-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
Ponedjeljak, 09.04.2012.
-
Od Marko15 · Objavljeno
Nisam nikad ni otisao,samo se drzim iskuljucivo kladionicarskih tema. -
Od Marko15 · Objavljeno
Sve 5.Bodo pratim od davnih dana.Sve lijepo izreceno osim jedne stvari,u pitanju je prvi dvomec za ulaz u skupinu Lige prvaka.Nec vs Olympiskos prva tekma je bilo 0-0.Da je u pitanju bilo koji drugi susret,ok,over golova ide...ovak premali koef.za,potencijalnu "minu".Pozdrav svima i pamet u glavu.Moze biti i 3-3 ili neki drugi "divlji" rezultat,ne znam ali cisto da ne budem general poslije bitke. -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Nec, nastavak E … ovi su vec neka sasvim druga prica. Nec apsolutno nema nikakve veze niti bilo kakve dodirne tacke sa Bodo/Glimtom. Njih bih definisao kao jedan apsurd, ludilo, jedna potpuno iracionalna ekipa. Ako bih Bodo/Glimt morao da definisem kroz jednu rec, ta rec bi bila kreativnost norvezana. Kod Neca bi bile dve reci, splet okolnosti. Njih bih svrstao u dogadjaje poput drugog mesta Hrvatske fudbalske reprezentacije, gde bih ludilo oko Neca objasnio spletom stotinu okolnosti. E sada ce meni kolega mesrine da kaze, pa sto se te okolnosti nisu poklopile kod Brasila, a ja nju njemu onda da odgovorim, pa ako nisu okolnosti vec kvalitet, sto se onda taj kvalitet nije ostvario i na poslednjem Evropskom i poslednjem Svetskom prvenstvu. Znaci, Nec je prvo pogodio sa rosterom, koji jeste kvalitetan, ali je mnogo vise kompatibilan. Drugo, trener Neca je odlicno iskoristio strukturu i karakter tima, kome je iracionalna igra legla kao budali samar. Trece, ono sto kolega mesrine nikada nece razumeti, Nec je odlicno iskoristio trenutnu situaciju u holandskom prvenstvu gde jedni igraju sami sa sobom, drugi su imali najgoreg trenera u istoriji holandskog prvenstva, treci su bili u najvecoj krizi od postojanja kluba, a cetvrti, peti i sesti su bili isto tu negde. I onda se, yebi ga, desilo da je najnapadackija ekipa bila treca na kraju sezone i da su igrali Finale holandskog kupa. Cetvrto, Nec ima igrace iz cetrnaest razlicitih zemalja, sto u njihovom slucaju uopste nije bila mana, vec bas suprotno, korist. I na kraju, peto, igra. Holandjani tvrde da je Nec najofanzivnija ekipa u Evropi, sto naravno nije tacno, gde cete ofanzivnije ekipe od Bayerna, Psv i Barcellone, ali je mozda tacnije da su najiracionalnija ili najapsurdnija ekipa. Ona Guardiolina da “ne mozes dati gol, a kamoli pobediti ako nemas posed lopte” se kod njih najbolje primila. Ja mislim da je to zbog karaktera rostera koji imaju, dok holandski mediji smatraju da je to do trenera. Njihovu formaciju je nemoguce odrediti, kada ih gledate, deluje kao 3-4-2-1, a kada jos malo bolje pogledate, izgleda kao 3-7-0. Oni vrse pressing po celom terenu, po principu “prsa u prsa”, pa zato i primaju golove kao seoska ekipa. Ko ih nije gledao do sada, ni ne treba, dovoljno je da pogledate njihove rezultate iz cele prosle sezone. Nec je, po meni, kao kada vam nocu kroz otvoreni prozor udje leptir. Najcesca vrsta leptira ne doceka jutro, vec sa prvim dnevnim zracima ugine, nestane. E sada… ima leptira koji prezive jutarnju svetlost i nastave da lete i po danu, a ima i leptira koji se pretvore u gusenicu. Ovakvih kao Nec smo gledali vec sto puta, pa smo tako jednom imali Ludogoretsa u Ligi Prvaka, pa smo imali Sheriffa iz Moldavije koji je nadigrao Real Madrida, pa smo imali isto tako u Holandiji Go Ahead Eaglese. Hteo sam zapravo da kazem da je Nec trenutno leptir i da je trenutno noc, a ne dan i da trenutno Nec leti. A sta ce biti sutra ujutro, to niko ne zna. Ja mislim da Nec sigurno nece leteti jos dugo, ali sada je najvaznije da uzivamo i ne mislimo duze od ove takmicarske sezone, odnosno mislim da ne treba da lupamo glavu sta ce biti sa Necom dugorocno, vec kao sto je trazio kolega mesrine “napisi ti sada post o tome kako je Hrvatska pre deset godina bila druga na svetu, a sta nas briga sto ce ispasti kada i Nemacka od Paragvaja” A to da li ce Nec trajati samo jednu sezonu, da li ce uopste i igrati Ligu Prvaka ove jeseni takodje ne znamo, ali Nec smo danas svakako hvalili, bas kako je kolega mesrine trazio. Ali znamo da kladionice pojma nemaju koga sutra da podrze (2,45 3,60. 2,45) ali su zato kod golova bas skrtarili (jedan gol na utakmici 1,01 barem dva gola na utakmici 1,12) U svakom slucaju, sutra igraju dve najzdravije ekipe na svetu, mozda nisu najkvalitetnije, ali su sto puta zdraviji od Juventusa i Chelsea, o Hajduku da i ne govorimo. Holandjani protiv norvezana. Tacka. Gotovo za danas. -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Bodo/Glimt nastavak Dovoljno je samo da kazete Norveska, pa da vam vec bude hladno. A gradic Bodo nije samo Norveska, vec je gradic iznad Arktickog polarnog kruga, sto znaci da ne mozete da zivite od jakih vetrova, hladnoce i mraka. Hajde vi izvedite mladje kategorije Bodo/Glimta tokom zime da treniraju, a zima u Norveskoj traje deset meseci. U Norveskoj prakticno ne mozete niti da igrate nacionalno prvenstvo pola godine, niti mozete da imate prirodnu travu na stadionu jer to klimatski uslovi ne dozvoljavaju. Ali, eto norvezani su na Svetskom Prvenstvu bolje prosli a i vise prikazali od Brasila, a Bodo/Glimt je prosle sezone izbacio Intera. Bodo/Glimtu je trebalo 104 godine da osvoji svoju prvu titulu prvaka Norveske pa onda mozemo samo da zamislimo sta za njih znaci igrati Ligu Prvaka. Danas je Bodo/Glimt najbogatiji norveski klub, ali koliko je to “bogato” u odnosu na ostale evropske klubove, mozete videti po cinjenici da Inter godisnje “fakturise” oko 600-700 miliona eura, a Bodo/Glimt 30-40 miliona. Bodo/Glimt ima istog trenera vec osam godina, plus su ga produzili za narednih tri godine, a ovaj uz sebe ima samo mental coacha (bivsi pilot aviona) i trenera za fizicku pripremu. Znaci nemaju kao beogradska govna u kosarci strucne stabove od po dvadeset ljudi u odelima i lakovanim cipelama, niti u Bodu/Glimtu ima kao u Dinamu, malo cemo sa Bjelicom, pa malo sa Cacicem, pa malo sa Cannavarom, pa malo sa Kovacevicem … a kada ispadnemo od Vikinga onda cemo traziti sledeceg. Bodo/Glimt igra modernih 4-3-3 sa puno trcanja, otvaranja i bez carinjenja lopte. Njihov uspeh bih najradije objasnio u procentima. 60% njihovog uspeha bih dao na arkticki duh, znaci norveski, skandinavski, severnjacki duh, mentalitet, prakticnost, postenje, jednostavnost, razum, obrazovanje … jednom recju pristup zivotu, pa onda i utakmicama. 30% njihovog uspeha bih dao na kakav-takav kvalitet rostera plus tehnicko znanje, plus priprema utakmice, znaci “fudbalski deo” 10% njihovog uspeha bih dao na ostale okolnosti, na primer, bahatost, prepotetnost ili podcenjivanje Bodo/Glimta od strane protivnika, zreb odnosno raspored, zatim vremenski uslovi u Norveskoj, vestacka trava … pa cu ovde malo da se zaustavim. Ja mislim, na primer, da je Dinamo prezadovoljan sto je izvukao Vikinga ili bi bili zadovoljni i da su izvukli i Bodo/Glimta, a da bi bili nezadovoljni da su izvukli Juventusa ili Chelsea. Dok ja, na primer mislim obrnuto, bolje bi im bilo da su izvukli Juventusa nego Viking. Zato cu da vas podsetim na utakmicu kada sam prvi put video Bodo/Glimt, a to je bilo kada je Roma sa velikim Mourinhom isla norvezanima u desetom mesecu 2021 u okviru Lige Konferrncije. Roma je tada bila roster pun govana od ljudi, gde polovina nije prihvatila Mourinha, plus su dosli u Bodo sa 20 stepeni koliko je u Rimu u desetom mesecu, na kijamet, gde se pomesala kisa, sneg, led i vetar, plus su glavama dosli sa stavom “ko su pa sad ovi seljaci iz Bodo/Glimta kada smo mi Roma” A za maleni Bodo je to bio dogadjaj godine, dolazi im Mourinho, dolazi im Roma, dolaze polupismene budale koje ni ne znaju sta je Arkticki polarni krug. Sve ostalo je istorija. Bodo/Glimt je pobedio iz poluvremena sa 6:1, poveli su sa 2:0 vec do 20-tog minuta, da je utakmica trajala jos malo, moglo je biti i 12:1. Za Bodo/Glimt je to bila decja igra, a Morinho je nakon utakmice rekao samo jedno. “… pa oni su bolji tim, tacno toliko koliko i rezultat pokazuje…” a nakon te utakmice je otpustio sestoricu igraca u zimskom prelaznom roku. Da ne ispadne da je Bodo/Glimt kvalitetniji od Bayerna … Nakon sto je prosle sezone Bodo/Glimt izbacio Intera sa ukupnim rezultatom 5:1 norvezani su isli Sportingu. A Sporting je pokazao u jednoj utakmici kako treba igrati sa ovakvim timovima poput Bodo/Glimta. Sporting je odlicno pripremio utakmicu, na mec su izasli kao da im zivot zavisi, nabrijani, motivisani i rastrcani … a kada u takvim okolnostima samo suvi kvalitet odlucuje, onda se utakmica zavrsi sa 5:0 iz poluvremena. Hteo sam da ponovim da Bodo/Glimt ako bi igrao samo na kvalitet, pobedio bi samo 30% utakmice. E sada sto je i 30% dovoljno da se pobede gradjani ili Atletico Madrid i izbaci Inter, to je vec druga prica. Nec nastavice se …
-
-
Teme
Bet365 - 100% Bonus Dobrodošlice
Bet at home - 300€ BONUS
Recommended Posts
Registriraj se na forum
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.