Jump to content

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

 • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

  Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

  Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Pravila Posljednje Šanse 2023/2024


Recommended Posts

 

Članak 1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi
1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi imaju svi članovi SvijetKladjenja foruma koji postave barem jednu prognozu prije kraja petog kola, odnosno do 30.9.2023. u 15:00 CET. Ovime dajemo priliku da se natjecanju priključe i oni koji potencijalno propuste prvo kolo. Članovi foruma koji ne postave svoje prognoze u prvih pet kola nemaju pravo sudjelovanja u natjecanju ove sezone. 


Članak 2. Format natjecanja
U sezoni 2023/2024 imat ćemo tri natjecanja: 

 1. Prva Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati sedam članova SvijetKladjenja foruma@LeonardoDrugi (pobjednik svih sezona od kad je i Posljednje Šanse), @unkdy@fic, @BoskoBuha te @Iblaz93 koji je osvojio Drugu Lige Posljednje Šanse 2022/2023, @noja57 koji je izborio plasman u Prvu Ligu drugim mjesto u Drugoj ligi Posljednje Šanse 2022/2023 te @Rome koji je osvojio Guts-Leonardo 2022/2023 Kup. 
 2. Druga Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati svi članovi foruma koji postave svoje prijedloge prema pravilima definiranim Članku 1. 
 3. Guts-Leonardo kup koji će se igrati prema pravilima definiranim u članku 22.

Članak 3. Trajanje Posljednje Šanse 
Natjecanje traje od 15.9.2023. do 3.6.2024. U sezoni 2023/2024 imati ćemo 75 kola! 

Raspored Lige i Kupa možete vidjeti u tablici natjecanja

Raspored Posljednje Sanse 2023-2024.png


Članak 4. Nagradni fond
Nagradni fond u sezoni 2023/2024 isti JE kao i u sezoni 2022/2023:

 • 600€ za pobjednika Posljednje šanse (Prva liga)
 • 300€ za drugo plasiranog u Posljednjoj šansi (Prva liga)
 • 300€ za prvo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone
 • 150€ za drugo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone
 • 300€ za pobjednika Guts-Leonardo Kupa

Članak 5. Objava finalnih rezultata, pobjednika i dobitnika nagrada
Finalni rezultati bit će objavljeni po završetku posljednjeg kola a najkasnije 7.6.2024.


Članak 6. Vrijeme žalbe
Vrijeme žalbe je 72 sata od objave finalnih rezultata. 


Članak 7. Isplata nagrada
Nagrade će biti isplaćeni preko skrilla ili po dogovoru sa dobitnikom drugog, za SvijetKladjenja, najpraktičnijeg načina najkasnije 30.6.2024. 
Ukoliko sudionik natjecanja prije zadnjeg kola i matematički osigura određeno mjesto koje rezultira isplatom nagrade SvijetKladjenja može u dogovoru sa igračem nagradu isplatiti i prije odigravanja zadnjeg kola. 


Članak 8. Viši rang i ispadanje
Posljednje plasirani u Prvoj ligi u sezoni 2023/2024 ispada u Drugu Ligu dok dva odnosno, prema članku 23., tri najbolje plasirana iz Druge lige imaju zagarantirano mjesto u sezoni 2024/2025. Na ovaj način će se sa vremenom Prva liga proširivati budući da će iz iste ispadati jedan a ulaziti tri natjecatelja. 


Članak 9. Natjecateljska kola
U Prvoj i Drugoj ligi Posljednje Šanse svakog tjedna biti će dva perioda za koja se postavljaju prijedlozi:

 • od petka do ponedjeljka
 • te od utorka do četvrtka

Prognoze za period od petka do ponedjeljka trebaju biti postavljene najkasnije do subote u 15:00 CET. Prognoze za period od utorka do četvrtka najkasnije do utorka u 15:00 CET.

Izuzetak je prvo kolo Posljednje Šanse Druge Lige gdje će se prihvaćati oklade postavljene od utorka 12.9. od 15 CET do nedjelje, 17.9. do 20:45 CET., kako bi dali priliku većem broju članova foruma uključiti se u natjecanje. Natjecatelji Prve Lige Posljednje Šanse, gdje su svi sudionici natjecanja svoje mjesto osigurali rezultatima iz prijašnje sezone, svoje tipove u prvom kolu moći će postaviti u standardnom vremenu, od petka u 15:00 do subote u 15:00. 

Dnevne teme će biti otvorene najkasnije dan prije roka za postavljanje prognoza. Kada je to tehnički moguće, teme će biti otvorene ranije sa automatskim otključavanjem petkom u 15:00 CET te ponedjeljkom u 15:00 CET. Teme će biti otključane 24 sata odnosno postavljanje prognoza će biti moguće u period dok je tema i otključana a to će najčešće biti:

 • od petka u 15:00 CET do subote u 15:00 CET
 • od ponedjeljka u 15:00 CET do utorka u 15:00 CET

Ukoliko tema ostane otključana i prije ili nakon definiranog vremena (npr. u subotu u 16:08) te netko prijavi par u temi za to kolo koja je bila otključana, par će se priznati. 


Članak 10. Format postavljanja prognoza

Pri prijavi tipa potrebno je jasno navesti utakmicu, ukoliko nije očito natjecanje (dakle manje poznate lige), tip, koeficijent te kladionicu. Koeficijent je potreban zbog članka 17. odnosno slučajeva gdje dva ili više članova možda budu na kraju sezone imali isti broj pogodaka. Sa ciljem standardizacije i preglednosti poželjno je da su prognoze postavljenje u sljedećem formatu: 

DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA

SCREENSHOT

OBRAZLOŽENJE

 

4.4. | Nogomet | Chelsea - Liverpool 1X (1.33) bet365

Primjer posljednja sansa.png

Očekujem da Chelsea neće izgubiti ovu utakmicu jer...

Screenshot, datum i sport su opcionalni međutim toplo pozivamo sve da se drže formata te da prakticiraju screenshot oklade, kad god je to moguće. 

Sport nije neophodno navoditi kada je očito o kojem natjecanju se radi (Liga Prvaka, Premier League, Serie A...). Isto je poželjno navesti ukoliko igrate manje poznate lige, kako bi obračunavanje oklada bilo jednostavnije i točnije. 


Članak 11. Minimalni tečaj
Svaki sudionik natjecanja će u svako kolu postaviti samo jedan prijedlog minimalnog tečaja 1,20 koji već nije bio postavljen na forumu u tom natjecanju. 
U slučajevima gdje je koeficijent izuzetno blizu minimalnog potrebno je navesti kladionicu gdje se isto igra te priložiti sreenshot ponude ili listića kao dokaz da je koeficijent 1,20 ili veći. Naravno za utakmice gdje je npr. koeficijent na pobjedu te momčadi oko 1,45-1,50 nikakvi dodatni dokazi nisu potrebni jer je jasno da je tečaj veći od minimalnog. 


Članak 12. Jedinstven tip
U obzir će se uzimati samo tipovi koji su jedinstveni odnosno prvi put postavljeni u tom natjecanju. 


Ukoliko dva člana postave isti prijedlog u obzir će se uzeti samo onaj prvo postavljeni dok će drugo postavljeni biti tretiran kao promašen, neovisno o ishodu utakmice. Ako igrač primjeti da je prijavio već postavljeni par isti ima mogućnost zamijeniti dok je otključana tema za to kolo. Ukoliko isto nije napravljeno te je prijavljeni par već ranije prijavio drugi natjecatelj, tip će se smatrati kao promašen. 
Drugim riječima, nije dozvoljeno ponavljanje parova, odnosno ukoliko je već jedan član prijavio tip npr. "PSG - Lyon, pobjeda PSG-a, kladionica XY, 1,25" drugi članovi u istoj ligi isti par ne mogu ponoviti odnosno isti neće biti priznat. 


Zato sugeriramo da su tipovi postavljeni što ranije po objavi teme za to kolo te da obavezno provjerite da utakmica i tip koji sugerirate već nije prijavljena. 
Sudionici Prve lige Posljednje šanse mogu odigrati parove koji nisu već prijavljeni u toj ligi neovisno o tome jesu li isti već odigrani u Drugoj ligu. Također, sudionici Druge lige mogu odigrati parove koji su već prijavljeni u Prvoj ligi ukoliko isti već nisu odigrani u Drugoj ligi Posljednje šanse. 


Očigledno ponavljanje parova nekog od članova iz Druge lige, iz kola u kolo, nije dozvoljeno te ukoliko se ovo uoči član će biti prvo upozoren a ukoliko se ovo i nastavi isključen iz natjecanja. 


Članak 13. Analiza parova 
Poželjno je da je prijedlog obrazložen međutim isto nije neophodno za sudjelovanje u Posljednjoj šansi.

Pozivamo sve sudionike natjecanja da svoj prijedlog obrazlože pa makar i sa par kratkih rečenica jer je puno vjerojatnije da će ga drugi članovi i ispratiti ako je isti argumentiran.


Članak 14. Odgođena utakmica
Ukoliko je utakmica za koju je sudionik natjecanja prijavio tip odgođena u sljedećem će kolu sudionik natjecanja imati pravo prijaviti dva tipa, poštivajući sve druge članke, kako bi zbog pravičnosti imao isti broj prognoza kao i drugi članovi. 


Članak 15. Pravila ponašanja
Moderatori natjecanja zadržavaju pravo diskvalificiranja člana iz nagradne igre ukoliko isti vrijeđa druge članove ili na bezobrazan i očigledan način pokušava varati. 


Članak 16. Tablica natjecanja
SvijetKladjenja će tjedno voditi evidenciju o pogođenosti svakog sudionika natjecanja te isto transparentno objavljivati u Tablica Posljednje Šanse 2023/2024
Tablica se definira na temelju broja pogođenih tipova u toj ligi, a u slučaju da dva ili više igrača imaju isti broj pogodaka na kraju sezone primjenit će se članak 17.


Članak 17. Rangiranje te pravilo većeg prosječnog pogođenog koeficijenta
Pobjednik Prve lige Posljednje šanse te Druge lige Posljednje šanse biti će sudionik koji je pogodio najveći broj tipova. Drugoplasirani će biti sudionik koji ima drugi najveći broj pogodaka u toj ligi te prema istoj logici trećeplasirani...
Ukoliko dva ili više članova imaju isti broj pogodaka kroz cijelu sezonu, imajući na umu da se priznaju samo prognoze prijavljene na forumu u vremenu definiranom člankom 8. u obzir će se uzeti koeficijenti odnosno član sa većim prosječnim pogođenim koeficijentom u toj sezoni bio bi bolje rangiran. Faktor koeficijenta vrijedi samo u situacijama gdje dva člana imaju isti broj pogodaka. Na ovo možemo gledati kao na gol razliku ukoliko dvije momčadi imaju isti broj bodova na kraju sezone.

Pravilo većeg koeficijenta primjenjivat će se neovisno o broj decimala. Drugim riječima, ukoliko natjecatelj A i B imaju isti broj pogođenih parova nakon 75 kola te natjecatelj A ima ima prosječni koeficijent od 1,25000 a natjecatelj B prosječni koeficijent of 1,24999, natjecatelj A biti će bolje rangiran jer ima "bolju gol razliku". 


Članak 18. Live klađenje
Tipovi trebaju biti postavljeni prije početka utakmice, prema članku 9. kako bi ih, ako žele i drugi članovi mogli ispratiti. Tipovi iz live ponude nisu dozvoljeni i neće biti uzeti u obzir. 


Članka 19. Obračunavanje oklada
Oklade se obračunavaju na temelju pravila kladionice u kojoj su i igrane. Ako je prijavljen tip za pobjedu momčadi kod kladionice koja za to natjecanje ima early payout opciju oklada će se smatrati dobitnom ukoliko ta momčad povede sa dva gola razlike, isto kako i kladionica obračunava tu okladu.

Drugim riječima, ako je kod kladionica koja ima early payout opciju tip za utakmicu Barcelona - Real Madrid pobjeda Real Madrida te Real Madrid u Ligi Prvaka povede 2:0 dok utakmica završi 3:2 za Barcelonu oklada na pobjedu Real Madrida će se smatrati dobitnom. 


Članak 20. Neaktivnost
Svakom sudioniku Prve i Druge lige Posljednje Šanse tolerirat će se maksimalno 3 propuštenih kola u kojima nisu postavili prognoze prema članku 8. i 10. Ukoliko netko kroz isto natjecanje propusti više od 3 kola biti će diskvalificiran iz liga natjecanja i Guts-Leonardo kupa. 


Članak 21. Sudjelovanje u Guts-Leonardo kup
Pravo sudjelovanja u Guts-Leonardo Kupu ostvaraju svi sudionici Prve i Druge lige, prema članku 1. 


Članak 22. Format natjecanja Guts-Leonardo kupa

 1. 1/16 finala - U prvom kolu koje će se igrati od 6.11. do 12.11.2023. svaki od sudionika prijaviti će samo jedan par, minimalnog koeficijenta 1,20
 2. 1/8 finala - U drugom kolu koje će se igrati od 25.12. do 31.12.2023. svaki od sudionika prijaviti će dva para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici
 3. ¼ finala - U trećem kolu koje će se igrati 12.2. do 18.2.2024. svaki od sudionika prijavit će tri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici
 4. ½ finala - U četvrtom kolu koje će se igrati 15.4. do 21.4.2024. svaki od sudionika prijavi će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici
 5. Finale - U petom kolu koje će se igrati 6.5. do 12.5.2024. svaki od sudionika prijaviti će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici

Teme za kola Kupa biti će otvorene u petak, tri dana prije početka kola. Dakle, tema za prvo kolo biti će otključana 3.11. u 15:00 CET dok kolo počinje 6.11. Prijaviti se može bili koji par koji je u ponudi od 6.11. do 27.11. sa tečajem od barem 1,20. Teme prva četiri kola Kupa biti će otključane do nedjelje do 15:00 CET budući da se svatko tada natjeće sa sobom odnosno budući da je glavni cilj proći u sljedeće kolo. 

Tema za finale Kupa biti će otvorena 3.5.2024. u 15:00 CET te će ista biti otključana do subote, 11.5. najranije do 15:00 CET. Tipovi za finale kupa mogu se prijaviti iz ponude od 6.5.2024. do 12.5.2024. 

Raspored Guts-Leonardo Kupa 2023-2024.png

Članak 12. (Jedinstveni tip) primjenjivat će se i u Guts-Leonardo kupu

U ¼, ½ i finalu Guts-Leonardo kupu dozvoljeno je odigravanje istih parova koji su i na listićima drugih sudionika natjecanja međutim odigrani listić sa 4 para ne smije biti identičan listiću drugih natjecatelja. Dakle, dozvoljeno je da netko ponovi okladu na PSG ili Manchester City iako je isti već na listiću nekog drugoga međutim ponavljanje cijelog listića (svih tri odnosno četiri para) nije dozvoljeno. 

 • Ukoliko više učesnika u finalu Guts-Leonardo Kupa pogodi listiće sa četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 pobjednik će se odlučiti na temelju članka 16. odnosno pogođenog listića sa najvećim ukupnim tečajem. Članak 16. u Guts-Leonardo kupu primjenjivat će se samo u finalu dok je glavni cilj igrača u prethodnim kolima proći kolo te osigurati nastup u finalu. 
 • Ukoliko svi učesnici jednog od kola kupa ili finala promaše svoj finalni listić finalno kolo će se ponoviti unutar 30 dana, vjerojatno već sljedećeg tjedna.
 • Ukoliko samo jedan natjecatelj ostane u igri prije finala isti će se smatrati pobjednikom. Dakle, ukoliko u četvrtom kolu samo jedan sudionik ima dobitni listić isti će jedini proći u finale a samim tim i biti smatran pobjednikom Guts-Leonardo kupa. 
 • Ukoliko je neki od parova sa listića otkazan učesnik Guts-Leonardo kupa par će zamjeniti sa nekim od parova iz prvog sljedećeg kola prvenstva identičnog tečaja. Dakle, ako učesnik kupa odigra listića sa četiri para te su tri para pogođena dok je četvrti par sa listića koeficijenta 1,30 odgođen kako bi igrač prošao u sljedeće kolo treba prijaviti drugi par identičnog koeficijenta iz ponude kod iste kladionice prvog sljedećeg prvenstvenog kola. Na ovaj način osiguravamo da netko ne prolazi iz kola u kola zahvaljujući prijavljenim parovima koji su odgođeni. 

  

Članka 23: Pobjednik Guts-Leonardo kupa te plasman u Prvu ligu

Pobjednik Guts-Leonardo kupa izborit će plasman u Prvu ligu ukoliko se isti već ne natjeće u istoj. Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelj iz Prve lige isti će osvojiti novčanu nagradu međutim, osim financijske nagrade i prestiža, osvajanje Kupa neće mu garantirati ostanak u Prvoj ligi. Drugim riječima, ukoliko posljednje plasirani iz Prve lige osvoji Guts-Leonardo kup isti će osvojiti novčanu nagradu za osvajanje kupa međutim i igrati u Drugoj ligi sljedeće sezone. 

Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelja Prve Lige ili natjecatelji Druge lige koji završe na prvom ili drugom mjestu, promociju u Prvu ligu izboriti će i treće plasirani u Drugoj ligi. Dakle, ako Guts-Leonardo kup osvoji netko tko je deseto plasirani u Drugoj ligi osvajanjem kupa dobit će novčanu nagradu i izboriti promociju u Drugu ligu sljedeće sezone. U tom slučaju treće plasirani iz Druge lige ne bi bio promoviran u Prvu ligu.

Ukoliko pak Guts-Leonardo kup osvoji netko od sudionika Prve lige ili pobjednik ili drugo plasirani Druge lige onda će i treće plasirani u Drugoj ligi izboriti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone. 


Članak 24: Prošlogodišnji pobjednik Prve lige (Leonardo)
Prošlogodišnji pobjednik Prve Lige ostvaruje pravo prijaviti par po svom izboru koji je izuzet članka 16. (minimalni tečaj) u maksimalno pet prvenstvenih kola Prve lige. 


Članak 25: Ostalo
SvijetKladjenja u svakom trenutku zadržava pravo prekinuti natjecanje ili izmjeniti pravila, ukoliko je nešto bitno bilo izostavljeno, sa ciljem pravičnosti.

Link to comment
Share on other sites

“Bet365
Gost
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use