Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja 01.04.2012


KlaDa1425181692

Recommended Posts

bok :)

novi sam ovde evo mog listica za nedjelju ... znam da bi bila potrebna analiza ali previse je parova i ispao bi roman dok bi sve napisao ali svaki par je s razlogom odiigran ... statistika i medusobni omjer !

Inter - Genoa 1 1.55

Anderlecht - Kortrijk 1 1.25

dng/Dukla Prag - Liberec 2D 1.20

Randers - Naestved 1 1.25

Ajax - Heracles 1 1.20

Delemont - Lugano 2 1.75

Juventus - Napoli 1 1.90

Vinogradar - Međimurje 1 1.20

Dynamo Kiev - Chernomorets 1 1.15

Valcea - Gyori ETO 1 2.00

@32,00

[move]

ANALIZA JE PARALIZA^[/move]

Link to comment
Share on other sites

danas 100% sigurni   

totenham-swansea    1  1,40

roma-novara              1  1,30

PAOK-giannina            1  1,45

ajax-heracles              1  1,20            to je 100% a malo manje sigurni

inter-genoa        1  1,50

leiria-sporting      2  1,70

atl.madrid-getafe    1  1,50        et od mene izaberite par i malo vecu uplatu

Link to comment
Share on other sites

Hrpa parova bez i jedne analize.. :S

Evo da popravim malo statistiku  ;D

Jucer meni osobno dobar dan,glatka pobjeda Auxerre-a i sjajna zavrsnica Sochauxa no idemo dalje za danas imam par zanimljiv parova.

Lecce - Cessena  1 (1,55)

Po meni zicer vikenda. Lecce se grčevito bori za ostanak i mislim da će danas napraviti sve da dođe do 3 boda na svom terenu jer ovo mu je jedan od zadnji vlakova za ostanak u Serie A i sigurno će napasti od prve minute. S druge strane slabašna Cessena koja je već praktički mislima u drugoj ligi. Posljednih 6 utakmica koliko ih pratim su bez pobjede tako da mislim da Lecce ovo dobiva.

Karlsruher(2,5) - Union Berlin  vise (1,60)

Union Berlin je ekipa koja ima specifičan stil igre. Igraju na sve ili ništa i takva taktika uvijek urodi velikim brojem golova na njihovim utakmicama, ili prime puno ili daju puno ili oboje. Takva 'opuštena' taktička varijanta posebice je naglašena u gostima gdje su u zadnjih osam utakmica premašili marginu od 2.5 gola. Mišljenja sam da će slično biti i danas. Karlsruher je ekipa koju sigurno mogu svladati, a zahvaljujući sigurnoj poziciji neće se pretjerano branit već će pokušati zabiti jedan više nego što prime. Domaćini su u velikoj krizi i računaju na pozitvni efekt promjene trenera. Jedan bod bi malo značio, stoga je potrebno igrati malo ofenzivnije jer KSC je ove sezone pokazao da se ne zna braniti. U ovakvim situacijama trebali bismo vidjeti barem tri gola danas.

Newcastle - Liverpool  1x (1,60)

Newcaslte je u pobjedom u posljednjem kolu održao na životu nadu kako je četvrto mjesto još uvijek dostižno. Danas naravno najviše očekuju od senegalskog dvojca u napadu Ba - Cisse, potpomognutim, u posljednje vrijeme raspoloženim, Ben Arfom.

Kod gostiju i ne tako bajna situacija, zadnje kolo su kiksali protiv Wigana i u lošem su rezultatskom nizu te u novom djelu sezone imaju tek dvije pobjede u dvanaest utakmica. Pouzdani stoper i stup obrane Collocini ima problema s ozljedom, te će današnju utakmicu gledati s tribina.

Liverpool će danas biti i bez Adama, Bellamya i Lucasa, no oni su već duže vrijeme izvan stroja.

Neznam za Vas, ali po meni je ovo koeficijent koji se jednostavno mora uzeti!

Ukupna kvota: 3,9

Evo pa ako neko želi nek izabere nešto od ovog i ako izabere naravno, sretno!

Link to comment
Share on other sites

Evo još jedan zanimljiv podatak

10/09/2011 Eredivisie Heracles vs. Ajax 2:3

03/04/2011 Eredivisie Ajax vs. Heracles 3:0

30/10/2010 Eredivisie Heracles vs. Ajax 1:4

18/04/2010 Eredivisie Ajax vs. Heracles 4:0

30/08/2009 Eredivisie Heracles vs. Ajax 0:3

03/02/2009 Eredivisie Ajax vs. Heracles 2:2

29/10/2008 Eredivisie Heracles vs. Ajax 1:3

20/04/2008 Eredivisie Ajax vs. Heracles 5:1

Nebi bilo loše odigrati više od 2,5 ali koeficijent nije nešto pretjerano velik 1,4 pa neznam jel se isplati riskirati jer statistika zna biti varljiva

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav

mislim da bi danas ovaj par mogo proć :

Goffin D.-Zverev M. ned 23:00 1,50 2,30  - 2

Zverev je trenutno 200 i neki igrač, Goffin je 120 i neki...tak nešto.

Ali Zverev je nekoliko sezona prije uvijek završavao u top 100. Solidan igrač, dobra serva, ljevak...diže formu na ovom turniru i mogo bi ga dić.

Dobio je O.Rochusa jučer.

Ako ništa onda neki hendikep na njega...

Link to comment
Share on other sites

Vinogradar - Medimurje x2   ...konzultirao sam se s par igraca međ ...rekli su da bi mogli dobiti

Ponikvar Antun

šta danas da igram? protiv vas il?

Prije 2 sata/iGospodin Zeba

hmm...neznam...njima netreba znaci da sudci nece pravit neke velike stete...

a sad neznam kak cemo mi odigrati..

ja sam stavio x2 al na donjem listicu za male pare

Prije 2 sata/iPonikvar Antun

onda preskačem to

Prije 2 sata/iGospodin Zeba

najbolje---moze bit od 3 0 do 0 0 do 0 3....

tko zna

Link to comment
Share on other sites

ĐokovićN(h-3,5)-Murray A. 2  1.75

Gledajući malo statistiku njihovih zadnjih mečeva vidim da je u mečevima (zadnjih 6) koje je dobio Nole(3 od tih 6) bila žešća borba, dok je u ostala 3 meča Murray dobio na način na koji bi dobio i mene ( 2:6 5:7 .. 4:6 0:3 ..2:6 5:7 ) ..Zadnji meč su odigrali 02.03. bilo je to u polufinalu kada je slavio Murray sa 6:2 ; 7:5 ..Osim toga mislim da je Murray imao više vremena za odmor (nadam se da to vrijeme nije proveo na način na koji sam ga ja proveo juče i prekjučer  :) )..

Inter Milano-Genoa CFC  1    1.65

Mislim da je Inter iako je malo zakazo dosta bolja momčad , trebaju im bodovi ,  treba im pobjeda ..Osim toga ta Genoa u zadnjih 6 utakmica doma ima  1 remi i 5 poraza ,a u zadnjih 5 susreta sa Interom  izgubili su svih 5 utakmica .. Nakon otkaza Ranieria priliku je dobio njegov pomoćnik Stramaccioni , mislim da je i njegova želja danas da se pokaže u što boljem svijetlu ..

Izostaju :Sneijder i Alvarez , Maicon

Vjerovatni početni sastav Intera: Julio Cesar – Zanetti, Lucio, Samuel, Nagatomo - Cambiasso, Poli, Stanković – Zarate, Milito, Forlan

Vjerovatni početni sastav Genoe: Frey – Mesto, Carvalho, Kaladze, Moretti – Rossi, Veloso, Biondini – Belluschi - Gilardino, Palacio

Izostaju : Granquista, Bova i Antonelli  te Kuckea i Constanta dok se vjerovatno vraćaju  Janković i Sculli

Link to comment
Share on other sites

Evo nešt ovak  ;D

Juventus - Napoli (dg1)(1.70)

Prava poslastica od utakmice. Svima je poznato da obje momčadi igraju napadački nogomet i obje momčadi su raspoložene. Juve na svom terenu u 90% utakmica zabija gol dok je Napoli predvođen Cavanijem koji je u odličnoj golgeterskoj formi u zadnjih pet gostovanja postizao gol. Znači oba daju gol sasvim realna opcija.

Hoffenheim - Schalke (X2)(1.40)

Domaćini se nalaze u sredini tablice, moglo bi se reći da su svoj cilj ostanak u ligi postigli i danas im na noge dolazi raspoloženi Schalke koji preferira ofenzivni nogomet i u utrci su za sam vrh i europu. Predvođeni sjajnim Raulom i Huntelarom i danas će istrčati s ciljem da idu na sva tri boda, ja ipak idem na sigurno pa X2 po mome mora proći.

Haugesund - Molde (dg1)(1.55)

Haugesud vrlo efikasna momčad u napadu ali sa izrazito propusnom obranom. Gost Molde i prošlogodišnji prvak također jedna od najefikasnijih momčadi i trpaju ko ludi. Ovdje očekujem golijadu i oba daju gol uz lijepu kvoticu isplati se probati.

Fereira - Beira Mar (z1)(1.50)

Sraz dviju izrazito neefikasnih momčadi i jako čvrstih momčadi koji niti preferiraju napadački nogomet niti imaju igrača za tu svrhu. Ovdje danas se očekuje uobičajena i dosadna utakmica sa minimalnim brojem golova ili možda i bez golova. Manje od tri gola sijeda ko budali šamar.

Oklahoma - Chicago (1)(1.50)

Sudar divova u NBA. Prvi iz istočne konferencije sa prvim iz zapadne konferencije. Zasigurno će biti prava tekma za pratiti svima ljubiteljima prave košarice. Ovdje prednost dajem domaćinu koji je u malčice boljoj formi u zadnjih par utakmica što i pokazuju pobijede nad Lakersima i Miamijem u zadnje tri tekme.

Link to comment
Share on other sites

Pa nemoš vjerovati što me danas izulo..prvo druga njemačka vec 8 utakmica idu over 2,5 i sad kad ja odigram onda idu ispod..i kao tu padnem idem ja ponoviti bez njega i onaj mutavi lecce nabijem ih nesposobne..ok kao cijelu utakmicu neki pritisak al sve sve svodi na neke centaršute i polušanse i s onim mutavim oddom to nemože dobro zavšiti..ma nek ispadnu u drugu ligu kad su nesposobni doma dobiti cessenu

Link to comment
Share on other sites

Gost
This topic is now closed to further replies.
  • Posts

    • Mislim da ovdje možemo očekivati velik broj kartona. Salernitana i Sassuolo su ispali u Serie B dok će se treći putnik tražiti između Empolija, Frosinonea i Udinesea.  Empoli ugošćuje Romu i s obzirom na važnost utakmice blagi je favorit. U slučaju da Empoli remizira a Udinese izgubi odlučivao bi međusobni omjer ova dva kluba gdje su obje utakmice završile neriješeno pa bi, ako sam dobro shvatio sva pravila, isto rezultiralo dodatnom utakmicom između ova dva kluba gdje bi direktno odlučili tko ostaje a tko ispada iz Serije A. Frosinone je u najkomotnijoj situaciji i samo ne smije izgubiti a čak ako i izgubi ostaje u Serije A ukoliko Empoli ne pobjedi. Dakle, za njihovo ispadanje potrebna je pobjeda Udinesea u Empolija.  Empoli pak treba pobjedu sa kojom bi osigurao Serie A. Poraz podrazumjeva ispadanje dok bi u slučaju neriješenog rezultata igrao dodatnu utakmicu ukoliko Udinese izgubi.  Mislim da su ove dvije utakmice fantastične za live klađenje danas kod bet365 i neupitno je da će situacija na jednoj utakmici itekako utjecati na ponašanje igrača na drugoj...  Ako Empoli povede strasti na utakmici Frosinone - Udinese će uzavreti jer bi u tom slučaju jedan od ta dva kluba bio putnik u Serije B.  Mislim da je double : pobjeda Empolija te više od 5,5 kartona na utakmici Frosinone - Udinese logična i ima value bet. Ukupni tečaj je čak oko 5,00! Empoliju je utakmica daleko bitnija od Rome. Broj kartona na utakmici Frosinone-Udinese će najviše ovisiti o Empoliju te ukoliko Empoli povede mislim da se na live klađenju kod bet365 komotno može uplatiti više kartona na drugoj utakmici. Sa druge strane, ako Empoli doživi debakl i nekim čudom Roma bude imala uvjerljivo vodstvo te bude jasno da Empoli isto ne može preokrenuti, onda ćemo gledati prijateljsku atmosferu na drugoj utakmici.  Moja preporuka je uplatiti nešto sitno na predloženi double jer ishod jedne utakmice svakako ima utjecaj na drugu i ovdje imamo "vezanu okladu".  A za veći ulog predlažem live klađenje ovisno o kretanju rezultata. Najviše pozoronosti biti će usmjereno na Empoli koji će usmjeriti drugu utakmicu. Ukoliko Empoli bude igrao neriješeno pred sam kraju utakmice, nije isključeno da i Frosinone i Empoli prijateljski podijele bodove koje bi im osigurali opstanak a izbacili Empoli. Puno kombinacija...
    • Primera Getafe - Mallorca (16:00) bet365 Sudac: Víctor García Verdura (4.18) Prosjek ekipe 1: 3.47 Prosjek ekipe 2: 2.71   Celta Vigo - Valencia (16:15) bet365 Sudac: Miguel Ortiz Arias (3.74) Prosjek ekipe 1: 1.71 Prosjek ekipe 2: 1.68 Las Palmas - Alaves (16:15) bet365 Sudac: Francisco Hernández Maeso (4.82) Prosjek ekipe 1: 2.14 Prosjek ekipe 2: 2.14   Sevilla - Barcelona (21:00) bet365 Sudac: Javier Iglesias Villanueva (4.53) Prosjek ekipe 1: 2.76 Prosjek ekipe 2: 2.29 DIREKTAN LINK ZA KARTONE   Serie A  Atalanta - Torino (18:00) bet365 Sudac: Simone Sozza (4.00) Prosjek ekipe 1: 1.54 Prosjek ekipe 2: 1.86   Napoli - Lecce (18:00) bet365 Sudac: Federico Dionisi (5.50) Prosjek ekipe 1: 1.65 Prosjek ekipe 2: 2.23   Empoli - AS Roma (20:45) bet365 Sudac: Davide Massa (5.13) Prosjek ekipe 1: 2.31 Prosjek ekipe 2: 2.55   Frosinone - Udinese (20:45) bet365 Sudac: Daniele Doveri (3.17) Prosjek ekipe 1: 2.50 Prosjek ekipe 2: 2.33   Lazio - Sassuolo (20:45) bet365 Sudac: Paride Tremolada (-) Prosjek ekipe 1: 2.83 Prosjek ekipe 2: 1.86   Verona - Inter (20:45) bet365 Sudac: Luca Zufferli (2.50) Prosjek ekipe 1: 1.83 Prosjek ekipe 2: 1.28 DIREKTAN LINK ZA KARTONE (Koeficijenti 26.05. u 14:55 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama  
    • Jesam prva budala Foruma, ali sam barem popularna budala.
    • Finale Euroleague, dopuna Otvorio sam jos jedan post gde cu u toku dana, a do pocetka Finala ubacivati podatke ili informacije koje bi mozda mogle biti od koristi za kladjenje. Potpuno besplatno, razume se. Prvo da napisem nekoliko zanimljivosti o treneru Atamanu. Vodeci Sienu, kao prvi turski trener u istoriji italijanske Serie A, osvojio je tadsnji Kup Saporta. Sa Besiktasom je osvojio Eurochallenge, a sa Efesom je uspeo da postane jedan od retkih trenera koji je dva puta uzastopno osvajao Euroleague. Poznat je i po tome sto uziva i najbolje se snalazi u haosu koji svesno pravi. U Galatasaray-u se umalo potukao sa  igracem Nolanom Smithom koji ga je gadjao peskirom. Nakon utakmice sa Zvezdom, a dok je jos vodio Galatasaray doslo je do masovne tuce izmedju navijaca, gde je ubijen jedan navijac beogradjana, a on na konferenciji za stampu sve navijace Zvezde proglasio teroristima koje treba pohapsiti. Predsednik Republike Srbije, a svi znamo ciji je navijac, ga je javno proglasio nepozeljnom osobom u Srbiji, kome se ne garantuje bezbednost, ali je na intervenciju Euroleague, tu nepozeljnost u Srbiji pojela maca. I ovde u Berlinu, cim je sleteo na aerodrom, odmah umalo nije doslo do tuce sa navijacima Fenerbahcea. Trener Reala Chus Mateo u prvih petnaest godina svoje trenerske karijere nigde nije bio glavni trener, a kada je to postao, nigde se nije zadrzao duze od dve godine, svugde je dobio otkaze (Saragozza, Malaga, Fuenlabrada) a trener u Realu je postao samo zato sto je Pablo Laso imao problema sa zdravljem, a on tada bio pomocni trener. Sada je na putu da udje u istoriju i bude jedan od retkih trenera koji je bio dvostruki uzastopni pobednik Euroleague. Sto se tice zanimljivosti oko samog Finala, ovo je prvi put u istoriji Euroleague da Finale igraju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz regularnog dela. Real Madrid je igrao dvadeset finala, a jedanaest puta je bio pobednik, dok je Efes igrao sedam finala, a sest puta je bio pobednik. Real Madrid je oborio rekord Euroleague sa najvise pobeda u regularnom delu sezone sa 27 pobeda, a u ovogodisnjem doigravanju su bila jedina ekipa koja nije izgubila nijednom, odnosno jedina ekipa koja je odigrala samo tri utakmice u seriji.  Panathinaikos je ove sezone u svim takmicenjima na utakmicama kod kuce imao tek tri poraza, od kojih je jedan poraz bio na prvoj zvanicnoj utakmici kod kuce (od Olympiacosa) U regularnom delu Euroleague, obe ekipe su pobedile u gostima. Panathinaikos je izgubio kod kuce sa 78:90, a Real je izgubio kod kuce sa 86:97. Obe ekipe su igrale veoma napadacki, ali imajte nas umu da su poslednja dva Finala Euroleague zavrsile sa 57:58 i 78:79 Real Madrid je u polufinalnoj utakmici sa Olympiacosom sutirao iz igre za dva poena procentualno isto kao i sa linije slobodnih bacanja, po 68% i niko ziv ne moze da veruje da je moguce da ce i u Finalu tako sutirati, i da bi da bacaju masinu za ves, takodje ubacili. Isto tako i ja nisam mogao da verujem da ce cele sezone igrati na tom nivou, a evo sezona samo sto se nije zavrsila.
    • Najava Finala Euroleague Kada pogledate koliko sam aktivan na Forumu, prvo sto biste pomislili jeste “... ovaj cirkusant Leonardo sigurno ne yebe redovno cim ovoliko visi na Forumu...”. Problem je sto ste potpuno u pravu. Ionako ne yebem redovno, a kamoli uravnotezeno, ali ovo sada, ove zavrsnice Aba League i Euroleague su zaista prava i totalna apstinencija. Prvo nemam zelju za sexom deset dana pred pocetak FinalFoura zbog uzbudjenja, neizvesnosti i straha, onda za vreme FinalFoura nemam potrebu za sexom zbog adrenalina i stresa, a nakon zavrsetka FinalFoura cu verovatno, kao i nakon svake ejakulacije, imati potrebu samo za snom i da me svi ostave na miru. Siguran sam da je dobar broj kolega sa Foruma u noci subota na nedelju yebao nesto. Moja noc izmedju subote i nedelje je prosla tako sto sam jos jednom na miru, i bez stresa odgledao obe polufinalne utakmice Euroleague, i to samo da bih sto bolje napisao danasnju najavu velikog Finala. I evo me, doslo je jutro, nista sex, nista masturbacija, nista od spavanja, nista od tusiranja … sada je najvaznije da budem sto korisniji po nas Forum. A sto se tice sexa i ejakulacije … nema veze. Ne znam kako bi trebalo da izgleda ta zena koja bi bila u stanju da priusti veci i intezivniji orgazam od gledanja vecerasnjeg Finala Euroleague. Pazljivo sam jos jednom procitao moju najavu FinalFoura od petka. Prilicno sam zadovoljan tim postom, ali se cini da bi moglo dosta toga da mi se prigovori, pa da krenem odmah od toga. Pravac u kom ce otici danasnja utakmica Sama rec prognoza sve govori. Mi sa Foruma treba da predvidimo, procenimo ili prognoziramo u kom pravcu ce otici utakmica na koju se kladimo, a to nije lako. Meni je bilo lakse da prognoziram da ce brak Simone Halep propasti za manje od godinu dana, sto je bila najbolja prognoza u istoriji ovog smesnog Foruma, nego u kom pravcu ce otici obe polufinalne utakmice Euroleague. Tako sam, na primer u postu od petka pisao o Olympiacosu kao ubedljivo najboljoj odbranbenoj ekipi, i njihovoj ratnickoj i timskoj igri, pa se desilo da je Real Madrid u prva tri-cetiri minuta ubacio cetiri-pet laganih trojki, poveo sa 14:6 i 19:8, pa vec prvu cetvrtinu poveo sa 28:10 i tako nakon samo desetak minuta savrsene kosarke, srusio pola mog posta koji sam pisao celu noc. Veliki Real Madrid je za samo dvadeset minuta ubacio 56 laganih poena najboljoj odbranbenoj ekipi Euroleague, koja je pre samo dvadesetak dana spustila Barcellonu na 58 i 59 poena, majko moja. Dakle, ja sam celu noc izmedju cetvrtka i petka analizirao odbranu Olympiacosa tokom sezone, i divio im se na tome kako su uspeli Barcellonu u sred Spanije, i to u petoj odlucujucoj utakmici da spuste na 59 poena u jednoj partiji saha (59:63 u sred Barcellone), a onda dodje jedan Real Madrid i da im laganih 56 poena za poluvreme, a delovalo je da su mogli i osamdeset, i to jos u polufinalu Euroleague, majko moja kakva je to timcina taj Real Madrid. Ili onaj drugi fijasko, kada sam u postu od petka napisao da bi Fenerbahce mogao biti nagazna mina FinalFoura. Sebi nista ne zameram, ko je gledao seriju doigravanja izmedju Monaca i Fenerbahcea, mogao je sve da vidi. Ali, eto, opet taj pravac u kom ce otici utakmica je bio odlucujuci, Fenerbahce je usao u mec sa 0:12 za samo nekoliko minuta, i to je kasnije odredilo ceo tok meca. Hteo sam reci da je lakse prognozirati da sa Simonom Halep niko ne moze da izdrzi vise od godinu dana, ako znate koliko je glupa, a i ne izgleda nista posebno, nego sto mozete da procenite u kom pravcu ce otici neki mec. Na ovaj deo gde se radi o pravcu u kom ce otici danasnji mec cu se jos jednom vratiti malo kasnije. Real Madrid, savrsenstvo koje traje Ako Real Madrid osvoji Euroleague, to ce biti najlakse uhvacena kvota od 2,20 u istoriji kockanja, za one koji su odigrali na spance. Sve je pocelo jos od samog dolaska u Berlin. Cim su ovi iz Panathinaikosa dosli u Berlin, odmah su poceli sa sranjima. Prvo incidenti na aerodromu, pa pred pocetak meca koji je kasnio, pa cirkus koji pravi Ataman, pa galama koju pravi Panathinaikos, pa hvalisanje i qurcenje, pa onaj bolesnik, vlanik grckog kluba, pa konferencija za stampu Atamana gde je vec proglasio sebe pobednikom, pa lupetanja, zezanja, sale sa novinarama, pa ovo, pa ono …jedna velika buka, galama, prazne price, previse reci, previse hvalisanja i previse buke, a najmanje sustine, bas kao i ja svo ovo vreme na Forumu. A sa druge strane veliki Real Madrid i jedna obicna tisina, i nista vise. Imaju najmanje navijaca u Berlinu, uopste se ne vide od grka. Nema hvalospeva o sebi, nema velikih najava, nema prica mi smo ovo, mi smo ono, nema nista od toga, samo obicna tisina. Cak se desilo i da su novinari na konferenciji za stampu, treneru Real Madrida postavili jedno pitanje, a Atamanu pedeset. I trener Reala je odgovorio kratko. Mi smo Real Madrid, vazno je samo da sada prodjemo Olympiacos, koji je odlicna ekipa, i tacka. Tisina, smirenost, skromnost, sto manje reci, a sto vise sustine. A onda je dosao i taj teren,odnosno parket, majko moja. Da sada sedim ispred nekog dragstora i pijem pivo sa nekim budalama, onda bih polufinalnu utakmicu Real Madrida sa Olympiacosom opisao samo sa cetiri reci, to bi bile yebali su im majku, na terenu. Posto nisam ispred dragstora sa pivom u ruci, vec na Forumu, ono sto smo videli u polufinalnom mecu Reala sa Olympiacosom je bila prava poezija. Lakoca, smirenost, savrsenstvo, sirina rostera, raznovrsnost igre, uzivanje u igri, igra bez imalo stresa i pritiska … laganih 56 poena za poluvreme najboljoj odbranbenoj ekipi u Evropi … cccccccc. Primiti za poluvreme 56 poena u jednoj ovakvoj utakmici, je kao da u fudbalu na poluvremenu gubite sa 0:4, a pravo pitanje za ove sto gube je, pa sta ste vi uopste radili na tim treninzima?? I sada imate da jednoj ovakvoj ekipi, jednom ovakvom rosteru, neko nesto preti, galami, hvata na buku, a oni imaju onakvu sirinu, onakvu klupu, onakav pobednicki mentalitet, onakvu rutinu, onakvu lakocu u napadu i smirenost. Real Madrid je ove sezone odigrao neverovatnih 77 utakmica u svim takmicenjima. Od toga imaju 64 pobede i trinaest poraza. Ali, ne dozvolite da vas tih trinaest poraza u sezoni prevari ili dovede u zabludu. Real Madrid je toliko superiorna ekipa da su u jednom delu sezone igrali neku cirkusku kosarku. U svim takmicenjima su bili toliko superiorni, da su tamo negde oko drugog i treceg meseca, a nakon sto su rutinski osvojili spanski Kup, zaredjali poraze i kod kuce i u gostima. Prava slika njihove moci je sledeca: Sezonu su poceli jos 16.09 kada su odmah osvojili spanski Superkup dobivsi Unicaju i Barcellonu i sve do 19.11 nisu izgubili ni jednu utakmicu, sto je nekih dvadesetak utakmica u Acb Ligi i Euroleague, pa su izgubili kod kuce od Unicaje 93:99, pa su onda sve do 03.01. izgubili samo jednu utakmicu, i to jedan poen razlike u gostima od Fenerbahcea (99:100) Prakticno, Real Madrid je pola sezone odigrao sa dva poraza, jedan od sest razlike, a drugi sa poenom razlike, majko moja. Spanski Kup se igrao od 15.02 do 18.02. koji je Real lagano i osvojio, a sve do tada, dakle od 16.09 do 29.02 Real Madrid je kod kuce odigrao 24 utakmice i samo jednu izgubio. Od 77 utakmica, dvanaest puta su isli preko 100 postignutih poena, neverovatnih dvadesetisest puta su isli preko 90 postignutih poena i dvadesetidva puta su isli preko 80 postignutih poena. Ja stvarno ne znam da li u Nba moze da se pronadje ekipa koja je u sezoni isla sezdeset puta preko 80 postignutih poena, sto je kao kada biste u fudbalu imali ekipu koja sezdeset puta postize tri ili vise gola po utakmici. Real Madrid stvarno ima trinaest poraza u sezoni, ali je jako bitno kada su bili ti porazi. Evo, na primer, nakon sto su osvojili rutinski spanski Kup, odmah su izgubili kod kuce dva puta uzastopno u Euroleague, bas od Panathinaikosa, pa od Fenerbahcea, pa su nakon dve pobede, opet izgubili dve uzastopno kod kuce, od Manrese i Baskonije, ali je jasno da se takvi porazi, i u tom delu sezone ne racunaju, ako znamo da su onda kada je trebalo, odnosno kada je bilo najvaznije potopili Olympiacos, pre samo dva dana. O Realu nema sta vise da se prica. Najbolji roster u istoriji evropske kosarke i tacka. Jedanaest puta prvaci Evrope i tacka. Pobednicki mentalitet, lakoca igre, savrseni spoj nesavrsenih igraca i tacka. Gledajte ih i uzivajte, ko zna da li cete za vaseg zivota ikada vise videti ovakvu ekipu. Panathinaikos Njima svaka cast sta im je sve uspelo za samo osam meseci. Agresivni, bucni, nadobudni, prepotentni, hoce sve na silu, i sto je najsmesnije, uspelo im je na silu da se dovuku do Finala. Oni su sve suprotno od velikog Reala. Na jednoj strani, dvanaest novih igraca, i instant ekipa, na drugoj strani prava porodica. Na jednoj strani ekipa koje nema nigde dvanaest godina i proslogodisnje predposlednje mesto na tabeli Euroleague, a na drugoj strani aktuelni prvak Evrope. Na jednoj strani pet crnaca, na drugoj dva i po. Na jednoj strani bucni, prepotentni i nasilni predsednik kluba, a na drugoj strani predsednik kluba kome je kosarkaski klub, samo obicna sekcija fudbalskog, majko moja. Na jednoj strani klupe, turcin u pravom smislu te reci, namazan, dinamican, sklon dizanju tenzija i buke u kojima se snalazi kao riba u vodi, a na drugoj strani miran i tih covek koji samo radi svoj posao, jer “mi smo Real Madrid”. Voleli ili ne Panathinaikos, oni su zaista zasluzeno u Finalu, iako su u doigravanju sa Maccabijem deset puta bili u konopcima. Odlicno su odigrali celu sezonu, bili dobri kada je i najvaznije, i nema nikakve price o tome da nisu zasluzili Finale. Ne znam kako, ali imaju sasvim dobre odnose unutar svlacionice, iako imaju cetiri ili pet igraca koji su potpuno zamrznuti kod Atamana, poput na primer Vildoze. Ne znam kako im je uspelo da posloze dvanaest novih i skupih igraca za samo sedam meseci, ne znam kako su uspeli za tako malo vremena da postanu prava muska i cvrsta ekipa, ali posto finalna utakmica treba da pocne, sada nemamo vremena da se cudimo kako im je sve to uspelo. Predlozi za kladjenje Ne mogu, a da ne pomenem live kladjenje. Prosto je neverovatno koliko kockari relativno malo koriste live kladjenje u odnosu na to kakav je to dar sa neba. Ponekad mislim da je live kladjenje najveci izum u istoriji sveta. Ovde bih jos jednom da se vratim na deo posta Pravac u kom ce otici danasnja utakmica. Dakle, u petak je Real Madrid dao Olympiacosu odmah u prvih nekoliko minuta utakmice cetiri-pet laganih trojki, i odmah odvukao utakmicu daleko od partije saha, dok je Fenerbahce usao u utakmicu sa 0:12 i mene proglasio cirkusantom jer sam procenio da bi mogli biti nagazna mina. Ovo je veliko Finale, i iako svi znamo da Realu odgovara igra na poen vise, dok je Panathinaikosu jedina opcija da se pobije sa spancima, ipak ne znamo u kom pravcu moze da ode utakmica. Live kladjenje bas tome i sluzi, ali je problem sto smo mi stoka, pa ne zelimo da se kladimo kada kvota padne. Ako je trenutno kvota na pobedu Reala 1,50 i oni krenu da gaze, pa kvota padne na 1,20 za nas je live-kladjenje po tvoj kvotici, obicno gubljenje vremena, jer smo stoka, zar ne? Sa druge strane, kako je Real Madrid bio sve bolji i bolji, a kako se sezona priblizavala kraju, moram to da priznam, zaista sam sve vise bio ubedjen da nece osvojiti Euroleague. Jednostavno su previse lako pobedjivali, lako ubacivali preko osamdeset poena svima, lako pobedjivali sve te Barcellone, Baskonije, Virtuse. Previse lako su osvojili prvo mesto Euroleague jos na pola sezone, previse lako su osvojili spanski Kup, previse lako su ubacili 56 poena za poluvreme najboljoj odbranbenoj ekipi Evrope, previse lako ubacuju trojke sa petnaest metara, previse lako zakucavaju u lice protivnika … sve to izgleda neverovatno i previse lako. Igraci Real Madrida deluju kao da kada biste ih sada poslali na orgije celo leto na neko egzoticno ostrvo, da se kupaju, suncaju, yebu koliko mogu i uzivaju koliko mogu, i da ne treniraju sve do desetog meseca, pa da se ponovo vrate i odigraju FinalFour da bi ga opet lagano osvojili. Moj problem sa samim sobom je sto sam ja ocekivao da vidim Real Madrid kada je pod pritiskom, kada gubi dvocifreno ili pred kraj meca, odnosno cekao sam da ih vidim kako izgledaju kada ih stane sut. Cak sam i mislio da bi mozda moglo da se desi da cele godine zive od suta, ali i da na kraju umru od suta. Uzmite mene i moj fijasko u svetoj Poslednjoj sansi. Cele sezone sam ziveo od Partizana, i kliznih handicapa na njih. Ziveo od Partizana, ali na kraju i umro od njih, yebem li im majku. Pomislio sam da je nemoguce da ih Crvena Zvezda pocisti sa 3:0 u seriji, i umro na kraju od Partizana, dok je onoj neznalici @BoskoBuha koji je, to nikada nemojte zaboraviti, prosle sezone bio drugi od nazad na tabeli, prosao Arsenal u 89-om minutu, majko moja. Ako mislite da je najgore sto je nasem Forumu moglo da se desi, to da @BoskoBuha bude pobednik svete Poslednje Sanse, znajte da uvek moze gore. A gore od toga jeste da @BoskoBuha bude prvi, a @fic drugi …. ccccccc na kakve niske grane je spao ovaj smesni Forum. Dakle, dok sam ja cekao da vidim da li ce Real koji je cele sezone ziveo od suta, na kraju i umreti od njega, sezona se vec zavrsila. Dok sam ja cekao da vidim kako ce Real igrati pod pritiskom, i kada gubi dvocifreno, njima treba jos samo jedna pobeda da postanu dvostruki prvaci Evrope. Konacni predlozi za kladjenje Na prvom mestu live kladjenje, i to sto kasnije u toku meca, i da se uopste ne stedi, ako treba i sa uplatom od sto miliona. Ako Real Madrid igra rutinski i lagano ubacuje, onda svakako svih sto miliona na jedinicu, pa makar bila i 1,10. Ako Ataman smisli neku minijaturu, izabere tucu a ne igru, ako Tavares udje u probleme sa faulovima, ako Real izda sut, sada kada je najvaznije, onda svakako sto ekstremniji klizni handicap na grke, jer Real ima devet zivota, ne zaboravite to, Efesa je dobio kod kuce 130:126 nakon deset produzetaka. Na drugom mestu, mozda over poeni, i to sto niza klizna granica. Real jeste ubacio jednom u sezoni 61 poen Murciji i 64 poena Zalgirisu, ali je sezdeset puta u sezoni isao preko 80 postignutih poena. Na trecem mestu, ali samo ako igrate sa zeninom karticom, poeni Kendrick Nunna, pa neka ide u qurac i on i svi crnci ovoga sveta. Lopovi iz kladionica su mogli i nizu granicu da postave od tih 17,5 ali neka ide i zivot i kockanje u qurac ako padnemo. U polufinalu sa Fenerbahceom je ubacio 14 poena a cak i nije nesto posebno odigrao. Na pocetku je bio dobar, u nastavku malo silovao, znaci uz malo bolju igru, fale mu ta cetiri poena da predje granicu. Jeste crn, jeste polupismen, tacno je i da crnci nisu ljudi, ali zato je i doveden, bas za ovakve utakmice. Na njemu insistiram ne zato sto mislim da je pametno kladiti se na crnce, vec zato sto ima taj karakter da uziva u ovakvim utakmicama, da je u centru paznje, i da mu se dozvoljava da carini loptu. Ako bas mora da se uplati pre meca, ili cemo umreti Ipak Real Madrid, ali samo ako igramo u zivot. Stvarno sam mislio da (mozda) nece osvojiti Euroleague, ali otezano mislim kako se priblizava Finale. Ipak igraju spansku Acb ligu, najtezu ligu u Evropi, igraju uporedo i Euroleague, igrali su i spanski Kup, i uopste ne izgledaju kao da im je tesko, da su umorni, ili da im se ne igra. Za to vreme grci igraju onu njihovu ligu gde se prakticno odmaraju. Real je teske utakmice igrao cele sezone, a grci samo one evropske. Kada su se izvukli prosle godine nakon 0:2 za Partizan i tri mec-lopte, od toga dve u Beogradu, kada su se izvukli u Finalu Euroleague prosle godine, sto ste morali da vidite, ako su pre dva dana ubacili 56 poena za poluvreme najboljoj odbranbenoj ekipi, a mogli su osamdeset, onda stvarno ne mogu protiv razuma. Real Madrid i nema nazad, ali samo ako mora da se igra pre pocetka meca, i u zivot. Pa neka izgubimo zivot ako treba, barem smo ga izgubili od najboljeg evropskog rostera ikada. I za kraj samo jos jedan detalj. Secam se jednog detalja sa jedne utakmice “onog” Juventusa kada je bio devetostruki uzastopni prvak Italije. I secam se da su igrali neku utakmicu protiv Lazija u Rimu. Tamo su vodili sa 2:0 i negde pred kraj utakmice, sudija im nije dosudio neki korner koji je trebao. I secam se da su svi iz odbrane, Chiellini, Bonucci i ostali besni psi dotrcali do sudije, okruzili ga, i izazvali prekid od dva dana, samo da bi protestvovali zbog jednog kornera, koji im nije dosudjen, i to pri vodjstvu od 2:0. Secam se da su im dodeljena tri ili cetiri zuta kartona i da je utakmica bila prekinuta ohoo-hoooo. Svi zuti kartoni su bili za najstarije igrace i to sve odbranbene. E sve to sam isto video i u petak, na utakmici Reala kada su vodili protiv grka preko dvadeset razlike. Svim ljubiteljima ove najlepse kolektivne igre na svetu, veceras zelim dobru kosarku.    
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use