-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
Ponedeljak 20.07.2015
-
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Bodo/Glimt nastavak Dovoljno je samo da kazete Norveska, pa da vam vec bude hladno. A gradic Bodo nije samo Norveska, vec je gradic iznad Arktickog polarnog kruga, sto znaci da ne mozete da zivite od jakih vetrova, hladnoce i mraka. Hajde vi izvedite mladje kategorije Bodo/Glimta tokom zime da treniraju, a zima u Norveskoj traje deset meseci. U Norveskoj prakticno ne mozete niti da igrate nacionalno prvenstvo pola godine, niti mozete da imate prirodnu travu na stadionu jer to klimatski uslovi ne dozvoljavaju. Ali, eto norvezani su na Svetskom Prvenstvu bolje prosli a i vise prikazali od Brasila, a Bodo/Glimt je prosle sezone izbacio Intera. Bodo/Glimtu je trebalo 104 godine da osvoji svoju prvu titulu prvaka Norveske pa onda mozemo samo da zamislimo sta za njih znaci igrati Ligu Prvaka. Danas je Bodo/Glimt najbogatiji norveski klub, ali koliko je to “bogato” u odnosu na ostale evropske klubove, mozete videti po cinjenici da Inter godisnje “fakturise” oko 600-700 miliona eura, a Bodo/Glimt 30-40 miliona. Bodo/Glimt ima istog trenera vec osam godina, plus su ga produzili za narednih tri godine, a ovaj uz sebe ima samo mental coacha (bivsi pilot aviona) i trenera za fizicku pripremu. Znaci nemaju kao beogradska govna u kosarci strucne stabove od po dvadeset ljudi u odelima i lakovanim cipelama, niti u Bodu/Glimtu ima kao u Dinamu, malo cemo sa Bjelicom, pa malo sa Cacicem, pa malo sa Cannavarom, pa malo sa Kovacevicem … a kada ispadnemo od Vikinga onda cemo traziti sledeceg. Bodo/Glimt igra modernih 4-3-3 sa puno trcanja, otvaranja i bez carinjenja lopte. Njihov uspeh bih najradije objasnio u procentima. 60% njihovog uspeha bih dao na arkticki duh, znaci norveski, skandinavski, severnjacki duh, mentalitet, prakticnost, postenje, jednostavnost, razum, obrazovanje … jednom recju pristup zivotu, pa onda i utakmicama. 30% njihovog uspeha bih dao na kakav-takav kvalitet rostera plus tehnicko znanje, plus priprema utakmice, znaci “fudbalski deo” 10% njihovog uspeha bih dao na ostale okolnosti, na primer, bahatost, prepotetnost ili podcenjivanje Bodo/Glimta od strane protivnika, zreb odnosno raspored, zatim vremenski uslovi u Norveskoj, vestacka trava … pa cu ovde malo da se zaustavim. Ja mislim, na primer, da je Dinamo prezadovoljan sto je izvukao Vikinga ili bi bili zadovoljni i da su izvukli i Bodo/Glimta, a da bi bili nezadovoljni da su izvukli Juventusa ili Chelsea. Dok ja, na primer mislim obrnuto, bolje bi im bilo da su izvukli Juventusa nego Viking. Zato cu da vas podsetim na utakmicu kada sam prvi put video Bodo/Glimt, a to je bilo kada je Roma sa velikim Mourinhom isla norvezanima u desetom mesecu 2021 u okviru Lige Konferrncije. Roma je tada bila roster pun govana od ljudi, gde polovina nije prihvatila Mourinha, plus su dosli u Bodo sa 20 stepeni koliko je u Rimu u desetom mesecu, na kijamet, gde se pomesala kisa, sneg, led i vetar, plus su glavama dosli sa stavom “ko su pa sad ovi seljaci iz Bodo/Glimta kada smo mi Roma” A za maleni Bodo je to bio dogadjaj godine, dolazi im Mourinho, dolazi im Roma, dolaze polupismene budale koje ni ne znaju sta je Arkticki polarni krug. Sve ostalo je istorija. Bodo/Glimt je pobedio iz poluvremena sa 6:1, poveli su sa 2:0 vec do 20-tog minuta, da je utakmica trajala jos malo, moglo je biti i 12:1. Za Bodo/Glimt je to bila decja igra, a Morinho je nakon utakmice rekao samo jedno. “… pa oni su bolji tim, tacno toliko koliko i rezultat pokazuje…” a nakon te utakmice je otpustio sestoricu igraca u zimskom prelaznom roku. Da ne ispadne da je Bodo/Glimt kvalitetniji od Bayerna … Nakon sto je prosle sezone Bodo/Glimt izbacio Intera sa ukupnim rezultatom 5:1 norvezani su isli Sportingu. A Sporting je pokazao u jednoj utakmici kako treba igrati sa ovakvim timovima poput Bodo/Glimta. Sporting je odlicno pripremio utakmicu, na mec su izasli kao da im zivot zavisi, nabrijani, motivisani i rastrcani … a kada u takvim okolnostima samo suvi kvalitet odlucuje, onda se utakmica zavrsi sa 5:0 iz poluvremena. Hteo sam da ponovim da Bodo/Glimt ako bi igrao samo na kvalitet, pobedio bi samo 30% utakmice. E sada sto je i 30% dovoljno da se pobede gradjani ili Atletico Madrid i izbaci Inter, to je vec druga prica. Nec nastavice se … -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Psv vs Groningen, holandsko prvenstvo, over 1,5 gol, kvota 1,10 (nedelja) Getafe vs Partizan, Liga Konferencije, Getafe prolazi dalje, kvota 1,14 (cetvrtak) Nec vs Bodo/Glimt, Liga Prvaka, over 1,5 gol, kvota 1,12 (sreda) Ukupna kvota 1,40 Meni stvarno nije dovoljan jedan dan za post, vec su mi potrebna najmanje tri dana, pa cu u tri naredna dana napisati sve sto mi stoji na dushi. Kao prvo, da kazemo pohlepnim kolegama sa ovog smesnog Foruma da ovih 1,40 ako vam je malo ili ne zadovoljava vasu pohlepu, mozete pretvoriti u 2,40 ako radi pohlepe odigrate over 2,5 gola na utakmici Nec vs Bodo/Glimt po 1,44 jedinicu na Getafe po 1,25 i over 2,5 gola na utakmici Psv vs Groningen po 1,33 gde ja mislim da nesto ipak nece proci, dok za one kolege izmedju pohlepnih i plasljivaca, mozda bi mogli da prodju sa overom 1,5 gola na utakmici Nec vs Bodo/Glimt po 1,12, jedinicom na Getafe po 1,25 i overom 2,5 gola na utakmici Psv vs Groningen po 1,33 sto daje ukupnu kvotu od 1,80 Nec vs Bodo/Glimt, Liga Prvaka, over 1,5 gol na utakmici, kvota 1,12 Prvo da napisem da su Bayern i Leverkusen i to "onaj" Leverkusen u samo sest meseci, sa kraja 2024 i pocetka 2025 godine, odigrali cak tri utakmice u okviru prvenstva i nemackog Kupa i da su sve tri utakmice otisle u teske undere (1:1, 0:1 i 0:0) ili da su u prosloj sezoni Napoli i Eintracht odigrali nista-nista, mada bih ja najradije da vam ispricam kako su Alkmaar i Werder odigrali 0:0 u cetvrtom mesecu 2007 godine, majko moja. Tada su Alkmaar i Werder bile dve najspektakularnije ekipe u Evropi, nesto kao sutra Nec i Bodo/Glimt, ili jos bolje, te 2007 godine Alkmaar i Werder su igrali kao Bayern i Psv danas, bas se secam kao danas da su igrali najofanzivniji fudbal u Evropi, pa su ipak odigrali nista nista plus su oborili ceo svet na kladjenju, plus je meni to bio najtezi pad u zivotu, plus ne bi pao gol da su igrali sve do juce. Od 44 evropskih utakmica koje se igraju od danas do prekosutra, najmanje kvotiran over 1,5 gola na utakmici je bas ovaj na utakmici Nec vs Bodo/Glimt ako ne racunamo utakmice gde igraju teski favoriti protiv krseva (Besiktas vs Zalgiris ili Benfica vs Aarhus). Znaci igraju holandska i norveska ekipa, igraju dve otvorene i ofanzivne ekipe, igraju dve senzacije evropskog fudbala, igraju dve ekipe gde koja god da prodje dalje svakako zasluzuje da igra Ligu Prvaka, igra Nec koji je prosle sezone imao drugi najbolji napad u Holandiji iza Psv-a, a ove sezone vec postigao sedam golova iz cetiri zvanicne utakmice, pa opet i pored svega, ja mogu da zamislim da utakmica zavrsi 0:0 ili 1:0 za nekoga, plus mogu da zamislim da ce se prolaz dalje odluciti u Norveskoj a ne sutra. Ali ,,, ja bih bas voleo da vidim kolegu sa Foruma koji bi mogao svojom rukom da uplati neki under na ovakvim timovima, pa cak i da vole visoke kvote ili iznenadjenja. Na nasem Forumu postoje bas dva gadna obicaja koja nikako ne uspevamo da prevazidjemo. Prvi gadan obicaj je da ja veoma cesto "naduvavam" neke utakmice, proglasim ih "sada ili nikada vise", potrosim deset stranica teksta, plus pozovem na rasprodaju imovine, i onda najcesce bas takvi predlozi ne prodju. A drugi gadan obicaj je da se nakon takvih gadnih padova, nakon utakmice javljaju kolege da mi ljubazno pominju rodbinu i sve zensko u daljoj i siroj rodbini. Sto se mene tice, mozete i pre utakmice, a i posle utakmice da kazete sta hocete, moze utakmica da zavrsi 0:0 bez ijednog suta na utakmici, ja sam ovaj over vec odigrao, a odigrao bih ga i u narednih sto godina. Gledao sam obe ekipe sto puta, znam kako igraju, znam sve o obe ekipe, svaka prognoza na bilo kojem Forumu na svetu bi predlozila golove ili "oba daju" i tacka. Plus je ovaj over 1,5 gola na utakmici najmanje kvotiran, ako verujete da kladionice ipak znaju sta rade. Plus sto zaista mislim da su vece sanse da ce se prolaz dalje resiti u Norveskoj, a ne Holandiji. Sto se mene tice, nema nazad, neka se padne ako dodje under, kakav god under da dodje sutra, ne moze biti bolniji od onoga na utakmici Alkmaar vs Werder Bodo/Glimt Za mene je utakmica Nec vs Bodo/Glimt najzanimljivija utakmica osmog meseca i deluje kao da su Bog, sreca, karma ili sudbina ili svi zajedno odlucili da jedna od ove dve ekipe mora da prodje dalje. Da sam vlasnik Lige Prvaka nikada sebi ne bih dozvolio da je moguce da za prolaz dalje u Ligi Prvaka igraju, na primer, Sabah i Hapoel Beer Sheva, vec bih Neca i Bodo(Glimta ugurao u grupu, pa neka se zali ko hoce. Ali, izmedju Neca i Bodo/Glimta mi je ipak za nijansu drazi Bodo/Glimt, pa cu ipak napisati nekoliko recenica o njima. Kao prvo cu podsetiti da Srbija ima nesto manje od sedam miliona stanovnika, Hrvatska nesto oko 4 miliona, Bosna i Hercegovina nesto oko 3,5 miliona, a Norveska oko 5 miliona. Kao drugo, gradic Bodo u Norveskoj ima oko 52.000 stanovnika, a na primer, stadion San Siro u Milanu ima skoro 77.000 mesta samo za sedenje. Kao trece, Norveska moze samo da sanja klimu kakvu ima Italija ili Hrvatska, gde u pojedinim delovima Norveske Sunce se ni ne vidi vecim delom godine, a mrak stize vec u 15.30 casova. Kao cetvrto, stadion Bodo/Glimta prima tek 8.270 gledalaca koliko ima samo Vip mesta na San Siru. Kao peto, vrednost rostera Intera, na primer je 720 miliona eura, a vrednost rostera Bodo/Glimta je oko 70 miliona eura. Kao sesto, Bodo/Glimt medju svojim vlasnicima uopste nema milionere, a kamoli milijardere ili arape ili azijate, a o amerima da i ne govorimo. Kao sedmo, Bodo/Glimt medju svojim igracima nema superstarove ili egoisticne zvezde, a na klupi im ne sedi ni Guardiola ni Mourinho. Kao sedmo, kada je Bodo/Glimt prosle sezone pobedjivao ManCity i Atletico Madrid, a izbacivao Intera u rosteru od 27 igraca su imali devetnaest norvezana, i to uglavnom iz okoline Bodea. Kao osmo, Bodo/Glimt uopste nema navijace poput Hajdukovih, nema celavih, nema tetoviranih, nema nepismenih, nemaju neobrazovanih na tribinama, a nemaju ni debile na tribinama. Navijaci Bodo/Glimta su obicni ljudi, babe dede, vodoinstalateri, dirigenti Filharmonije, sasvim obicni i pristojni ljudi. Kao deveto, treba i da znate da je Bodo/Glimt 2016-te godine bio drugoligas i da su njihovi navijaci skupljali staklene boce i zaradjeni novac uplacivali klubu, da su ribari iz okoline Bodea poklanjali ribu koju su ulovili, a klub je prodavao, a da je lokalni treceligaski odbojkaski klub zaradu od prodatih ulaznica ustupao fudbalskom klubu. Odbojkaski klub prodavao ulaznice i zaradu ustupao fudbalskom klubu ... eeeeeeej Nastavice se ... tek sam poceo -
Od IzudinB · Objavljeno
Premier liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! La liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! Serie A DIREKTNI LINK NA PONUDU! Ligue 1 DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 17.8. u 09:21 CET) Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija -
Od IzudinB · Objavljeno
Premier liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! La liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! Serie A DIREKTNI LINK NA PONUDU! Ligue 1 DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 17.8. u 09:19 CET) Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija -
Od IzudinB · Objavljeno
Premier liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! La liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! Ligue 1 DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 17.8. u 09:19 CET) Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija
-
-
Teme
Bet365 - 100% Bonus Dobrodošlice
Bet at home - 300€ BONUS
Recommended Posts
Registriraj se na forum
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.