-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
41. kolo Prve lige Posljednje Šanse 2023/2024 - 2.2. - 5.2. (Pet-Pon)
-
Od darko56 · Objavljeno
Pozz momci! 🙂 Uzeo sam Belgiju 1 1,57 Pošto nisam neki poznavaoc nogometa,zanima me vaše mišljenje? Hvala! -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Spanska reprezentacija, erekcija, knjige, nauka … Ala me yebu ove kolege sa Foruma, pa to je strasno … juce umesto da se posvetim nemcima i holandjanima, onaj kolega Marko15 me sjebao sa desnicarenjem i patriotizmom po Forumu, a danas kada treba da svrsavamo na spance, ovaj kolega McGarrett uzeo da yebe i ne vadi sa turcima i cesima, majko moja. Nauka i knjige vs religija Ovu spansku reprezentaciju mozete razumeti samo ako razumete razliku izmedju nauke (i knjiga sa jedne strane) i religije. Kao sto sama rec kaze, nauka dokazuje, a ne ubedjuje. Znaci, ako nauka hoce da objasni kako nastaje grmljavina na nebu, ili otkud magla zimi u centru grada, naucnici moraju to prvo da objasne, zatim dokazu, pa tek onda sve to da stave u knjige, da bi deca onda mogla iz tih knjiga da uce u skolama. Tako da vi danas zahvaljujuci nauci, mozete da stvorite grmljavinu ili maglu u dnevnoj sobi. Plus sto maglu mozete da vidite i na rock koncertima kao vizuelne efekte. Za razliku od nauke, religija nas ubedjuje da nesto postoji, ili hajde da kazemo da barem hoce da nas privuku svojim lupetanj… neeeee svojim idejama ili stavovima. Nauka za svoja objasnjenja koristi eksperimente i laboratorije, dok Crkva koristi trikove poput krsta, molitve, tamjana a pre svega ljudsku prirodu da veruje u nesto. A izmedju svega toga su profesori u skolama koji prenose deci tekovine nauke, i svestenici u crkvama sa druge strane, koji se trude da vas privuku. Zato ce profesor u skoli deci da objasni zasto grmi na nebu, dok ce svestenik religioznoj babi u Zagorju ili Medjugorju da prenese da kada grmi na nebu, to se verovatno Bog nesto ljuti. Ako imamo oci, rezultate nauke i religije uvek mozemo da vidimo. Mozemo da vidimo koliko je nauka doprinela razvoju ili menjanju sveta kroz automobile, svemirske brodove, Google, mobilne telefone, internet, kladjenje ili kompjutere a uvek mozemo da vidimo kako stoje zemlje koje nemaju religiju vec im je najvaznije da je internet besplatan i dostupan u celoj zemlji poput Norveske. A sa druge strane mozemo da vidimo kojim putem idu u Teheranu ili Avganistanu gde prakticno ni ne dozvoljavaju (nekontrolisani internet) Spanska reprezentacija i knjige = erekcija Ovo sto spanci rade sa svojom reprezentacijom, to je sve vec zapisano u knjigama o sportu. Svaka knjiga o sportu pominje cikluse, teorijama da je nemoguce da klubovi ili reprezentacije imaju dozivotne rezultatske cikluse. Pa onda iz tih teorija vi sada mozete da vidite da slavni Milan ove sezone nije igrao evropske utakmice cak ni cetvrtkom, da Juventus nakon devet uzastopnih titula, sada ne moze da bude cak ni ispred Coma, ili da Chelsea ima sto bodova manje od Arsenala. Kakvu je Spanija imala generaciju igraca izmedju 2008 i 2012-te godine, mozemo videti po tome sto su u tih cetiri godine osvojili Svetsko Prvenstvo i dva Evropska Prvenstva. Trenerske knjige bi rekle da nakon toga obicno sledi potop, jer je prakticno nemoguce imati vrhunske rezultate u kontinuitetu, sto smo mogli da vidimo kroz reprezentacije Nemacke koja nije mogla cak ni grupu dva puta da prodje, a da ne govorimo o reprezentaciji Italije gde su citave generacije mladih italijana vec pocele da yebu ili stvaraju porodice, a da nikada nisu doziveli da vide svoju reprezentaciju na Svetskom Prvenstvu. Spanci su imali toliko velika cojones da su smelo i hrabro usli u novi ciklus i smenu generacija, i to bas kako knjige o sportu kazu. Sebi su za selektora izabrali Luis da la Fuente-a, koji je zamenio, to nikako da se ne zaboravi, Luis Enrique-a. U Srbiji bi takvog trenera proglasili budalom, a spanci su ga veeeeoma pazljivo izabrali. Fuente je sa spanskom Under 19 generacijom bio prvak Evrope 2015, pa sa spanskom Under 21 bio prvak Evrope 2019, pa je uzeo srebro na Olimpijskim Igrama 2020 Kao sto i pise u svim knjigama o sportu, sasvim je logicno da ces jednu ovakvu reprezentaciju poput Spanske, pred kojoj je bila smena generacija, uvek poveriti jednom ovakvom treneru, koji je ispratio kroz vrhunske rezultate citave generacije mladih i perspektivnih igraca. Sve to lepo zvuci i deluje jednostavno na recima, ali u realnom zivotu da vi date jednu ovako talentovanu generaciju recimo u ruke pijanom Kiksiju, on bi, na primer, jednog Viktor Muneza stavio na klupu, a igrali bi mu Milinkovic-Savic i Vlahovic. Eto otkud erekcija na spance. Imali su cojones da veruju mladima, imali su coyones da na selektorsko mesto dovedu anonimusa za vecinu, imali su cojones da veruju u ono sto rade, i na kraju, imali su cojones da cekaju. Selektor A zapravo je njihov novi selektor imao najveca cojones. Trenerske knjige kazu da se vi kao trener ne mozete drzati nekog svog ubedjenja ili teorija ili strategija, kako vi mislite da treba da vam tim igra, vec igru vaseg tima morate da prilagodite tome kakve imate igrace. A Luis de la Fuente ima toliko mozga da zna da ima fenomenalnu generaciju odlicnih igraca, zapravo cudesno kvalitetnih, pa je sasvim logicno da ce igru “tiki-taka” okaciti macku o rep. Fuente odlicno koristi kvalitet koji ima, pa tezi igri “1 na 1” po bokovima a kako to izgleda mozemo videti po rezultatima spanaca. Aktuelni su Prvaci Evrope, kvalifikacije su prosli setnjom sa pet pobeda, jednim remijem (u poslednjoj utakmici) i nula poraza sa 21 postignutim pogodkom i tek dva primljena gola (takodje u poslednjoj utakmici kvalifikacija). Eeeeej … pet clean sheet-a iz sest utakmica, nula poraza, 3,5 gola po utakmici i 67% poseda lopte prosecno… majko moja. Dosta je ….. stvarno osecam pritisak u preponama … ne mogu vise. Za mene su spanci Top Top generacija, top selekcija, i naravno da cu ih podrzati do kraja. Ne znam da li su jos uvek zeleni za titulu, ne znam kako su sve izasli iz problema sa povredama i izostancima (Rodri, Nico Williams, Merino, Gavi …) ali za mene nema nikakve dileme. Idem sa naukom, idem sa knjigama, idem sa onim u sta verujem, a ne sa onim u sta hoce da me ubedjuju. Vecina kaze Francuska ima bolje pojedince. Naukom se bavi manje od jednog procenta ljudi. Znaci, od sto ljudi na jednom mestu, manje od jednog veruje u nauku. A to nije manjina, vec su to mrvice. A ostalih 99% veruje u nesto drugo (Boga, srecu, sudbinu, pravdu, karmu, jednakost …) Ali da naucnici nisu verovali u ono sto rade, ovaj post bismo danas pisali na kamenu, a ne na telefonu. A pogledajte kakvu tek guzvu spanci imaju na golmanima, majko moja. David Raya, Joan Garcia, Unai Simon … eeeej zivote. Napredddddddd spanci, zivela teorija, zivele knjige, zivela pamet, zivela nauka, zivela cojones ko ih ima, ziveo talenat plus znanje, zivela erekcija. Samo Spanija i niko drugi, pa makar bili poslednji u grupi. -
Od COLT · Objavljeno
Evo jedan prijadlog za danas u obliku bet buildera: Španjolska - Capo verde Španjolska pobjeđuje oba poluvremena Zbroj golova na utakmici minimalno 3 Španjolska kao jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog prvenstva otvara mečom protiv neloših afrikanaca. Ali ne vidim prostora za iznenađenje ovdje. Očekujem 3-4 gola španjolaca, raspoređenih u oba poluvremena dok s druge strane maksimalno gol (ako i to) afrikanaca te se nadamo da nece biti dovoljan da sruši ovu okladu. -
Od mesrine · Objavljeno
Apsolutno, i to ne jucer nego prekjucer
-
-
Teme
Bet365 - 100% Bonus Dobrodošlice
Bet at home - 300€ BONUS
Recommended Posts