasanju, kao demokratskom principu, pa je Hrvatska Lutrija dobila vise glasova od stranih kladionica jer su se glasovi brojali u Hrvatskoj, a osnovne teorije demokratije kazu da nije vazno kako se glasa, vec ko broji glasove. Posle toga smo na Forumu resavali problem nutrije koga smo proglasili prevarantom, pa nije bilo glasanja, vec je vlasnik portala ili Svijet Kladjenja doneo odluku. A onda smo na Forumu resavali problem opet glasanjem da li ti treba da udjes u prvu ligu, a sada opet trebamo da resimo, ne znam kako, mene kao problem.

To je zato sto smo mi odlican Forum, ali nismo savrseni. Mi imamo najbolja Pravila na svetu, ali jos uvek nemamo savrsena Pravila. Mi kratkorocno resimo jedan problem koji je pred nama, a za sledeci cemo videti. Ako je kolega zaista otisao, sto je jasno da niko ne zeli, a nemojte nikada da zaboravite da sam ja kreirao svetu Poslednju Sansu i da je dozivljavam kao svoju, a ne vasu, mi, na primer, uopste ne znamo, sta ce biti sledece sezone sa tim mestom, hoce li se glasati ili ne. Po meni, vrednost jednog brenda, porodice, kluba, reprezentacije, zene ili Foruma se meri dubinom veze sa registrovanim clanom. Cilj svakog Foruma je da privuce nekoga, kao sto je to i cilj crkve, na primer. Kao sto bi crkva volela da ljudi svaki dan dolaze kod njih, a ako moze i da ostave neki euro unutra, tako bi i svaki zdrav i normalan Forum zeleo da ima snaznu vezu sa svojim clanovima. Nijedan Forum na svetu ne bi hteo da rusi odnose sa clanovima i da ide ka manjoj bazi, vec bas suprotno.Sa druge strane clanovi Foruma bi hteli da se osecaju ugodno, da su vezani za Forum, i da imaju koristi od njega, a ne stres i ponizenje od mene.

Kada smo trebali da glasamo oko toga da li ti, kolega Marko15, treba da udjes u prvu ligu, ti si to shvatio osobno, kao da glasamo za ili protiv tebe, i bilo ti je dovoljno samo da to znas, a to znaci da si ti uneo emocije, a mi smo trebali da kratkorocno resimo jedan problem koji se iznenada i nenajavljeno pojavio, a ne znamo sta da radimo posto ga nema u Pravilima. Kao sto ne znamo sta da radimo sa mnom, jer u Pravilima postoji sta ne sme na Forumu, ali je malo seljacki da mi se zameri sirenje mrznje na Forumu, ako ja prenesem da je Zvezda prvak sveta u sirenju mrznje, sto ste mogli da vidite pre dva dana.

Post sam napisao samo tebi, jer bih voleo da vidim tebe kako bih ti resio sada ovu situaciju. Nisam hteo da glasam kada je bilo glasanje, a glasao bih uvek protiv, kao sto bih glasao i protiv rodjenog oca i majke. Ti si na to gledao osobno, a ja sustinski, sta je najbolje za svetu Poslednju Sansu, a ne za tebe. Kolega Noja57 te je podrzao, pa si sada prinudjen da se ljubis u usta sa njim, a sa druge strane bilo bi ti malo seljacki da trazis da mi se zabrani da pisem postove. Sada si u situaciji kao da si trener Monaca u Euroleague, da imas u rosteru petnaest crnaca od kojih ne postoje dva igraca koji medjusobno govore, a od tebe se traze rezultati i to odmah. I onda naravno da si predlozio da se cujem sa kolegom i da se dogovorimo, ma koliko to bilo bolno, kako si rekao, a zapravo si hteo da kazes; dogovorite se sami, mi ne znamo sta da radimo sa vama.

U kosarci ce secto moze videti situacija da jedna ekipa gubi pola kosa razlike dvadesetak sekundi pre kraja utakmice. I onda trener ekipe koja gubi, uzme minut odmora i nacrta akciju za svog beka, koji je po obicaju uvek crnac. Cilj akcije u tim trenucima jeste da se svi igraci rasire i udalje jedan od drugog, a da crnac krene u prodor, pa ako ga udvoje, posalje loptu ka najbolje postavljenom saigracu. A onda se na terenu desi sasvim suprotno, da glupi polupismeni crnac krene da carini loptu, pa ga protivnicki igraci ne udvoje, vec utroje, pa onda u ludilu izgubi ne deset, vec sto sekundi, i onda u ocaju i nemoci, jednu i po sekundu pre kraja doda loptu nekom saigracu, nesrecniku, najgorem suteru na terenu koji je najgore postavljen u nekom nepravilnom uglu, a ovaj ne znajuci sta da radi, sutne na kos i ne pogodi ni vazduh. I na kraju, naravno 20.000 navijaca yebe majku ovom sto je sutnuo a nije pogodio ni vazduh.

Posto sam opet dobio napade ljutnje, bola i stresa, opet cu da ovde prekinem post, i nakon sto se smirim, dam sebi vremena, predlozicu tebi, samo tebi nekoliko resenja kako da resimo ovu situaciju, a od kojih se ne zna koje resenje je jednostavnije.

A pre nego sto se i treci put cujemo, trazim od tebe da javno na Forumu potvrdis da li je ovo prepiska izmedju mene i tebe iz privatne poruke koju smo davno, a ne sada kada je problem razmenili. Hocu da javno potvrdis da li si ovu poruku primio, da li si je procitao, i da li je tacno da sam ti ovo napisao, ne sada kada je problem, vec davno, kada nisam imao publiku na Forumu, i kada mi nisu bili potrebni lajkovi, vec smo se dopisivali samo nas dvojica

IMG_9126.thumb.jpeg.9db6db384274a0161c7d17fd5a8e8cea.jpeg

A kada mi budes sve ovo potvrdio, da je tacno da sam ti ovo napisao u privatnoj poruci, onda cu objaviti i ostali deo. 

Je,to ste kolega @LeonardoDrugi tocno meni napisali o kolegi @noja57 od rijeci do rijeci.I to je bio onaj nas privatni razgovor kad sam se ja vama prvi javio (porvrdite da li je tocno) da rijesimo nas sukob oko "lijjevoliberalnog ludila" kojeg sam vam zamjerio.Osobno,dakle vama ili bilo kome ne bi nikad nista zabranio da kaze.Zabrane govora su lijevoliberalne izmisljotine kojima vladajuce elite zele pod krinkom "govora mrznje" zabraniti bilo kakav komentar ili kritiku stanja u drustvu pocevdi od rodne ideoligije ili divljih migracija koje su Europu uvele u kaos a vasu ljubljenu Svedsku u rat migrantskih bandi po ulici.U V.Britaniji ljude hapse zbog statusa na fejsu kojim se ukazuje na taj problem.Za Boga miloga,tko hoce takvo drustvo i naravno da sam za apsolutnu slobodu govora bez ikakvih sankcija.Zato sam i popizdio kad ste mi prigovorili da bi nesto zabranjivao.Ali moje je da kazem da mi je nesto odvratno,bolesno i da ja zbog toga ni ha ne snosim nikakve ni sankcije ni zabrane.Pisite sto hocete i kako hocete.Kolega @noja57 i vi ste se trebali cuti privatno kao vi i ja i sve bi rijesili.Vi ste se uzrujali,s pravom.I on se uzrujao,s pravom.I zato ste trebali popricati,to je trebalo ostati iznedju vas.Vi bi nastavili pisati kao sto pisete,on bi se nastavio igrati s nama i mirna Bosna.O Srbiji i situaciji tamo imam svoje misljene sli ga tu ne iznosim jer se drzim toga da je ovo forum za kladenje.Vas kuzim jer na ishod utjecu i geopoliticke prilike u odredenoj zemlji.Zato vam opet kazem kolegu @noja57 ste trebali pitati sto ga he sad zasmetalo u odnosu na vase ranije "aktivistivisticke" tekstove.Inace,ratno sam dijete,tata mi je dragovoljac Domovinskog rata,prijatelji su mi i poginuli a u svojem sportu bio sam reprezenrativac Hrvatske i Europski prvak teskih 90 ih godina kad me vec vucete za jezik(i to isto znate) i Vucica i ludilo u kojem je Srbija sve nas uzasava koji smo prezivjeli ratove na Balkanu ali ponavljam,ovaj forum nije mjesto za te rasprave i mrzim to sto ste me @LeonardoDrugi natjetali da napisem ovaj tekst i opet odem u "politicke" vode a upravo sam tu uzivao u anonimnosti i zezanciji o kladi s kolegama.

Hej kolega @LeonardoDrugi,kolega @Marko15,prvo i osnovno sto cu napisati je da ni protiv jednog od vas nemam nista protiv.

Ako drugima na forumu ne smeta sta kolega pise,da li su njegovi postovi vrijedjanje po nacionalnoj,vjerskoj,rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi neka procjeni svatko za sebe.

Licno meni ne smeta ni uvredljivi,niti bilo kakvi drugi neukusni i neprikladni sadrzaji koje kolega zna pustiti na forumu.

Ono sto mi je zasmetalo je odlazak kolege sa forumua zbog novonastale situacije jer smatram da se moglo uz trud ostalih kolega,admina i vlasnika foruma a na sta sam i pozivao ,da se situacija smiri i izgladi na najbolji nacin kako bi sve bilo ok.

Zbog toga sam i podrzao kolegu iz tog razloga u nadi da cu ga uspjeti nagovoriti da ostane sa nama makar u ovoj sezoni.

Ti kolega znas da sam se zajedno sa tobom proslu sezonu trudio da nagovorim kolegu @fic kad je odlucio da nas napusti i tome smo uspjeli.

U vezi tvog teksta naravno da je na utakmici zvezda zalgiris krajnje nekulturno,provokatorski i uvredljivo pustanje ratne pjesme prije utakmice,samim tim i mjesanje politike u sport ali to nije nas problem,neka njihovi postupci govore o njima,i salju negativnu sliku u svijet.

Opet kazem mene neces uspjeti nikad uvrijediti svojim postovima,ali mi je st arno zasmetalo sto nas je kolega napustio zbog toga sto se naso povrjedjen zbog tvog teksta.

Ja se nadam da ces uspjeti iskoristiti svoj utjecaj na forumu i naci nacin kao i svaki put do sada da rjesimo sadasnji problem ,te eventualno slican ako se pojavi u budcnosti kako bi sprijecili odlazak jos nekih od kolega.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

• A kako li se tek zove ova moja osobina, kada sam jos u nedelju, pre tri dana, pozvao sve moje neprijatelje sa Foruma da uplate barem jedan tiket na dvojku na Olympiacos protiv beogradskih govana po 1,35 i jos napisao da ce kvota do pocetka utakmice sigurno padati Pa, zove se ili da zelim dobro Forumu i da se trudim da budem koristan, ili da imam nadprirodne moci da predvidjam buducnost. Ili i jedno i drugo.    
    • Obratite pažnju na ovu utakmicu za vikend, igra se u Nedjelju u 18:00h, lako moguće da su im ovo pustili u Kupu (već kruže priče) + dobili ih isto na Olimpicu u prvoj susretu u sezoni, kvota na pobjedu za sada se kreće oko 2.20 a dvoznak na x2 1.30, Torino će 99% završiti na sredini tablice bez brige da će ispasti iz lige i boriti se za Europu, dok će gostima svaki bod bit važan za izlazak u europska natjecanja iduće sezone..
    • Inter vs Lecce, jedinica, kvota 1,14 Partizan vs Olympiacos, dvojka, kvota 1,22 Ukupna kvota 1,40 Jednom godisnje bih stvarno mogao na nasem Forumu da sirim pozitivni duh i promovisem znanje i gospodske manire, pa hajde neka taj jedan dan godisnje bude danas. Igor Tudor, gospodin U ovom trenutku, Juventus placa, necete verovati tri trenera, iako, kao sto i Pravila kazu, na klupi sedi samo jedan trener. Da ne ulazimo sada, sta sam ja pisao na nasem Forumu u trenucima kada je Juventus potpisivao najpre Thiaga Mottu, a kasnije Tudora, najvaznije je da Juventus trenutno isplacuje tri trenerska ugovora. O milionima cu u drugom delu posta, ali za ovaj deo posta gde promovisemo gospodske manire, vazno je da se zna da bi, na primer, Juventus ove kalendarske godine trebao da isplati 4 miliona eura Thiago Motti, 3 miliona Igoru Tudoru i 3,5 miliona Spalettiju. Radi se o 10,5 miliona godisnje neto, gde jedan trener barem sedi na klupi, dok dvojica sede kod kuce i boli ih qurac da li Juventus pobedjuje ili gubi, i koji je na tabeli. Govorimo o neto iznosima koji idu na racune direktno trenerima, na sta tek treba da se obracunaju svi porezi i doprinosi, gde ne govorimo o porezima na sirotinju, vec na to gde su poreske osnove najvece, poreze na visoke zarade. Ako racunamo da Spaletti barem dolazi na posao, Thiago Motta i Igor Tudor uopste ni ne moraju da ustaju iz kreveta, jer ih je Juventus otpustio. Problem je nastao, sto je Juventus vezao nekoliko pobedica, pa su se majmuni iz Juventusa upecali kao pastrmke, pa sada zele da Spalettija "blindiraju", i iako vec ima vazeci ugovor cak i sledece, 2027-e godine, zele da ga produze na jos dve godine, a ja bih im preporucio da ne skrtare nego ga da ga potpisu u narednih sto godina, pa neka bude dozivotni trener Juventusa. Kada je jedan bravar iz Kumrovca mogao da bude i Predsednik, i Marsal i da yebe zene kao porno star i to do kraja zivota, plus ga se i danas secaju, zasto onda ne bi i Spaletti bio dozivotni trener Juventusa, zar ne? Problem je zapravo nastao sto Juventus vec placa tri trenera, a da bi zadrzao Spalettija jos dve godine, iako vec ima ugovor u naredne dve godine, mora da ga plati skoro duplo vise, jer je malo seljacki da Motta sedi kod kuce za 4 miliona, a Spaletti igra sa Lecceom za 3,5 miliona. Juventus je probao da pregovara sa Mottom da se odrekne barem polovine, sto ovome naravno ne pada na pamet, pa se od nikuda pojavio Igor Tudor i pristao da se odrekne vazeceg ugovora. Mi sa Foruma sada ne znamo kako su se Tudor i Juventus dogovorili, i kolika je ta izlazna klauzula, ja bih rekao, ili procenio, da je Tudor pristao da ga isplate jednu trecinu, a dve trecine Ugovora je oprostio Juventusu. U parama, sto nas najvise interesuje zar ne, to bi izgledalo, da je od garantovanih sest miliona, Tudor oprostio Juventusu cetiri miliona.  Uzmimo na primer, da ja na nasem Forumu predlozim pobedu Juventusa nad Lecceom u sred Torina po kvotici od 1,25 i da se nadje neka budala na Forumu koja poveruje u ono sto lupetam na Forumu i uplati 400 eura na kvoticu od 1,25 i padne. To smo sve vec videli na nasem Forumu, pa naravno da bi mi svi sa Foruma pominjali svu zensku familiju i sve po spisku. Pazite, radi se o 400 eura izgubljenih na kockanju. A gde je 4 miliona eeeej kojih se odreknes tek tako. I to nije sve. Treba da se odreknes svojih 4 miliona, da bi Juventus tvojih 4 miliona dao treneru koji te je zamenio, jer su tebe oterali kao neznalicu ... ccccccc Ja mislim da niko od nas sa Foruma na to nikada ne bi pristao, iako su neke nase kolege sa Foruma pokazivali gospodske manire, kada su svoje nagrade ustupali humanitarnim organizacijama. Ja svakako ostajem pri stavu da Tudor nema pojma, i da nije nikakav trener, pogotovo nije za Seriju A, pogotovo nije za Juventus, ali svaka njemu cast na gospodskim manirima. Informacije koje dolaze od navijackih portala govore da je to moglo da se ocekuje od Tudora, da je on jedan od onih, sto se kaze "vojnika kluba" i da bi on bio spreman i mnogo vece stvari da uradi za Juventus, sto je svakako lepo cuti. O pojmu sta znaci milion, u drugom delu posta, ali eto Tudor zaista zasluzuje da se pomene na nasem Forumu kao gospodin. Vincent Kompany, na polovini puta U nedelju smo imali prilike da vidimo onih Bayernovih 8:1 nad Wolfsburgom, i ono sto je neverovatno, jeste da u svim komentarima koje ste mogli da procitate nakon utakmice je bila izrazena kritika na racun Bundeslige i nemackog fudbala u stilu "da je Bundesliga najbesmislenije takmicenje" "da Bayern nema konkurencije pa Bundeliga nema smisla", da "nemacke klubove treba da bude sramota" "da Bundesliga ne treba ni da se igra" i slicno. A kada bi, teoretski receno, sada Bayern vratio Tuchela i Salihamidzica da oni vode Bayern kako oni misle da treba, da bi svi ovi koji ne vide smisao Bundeslige, onda govorili kako je Bundesliga sjajna jer je izjednacena. Primetio sam da u Nemackoj struka puno hvali crnca na klupi Bayerna, hajde da ga jos malo sacekamo, narocito u Ligi Prvaka, ali za sada evo neka i jedan crnac bude pohvaljen na nasem Forumu. Od danas cemo prvog crnaca u istoriji na klupi Bayerna voditi kao "crnca na pola puta", ali mu stvarno treba odati priznanje kakve sastave izvodi protiv krseva od tima, pa cu ovde postaviti formaciju Bayerna protiv Wolfsburga a napisacu da je Kompany protiv onog istorijskog krsa Heidenheima izveo sledeci napad: Kane, Diaz, Olise i Goretzka, majko moja. A Musiale se niko vise ni ne seca da li jeste ili nije, jos uvek igrac Bayerna. Montiejunas, znanje Za kolege koji ne prate kosarku, Montiejunas je litvanski kosarkas, 35 godina, trenutno igrac Crvene Zvezde. Monaco ga je prakticno "skartirao", jos tokom leta nisu hteli da ga zadrze, pa ga je Zvezda uzela. Za one kolege koji ne prate kosarku, on je neki tip Modrica za siromasne, ili hajde da kazemo on je 20% Modrica po znanju, ali je za svaku ekipu vazan poput Modrica, cak i ako ne igra. Montiejunas igra relativno malo u Zvezdi, ali je i takav, izuzetno vazan samo da dolazi "na posao", ne mora ni da igra.  Nakon utakmice Zvezde sa Valencijom u sred Beograda, gde sam pao u Poslednjoj Sansi, a uopste nisam bio kriv sto sam pao, Montiejunas je dao sledecu izjavu nakon meca: "... Valencia gura svoj stil kosarke, igraju jako brzo, puno sutiraju i igraju na granici haosa, ali to je ono sto vezbaju, to je ono sto igraju i treniraju, to je njihova kosarka, to je ono sto zele, da se igra na kos vise. Dozvolili smo im da nam daju 54 poena za poluvreme, sutnuli su nam preko trideset "trojki", uglavnom su to bili otvoreni sutevi, i strateski su igrali svoju kosarku. Mi nismo smeli da igramo kao oni, nismo smeli da trcimo sa njima, da igramo kao oni, nismo smeli da igramo u haosu. Morali smo da usporimo, da igramo pametnije i da ne igramo jedino ono sto njima odgovara, ali je najvaznije sto smo morali da usporimo... ja nisam trener, ne mogu da vam kazem sta je u pitanju." A onda su beogradska govna opet potopljena, ovoga puta od Zalgirisa, pa je Montiejunas opet rekao sta misli: "... rastureni smo na terenu, pokazali smo isto lice kao pre tri dana, uopste ne licimo na tim, sramotno je ovo cemu prisustvujemo, nismo tim, vec smo grupa sebicnih pojedinaca, izgledamo kao tim bez ideje, i svako individualno treba da podnese deo odgovornosti, jer ja kao veteran mogu da sedim na klupi, ali ne zelim da gledam ovakvu vrstu pada ..." Na Montiejunasa cu se vratiti kasnije, ali sada samo da mu napisem ako cita nas Forum; svaka tebi cast najpre sto si belac, pa onda sto imas toliko znanje o kosarci, a najvise pohvala zasluzujes na cojonesima koji su toliko veliki da se vuku po podu. Ako nekada pozelis da pises analize na nasem Forumu, vrata su ti sirom otvorena, iskoristicu svoj uticaj koji imam na Forumu, pa cemo te odmah ubaciti u prvu, elitnu. Inter vs Lecce, jedinica, kvota 1,14 Svako normalan ce reci, sta ima da se analizira ili predlaze po kvoti od 1,14, zar ne? Ali, ja cu umreti, ako ne ponovim po stoti put nekoliko recenica o ovom krsu od tima, Lecceu. Kada sam se pripremao za kladjenje na Juventus protiv Leccea, znao sam da su oni potopljeni kod kuce od Coma sa 0:3 i da su u narednom periodu imali ocajan raspored, isli su Juventusu, pa im je dolazila Roma, i Parma, direktni konkurent za opstanak, i da su nakon toga imali gostovanja Interu i Milanu. Dakle, u pet utakmica u samo petnaest dana, Lecce je trebalo da igra sa Juventusom, Romom, Parmom, Interom i Milanom ... cccc I onda se desi da uzmu bod bas Juventusu, a lagano izgube od Rome, pa ih Parma okrene kao pocetnike, pa ce danas Inter da ih razmontira, a u nedelju i Milan, a najverovatnije i Lazio. I ne samo to, nego na utakmici zivota ili smrti sa Parmom, pri vodjstvu Leccea od 1:0, crnac koji je dao gol Juventusu iz jednog suta na utakmici je dobio direktni crveni karton za prekrsaj za koji bi na ulici dobio dozivotnu robiju. I naravno da je onda Parma lagano preokrenula. Znaci, danas jedinica na Inter kao kuca, za skromne, a za pohlepne sve iz ponude protiv gostiju, sve handicape i sve konacne rezultate sa vise od trideset golova razlike za Inter Partizan vs Olympiacos, dvojka na utakmici, ili deset Dana Zalosti na Forumu Nema trecega, ili ce Olympiacos pobediti, ili cemo od sutra imati deset, umesto tri Dana Zalosti. Da se vratimo malo na milione. Meni se cini da vi nekako olako uzimate moje postove na nasem Forumu, pa ne razumete koliko je milion eura godisnje. Zato cu ovde da postavim fotografije dve vile koje bi, teoretski, mogle da se kupe za milion eura, svaka, na primer u Dubrovniku, mozda.   Lepe su, zar ne? Cak sam birao da vila bude "prosecna", izolovana negde na planini, znaci mogao sam da izaberem i vilu u Miami-u, negde na moru, ali nisam hteo. E sada imate dva primera. Evo, na primer Jabari Parkera, crnca kojeg je doveo Partizan, kao najskuplje pojacanje u istoriji kluba. On nije samo najskuplji igrac u istoriji kluba, vec najskuplji igrac ikada koji je dosao u Srbiju, plus sto Partizan kada ga je dovodio nije imao ni polovinu novca za njega. A doveo ga je za pet miliona za dve godine (po 2,5 miliona godisnje). Ovde cu da postavim njegovu zvanicnu statistiku, koja pokazuje sjajne stvari u odnosu na to na sta zaista izgleda ova crncuga. Znaci, crnac za 2,5 miliona godisnje, blokira 0,1 put po utakmici, 0,3 ukrade lopte po utakmici, 0,7 puta asistira na utakmici i skoci 2,5 puta na utakmici. Kada kazete za nekoga da je jednom blokirao na utakmici, ili samo jednom asistirao ili ukrao samo jednu loptu, vi cete prvo zapitati, pa sta je taj igrac uopste radio na utakmici, zar ne? A pazite, ova crna budala nije jednom blokirala, vec nula zarez jednom i nula zarez sedam puta je asistirao na utakmici.. A uz sve to, tek je polovina sezone, a on je vec  jednom uspeo da ode u Usa "jer je imao smrtni slucaj u porodici", pa na nekoliko utakmica "ga je boleo stomak", a danas nece igrati "jer ga boli stopalo". I ovakav crnac za jednu godinu igranja kosarke u Srbiji moze da kupi dve i po onakve vile u Dubrovniku, najlepsem gradu na svetu, majko moja. Jedan ovakav crnac je vec otisao iz Partizana, a otisli bi svi da mogu, jer ne mogu da shvate, zasto se neko u Srbiji ljuti sto je Partizan poslednji u Euroleague, kada je kosarka samo igra. Ali, hajde, ako polupismeni crnac, skace dva i po puta po utakmici za dva i po miliona godisnje, barem je skocio. Thiago Motta zaradjuje duplo vise, a ne mora ni da izadje iz kuce, a neko se sa Foruma sigurno i kladio na Juventus kada je on sedeo na klupi Juventusa. I jos moze za to sedenje kod kuce da kupi ne dve onakve vile, nego cetiri. A, pogledajte vi, molim vas, ove budaletine, na koje se mi kladimo, na kakve cirkusante stavljamo svoj novac. Ovakvi zaradjuju po dve onakve vile za igranje kosarke u Srbiji. Jedan ne moze ni na zagrevanje da izadje bez slusalica na usima i americkog repa, a ovaj drugi je deset sati spremao frizuru da ima sta da okaci na Instagramu. Evo, upravo sam vam napisao gde postoji rizik da se padne na dvojci na Olympiacos. Na utakmici ce igrati, na zalost, i crnci, i to mnogo crnaca. Montiejunas bi vam u analizi danasnje utakmice rekao isto sto i ja. Partizan je trenutno u gorem stanju nego Wolverhampton. Igraci cak izmisljaju nacine da ne igraju utakmice za Partizan, jer se cak i publika okrenula protiv njih. Partizan je trenutno ubedljivo najgora odbranbena ekipa Euroleague, i postoji jedan, jedini nacin da dobiju Olympiacos, koji je tri puta bolji od njih. Ako je Partizan na poslednjih pet utakmica primio 496 poena (99 po utakmici) i ima najgori defanzivni rejting, postoji samo jedan nacin da dobiju grke. Da prime svojih 100 poena koje ce ionako primiti, a da ubace 120. A da bi Olympiacos primio 120 poena, treba da se takmici sa Partizanom u tome ko ce ispaliti vise nerezonskih suteva. A pri tome, Olympiacos ima unutrasnju liniju kakvu Partizan nije imao kada bi sabrali sve igrace koji su prosli kroz Partizan u poslednjih pet godina. Hteo sam zapravo da kazem, ako bismo, na primer, mi sa Foruma trebali da igramo zvanicnu utakmicu sa Bayernom u sred Munchena za prolaz dalje, i ja kazem da treba svi da se sabijemo u sesnaesterac i da se pri tome drzimo za ruke, i da niko ne izlazi iz sesnaesterca dok Bayern napada, a pena29 kaze da protiv Bayerna treba da se otvorimo i igramo kao sto je Dinamo hteo da igra u sred Munchena, i vi svi poslusate njega, a ne mene, i na kraju utakmice primimo dvanaest komada kao Dinamo, onda ne mozete mene kriviti za poraz. Znaci, kao i uvek, dvojka na Olympiacos kao kuca, pod uslovom da ja sedim na klupi grka. Posto jos niko na Forumu nije pogodio tri konacna rezultata Euroleague, jer to nije ni moguce, evo neka negde ostane zapisan moj pokusaj da budem jedini kome je to uspelo. Nema nikakvog realnog kladjenja, nema nikakvog ulaganja novca, ovo je predlog samo za slavu na Forumu. Dvojka na Olympiacos protiv Partizana, jedinica na Fenerbahce protiv Valencije, i dvojka na Panathinaikos protiv Bayerna po ukupnoj kvoti od 2,35 gde mozda zamenim dvojku na Panathinaikos sa dvojkom na Monaco protiv Parisa, a mozda i ne zamenim. Uvek zaboravim da napisem da se ove godine FinalFour igra u Atini, sto svi znamo sta znaci za grcke klubove, pa ne verujem da bi Panathinaikos i Olympiacos voleli da u sred Atine FinalFour igraju Monaco, Fenerbahce, Barcellona i Valencia.
    • Teniska sezona ulazi u punu brzinu s prvim Grand Slam turnirom godine – Australian Open 2026, koji se igra od 18. siječnja do 1. veljače u Melbourne Parku. Na “Happy Slam” stižu najbolji igrači svijeta, a naslov brani Jannik Sinner Sinner lovi treći uzastopni trofej u Melbourneu, dok mu je najveći rival ponovno Carlos Alcaraz, koji bi eventualnom pobjedom postao najmlađi igrač u povijesti s osvojenim Career Grand Slamom. U borbi za vrh su i Alexander Zverev, koji traži svoj prvi Grand Slam, domaći adut Alex de Minaur, sve bolji Lorenzo Musetti, dok će Stan Wawrinka u Australiji započeti svoju oproštajnu sezonu. DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 14.1 u 22:33 CET) Koeficijenti su podložni promjenama  
    • DIREKTNI LINK NA F1 2026 (Koeficijenti 13.1. u 22:10 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use