-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
Četvrtak 30.4.2015.
-
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Gana kao zemlja, nastavak Dakle, kada prvi put dodjete u Ganu, prvo sto cete primetiti jesu neprijatni mirisi, hajde da ne kazem bas smrad. Ti neprijatni mirisi se osecaju svuda, na ulici, u zatvorenom prostoru, medju ljudima, u vazduhu, bas svuda. Posebno neprijatan i odbojan utisak stvara pogled na ulicne prodavace gde oko svog tog sarenila, lete insekti velicine rode, plus one zelene muve koje lete samo na govna. Kada mislite da je najgore, znajte da uvek moze i gore. A to je kada ste medju ljudima, ili blizu ljudi. Taj neki miris koze … oh Boze, jednostavno imate utisak da je opsta higijena na istorijskom minimumu A sta tek reci o ljudima, majko moja. Dzabe vama to sto su (mozda) gostoljubivi ili druzeljubivi, kada ne mozete da budete u blizini ljudi vise od tri minuta. A gde je tek kada ih vidite da nemaju manire, da su bucni, da jedu otvorenih usta, da mozete da vidite da celo selo izadje u sred dana i krene da peva, igra i udara u neke njihove bubnjeve, sto im predstavlja vrhunski provod i zabavu. Sve u svemu, kada bih trebalo da predstavim Ganu u dve reci, te dve reci bi bila civilizacijska katastrofa, ili civilizacijski minimum, a kada bi trebalo nekome da preporucim da ode u Ganu, makar i na dva dana, makar i besplatno, uvek bih radije preporucio da ostanete kod kuce, kakva god da je. Reprezentacija Gane Kockanje na utakmicama Svetskog Prvenstva je sjebano najpre zbog turnirskog tipa takmicenja, a zatim i zbog toga sto vi jednostavno nista ne znate o vecini reprezentacija, niti ste ikada gledali dve trecine teprezentacija svojim ocima. Evo, na primer, ja sam prvi put u zivotu video reprezentaciju Ecuadora na utakmici protiv Nemacke, a imao sam predrasude da oni tamo u Ecuadoru jedu sirovo meso tako sto ga otkidaju zubima. A Ecuador zapravo igra u zanosu i transu kakav vi ne mozete ni da zamislite da je moguc u nekoj evropskoj reprezentaciju, plus imaju odlicne igrace. Znaci, ja o reprezentaciji Gane nista ne znam, niti sam ih ikada u zivotu gledao svojim ocima, ali mogu samo da zamislim kakva se tamo tek igra nacionalna liga, i na kom nivou su stadioni, trava i kvalitet igre. A da ne govorim sto ne mogu cak ni da zamislim da li se njihovi igraci uopste tusiraju nakon treninga ili utakmica, jer osim sto nema vode, pitanje je da li crnci uopste i zele da se tusiraju. Ono sto sam malo saznao iz Googla je da oni kontinuirano vec dvadeset godina odlaze na Svetska Prvenstva, da im je ovo vec peto ucesce, i da su se u poslednjih dvadesetak godina sjebali tek jednom, 2018-te godine. Iz Googla sam takodje saznao da se uopste nisu mucili kroz kvalifikacije, plus da su izmedju 2006-te i 2010-te na Svetskim Prvenstvima dogurali do osmine finala i do cetvrtfinala. Malo sam pogledao i fotografije igraca iz rostera, gde nisam video nijednog belca, mada sam uistinu tek na nekoliko sekundi pogledao sta imaju u rosteru. Malo cu samo da se zadrzim kod crnaca. Ovi ganski crnci su bas pravi, pravcati crnaci. Crni, da ne mogu biti crnji. Kao da uopste nemaju one americke ili columbijske crnce koji su negde u genetici imali nekog belca medju precima, ovi iz Gane su stvarno zayebano crni. Posto Gana ima neverovatno mladu populaciju, teoretski vi, moje kolege sa Foruma, bi mozda i mogli u Gani da sebi kupite neku mladu zenu za nekoliko stotina dolara i da je dovedete kuci, i svoju zenu zamenite novom i mladjom. U Gani zaista biste mogli da pronadjete devojke sa telima svetskih Top modela, ali je pitanje sta da radite sa njom nakon sto je dovedete kod kuce. Kako da joj se priblizite, kako i sa cime da otklonite neprijatni miris koze, kako sa njom da izadjete medju ljude, a da se ne postidite, a da ne govorimo o tome da ste u istom krevetu i da treba da prebacite ruku preko nje, pa makar i izgledala kao svetski Top model. Za njihovog selektora sam cuo, ali lik ima vec 73 godine, pa njega sigurno ne bih stavio kao neku prednost u odnosu na Dalica, ali ne bih rekao ni da imaju goreg selektora od Hrvatske. Od igraca iz rostera sam naravno cuo za prvu zvezdu reprezentacije Semenya iz ManCity plus sam cuo jos za dva i po njihova igraca, i to je sve. Na osnovu slike njihovog rostera i oblika lobanje njihovih igraca, mozda bih mogao da zakljucim, ili barem procenim da verovatno imaju nekog individualnog znanja, verovatno su brzi i imaju dobru tehniku, verovatno i trce bolje i vise od Modrica, a mogao bih i da predpostavim da su na “vi” sa taktikom. Plus, kako da ne uzmemo u obzir da su englezima uzeli bod, dok je Hrvatska primila cetiri komada. Hrvatska reprezentacija, jos jednom ukratko. Da ne bismo i danas post zavrsili sa Krbavskim Poljem i Mletackom Republikom, najkrace cu reci, na sta svakako imam pravo, da, sto se mene tice, hrvatska reprezentacija ne izgleda dobro, po meni nista nisu pokazali, i da nista ne ocekujem od njih. Ako bi sada moralii da ulazimo u detalje, tu bih vec ulazili u probleme sa kojim nivoom da uporedjujemo ovu generaciju. Od ovolikog broja reprezentacija na turniru, sigurno je da Hrvatska ne pripada samom dnu, posto svi imamo oci da vidimo kakvi su sve krsevi vec poispadali. Ono sto meni dize pritisak jeste sto bi se mi sada posvadjali po stoti put na Forumu, kada bih ja sada napisao da sigurno ne pripadaju ni medju prvih deset-petnaest Top reprezentacija, ako su to na papiru, kako kazu kladionice, Spanija, Francuska, Argentina, Brasil, Engleska …. Ono na sta takodje imam prava da kazem, jeste da Hrvatska sigurno na jednu utakmicu moze da pobedi ili izbaci neke reprezentacije, ali je pitanje koliko takvih reprezentacija ima, i koje su. Tu grupu gde bih ja potencijalno smestio reprezentaciju Hrvatske bih nazvao kobasicarskom grupom, dakle jednim velikim i dubokim loncem gde biste stavili samleveno meso i sve ostatke od svinjske crkotine, plus zacini, plus dodaci jelu, plus ovo plus ono, pa onda kada krenetw sve to da mesate, nikada ne znate kakve kobasice ce na kraju ispasti. U tu, srednju, nizu grupu reprezentacija bih stavio sve domacine Svetskih Prvenstva, kolumbijce, belgijance, holandjane …. Ako vec trazim za sebe neka osnovna prava da smem da mislim sta god hocu, onda svakako moram prihvatiti i zlostavljanja na Forumu, poput one cuvene price da su kladionice isto tako podcenjivale Hrvatsku i pre deset godina, a na kraju smo od svega svi zapamtili samo Kolindinu mokru majicu i sise koje se tresu u svlacionici . Perisic I za kraj, Perisica sam izabrao samo kao primer. Kroz utakmice Psv-a, barem sam njega gledao sto puta. Kao prvo, on je vazan deo rostera Psv-a. Kao drugo, i u sirem okviru, na nivou cele holandske lige, on je medju boljima, ako gledamo celinu. Kao trece, direktno je uticao na rezultate Psv-a u ovoj sezoni. Ali, ovakvih kao Perisic, na turniru ima na lopate, ima ih barem stotinu, plus svaka reprezentacija ima ovakve igrace. Gledam ove iz rostera Ecuadora, majko moja, Caicedo, Hincapie, Valencia, Estupinan, Pacho … pa zar Perisic vise doprinosi nego Caicedo, hajde recite vi meni? A gde je tek Perisic u odnosu na one iz francuske reprezentacije? Konacna prognoza Krenuo sam od X-a, neresenog ishoda na mecu, sto mi je Top predlog i sto sam vec uplatio kroz single. Ali to nije sve. Moracu, ili cu umreti, da podrzim jos jednu reprezentaciju kroz duplu sansu i to do pocetka utakmice, ali odvojeno jedinicu ili dvojku u zavisnosti od mnogih okolnosti. Za duplu sansu 1X na Hrvatsku bih rekao da bi uvek bio moj prvi izbor ako gledamo na kakvom civilizacijskom munimumu je Gana kao zemlja. Pred pocetak utakmice, ja bih hrvatskim igracima rekao da bi bila svetska istorijska bruka da Hrvatska veceras izgubi, gledajuci na sta lice zivot i ljudi u Gani sto sam svojim ocima video. Ali, veoma lako bi moglo da se desi do pocetka utakmice da se iznerviram, ili da mi se podigne pritisak od patriotske sekte na Forumu, gde bi lako moglo da se desi da patriote misle sa ce Hrvatskoj biti lako. U tom slucaju, cu se i ja okrenuti ludilu, na ustrb koristi, pa cu minut pre pocetka utakmice odigrati da ce Engleska i Gana biti dve prvoplasirane ekipe u grupi, po kvoti od 2,25 Iz inata, a ne iz ubedjenja. Dok bih iz ubedjenja, uvek podrzao duplu sansu 1X na Hrvatsku, ali ne iz sportskih vec civilacijskih razloga, da ne kazemo civilizacijskih minimuma. Ne kazem da je Maksimir bolji stadion od najboljeg ganskog stadiona, nego barem ima vode za pice i tusiranje. -
Od pena29 · Objavljeno
Ovaj tekst podsjetio me na Prousta i njegov kolač,omiljeni Madeleine,samo što ovdje u igri palenta ili žganci. Više volim "napadati" Lea nego ga braniti,ali stavio je "nastavit će se". Kao drugo,doveli smo ga u tešku situaciju,sam je kriv što nije odmah odbio tekst o hr uspjesima. Retoričko pitanje: Kako bi bilo igračima iz HR pisati o košarkaškim uspjesima Srbije na 10 stranica (a uspjesi su,ruku na srce,puno veći nego hrvatski u nogometu. Druga je stvar što je nogomet popularniji). Nije tu stvar u mržnji,jednostavno nam se ne bi dalo pisati,ali vjerujem da većina nas iz Hr poštuje srpske uspjehe u košarci. -
Od Ajnud · Objavljeno
@LeonardoDrugi pita @Marko15 ( crko mu je mobitel, kao i obicno) je li ta polucrna bila neki vaš komad ili rendom žena🙀 -
Od Ajnud · Objavljeno
@LeonardoDrugi žganci ( po podravski) su moja omiljena hrana , a kolega @mesrine napokon se u necem i s vama slazem💪🏻💪🏻. Ne noze HRvatska preko leovih usta😅
-
-
Teme
Bet365 - 100% Bonus Dobrodošlice
Bet at home - 300€ BONUS
Recommended Posts
Registriraj se na forum
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.