Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Recommended Posts

Objavljeno

Bologna - Juventus  over 4.5 cards bet365 1.66

Po meni nimalo lagano gostovanje za Juve u trenutku kada su preuzeli vrh tablice.Otkada je Donadoni stigao u Bolognu oni su se digli,sada su u sredini ljestvice a posebno su neugodni protiv favorita sto govore rezultati poput pobjeda nad Napolijem,Milanom te nerijeseni sa Romom,Laziom i Fiorentinom,cak i ovaj njihov prvi susret u 10-om mjesecu nije posao glatko po Juve gdje su gubili 1-0 ali nakraju preokrenuli na 3-1 no do tog izjednacujuceg gola pala su cak 4 kartona do 50-ete minute.Takoder ocekujem neke male promjene kod Juvea jer ih ceka veliki okrsaj sa Bayernom,takoder to bi mogao biti jos jedan minus kod gostiju posto ce sigurno jednim djelom razmisljati o toj utakmici i ukoliko dode do opustanja ili nervoze od strane gostiju ocekujem da Bologna to iskoristi i malo zapapri susret.Jedini minus okladi je sudac Irrati kojega nimalo ne volim posto nije bas lak na kartonima no sa obzirom na sve navedeno ovo mi se cine kao prihvatljiva oklada

Bordeaux - Nice oba daju gol(both to score)   bet365  1.95

Bordeaux u zadnje vrijeme igra vrlo otvoreno doma,vjerojatno je to razlog sto je borba za europska mjesta ove godine u Francuskoj vrlo napeta,pa sada imamo situaciju da je danasnji domacin 9. sa 36 bodova a Nica 3. sa 40 bodova,dakle pribrojimo li tu jos Marseille koje je na 35 bodova imamo 9 momcadi unutar 5 bodova i borbe za LP za trece mjesto,to govorim iz razloga jer ove godine mi se Francuska cini dosta raspucanija liga nego proslih godina a vjerojatno je jedan od razloga i ovakvo stanje na tablici gdje momcadi igraju na pobjedu i gol vise.Nice je prvi dio sezona bila sinonim za over,jedna od ekipi na cijim su utakmicama zasigurno bili najveci brojevi golova,Bordeaux to cini sada i vjerujem da ce i danas biti ista situacija.Inace ove dvije momcadi su 3 i 4 po broju golova (2.9 i 2.7 golova u prosjeku sto je inace dosta za Francuze) po utakmici 

Objavljeno

Analize sa SvijetKladjenja portala

Bologna - Juventus

Frankfurt - HSV

Odlične analize, slažem se i sa prognozama, ali samo kratko da dodam: Frankfurt će biti bez suspendovanog najboljeg braniča (Oczipka); Bologna takodje bez važnog defanzivca (Rossettini), a pored nabrojanih izostanaka Juve će verovatno igrati i bez još dva bitna igrača (Bonucci i Cuadrado).

Sinoć je bilo nekih dobitaka, tako da večeras idem sitnije... Frankfurt mora ići na pobedu, ali odbrana teško da će ostati neprobojna. Juve takodje mora do bodova, ali neopterećena Bologna bi mogla da iskoristi nekompletno stanje protivničke odbrane.

Frankfurt v HSV -- GG&4+

Bologna v Juve --- GG&2 

@14.85 (soccer)

Objavljeno

NOGOMET

FRANCE National

20:00 Frejus Saint Raphael – Strasbourg  GG (2.50)  T1/1+ (1.83)

O ovome sam već ranije pisao tako da ću samo u par riječi. Strasbourg je vodeća ekipa u ligi i već 15 kola u nizu nisu odigrali oba daju gol. U tom periodu imaju tri remija i tri poraza al pri tome nisu protivnicima dali gol. Uglavnom će voditi bitku za prvo mjesto s ekipama Consolat(imaju bod manje) te Lucon(tri boda manje) i mišljenja sam da će izboriti viši rang. S druge strane domaći Frejus je predzadnja ekipa na tablici i bojim se da im nema spasa iako opet čuda postoje, zaostaju sedam bodova za sigurnom zonom a još imaju 13 kola do kraja. Odigrali su sedam međusobnih susreta i samo dva puta su odigrali oba daju gol plus da je u dvije utakmice Frejus dobio bez da je primio gol. Po ovim kvotama svakako da vrijedi odigrati obje opcije, oba daju gol i Frejus daje gol.

NOGOMET

NETHERLANDS  Eredivisie

20:00 Den Haag – Zwolle  GG (1.66)

Dvije ekipe tj. susjedi sa sredine tablice. Još 13 kola do kraja i svakako da obije ekipe mogu još nekako dohvatiti mjesto za kvalifikacije za euroligu. Očekujem standardno izdanje ove dvije ekipe gledano statistički. U zadnjih 20 susreta 16 puta su odigrali oba daju gol.

NOGOMET

OMAN  Division 1

17:00 Fanja SC – Sohar  1 (1.85) 1:0 WINNN

Svakako da se radi o neatraktivnoj ligi ali statistički vrijedi ovo probati. Domaći su drugi a gosti peti. Ono što me privuklo ovom paru je to što su zadnjih pet međusobnih uvijek domaće ekipe pobjeđivale pa ću tako vjerovati tradiciji.

NOGOMET

MACAU 1. Division

12:00 Kei Lun – Monte Karlo  7+ (2.02) 0:5 LOSE

Zadnjih par međusobnih je Monte Carlo dobio rezultatima 0:5, 6:1, 1:8. Nadam se da će nastaviti seriju i biti još efikasniji.

KOŠARKA

CHINA CBA

12:35 Sichuan - Zhejiang Guangsha  230+ (1.66) 123:113 WINNN

Iako sam u početku malu prednost davao igračima Zhejianga od toga na kraju izgleda ništa. Svakako da nisam podcijenio  Sichuan ali baš toliko razbijanje nisam očekivao. Dvije pobjede rezultatima 98:139 i 131:118 su dovoljne da i treću probam na over koševa.

KOŠARKA

MACEDONIA Cup

MZT Skopje – Best Gevgelija  H1/-39.5 (1.83) 89:58 LOSE

Ovdje je pitanje s koliko će snage košarkaši MZT-a ući u ovaj susret, dakako da pobjeda ovdje nije u upitna već je upitan ovaj hendikep kojeg ipak moram odigrati. Best je svakako jako loša ekipa u ligi sa svih 17 poraza. U međusobnim susretima u prvenstvu izgubili su sa 54, 43, 28 razlike. Nadam se da igrači MZT-a i u kupu mogu prebaciti ovu marginu

Objavljeno

Jučer loše pa da probam popraviti.

Gasquet - Kyrgios 1  1,60

Jučer mi je samo Gasquet prošao pa da probamo i danas. Kyrgiosova igra dosta ovisi o servisu a Gasquet je poznat da dobro reternira.

Gasquet vodi 4-1 u međosubnim susretima i ima 3 pobjede prošle godine od kojih je najpoznatija iz wimbledona di je Kyrgiosa doveo do ludila. Gasquet je bolji igrač i u dobroj je formi i igra doma a dobar je koeficijent...

Kovinic - Cristea 1 1,67

Igra se na zemlji koja je Danki najbolja podloga. Criseta ima prošle godine samo jednu pobjedi na zemlji na WTA razini to joj nije omiljena podloga. Ove godine je odigrala već 10 mečeva na hardu i ima dobar skor al ovo je dio sezone koji Kovinic najviše voli i igra se na zemlji i Danka to uzima.

Sretno ko prati (ovo inaće ne pišem al možda pomogne :))

Objavljeno

Adrian Nikci (1/0 mid), Benjamin Köhler (0/0 mid) ,Toni Leistner (19/0 def) ,Fabian Schönheim (7/1 def),Steven Skrzybski (20/3).,Maximilian Thiel (15/2) Felix Kroos (muskuläre Probleme) - upitan.

http://www.kicker.de/news/fussball/2bundesliga/startseite/645395/artikel_union-mit-letztem-aufgebot-nach-leipzig.html

ovo sam kopirao.. 

Dakle, Unio Berlin ima probelm sa izostancima, a Leipzig je najbolji tim lige, kako stvari stoje trebalo bi sledece sezone da igraju Bundesligu. Kiksnuli proslo kolo od St.Pauli-a, pa mozda treba probati na njihovu pobedu danas @1,60 Ili domacin 2+ golova @1,70

Ja cu vezati sa O'Sullivanom (1,55 bonus tip u maxbetu) jer je u odlicnoj formi.  Ako ima neko da vise prati snuker mogao bi i neki savet da da :D

Srecno danas !

Objavljeno

Pozdrav svima, već dugo pratim ovaj forum a sada sam i sam odlučio podijeliti parove s vama, pa nek nam je sa srećom svima  :D

Bologna - Juventus oba daju gol DA (2.25) FT 0:0

Juventus nije primio pogodak u zadnjih 8 utakmica, kada tome dodamo činjenicu da u utorak Juventus gostuje kod Bayerna na Alianz areni i da će Allegri za ovaj susret sigurno biti bez : Mandžukića, Chielinija, Caceresa, Asamoaha, Alexa Sandra i Cuadrada te da će vrlo vjerovatno odmarati Bonuccija i Dybalu mislim da je Bologna u stanju postići jedan gol. Ma da se iskreno nebi začudio i da izvuku koji bod iz ovog susreta.

Čilić - Kuznetsov 1 (1.40) FT 6:3 6:4

Iskreno me iznenadila kvota, očekivao sam maksimalnih 1.30. Bez obzira što je Marin nije briljantno otvorio ovaj turnir i što općenito zna imat crne rupe u meču očekujem od Čilića da relativno lako svlada Kuznetsova. Gledao sam njihov zadnji meč prošle godine u Moskvi gdje je naš predstavnik održao lekciju iz tenisa Kuznetsovu (6:1, 6:2) u sličnim uvjetima. Danas očekujem ipak nešto veću borbu al mislim da će krajnji ishod biti isti te da će Marin odnijeti pobjedu ovdje.

RNK Split - NK Zagreb gost daje gol (2.10) FT 1:0

Zagreb je u prošloj utakmici sa Dinamom konačno pokazao kakvu takvu igru. Inače oni se nalaze u katastrofalnoj poziciji te su nakon 20 kola na zadnjoj poziciji sa samo 9 bodova. Odmah ću na početku reći da mi je ovo najrizičniji par al mislim da ova oklada nosi određeni value jer sigurno će Zagreb u ovoj utakmici imat određenih šansi samo je pitanje realizacije istih. Napomenuo bih da će danas za Zagreb debitirati i Rodney Strasser, on bi trebao bar koliko toliko donijeti određenu kvalitetu u sredini terena jer je u prošlosti igrao za Milan, Genou i Livorno; jedino je pitanje u kakvoj je formi.

Frankfurt - HSV oba daju gol DA (1.65) FT 0:0

Već se pisalo o ovom paru na forumu danas i nemam šta dodati pametnog. Frankfurtu gori pod nogama, još uz to ima određene izostanke. Nadam se laganom prolasku

Parovi su uzeti iz Supersporta, još jednom sretno svima! 

Objavljeno

Ja cu vezati sa O'Sullivanom (1,55 bonus tip u maxbetu) jer je u odlicnoj formi. Ako ima neko da vise prati snuker mogao bi i neki savet da da :D

Nemoj pretjerivati s ulogom ako igraš, ja sam na kontri ;)

Objavljeno

Prvo da napišem da mi je jako drago zbog aktivnosti foruma i novih članova koji nam dolaze u zadnje vrijeme te naravno i zbog jako dobrih analiza i tipova koji se mogu pronaći na forumu,od mene danas ovo; Wawrinka-Paire 2:0(1.60)

Wawrinka je vrlo dobro ušao u novu sezonu,osvojio Chennai,potom došao do osmine finala Australian Opena gdje gubi od Raonića 3:2 u setovima,možda je mogao i korak dalje no ispadanje od Raonića nije neko iznenađenja kada se sjetimo kakav je Raonić tenis igrao u Australiji.

Prvi meč nakon avanture u Australiji je odirao upravo ovdje izbacivši Stahovskog teže od očekivanog sa 2:1 u setovima,no to mu je bio prvi meč nakon skoro mjesec dana pa je sigurno falilo malo ritma.

Paire je u novu sezonu ušao jako loše,gubio je lako od niže rangiranih igrača i zasada ne pokazuje ništa što bi upućivalo da će ovo biti dobra sezona za njega,ovdje je odigrao dva meča gdje je izbacio Bolleli-a i Millota,Millota koji je 196.igrač ATP ljestvice i koji je zadao dosta problema Paire-u te mu čak uzeo i set.

H2H statistika nam govori kako Wawrinka zna igrati protiv Paire-a i koji ga teško može iznenaditi,igrali su 7 puta i Paire je upisao samo jednu pobjedu.

Loša forma Paire-a te kvaliteta Wawrinke mi daju za pravo da ovo odigram na Švicarca i vjerujem u njegovu pobjedu bez izgubljenog seta.

Objavljeno

konyaspor- sivasspor       1   2,10     bet365

konyaspor je na posljednjih 10 utakmica pobijedio 9, a sivass zadnjih 8 u gostima izgubio 7. sivassporu što je vrlo bitno fale još boye(obrana 14 nastupa 4 gola)  incedemir(vezni 11 nastupa)  i kone(vezni 13 nastupa 1 gol)

vjerujem u pobjedu domaćina i sretno svima koji prate!

Objavljeno

Evo još par tipova iz moje bogate kolekcije raznih statistika koje vodim…današnji parovi s većim kvotama, čisto na uvid.

Izvor: Stanleybet

NOGOMET

FRANCE  Ligue 2

20:00 Tours – Valenciennes  1.pol./GG (5.30)

20:00 Brest - Red Star  1.pol./GG (5.49)

Tours i Red Star uopće u ligi nisu odigrali ovaj tip, znači 26 kola.

NOGOMET

FRANCE National

20:00 Chambly – Lucon  1.pol./GG (4.24)

Chambly uopće u ligi nije odigrao ovaj tip, znači 21 kolo.

NOGOMET

SPAIN Primera Division

20:30 Levante – Getafe  1.pol./GG (4.48)

Levante uopće u ligi nije odigrao ovaj tip, znači 24 kola.

Objavljeno

RNK Split - Zagreb oba daju gol DA@2,50 UNIBET

s obzirom na stanje na tablici Zagreb nema više sta cekati nego mora napadati u svakoj utakmici do kraja sezone ako misle ikakvu sansu za ostanak u ligi imati. Sto se konkretno

Ovog tipa tice u zadnjih 5 utakmica splita i zagreba u splitu palo je 20 golova, u 5/5 utakmica je islo 3+ golova i u 4/5 su zabili oboje. Nije zagreb ove sezone poznat po tome da zabija puno golova ali niti je split toliko kvalitetna ekipa(ne mojte mislit da imam lose misljenje o splitu ali to je realnost HNL-a) da mu zagreb nebi mogao dati gol. split igra doma i misljenja sam da svako bi trebao moci postici barem jedan gol na domacem terenu.

Ako je netko bas ambiciozan neka proba na zagreb za kof 8,00 jer nekako mi se cini da je medic osoba koja bi sve napravila da mu klub ostane u ligi pa tako sam misljenja da bi ovo i mucka danas mogla bit pa cak i iz 1/2 :)

Sretno

Objavljeno

Evo još par tipova iz moje bogate kolekcije raznih statistika koje vodim…današnji parovi s većim kvotama, čisto na uvid.

Izvor: Stanleybet

NOGOMET

FRANCE Ligue 2

20:00 Tours – Valenciennes 1.pol./GG (5.30)

20:00 Brest - Red Star 1.pol./GG (5.49)

Tours i Red Star uopće u ligi nisu odigrali ovaj tip, znači 26 kola.

NOGOMET

FRANCE National

20:00 Chambly – Lucon 1.pol./GG (4.24)

Chambly uopće u ligi nije odigrao ovaj tip, znači 21 kolo.

NOGOMET

SPAIN Primera Division

20:30 Levante – Getafe 1.pol./GG (4.48)

Levante uopće u ligi nije odigrao ovaj tip, znači 24 kola.

Ispratit cu sva 4 ova para na tiket za minimalan ulog pa vidit sta ce bit haha

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Aek i Celje, upoznavanje Danas bi teoretski mogli da imamo koristi od ovog posta, ako bi Aek i daj Boze Celje usli u Ligu Prvaka. Imali bismo koristi od posta i ako bi samo jedna ekipa prosla dalje, a ako bi se desilo da nijedna ekipa ne prodje dalje, mislim da bi stvarno bilo malo bez veze da vec u osmom mesecu, proglasavamo tri Dana Zalosti na ovom smesnom Forumu. Ako bi Aek, a daj Boze i Celje prosli dalje, imali bismo dugorocne koristi od danasnjeg posta, u smislu da bismo imali dve ekipe vise za pracenje i realno kladjenje, a to znaci da bismo teoretski mogli da iskoristimo kladjenje pre svega protiv njih kada bi isli na Top ekipe u grupnoj fazi Lige Prvaka Aek Aek Aek Aek Aek Aek Aek Aek Aek .... sada ili nikada vise Biti prvak Grcke pored Olympiacosa i Panathinaikosa je lako isto koliko i biti prvak Spanije pored Reala i Barcellone. Olympiacos i Panathinaikos su bili prvaci Grcke 68 puta, pa kada se desi da neko drugi osvoji titulu, to je vise incident, nego dogadjaj. Aek jeste jedan od cetiri najveca kluba u Grckoj uz Panathinaikos, Olympiacos i Paok, ali da bi oni dosli do titule nije potreban samo kvalitet, vec i da oba kluba, i Olympiacos i Panathinaikos imaju svojih problema. Aek je bio poslednji put prvak u sezoni 2022/2023, pa su sledece sezone izgubili titulu od Paoka za jedan bod, pa su u sezoni 2024/2025 opet bili drugi iza Olympiacosa. A onda su u klubu procenili da je to kraj jednog ciklusa, i resili su da naprave potpuni zaokret. Vlasnik Aeka, grcki brodovlasnik, koji je jedan od najvecih multimilionera u Grckoj je klub u ruke dao spancu Javier Ribaltu, bivsem sportskom direktoru Parme i Marseilla, a pre toga scoutu ManUtd, Juventusa i Milana. A ovaj je onda na opste iznenadjenje, na klupu izabrao Marka Nikolica i to ne na osnovu njegovog kvaliteta, vec zato sto su bili prijatelji iz nekog ranijeg zivota. A onda se ovaj Nikolic bavio onim sto se zove srpska posla, pa je u Aeku formirao srpsku koloniju od tri srpska igraca, Gacinovica, Grujica i Luke Jovica. Ova tri igraca mozemo da racunamo prakticno kao pola igraca, jer jedino za ovog Gacinovica se moze reci da ne izgleda kao coban. Za Grujica verovatno nikada niste ni culi, dok ste za Luku Jovica verovatno culi kao najveceg promasaja koji je Real Madrid napravio u svojoj istoriji. I tako je Aek u sezonu 2025/2026 usao kao tek treci ili cetvrti favorit za titulu, ali su i odlucili da im ta sezona bude tek pocetak jednog novog ciklusa, gde se najpre ocekivao rast kluba, pa iskorak u evropskim takmicenjima, dok je plan bio da se titula ocekuje u naredne tri godine. Aek je u proslu sezonu usao sasvim pristojno, plus su igrali lepo, a mislim da je prelomni trenutak bio sto su tokom jeseni lepo gurali u Ligi Konferencije. I kao sto to obicno biva u bajkama, u drugom delu sezone, Aek je odigrao u transu, pokazali su sampionski karakter, vezali su 23 meca bez poraza, dobili sve vaznije derbije u samoj zavrsici, plus napravili jos jedno cudo, stigli do polufinala Lige Konferencije, gde ih je izbacio Rayo Vallecano za jedan gol. Plus, ne znam kako, Luka Jovic je postigao 28 golova u svim takmicenjima. Mislim da je tajna Aeka u zdravoj sredini, mislim da oni nemaju Bog zna kakav roster, ali deluje da je svima lepo u klubu, da nema nezadovoljnih, deluje da su rezultate doneli pre svega red i mir unutar kluba, a tek onda kvalitet. O entuzijazmu i euforiji unutar kluba plus euforiji i entuzijazmu u severnom delu Atine bolje da i ne gubimo vreme.  Ako Aek prodje dalje kako zna i ume, u grupnoj fazi cemo sigurno imati jednu ekipu koju mozda i treba izbegavati kada budu igrali kod kuce, ali kada budu igrali u gostima protiv bilo koje ekipe, mislim da bi trebalo rasprodavati imovinu. Zato mislim da bi od danasnjeg posta morali imati dugorocne koristi, a ako Aek danas ne iskoristi priliku da igraju protiv bugarske ekipe u sred Atine, i to na samo jedan korak od Lige Prvaka, onda i treba sutra da proglasimo tri Dana Zalosti, iako bi to bili najraniji Dani Zalosti u istoriji ovog smesnog Foruma, samo deset dana nakon Gospe. Celje, molitve Bogu Ovo leto cemo pamtiti po vrucinama i po svadji na Forumu oko toga sta je to patriotizam. Za vas je patriotizam da se ne nikako ne kladimo kada Domovina igra protiv Engleske ili Portugala, a za mene je patriotizam da kolege jansavc i nutrija danas nikako ne bi smeli da spavaju na nasem Forumu, vec bi morali da uzmu dan godisnjeg odmora i da nam napisu sta da radimo sa Celjem veceras. Ali, nema veze, yebes patriotizam, umesto kolega jansavc i nutrija, ja sam ustao ranije i danas cu predstaviti Celje, i to potpuno besplatno. Kao prvo, da se podsetimo samo cinjenica. Uefa svakome klubu koji se plasira u grupnu fazu, odmah uplacuje 18,62 miliona eura. To znaci, da vi mozete u grupi da imate nula bodova i da sve utakmice izgubite, 18,62 miliona eura su sigurno vasi. Svaka pobeda donosi 2,1 milion eura, a svaki neresen ishod donosi 700.000 eura. Best of je sto osim toga, na kraju grupne faze svi klubovi dele izmedju sebe neverovatnih 853 miliona ali proporcionalno, a na osnovu tv prava. na to dolaze prava bogatstva ako kojim slucajem prodjete i grupu, ali da ne idemo toliko dalje. Znaci, za pocetak, Celje bi samim ulaskom u grupu, a pod uslovom da cak i sve utakmice izgube u grupnoj fazi, zaradili novac koji nisu zaradili za preko sto godina koliko postoje, a Celje je uz Maribor jedina slovenacka ekipa koja nikada nije ispadala iz lige. Plus grad celje ima samo oko 40.000 stanovnika. Ovde se uopste ne racuna novac koji bi Celje "samo napravilo" od marketinga, prodaje ulaznica, prodaje reklama i sl, dakle sam ulazak u Ligu Prvaka pa taman i da sve utakmice izgubite, bi klubu Celje donelo novac koji nisu videli za preko sto godina postojanja kluba. Nastavice se ... (nakon dorucka)    
    • Zanemarite svu ovu pricu iznad mog posta i olaksajte si, odigrajte jedinicu na Viking, ili na njihov prolaz protiv raspalog Dinama, ovisno o vasoj pohlepi i spavajte kao male bebe jer tada vasa buducnost ovisi o prvaku jedne Norveske, obecane zemlje i to u dvoboju sa prvakom jedne raspale, nakaradne Hrvatske. Sretno tko prati
    • Doktori nauka plus molitve za Celje Za ovaj medjuweekend bi analize trebalo da pisu doktori nauka, a ne clanovi ovog smesnog Foruma, posto ce tokom ove sedmice najveci problem biti sta ne odigrati, odnosno najveci problem ce biti kako obuzdati pohlepu i odigrati sto manje predloga, od ovoliko utakmica. Problema je puno, jer je puno utakmica u ponudi, plus se radi o uzvratnim utakmicama, plus se radi o "srednjim" klubovima, a ulozi su veliki, gde "srednji" klubovi igraju za ulog od nekoliko desetina miliona u samoj jednoj utakmici. Evo, na primer, sutra Celje, od koga cu zavrsiti u bolnici ili ludnici, gradic od samo 40.000 stanovnika i poznat samo po rukometu, ima priliku, ili hajde da kazemo igra za ulazak u grupnu fazu Lige Prvaka, sto je odprilike kao kada bi Ploce, Benkovac ili Gospic igrali odlucujucu utakmicu koja bi im donosila pedesetak miliona. U nekom scenariju postoji teoretska prilika da ove sezone u Ligi Prvaka igraju cak dva norveska kluba, sto ako se desi, sigurno ne bi bilo slucajno. A sta tek reci o utakmici Sabah vs Hapoel Beer Sheva, gde jedna ekipa prolazi dalje u grupnu fazu, majko moja. Ja sam na jedvite jade izdvojio sedam utakmica (zajedno sa utakmicama od weekenda) ali je problem sto bi mi za svih sedam utakmica trebalo po deset stranica teksta, sto je ukupno sedamdeset stranica. Problem je i sto su kvote male, ali dobitne, a problem je i kako uklopiti ovih sedam utakmica, a da ih ne odigramo sve zajedno na jednom narodnom ili seljackom tiketu. Over 1,5 gol na utakmici Bodo/Glimt vs Nec po 1,10 (danas) Bayern daje vise od jednog gola Stuttgardu, kvota 1,22 (petak) Ukupna kvota 1,35 U prvoj utakmici izmedju Neca i Bodo/Glimta palo je cetiri gola, a moglo je jos dva, plus su bile dve stative, trideset suteva, deset suteva u okvir gola, devet kornera i sedam takozvanih "velikih sansi za gol". Bodo/Glimtu svaka cast kako su odigrali prvu utakmicu, sa naknadnom pamecu samo mogu reci da je prava steta sto ovaj Bodo/Glimt mnogo vise ne podrzavamo u realnom kladjenju Bayernu je prosle godine nedostajalo samo nekoliko utakmica da dodju do 200 postignutih golova u svim zvanicnim utakmicama, a sada u petak im dolazi Stuttgard u prvoj zvanicnoj utakmici u sred Munchena, plus je Bayern prakticno ostao u istom sastavu, plus su doveli najboljeg igraca Psv-a, plus su Dortmundu pre tri dana postigli dva gola, pa kako onda nece ugurati vise od jednoga kod kuce u Munchenu.  Pohlepne kolege sa Foruma, kome je mala ukupna kvota od 1,33 mogu odigrati dva overa 2,5 gola po 1,33 plus 1,22 sto daje ukupnu kvotu od 1,65  Samo da znate, da u Norveskoj, u Bodeu nisu vrucine, kao kod nas, vec je prohladno, oko 12 stepeni, za danas je predvidjena kisa i to ceo dan, plus u Norveskoj noc pada vec u 15.30 plus se igra na vestackoj travi. Aek, majko moja Ako bi se teoretski desilo, na primer, da u grupnu fazu Lige Prvaka udju Hapoel Beer Sheva, Aek, dva norveska kluba i daj Boze, Celje, iz toga bi moglo mnogo toga da se nauci, na primer, kako se menjaju vremena, ili u kakvu propast vode veliki, skupi i neuspesni sistemi poput Crvene Zvezde, Panathinikosa, Olympiacosa ili Dinama, a na korak od ispadanja je opet i Fenerbahce. Ovaj Aek je neka grcka verzija Bodo/Glimta i primer kako se strpljivo i pametno ide korak po korak, kako su uzeli titulu ispred dva velikana, i otkud njih na samo korak od grupne faze. Sve ispod deset stranica teksta za predstavljanje Aeka bi bilo malo. Ostao im je samo jedan korak da krunisu jedan veliki ciklus, sve samo od njih zavisi, imaju povoljan rezultat iz prve utakmice, igraju kod kuce, imaju bugarsku ekipu za protivnika, pa ako ispadnu na poslednjem koraku, ne mogu nikoga kriviti osim sebe. Ovde predlazem iskljucivo single kladjenje, prakticno da sutra idemo zajedno sa grcima, pa ako se oni sutra sjebu na poslednjem koraku, onda neka padnemo. Sebi sam pravio kombinacije da Aek nece izgubiti u regularnom delu utakmce kroz odvojeno igranje jedinice i X-a, malo sam singlovao i prolaz dalje Aeka, a da danas mora da se postavi predlog u svetoj Poslednjoj Sansi imao bih velike dileme da li bi to bilo vise od jednog gola Bayerna ili prolaz dalje Aeka. Jedini problem sa Aekom vidim u treneru, odnosno nemam neogranicenog poverenja u njega. Trener Aeka je srbin Marko Nikolic, koji se vodi kao najbolji srpski trener u ovom trenutku, a nama ostaje samo da se zapitamo kakvi su tek oni losi srpski treneri, ako im je ovaj najbolji. Feyenoord u nedelju 30.08. plus Ajax ili Brighton u cetvrtak Ukupna kvota oko 1,35-1,40 Od sledeceg weekenda sebi sam izabrao utakmicu Feyenoord vs Den Haag gde mi je otekla glava da li da izaberem golove ili jedinicu ili i jedno i drugo, mada sam trenutno najblizi izboru da ce Feyenoord ugurati vise od jednog gola po 1,18-1,20.  Problem je sto trenutno (utorak 06.45. casova) jos uvek nisam odlucio da li "nesto" iz utakmice Feyenoorda da vezem sa golovima na utakmici Ajax vs Sion, ili da to bude jedinica na Brighton protiv Tromsa ili ipak golovi na toj utakmici. Dok se ne odlucim, za sada neka to bude double Feyenoord daje vise od gola (kvota 1,20) plus over 1,5 gol na utakmici Brighton vs Tromso (kvota 1,10) po ukupnoj kvoti od 1,33 Dvojka na Zvezdu protiv Zemuna po 1,10 (subota) Trenutno insistiranje na Zvezdi je po meni kao ulaganje u kupovinu bordela. Zvanicna nauka kaze da siri preci coveka iz reda Homo postoje oko 2-3 miliona godina, dok prvi moderni ljudi (anatomski moderni)  postoje otprilike 200.000 - 300.000 godina. Isto toliko postoji i prostitucija, najstariji zanat na svetu, i za svih tih 200.000 - 300.000 godina, mi jos nikada nismo culi da je neki bordel propao, bankrotirao ili je bio zatvoren jer nije bilo posla. Nije lako otvoriti bordel, ali kada ga otvorite, rizik da nema posla je ravan nuli. Tako je i sa rizikom da se padne na Zvezdi u ovom trenutku. Molitve za Celje, sada ili nikada vise Nista ne predlazem za kladjenje, barem do sutra, a do sutra bih da pozovem sve kolege sa Foruma da se kolektivno molimo Bogu da Celje kako zna i ume nekako prodje dalje. Celje i prica o njima, odnosno kako su oni dosli na korak od grupne faze Lige Prvaka je izuzetno poucna prica o tome kako je vreme pregazilo otrovne sisteme poput Zvezde i Dinama. Treba napisati knjigu, a ne post na deset stranica teksta, o tome kako je (teorijski) moguce da se desi da grupnu fazu igraju Bodo/Glimt, Viking i Celje. Ne znamo da li ce Celje imati snage i kvaliteta da nacini taj poslednji korak ka Ligi Prvaka, ne znamo ni da li im se (sportski) isplati da igraju Ligu Prvaka sa Barcellonom, Psg-om, Bayernom i Arsenalom, ali ono sto je sigurno jeste da cu sutra predstaviti Celje na deset stranica teksta, inace cu umreti. - 35 dana do utakmice reprezentacija Spanije i Hrvatske u sred Seville      
    • Europska liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! Konferencijska liga DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 24.8. u 09:19 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
    • Liga prvaka DIREKTNI LINK NA PONUDU! (Koeficijenti 24.8. u 09:16 CET)  Koeficijenti su podložni promjenama Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use