Jump to content
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Najavljen novi porez na igre klađenja u Hrvatskoj


Recommended Posts

Ministar zdravstva Milan Kujundžić otkrio je plan kako doći do tri milijarde kuna za zdravstveni proračun te najavio kako će se igre na sreću, alkohol, mobiteli te duhanski proizvodi oporezivati još većim stopama u budućnosti, sve kako zdravlje i standard građana ne bi bili ugroženi.

Novi porez na kladjenje

„Četiri su ključna mjesta gdje bi se moglo doći do tri milijarde kuna, a da pritom ne ugrozimo standard građana. Štoviše, većina njih radi štetu za zdravlje. Govorim o cigaretama, o alkoholu, žestokom piću s koncentracijom alkohola oko 40 posto, govorim o kocki i o mobitelima. Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde“, rekao je Kujundžić Novom listu.

?AffiliateCode=365_638769&CID=198&DID=72

Ministar je dodao kako su napravili izračune koliko bi se povećale cijene navedenih proizvoda i da bi po kutiji cigareta ili boci alkohola to bio iznos “od nekoliko kuna, na telefonu 10 posto, i na kocki jedan određeni postotak. Ako želimo čuvati hrvatsku djecu i liječiti bolesne ljude, moramo naći novce.”

Podsjećamo da je u Hrvatskoj na snazi Zakon o igrama na sreću te Pravilnik o priređivanju igara klađenja na daljinu kojima je već definiran porez na dobitke od igara klađenja koji iznose:

  •   10% na dobitke do 10.000,00 kn
  •    15% na dobitke iznad 10.000,00 kn do 30.000,00 kn
  •    20% na dobitke iznad 30.000,00 kn do 500.000,00 kn
  •    30% na dobitke iznad 500.000,00 kn.

Uz navedeni porez na dobitke od igara klađenja sve kladionice igračima uredno naplaćuju i manipulativni trošak koji iznosi 5% uloga pa tako igrač koji želi uložiti 1.000kn na koeficijent 2,00 (kako bi udovstručio novce) u konačnici neće dobiti 2.000kn, već samo 1.805kn. Dakle samo na ovoj okladi kladioničar bi bio uskraćen za 195kn.

?AffiliateCode=365_638769&CID=196&DID=72

>>>Saznaj više o manipulativnom trošku

>>>Porez na klađenje – kako ga izbjeći?

>>>Kako vas pljačkaju zemaljske kladionice i zašto se kladiti u stranim online kladionicama?

Zanimljivo je zamjetiti kako su “stručnjaci” izračune radili na način da su pomnožili potrošnju i broj dodatno naplaćenih kuna. Naime, u obzir nije uzet jedan od temeljnih ekonomskih načela koji kaže da će podizanje poreza dovesti do smanjenja potrošnje, odnosno da će  povećanje poreza na igre na sreću rezultirat će smanjivanjem prometa u kladioničarskoj industriji u Hrvatskoj, a samim tim i smanjivanjem ukupnog iznosa poreza kojeg će država uprihodovati od igara klađenja.

Dok se dobici do 750kn nisu oporezivali veliki broj igrača otvorio je račune u online kladionicama jer su prepoznali još bolju ponudu i koeficijente u odnosu na zemaljske kladionice. Nakon stupanja na snagu poreza na dobitke od igara klađenja igrači su masovno prešli na online kladionice poput bet365 budući da isti nemaju maniplativni trošak niti oporezuju porez na dobitak. Zakon tržišta koji je sasvim legitiman. Ljudi se klade tamo gdje za svoje novce dobivaju najviše. I točka.

?AffiliateCode=365_638769&CID=194&DID=72

Procjenjujemo kako će i ona manjina koja se još kladi u zemaljskim kladionicama nakon novog najavljenja o povećanju poreza na dobitke od igara klađenja otvoriti račune kod vodećih svjetskih kladionica koje broje desetke milijuna korisnika te da će u zemaljskim kladionicama ostati samo dio igrači treće životne dobi kojima je otvaranje online računa za klađenje poprilično izazovan zadatak i koji vole vrijeme provoditi u poslovnicama kladionica.

Više na http://www.svijetkladjenja.com/vijesti/kujundzic-najavio-novi-porez-na-igre-na-srecu/

Link to comment
Share on other sites

“Bet365

Ne vjerujem da ce ponovo udarit porez na kladenje jer su i ovak nenormalni. Uz 10% poreza i m.t. od 5% ostanes kraci za otprilike 11.15% dobitka uz pretpostavku da igrate kvotu 2.23 u lokalu. Ta kvota ti podlupa novac. Vjerojatnije je da ce udarit na lutriju. Al svakako se slazem da je glupost ostavljat 11.15% dobitka na kvotu dva jer je to na nekom godisnjem nivou ogroman novac.

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use