Jump to content
Bet365 Otvori racun

Nova sezone Posljednje Šanse 2025./2026. počinje za:

• Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 12.04.2016

Lolek222

Anketa - utorak  

39 glasova

1. 1. Manchester City - PSG

2. 2. Real Madrid - Wolfsburg

Recommended Posts

u iščekivanju LP, malo sam pregledavo ponudu i naleti na zanimljiv tip:

dakle na slikama je prikaz oklade. to je oklada na ukupan broj golova u LP i EL od 12.4 do 13.4.2016. jedino nikad nisam igrao to pa dali zna netko sta znači ovaj win only kod koeficijenata( dali to znaci samo golovi u 90min ili mozda nesto drugi ili mozda ništa).
ali evo tko se bolje razumije neka mi malo da vise informacija.

hvala

EDIT: krivo sam vidio datume. Mislio sam da je do kraja a ne samo 12.4 i 13.4

post-4717-0-08376200-1460361191_thumb.png

post-4717-0-88187700-1460361195_thumb.png

00:30 Trujillanos (Ven) - The Strongest (Bol) 

5. kolo grupne faze Copa Libertadoresa...

Ove dvije ekipe sastale su se u 2. kolu prije malo više od mjeseca dana, kada je The Strongest kod kuće pobijedio 2:1 uz 31(!!) udarac na gol

Trujillanos je u dosadašnja 4 kola upisao 1 bod, i bez izgleda, dok je The Strongest na 7 bodova i pobjedom bi napravio ogroman korak ka plasmanu u daljnu fazu natjecanja.

Po meni jako izgledna dvojka, za malo intenzivniji ulog...

ah(0) 2 @ 1.98 bet365

ah (+0.25) 2 @ 2.30 bet365

2 @ 2.80 bet365

Manchester City-PSG over 55 booking points 2.05 William Hill 

Po meni kvota vrijedna igranja, za neku usporedbu u Betu je 1.83 na over 5,5 kartona. Utakmicu sudi Carlos Velasco Carballo. U španjolskoj ligi je jak na kartonima, često je na sedam-osam žutih a daje i dosta crvenih, ali španjolci se dobro udaraju. Što se tiče europskih natjecanja, u četvrtak je sudio Dortmund-Liverpool i tu je dao 5 žutih, prije toga Liverpool-Man Utd 6 žutih itd. PSG-u je več sudio jednom ove sezone, u utakmici protiv Chelsea i tada je pokazao 5 žutih. City i PSG imaju aktivan rezultat.. 2:2 iz prve utakmice, i jedna i druga ekipa mogu proći, vjerujem da će se krenuti agresivno od prve minute. Obe ekipe imaju mesare, u prvoj utakmici bilo 6 žutih.

Neka moja glasna razmišljanja za danas...

- The Strongest (2.50, nekoliko postova iznad) je moj glavni tip za danas, a vrijedi izdvojiti:

- Rusija (žene) - Mađarska (žene) manje od 3.5 golova ... bet365

Marathonbet i 1xbet su poznati po tome da u jednu ruku "ignoriraju" tržište kad su u pitanju momčadi s ruskog govornog područja, pa tako i ovdje.

Nude 1.59 na manje od 3.5 gola, dok su ostaje kladionice na 1.62-1.75. bet365 ima u ponudi samo granicu od 2.5 gola, ali ako ubace 3.5 na live u 17:00, vrijedi odigrati ako koeficijent bude oko 1.70 ( ili veći)

- Real - Wolfsburg kvota na prolaz Reala je očekivano u padu, to je način na koji se većina ljudi kladi. 1.83 na prolaz ekipe koja je izgubila 2:0 na gostovanju je stvarno smiješno, zanimljiv je podatak da je u povijesti LP samo 8 puta prošla ekipa koja je prvu utakmicu izgubila sa 2 ili više gola razlike, a 2:0 tome daje jednu još veću dimenziju... Gledao sam uzvrat Wolfsburga protiv Genta, kada su (taj put kod kuće) totalno umrtvili nogomet i odigrali jednu od najdosadnijih utakmica u povijesti Lige Prvaka... u završnici su zabili gol i opet pobijedili 1:0. Real je svemirski brod za Wolfsburg, ali Real je jako nekonzistentan ove sezone. U stanju su dobiti svakoga 7:0, pa i Wolfsburg, ali i izgubiti od bilo koga. Ako dugo bude 0:0, možemo očekivati makljažu na terenu, a mislim da su igrači Wolfsburga dovoljno pametni da se nose s tim. Za mene jedan veliki NO BET (razmotriti over kartona), ali eto, čisto da gledanje utakmice napravim zanimljivijim, točan rezultat 0:1 po kvoti 41 @ bet365 za sitni ulog

- Bayern - Schalke Igra se u subotu, al eto da ne otvaram novu temu za 4 dana unaprijed. Bayern sutra igra uzvrat LP protiv Benfice u gostima, a već u subotu ugošćuje Schalke.  Schalke protiv Dortmunda u derbiju je igrao dobro, dva puta su gubili i ekspresno se vratili nazad, što znači da nemaju velikog respekta ni straha prema ekipama koje su kvalitetom iznad njih. Bayern igra loše (teško je upotrijebiti izraz "loše" za ekipu koja pobjeđuje), ali to više nije onaj isti Bayern s početka sezone. Počelo je onim šokantnim porazom kod kuće od Mainza (1:2) prije malo više od mjeseca dana, pa 0:0 u Dortmundu 3 dana kasnije. Pobijedili su Werder 5:0, pa Juventus od 0:2 do 4:2, pa Koln 1:0 u gostima. Nakon reprezentativne stanke, u posljednjih 10 dana su upisali sve 3 pobjede, Kovačev Eintracht 1:0, Benficu sa 1:0 pa Stuttgart sa 3:1 (u gostima). Umor je očit na njihovim igračima, odigrali su previše utakmica ove sezone, nemir u svlačionici, Guardiola odlazi.... Ostale kladionice su na oko 4.50, bet365 daje 5.50 za X2. Opet, za niski ulog...

Nešto malo i od mene :)

Manchester City - PSG | Pregled

Vincent Kompany i Fernando su van terena za Građane zbog povreda, dok je Yaya Toure također pod sumnjom za večerašnji susret.

Kevin De Bruyne, Samir Nasri i Fabian Delph su se oporavili od svojih ozljeda, sa Raheem Sterlingom koji je također blizu pune kondicije.

Blaise Matuidi i David Luiz su suspendirani za ovu utakmicu nakon što su dobili kartone u prvoj utakmici u Parizu, dok su Marco Verratti i Javier Pastore pod sumnjom da nisu u potpunosti spremni za borbu na Etihadu.

Forma timova

Manchester City: DDLWDW

PSG: WWLWDW

Koeficijenti

Manchester City: 3.00

Neriješeno: 3.60

PSG: 2.40

QCNPoFE.png

Real Madridov pobjedonosni niz u Ligi prvaka je došao do kraja kada su Ricardo Rodriguez i Maximilian Arnold postigli golove za Wolfsburgovu konačnu pobjedu od 2-0 u prvoj utakmici četvrt-finala u Njemačkoj. Španjolski divovi su pobijedili sve četiri svoje domaće utakmice u ovoj sezoni natjecanja, te su trijumfirali u 22 od svojih 29 prethodnih utakmica kod kuće protiv klubova iz Bundeslige.

Karim Benezma i Raphael Varane su se vratili na trening i očekuju se da budu dostupni za prvi tim. Branič Sergio Ramos se također vratio nakon što je propustio utakmicu za vikend protiv Eibara zbog suspenzije.

Wolfsburg je korak od svog prvo polufinala u Ligi prvaka ikada. Pobijedili su svoja dva gostovanja u ovoj sezoni Lige prvaka. Bundesligaški klub izgubio je samo dvije od posljednjih devet utakmica u gostima u Europskim natjecanjima, pobijedivši pet.

Daniel Caligiuri je upitan zbog problema sa preponom, dok je Sebastian Jung (povreda koljena) definitivno van terena.

Forma timova

Real Madrid: WLWWW

Wolfsburg: DWLDL

Koeficijenti

Real Madrid: 1.20

Neriješeno: 8.00

Wolfsburg: 15.00

SvoZe2u.png

Dzumhur-Haase 1  1.50

Kinsey 9.5 over  1.75

Zagreb(-19.5)-Gorica  2  1.30

Nešto rekreativno za danas,bez LP :)

Džumhur igra tenis života,turnir u Miamiu je odigrao senzacionalno i pun samopouzdanja dolazi u Monte Carlo i svoju omiljenu podlogu zemlju.

Samouvjerljivo je prošao kvalifikacije i evo ga u glavnom ždrijebu protiv Robina koji je pauzirao mjesec dana zbog ozljede koljena i koji sam kaže da nije na 100%, uz to Damir je u ritmu dok je Haase sigurno krut kako bi tenisači rekli.

Drugi par igram na Zvezdinog Kinseya kojeg čeka težak meč u Moskvi protiv CSKA ali trebao bi provesti puno minuta na parketu zbog ozljedice koju vuče Miller te temperature koja je iz ekipe udaljila Gudurića..sigurno je u stanju ići preko 9 poena..

Zagreb i Gorica se susreću u našem prvenstvu,obje ekipe su zadnji svoj susret otišli u produžetke s tim da je Zagreb to učinio protiv Kvarnera dok je Gorica namučila Cedevitu...mišljenja sam da Zagreb nije u stanju dobiti Goricu sa 20 poena razlike..

Neka moja glasna razmišljanja za danas...

- The Strongest (2.50, nekoliko postova iznad) je moj glavni tip za danas, a vrijedi izdvojiti:

- Rusija (žene) - Mađarska (žene) manje od 3.5 golova ... bet365

Marathonbet i 1xbet su poznati po tome da u jednu ruku "ignoriraju" tržište kad su u pitanju momčadi s ruskog govornog područja, pa tako i ovdje.

Nude 1.59 na manje od 3.5 gola, dok su ostaje kladionice na 1.62-1.75. bet365 ima u ponudi samo granicu od 2.5 gola, ali ako ubace 3.5 na live u 17:00, vrijedi odigrati ako koeficijent bude oko 1.70 ( ili veći)

- Real - Wolfsburg kvota na prolaz Reala je očekivano u padu, to je način na koji se većina ljudi kladi. 1.83 na prolaz ekipe koja je izgubila 2:0 na gostovanju je stvarno smiješno, zanimljiv je podatak da je u povijesti LP samo 8 puta prošla ekipa koja je prvu utakmicu izgubila sa 2 ili više gola razlike, a 2:0 tome daje jednu još veću dimenziju... Gledao sam uzvrat Wolfsburga protiv Genta, kada su (taj put kod kuće) totalno umrtvili nogomet i odigrali jednu od najdosadnijih utakmica u povijesti Lige Prvaka... u završnici su zabili gol i opet pobijedili 1:0. Real je svemirski brod za Wolfsburg, ali Real je jako nekonzistentan ove sezone. U stanju su dobiti svakoga 7:0, pa i Wolfsburg, ali i izgubiti od bilo koga. Ako dugo bude 0:0, možemo očekivati makljažu na terenu, a mislim da su igrači Wolfsburga dovoljno pametni da se nose s tim. Za mene jedan veliki NO BET (razmotriti over kartona), ali eto, čisto da gledanje utakmice napravim zanimljivijim, točan rezultat 0:1 po kvoti 41 @ bet365 za sitni ulog

- Bayern - Schalke Igra se u subotu, al eto da ne otvaram novu temu za 4 dana unaprijed. Bayern sutra igra uzvrat LP protiv Benfice u gostima, a već u subotu ugošćuje Schalke.  Schalke protiv Dortmunda u derbiju je igrao dobro, dva puta su gubili i ekspresno se vratili nazad, što znači da nemaju velikog respekta ni straha prema ekipama koje su kvalitetom iznad njih. Bayern igra loše (teško je upotrijebiti izraz "loše" za ekipu koja pobjeđuje), ali to više nije onaj isti Bayern s početka sezone. Počelo je onim šokantnim porazom kod kuće od Mainza (1:2) prije malo više od mjeseca dana, pa 0:0 u Dortmundu 3 dana kasnije. Pobijedili su Werder 5:0, pa Juventus od 0:2 do 4:2, pa Koln 1:0 u gostima. Nakon reprezentativne stanke, u posljednjih 10 dana su upisali sve 3 pobjede, Kovačev Eintracht 1:0, Benficu sa 1:0 pa Stuttgart sa 3:1 (u gostima). Umor je očit na njihovim igračima, odigrali su previše utakmica ove sezone, nemir u svlačionici, Guardiola odlazi.... Ostale kladionice su na oko 4.50, bet365 daje 5.50 za X2. Opet, za niski ulog...

Slazem se za umor Bayerna i da prosle utakmice ne dobijaju bas glatko ali za nemir u svlacionici??neznam odakle ti to?!ja sam navijac bayerna i pratim ih konstantno,citam apsolutno sve njemacke novine,tako da je to totalna dezinformacija.

Broj dva Salke kao ekipa katastrofalna,Ingolstadt im dao 3 komada,nemaju igre nemaju nista,najosiji Salke zadnjih godina,Protiv dortmunda je bio Ruhr derbi,pa su posebno i bili motivisani ali ako si gledo utakmicu nisu imali nikakve igre.

Moje misljenje je da bi ih Bayern trebao dobit lagano i sa B ekipom,a kod njih je B ekipa prejaka za onakav Salke!!

pozz

Slazem se za umor Bayerna i da prosle utakmice ne dobijaju bas glatko ali za nemir u svlacionici??neznam odakle ti to?!ja sam navijac bayerna i pratim ih konstantno,citam apsolutno sve njemacke novine,tako da je to totalna dezinformacija.

Broj dva Salke kao ekipa katastrofalna,Ingolstadt im dao 3 komada,nemaju igre nemaju nista,najosiji Salke zadnjih godina,Protiv dortmunda je bio Ruhr derbi,pa su posebno i bili motivisani ali ako si gledo utakmicu nisu imali nikakve igre.

Moje misljenje je da bi ih Bayern trebao dobit lagano i sa B ekipom,a kod njih je B ekipa prejaka za onakav Salke!!

pozz

Pod tim "nemirom" sam mislio na odlazak Guardiole... od 01.02. kako je službeno objavljen njegov odlazak, Bayern ne bilježi posebno uvjerljive rezultate.

Nastavak tvog posta iskreno baš i ne razumijem, pa da je Schalke savršen kvota bi bila 1.50 a ne 5.50...

Ja njušim potencijalno iznenađenje, pogotovo zato jer bi Bayern mogao odmarati neke igrače.

bet365 daje 1.16 na jedinicu, uživaj

Evo od mene nesto za danas. Gledajuc ponudu nista apsolutno mi se ne svidja osim over kartona na PSG ali razmislit cu jos o tome. Tako da nesto drugacije za danas.( moze double, moze single)

City - PSG PSG to go through @ 2,20

Real Madrid - wolfsburg Real to go through @ 1.83

Uk kof: 4.03

city me jako iznenadio odigravsi 2-2 u parizu prosli tjedan. Mislio sam da ce PSG doci do pobjede i u englesku doci sa komfornijom situacijom. Kvota na PSG je u laganom padu, iako city ima naravno bolju sansu za prolaz jer samo nemsiju izgubiti, nekako mi se cini da su u stanju izgubiti. Vec smo vidjeli ove sezone u lp da nisu tako ne pobjedivi doma, poraz od juventusa u grupnoj fazi te remi sa dinamom kievom u zadnjoj fazi. Pellegrini je rekao da se moraju postaviti kao protiv dinama a ja neznma zasto on to tako zeli jer ako to naprave dobit ce 5 komada , jer uz malo srece dinamo kiev je mogao dobiti taj mec protiv tada potpuno bezidejnog citiya uz poneki individualni bljesak. Prosli tjedan smo vidili da mangala koji ce i danas cuvati zlatana ima problema kada zlatan dobije loptu. U nekom duelu su tu negdje po snazi ali kada zlatan ima loptu tu su stoperi citya potpuno inferiorni i jako im nedostaje kapetan kompany. O motivaciji obaju timova necu nista reci jer ulog je polufinale lige prvaka.

Kod citiya nedostaju: kompany, sterling

Kod PSG-a: matuidi, david luiz i jos su pod upitnikom pastore i veratti koji ce mozda biti na klupi( veratti mislim da ce sigurno barem na klupu dok za pastorea nisam siguran). Jednostavno mislim da je PSG kvalitetnija ekipa i da su imali malo nesrece u prvom dvoboju i da bi danas mogli pokazati tko je tu bolja ekipa, jednostavno mi djeluju uvjerljivije ali ovo ce biti utakmica gdje ce se igrati kako ce svirati zlatan ibrahimovic, sigurno najmoriviraniji pojedinac na terenu jer takva karijera zasluzuje da ju se okruni ligom prvaka

Oko reala i wolfsburga necu puno trositi rijeci. Real doma je protiv svakoga favorit i svakoga doma moze dobiti sa 2-3 razlike. Raspucali se za vikend i na ovu kvotu moram

Uzeti real. Izostanaka nema ( samo jung kod wolfsburga), motivacije nikad ne fali u LP i mislim da ce real dns ipak pokazati tko je tu bolja ekipa i da ce proci dalje. Sada kada se slegla sva prasina elclasica i svi dojmovi i nakon tog prizemljenja pred tjedan dana mislim da cemo danas vidjeti jedan pravi i jaki real. Iako nisam navijac reala i bio sam skeptican izborom zidanea za trenera ali mislim sada kad je proslo neko vrijeme da on radi odlican posao i bila bi stvarno steta da ga zamjene na kraju sezone jer ima autoritet, legenda je kluba i nitko nikad nece potkopavati zidanea kao sto se to znalo raditi prijasnik trenerima.

Real Madrid - Wolfsburg, Wolfsburg to qualify @ 2.00 bet365

Jednostavno ne mogu a da ne odigram prolaz Wolfsburga, rekao sam no bet, ali 2:0 iz prve utakmice je ogroman rezultat koji se ne nadoknađuje samo tako. Ne vjerujem Realu ove sezone, smatram da neće uspjeti. Od 2002. Real nije prošao nijednom nakon što je izgubio u prvoj utakmici.

Odbojka Rusija

Belgorod - Zenit Kazan 2 @ 1.53 bet365

Opet ja i Rusi. Ruski 1xbet daje 1.39 na pobjedu Zenita. Mali valuebet daje bet365, na kojem stoji 1.53, Sportingbet daje čak 1.63, bwin 1.62, unibet 1.60...

Real Madrid - Wolfsburg, Wolfsburg to qualify @ 2.00 bet365

Jednostavno ne mogu a da ne odigram prolaz Wolfsburga, rekao sam no bet, ali 2:0 iz prve utakmice je ogroman rezultat koji se ne nadoknađuje samo tako. Ne vjerujem Realu ove sezone, smatram da neće uspjeti. Od 2002. Real nije prošao nijednom nakon što je izgubio u prvoj utakmici.

Odbojka Rusija

Belgorod - Zenit Kazan 2 @ 1.53 bet365

Opet ja i Rusi. Ruski 1xbet daje 1.39 na pobjedu Zenita. Mali valuebet daje bet365, na kojem stoji 1.53, Sportingbet daje čak 1.63, bwin 1.62, unibet 1.60...

sve stoji,samo zenit igra za 4.dana puno važniju tekmu...sretno

http://www.oddsportal.com/volleyball/europe/champions-league/zenit-kazan-rzeszow-Au3VZgZD/

Pozdrav ljudovi... :)

Ibrahimovic daje gol 2,35

sve se zna o ibri i o utakmici, ne treba nista pretjerano pisati o tome... u prosloj tekmi nije pogodio jedanaesterac i sigurno se zeli iskupiti treneru i suigracima a i navijacima, a da ne govorimo da mu je liga prvaka neosvojiv bedem koji ga tisti cijeli zivot....

SRETNO...!!!!

Pozdrav,

Ovako ja gledam danas na LP.

Real Madrid-Wolsburg  - Team cards over 1,5 Real Madrid koef. 1,72 ( bet365 )

Real u prvoj utakmici samo jedan karton, ali ovo je tekma biti ili ne biti.Morače ići na nož.

Još ako ne zabiju odmah, pa neka kontra Wolsburga trebalo bi to proći.

Drugi par:

City-Psg. Psg to win either half 1,66(bet365)

Sve se reklo prošlo kolo. Psg puno bolje momčad, mora ići po rezultat.

Jedno poluvrijeme trebalo bi proći.

Ukupno:2,85

SRETNO!!!

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Jbg kolega.Jucer sam na FNC u pogodio sve parove koje sam igrao...osim zadnjeg para.Takvi dani...kladionicarska "sreca".
    • Od prvog napada, pa sve do sredine trece cetvrtine, Bosna nijednom nije gubila, vec je vodila i do 11 poena razlike pa su onda ostatak trece i polovinu cetvrte cetvrtine igrali sa Poljskom kos za kos da bi pali u poslednjih pet minuta, a igrali su sa jednim i po igracem, i celu zavrsnicu bez prvog play-a.
    • IND Colts - MIA Dolphins TIP: Pobjeda Coltsa 1.90 @bet365  Svaki početak sezone je neprdivdljiv, pa ništa bolje nije ni u klađenju na NFL. Svatko tko se kladi već je naučio da kada kladionica daje nešto što izgleda predobro, jamačno je klopka. Upravo takvo mišljenje imam o ovoj utakmici i velikodušnih 1.90 na Miami Dolphinse kod Indianpolis Coltsa. Coltsi će ove sezone krenuti sa QB Daniel Jonesom koji se nada da će okrenut nabolje svoju NFL karijeru i pokazat svoj skriveni potencijal.   Coltsi su ekipa koja je uložila puno u defanzivu, a to će morati pokazati danas kad u goste dolaze atraktivni Dolphinsi sa Tuom i Hillom, Waddleom i družinom. Coltsi su u najavi sezone jaki upravo u obrani protiv dodavanja i pokažu li se te najave danas, ovdje očekujem pobjednicki start domaće momčadi.    Napad Coltsa ne izaziva strah, ali isto tako nije granitna ni obrana Dolphinsa koja bi pred domaćom publikom i motiviranim starterom Jonesom mogla biti prevaga u ovome susretu. Coltsi će u tjesnoj utakmicu sezonu početi pobjedom. Sretno tko isprati.
    • Bolje bi bilo da si spavao, ovako si samo ne naspavan...
    • Poljska vs Bosna i Hercegovina, Evropsko Prvenstvo u kosarci, najava meca Pravo je vreme da se podsetimo onog istorijskog gesta naseg kolege sa Foruma @Joker93 koji je svoju nagradu za osvojeno drugo mesto u drugoligaskom blatu donirao u humanitarne svrhe. Pa da se podsetimo tog njegovog posta Doniranje, humanitarni ili volonterski rad je vrhunac humanosti, jedan neverovatan osecaj, koji sam ja sasvim slucajno otkrio. Nisam siguran da li se ta osobina stice unutar porodice, ili nju ili imas u sebi ili nemas, ali za sebe sam siguran da nista od toga nisam imao. A onda sam sasvim slucajno, neocekivano i nevoljno osetio sta znaci taj osecaj da nesto radis za nekoga ili za nesto i da trosis svoje vreme a da ne ocekujes nista zauzvrat. To je jedan neverovatno intezivan osecaj i ovde cu se zaustaviti posto danasnja utakmica izmedju reprezentacija Poljske i Bih pocinje u 11.00 casova. Da ne zaboravimo i da je kolega @Iblaz93 pokusao da bude duhovit, te se i on ponudio da svoju eventualnu nagradu za bilo koji plasman donira u humanitarne svrhe, samo ne znamo koju to nagradu, kada je te sezone bio cetvrti od nazad, a prosle sezone jos gori, drugi od nazad. Danas bih ja predlozio da svako od nas donira kladionicama iznos po sopstvenom izboru, i bas bih insistirao na tome da svaki kolega sa Foruma oseti taj neverovatan dozivljaj. Danas predlazem da svako od nas donira kladionicama koliko hoce ili moze i da sa tim novcem podrzimo reprezentaciju Bosne i Hercegovine protiv Poljske. Svi mi sa Foruma smo padali na kladjenju, gubili smo brzo i glupo novac, a najbolnije je bilo ono gubljenje novca gde smo vise mi zeleli da ekipa na koju smo se kladili pobedi, nego oni sami. Ja mislim da ce danas biti nemoguce da reprezentacija BiH pokaze nedostatak zelje, pa ako i padnemo, barem cemo imati osecaj da smo novac donirali kladionicama. Ja stvarno idem agresivno danas sa podrskom reprezentacije Bih, ne bih mogao da se setim kada sam imao ovoliko entuzijazma i ljubavi. Ne volim Bosnu, ne volim Republiku Sumsku, ne volim krseve od tima, ne volim kvote preko 1,20, ne volim rizicno i neizvesno kladjenje, ne volim da se kladim na lose timove .... sve je na strani da danas bude NoBet ... ali yebi ga, danas idem sa Bosnom zajedno i nema nazad, a sa kakvim entuzijazmom i ljubavlju idem, reci cu vam da sam, samo za vas, moje kolege sa Foruma, a i Bosne celu noc proveo budan. Na brzinu sam pregledao tokom noci svih njihovih pet utakmica, malo sam kopao po Googlu, dosta toga sam i znao o tom krsu od reprezentacije, a cak sam i budio u pola noci neke kolege iz emigracije, a budio sam iz sna i neke administratore sa kosarkaskih portala. I mogu da vam kazem da danas idem zajedno sa Bosnom i tacka. Reprezentacija Bih Stvarno sam dosta toga znao i od ranije. Uvek se secam jednog novinara ekstremno patriotski naklonjenog Bosni koji je, govoreci o svojoj Bosni uopsteno, a ne sa stanovista sporta, gotovo sa suzama u ocima rekao "... podrzite ovu nasu Bosnu, svi znamo da nije bas najbolja zemlja, ali je toliko imala problema, da barem zasluzuje da je svi zajedno podrzimo..." Doslo mi je da mu kazem, pa jel sam ja kriv sto je Bosna losa zemlja? Ko je kriv za to, mladi ljudi i nove generacije, ili vi koji ste ostavili mladima takvu zemlju? Ja mislim da sve zemlje na Balkanu imaju svoje probleme jer su generacije pre nas tako birali da zive, i sada nove generacije mogu samo da se yebu.  Jel sam ja birao Tudjmana, Milosevica i Izetbegovica ili vi? Jel sam ja birao da se rodim na Balkanu, ili ste mi vi ostavili ovakvo zlo da zivim na njemu? Pa nisam valjda ja birao da bravar iz Kumrovca bude dozivotni Predsednik, nisam valjda ja izabrao da on osamdeset godina svog zivota provede na Brionima u raskosu, jel sam ja brao mandarine na Brionima ili ih je brao bravar iz Kumrovca? Ne znam da li znate za urbanu legendu da su bravaru iz Kumrovca na Brione dovodili zene stocnim vagonima, iako je bio ozenjen, i da su procene koje niko ne moze da dokaze, da je bravar jahao preko 600 zena. Dobro, da se ne bih opet pogubio, posto utakmica pocinje u 11.00 casova, da se vratimo sportu. Iako je Bosna bila prvak Evrope i to bez stranaca, i to kada tadasnju Euroleague nisu igrale Albe ili beogradska govna, nego pravi pravcati sampioni svojih zemalja, iako je cak i zenska ekipa Jedinstva iz Tuzle takodje bila prvak Evrope, iako se u bivsoj zajednickoj zemlji unutar Bosne uvek igrala dobra kosarka i dobro radilo u kosarci, ipak su to sve  samo neka davna vremena koja se nikada vise nece vratiti. Rekao bih da je danas nivo kosarke u BiH ispod nule, a da igraci koji se stvore u BiH i koji igraju po celom svetu nisu proizvod dobrog rada ili ulaganja u kosarku, vec obican incident. Odlicno se secam kadetske reprezentacije Bih koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom Prvenstvu u Litvaniji pobedivsi u finalu domacu selekciju sto je istorijski rezultat. To prvenstvo sam ispratio samo zbog Dzenana Muse kojeg smatram igracinom, a secam se i slika kada ih je u Sarajevu docekalo vise od 50.000 ljudi. Ali imamo i drugu stranu medalje. Kosarkaski klub Bosna je izborila ucesce u Aba League posle sto godina, ali su odustali od igranja, jer nemaju ni za toplu vodu da se istusiraju nakon utakmice. Kroz seniorsku reprezentaciju je proslo toliko trenera (Vujosevic, Dusko Ivanovic, Aco Petrovic ...) pa toliko igraca ... i nikada nista od njih. Uvek zaglavljeni negde na margini, uvek bez novca, uvek bez rezultata, uvek sa nekim problemima, slika i prilika jedne zemlje pune problema. Kada bih trebao samo u jednoj recenici da kazem sta mi prodje kroz glavu kada se pomene Bosna kao zemlja ili kosarka u Bosni, onda su to one istrorijske Zimske Olimpijske Igre 1984-te godine i sta je ostalo od Bosne nakon tog svetskog dogadjaja. Sta je ostalo od sportskih objekata, sta je ostalo od zimskih sportova u Bih, sta je ostalo od novca od tog svetskog dogadjaja. A zapravo su najveca pitanja, kojoj budali je tako nesto palo na pamet, zasto u Bosni, a ne u Sloveniji, koliko je Bosna ili Jugoslavija od toga imala koristi, ko i gde je video ekonomsku isplativost, i na kraju sta je sve ostalo Bosni od Zimskih Olimpijskih Igara, i na osnovu cega su se celnici svetskog olimpijskog saveza odlucili za Bosnu, a ne Japan i Svedsku koji su bili kandidati Sarajevu (Sapporo i Goteborg) Sadasnja reprezentacija Bih na Evropskom Prvenstvu 2025 Cak i sa Dzenanom Musom u timu, Bosna je na papiru pravi pravcati krs od tima sa dva i po igraca u rosteru. Cak i sa njim bi bili u krugu najgorih reprezentacija, a bez njega su tek slabi.  Ali kosarkasku reprezentaciju BiH sam toliko zavoleo nakon dvomeca sa reprezentacijom Hrvatske kada su ih izbacili u kvalifikacijama za ovo Evropsko Prvenstvo da im je sve oprosteno sto nemaju kvaliteta. Taj dan kada su u krcatoj Skenderiji eliminisali hrvate je moj najlepsi dan u zivotu, pa cu tu malo da se zaustavim. Hrvatsku reprezentaciju u kosarci ne mogu da smislim zbog Hezonje, a Hezonju ne mogu da smislim zbog Real Madrida, a Real Madrid ne mogu da smislim zato sto su procenili da je on koristan igrac po Real, pa kada smo rezultate takve procene videli prosle sezone u Realu, nije mi nista drugo ni preostalo nega da pozelim sve najgore hrvatskoj kosarkaskoj reprezentaciji, a kada nekome nesto pozelim, to se obicno i ostvari. Prvu utakmicu u Zagrebu su obe reprezentacije igrale bez svojih najboljih igraca zbog "reprezentativnih prozora" koju je Hrvatska dobila sa 13 poena razlike, a onda je usledio revans u Sarajevu gde je za hrvatsku igrao Hezonja, a za BiH Dzenan Musa, ali ne i Nurkic. Sve ostalo je istorija. Prve dve cetvrtine se igralo kos sa kos, na poluvremenu je bilo nereseno 50:50 a onda u trecoj cetvrtini prava poezija, dvadeset razlike za Bih, zivelaaaaaaa Bosnoooooooo. Sve je bilo kao po trenerskim knjigama, Hezonja najbolji strelac utakmice sa 28 poena, ali sa doprinosom timu kao sto je seljacina iz Rosaria doprineo Psg-u kada nisu bili ni prvaci Francuske, a sa druge strane Dzenan Musa, kao americki generali u ratu, ne vice iz kancelarije "juris", nego na celu vojske vice "za mnom junaci moji". Dovoljno je samo reci, koliko Hezonja doprinosi Real Madridu, toliko je i doprineo svojoj reprezentaciji, pa sada moze da gleda iz sobe Portugal kako igra na Evropskom prvenstvu u kosarci. Kosarkaska reprezentacija Bih je na ovo Evropsko Prvenstvo dosla sa toliko problema, da deluje da bi mozda bolje bilo i da nisu dosli. Umesto vas sam morao tokom noci da odslusam cak i neke konferencije za stampu njihovog selektora gde je pljuvao po svojim igracima. U prvoj utakmici na prvenstvu su dobili Kipra sto nisam odgledao nocas, pa su izgubili od Spanije sto jesam odgledao, pa su izgubili od Italije, iako su se dosta dobro drzali dve i po trecine, a onda dobili turke i gruzijce, za sta bi mi sada trebalo deset stranica teksta. Najvaznije je da sam cvrsto odlucio da ideeeeeeem sa Bosnom zajedno i tacka, nema nazad. Zivela Bosno, samo napreddddd, samo hrabro, neka i padnem idem sa vama zajedno, a pokusacu da nagovorim i kolege sa Foruma da idemo zajedno sa vama. Podrska Ako cemo objektivno i bez emocija, Bosna stvarno ima krsinu od tima. Sa kosarkaske strane gledano, ko od kolega sa Foruma ima malu decu, trebalo bi da decu izvede iz sobe kada igra reprezentacija Bih. Oni imaju veoma upitan kvalitet, pre svega u napadu, bez Nurkica meni deluju po kvalitetu da bi bili negde u sredini Aba League. Za sebe mislim da sve znam o kosarci, da sam najpametniji i da nikada ne gresim, pa sam opet morao po Google-u da surfujem da vidim ko im je taj selektor za kojeg nikada nisam cuo. Video sam da je bio trener po turskim vukojebinama, drugim ligama, da je dugo bio pomocnik Bogdanu Tanjevicu, ali osim sto mi se svidelo sto pljuje javno po svojim igracima, u njemu nisam video nikakav kvalitet. Ali sta ce vam kvalitet kada nemate srce, sta ce vam kvalitet kada nemate cojones, sto smo sve imali prilike da vidimo juce gledajuci ono zlo zvano kosarkaska reprezentacija Srbije. Idem sa Bosnom pa makar pao sto puta. Mislim da je njima bila prekretnica ona pobeda nad grcima, da su pobedom nad Gruzijom jos vise zbili redove, plus ono sto sam video svojim ocima, plus sto mislim da ce na Evropskom Prvenstvu biti jos iznenadjenja, i to ohoo-hooo iznenadjenja ... sve to je bilo dovoljno da zbog njih provedem noc budan. Ne znam da li je neko sa Foruma ikada pogledao remek-delo americkog filma "Let iznad kukavicjeg gnezda koji je snimljen pre tacno pedeset godina. Film je postavljen medju trideset najboljih filmova svih vremena, i medju deset najboljih na IMDB-u i bio je prvi film koji je istovremeno dobio svih pet najglavnijih Oskara, za najbolji film, najboljeg glavnog glumca, najbolju glavnu glumicu, najbolju reziju, i najbolji scenarijo. Radnja filma govori o  kriminalcu koji sluzi kaznu zbog sexa sa maloletnicom, a koji je prebacen u ludnicu zbog neuracunljivog ponasanja. Posto je u ludnici bilo udobnije nego u zatvoru, glavni glumac je poceo da glumi budalu da bi ostatak kazne proveo gde je udobnije. Tu se upoznaje sa ostalim pacijentima koji su zapravo najzdraviji ljudi u ludnici ukljucujuci i zaposlene. I sada da preskocim celu radnju filma, zaplet nastaje kada se grupa ludaka ujedini i pocinje da preuzima kontrolu nad ludnicom. Evo kolege moje sa Foruma, upravo sam vam potpuno besplatno predstavio selekciju BiH. Ja mislim da oni nemaju pojma sa kosarkom, ali da su najzdraviji ljudi na celom Evropskom Prvenstvu. Nista ne znaju, ali su se zbili, bore se koliko mogu, po napadu su jedna od najgorih reprezentacija, ali su po odbrani jedni od najboljih. Medju boljima su i u ofanzivnom skoku sto je uvek parametar timske igre. Svi kosarkaski parametri koji pokazuju timsku igru i odnose unutar tima su na utakmicama protiv Grcke i Gruzije bile na njihovoj strani. Bosna je imala vise ukupnih skokova od Grcke, vise ofanzivnih skokova, vise asistencija, vise ukradenih lopti, manje izgubljenih lopti ... a kada sve to imate onda to pokazuje da ste tim, a ne grupa gradjana kao reprezentacija Srbije. Kladjenje Ne bih mogao da se setim kada sam u sebi imao vise entuzijazma i ljubavi da podrzim nekoga kao sto cu danas podrzati BiH. Ne bih mogao da se setim kada sam poslednji put odigrao kvotu vecu od 1,25 a danas cu podrzati Bosnu po kvoti od 2,65 a da nisam ni trepnuo, a ni stedeo. Mislim da je na utakmici sve moguce, da se igra kos za kos, ali i da Poljska lagano dobije dvadesetak ili vise razlike. Bosna nista nema osim jednog i po igraca, ali su zdraviji deset puta od onog zla zvanog reprezentacija Srbije. Mislim da ce se boriti, da ce dati sve od sebe sa ono malo kvaliteta sto imaju. Nista nikome ne duguju, nisu se obrukali, stavise svaka im cast sto su uz toliko problema dali sve od sebe i predstavili sebe u najboljem svetlu kao jedno veliko iznenadjenje. Oprastam im sto su me srusili protiv Grcke po kvotici od 1,06 gde sam tako pao da me sve boli. Neka i padnem, nema cega da me bude sram, igrao sam na ekipu koja ima srce, zelju, motiv, podrzacu uvek one koji se bore za nesto, bas kao sto i kazu knjige iz ratovanja, da vise vrede dvojica koji zele da se bore, nego desetorica koja su naterana. Nema cega da me bude sram niti ima razloga da mi se neko smeje sto cu danas podrzati jedan ovakav krs od tima. Treba ceo svet da se smeje onom zlu zvanom kosarkaska reprezentacija Srbije, to je prava sramota da morate da citate sta lupeta ona budaletina da su svi imali prevelika ocekivanja od Srbije. To je sramota, a nije sramota podrzati one heroje iz Bosne po 2,65 Hrabri i ponosni kockari sa Foruma koji vole da vide krv, znoj i suze na terenu mogu probati sa cistom pobedom Bosne po 2,65, a skrtice sa sto vecim ekstremnim kliznim handicapom na heroje iz Bosne, pocev od onog od +19,5 na Bosnu po kvotici od 1,10 pa sve dokle vam pohlepa ostecuje mozak. Ja idem i sa jednim i sa drugim i svim handicapima na svetu Bosnu pa sve do ciste dvojke. Neka padnem, nije mi zao, kao sto mi nije ni zao sto sam proveo noc bez sna, samo za vas, i to potpuno besplatno. Na Poljsku nisam odvojio ni minut vremena u analizi, jer  napredddddddd Bosnooooooo hrabra, ako ste mogli da pucate u sred Sarajeva na Austro-Ugarskog Prestolonaslednika i tako izazovete Prvi Svetski Rat, mozete valjda da se zbijete u redove i dobijete yebenu Poljsku I ne zaboravite, danas se ne kockamo, danas doniramo novac u humanitarne svrhe igrajuci na Bosnu, a to je uzvisen cin, jedan neverovatan osecaj, koji smo prvi put na Forumu videli kod naseg kolege @Joker93  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use