Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 19.2.2019.

IzudinB

Recommended Posts

prije 4 minute, Goksim said:

Veći pad koeficijenata u UEFA ligi mladih. Na Dinamo je koeficijent od jučer pao sa 2,20 na 1,66 što je osjetna razlika. Ovakvi padovi koef. su česti u ovom natjecanju. Utakmica je u 14:00 

Dinamo U19 - Lokomotiva Moskva U19 1 (1.66) bet365

Play-off u UEFA-inoj ligi mladih. Vjerujem da će Dinamo Zagreb ovdje ostvariti pobjedu, jer su oni vrlo dobar tim. Dinamo U19 je pobijedio svoju posljednju utakmicu kod kuće protiv Astane U19, gdje je rezultat bio 3-1. Dinamo U19 je zaista u odličnoj formi, nakon što su pobijedili četiri od posljednjih pet utakmica. Dinamo U19 je pobijedio posljednje dvije utakmice kod kuće u ligi mladih čak sa 2+ golova. Lokomotiva Moskva U19 je izgubila dvije od posljednje tri utakmice u UEFA-inoj ligi mladih. Mlada momčad Dinamo Zagreba je prilično dobra kada igra na svom terenu i očekujem pobjedu danas! Sretno!

Screenshot_2.thumb.png.6b689819adcbbd3324e7f85667fa05f7.png

(Koeficijenti 19.2. u 12:00 CET)
 Koeficijenti su podložni promjenama

Just now, IzudinB said:

Dinamo U19 - Lokomotiva Moskva U19 1 (1.66) bet365 online kladionica" rel="">bet365

Play-off u UEFA-inoj ligi mladih. Vjerujem da će Dinamo Zagreb ovdje ostvariti pobjedu, jer su oni vrlo dobar tim. Dinamo U19 je pobijedio svoju posljednju utakmicu kod kuće protiv Astane U19, gdje je rezultat bio 3-1. Dinamo U19 je zaista u odličnoj formi, nakon što su pobijedili četiri od posljednjih pet utakmica. Dinamo U19 je pobijedio posljednje dvije utakmice kod kuće u ligi mladih čak sa 2+ golova. Lokomotiva Moskva U19 je izgubila dvije od posljednje tri utakmice u UEFA-inoj ligi mladih. Mlada momčad Dinamo Zagreba je prilično dobra kada igra na svom terenu i očekujem pobjedu danas! Sretno!

Screenshot_2.thumb.png.6b689819adcbbd3324e7f85667fa05f7.png

(Koeficijenti 19.2. u 12:00 CET)

Screenshot_3.png

prije 10 minute, IzudinB said:

Screenshot_3.png

Jovićević: Rusi su moćni, ali svi vjerujemo u osminu finala 

Dinamo u utorak (14 sati) u playoff fazi Uefine Lige mladih dočekuje Lokomotiv Moskvu, a mlade nade Igora Jovićevića nadaju se plasmanu među 16 najboljih momčadi Europe... 

Juniorska momčad Dinama u utorak (14 sati) nastavlja svoje europske putešestvije, mlade nade Igora Jovićevića u playoff fazi Uefine Lige mladih na Hitrec-Kacijanu dočekuju Lokomotiv Moskvu. Bolji iz ovog dvoboja (igra se samo na jednu utakmicu) odlazi među 16 najboljih juniorskih momčadi Europe.

Dinamovi klinci na putu prema ovoj fazi natjecanja izbacivali su rumunjsku Viitorul Constantu (1-0, 2-0) i Astanu (1-1, 3-1), pa tako ove sezone još ne znaju za poraz u Europi. Glavne nade Igora Jovićevića i u sutrašnjem će dvoboju biti talentirani klinci (Horkaš, Franjić, Šutalo, Gjira, Marin, Ćuže, Baturina) koji su zimske pripreme proveli sa seniorima u turskom Beleku.

- Za ovakve utakmice se živi i igra nogomet, mi imamo veliku ambiciju otići što dalje u ovom natjecanju. Rastemo iz utakmice u utakmicu, a playoff je nagrada za ove dečke koji su do sada pokazali spoj talenta i karaktera, zato i jesmo u borbi za plasman u osminu finala - kaže trener Dinama Igor Jovićević.

- Lokomotiv Moskva je u zadnjih sedam-osam godina napravila veliki iskorak u radu omladinske škole, trkački i motorički su vrlo jaki. Agresivni su, moćni i snažni, ali dobro smo ih analizirali, spremni smo za njih. Ovo će biti potpuna suprotnost od utakmica s Viitroulom i Astanom, te dvije momčadi su igrale lijep nogomet, onako za oko, no ovo je razina više i zato moramo biti na nivou.

Trener juniora Dinama je nastavio...

- Za razliku od tih utakmica gdje nam je samo talent bio dovoljan za prolazak dalje, ovo će biti sasvim drugačije. U nekim smo segmentima jači od Lokomotiva, domaći teren nam također ide u korist, a njihovu moć i fizičku snagu imamo i mi.

Čak sedmorica vaših igrača je sudjelovalo na pripremama seniorske momčadi...

- To je veliki iskorak za njih, ali i razvojni plan našeg kluba. Svaki podražaj sa starijima vas čini jačima i boljima, a to su sve još dečki koji mogu igrati za juniore. A oni recimo već godinu dana igraju Drugu HNL. Te pripreme su im bile nagrada za dosadašnji trud, za njih to veliki plus. Ti dečki imaju pravi gard koji prenose na momčad, oni i druge oko sebe čine jačima, a meni kao treneru daju određenu mirnoću.

Tu se igra jedna utakmica, poslije 90 minuta idu penali. Jeste li ih vježbali na treninzima?

- Danas ćemo malo opteretiti Horkaša penalima poslije treninga, ali naš je cilj puno ranije privesti utakmicu uspješno kraju.

Riječ je dobio i mladi Marko Gjira.

- Pripreme s prvom momčadi su za nas bile sjajna stvar, a sada jedva čekamo tu utakmicu s Lokomotivom. Osobno sam ponosan što sam dio ove momčadi koja je osigurala europsko proljeće, vjerujem u još jednu našu pobjedu. Ali i da će naši seniori u četvrtak proći Viktoriju Plzen - rekao je Gjira, pa dodao:

- Svakom mladom igraču je san zaigrati za prvu momčad, a odlazak na pripreme u Tursku je za mene bio dio tog sna. Svi smo dali sve od sebe, vjerujem i iskoristili svoje minute maksimalno. Sve to nam je motivacija za dalje, ali smo se tamo i napunili samopouzdanjem za sve ono što nam slijedi. Kakvu utakmicu očekujem? Tvrdu. Lokomotiv je fizički moćna momčad, no mi ćemo im odgovoriti na isti način - završio je Gjira.

Ostali parovi play-offa Lige mladih: PAOK - Tottenham, Dinamo Kijev - Juventus, Chelsea - Monaco, Montpellier - Benfica, Hertha - PSG, Midtjylland - Roma, Sigma Olomouc - Lyon.

Plasman u osminu finala Lige mladih već su osigurali Atletico Madrid, Barcelona, Liverpool, Porto, Ajax, Hoffenheim, Real Madrid i Manchester United.

Izvor: https://www.24sata.hr/sport/jovicevic-rusi-su-mocni-ali-svi-vjerujemo-u-osminu-finala-614743

Kovač u kaosu pred Liverpool: Zvijezda urlala na njega i unosila mu se u lice

BILD, najčitaniji njemački list, donosi detalje najnovije drame u svlačionici Bayerna i to ni 48 sati prije utakmice sezone za prvaka Njemačke.

Bayern sutra od 21 sat kod Liverpoola igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a Bild otkriva da su opet aktualni ozbiljni sukobi između trenera i zvijezda Bayerna, koji su FC Hollywood potresali tijekom velike krize u jesenskom dijelu prvenstva.

Navodi tri događaja u zadnje vrijeme koji to otkrivaju:

Kovač je pet minuta zakasnio na zadnji trening prije utakmice sa Stuttgartom, na što su se igrači jako razljutili. Tako su reagirali jer im je trener samo dan ranije žestoko očitao bukvicu kako ni najmanje kašnjenje na trening nije dozvoljeno baš nikome i da se to također nikome neće tolerirati. 

Drugi problem je od jučer. Igrači koji su za prvenstvenu utakmicu u petak, u kojoj je Bayern pobijedio kod Augsburga (3:2), bili rezerve - Ribery, Martinez, Sanches, Rafinha i Davies - morali su trenirati, ali ne pod nadzorom Nike Kovača. Umjesto njega, trening je vodio njegov pomoćnik i brat Robert. Za to vrijeme glavni trener je radio video-analizu Liverpoolove igre. Spomenuti igrači žalili su se Kovaču mlađem zato što njegov stariji brat ne vodi trening, jer se tako ne mogu nametnuti treneru za važan meč.

Konačno, treći navedeni i najveći problem dogodio se neposredno nakon utakmice i tijesne pobjede kod davljenika Augsburga.

Thiago Alcantara se u svlačionici pred svim suigračima derao na Kovača i unosio mu se u lice, a trener mu nije ostao dužan. Razlog velikog nezadovoljstva španjolskog reprezentativca bilo je to što ga je Kovač zamijenio u 82. minuti.

Liverpool - Bayern | Liverpool više od 13.5 šuteva (1.72) bet365

Prije svega, želim da kažem da očekujem jedan spektakl u ovom susretu. Očekujem dosta golova, jer su ovo dvije ekipe koje igraju napadački nogomet i imaju neke sjajne igrače u napadu. Moja oklada na ovu utakmicu neće ići na pobjedu bilo kojeg tima, iako mislim da je Liverpool favorit u ovom susretu, s obzirom da su najbolji tim u ligi, dok vidim po medijima da Bayern ima zaista mnogo problema, gdje su neki igrači čak urlali na Kovača i unosili mu se u lice. Taj članak možete pročitati iznad. Koeficijent na pobjedu Liverpoola mi se čini prilično dobar i možda ga treba pokušati odigrati sa nekim manjim ulogom, međutim, nešto što mi je dosta zanimljivije jesu šutevi u prosjeku po utakmici ova dva tima.

Naime, bet365 kladionica nam je ubacila dosta novih razrada koje mi se zaista sviđaju, a jedna od njih su šutevi. Kada sam vidio statistiku šuteva ova dva tima, odlučio sam se odigrati upravo to. Liverpool je do sada u Ligi prvaka imao najviše šuteva u prosjeku po utakmici, nego u bilo kojem drugom natjecanju. Da budem precizan, Liverpool je do sada imao 16 šuteva po utakmici u svakoj od šest utakmica koje su odigrali u grupnoj fazi. Mohamed Salah je šutirao po četiri puta u prosjeku po utakmici, dok su drugi igrači mnogo manje od toga. Vjerujem da će Salah i ovog puta biti u centru pažnje i očekujem da će ovaj tim imati više od 13.5 šuteva protiv Bayerna, granica koju nam nudi bet365 kladionica i čini mi se vrlo prihvatljiva, jer kao što sam rekao imaju tendenciju da šutiraju barem po 16 puta po utakmici. Zbog toga mi se ovo čini vrlo prihvaljtiva granica, a i koeficijenti su dobri. Sretno!

Screenshot_4.png.089a7be4690d1e43f952a07389e5fb8b.png

(Koeficijenti 19.2. u 12:30 CET)

prije 1 sat, Goksim said:

Ako pričamo o bet365 online kladionica" rel="">bet365 poprilično sam siguran da VPN neće biti potreban ;) Za druge online kladionice moguće da će trebati VPN, vidjet ćemo sve uskoro. Pripremimo sve informacije i upute na SvijetKladjenja portalu i forumu tako da će svima biti sve dostupno. 

Čvrsto vjerujemo da se svi igrači imaju pravo kladiti tamo gdje dobivaju najviše, isto kao što kupci imaju pravo kupiti proizvod preko bilo kojeg online web shopa u kojem je najpovoljnija cijena željenog proizvoda.

Kada se ukine manipulativni trošak i porez na dobitak, za kojeg smo prije uvođenja najavljivali koje negativne posljedice će imati, podržat ćemo klađenje u lokalnim kladionicama, ukoliko će igračima tada zemaljske kladionice davati najviše te imati najbolju ponudu. Uz 5% maniuplativnog troška i 10% poreza na dobitak jasno je da je igranje u zemaljskim kladionicama put u propast za sve igrače.

Već sam napisao jedan post o kripto kladionicama pa je admin izbrisao. Nezz zašto jer nisam postao refferal link već htio pomoći. Uglavnom crypto kladionice su budućnost ali i sadašnjost, jer države porezima mogu stavit igračima soli na rep. Klađenje i kockanje je anonimno jer se koristi wallet koji je kriptiran i ne traži ime, prezime, broj cipela..

Chelsea U19 - Monaco U19 | Više od 2.5 gola (1.40) bet365

Očekujem pobjedu Chelseaja u ovom susretu. Prvo jer su zaista odlični kod kuće gdje imaju samo četiri poraza od 2012. godine. Posljednji put su poraženi od Barcelone U19 u četvrtom mjesecu 2018. godine. Poslije toga su pobijedili Moldea i Elfsborga i u te dvije utakmice su postigli nevjerjoatnih 16 golova, a primili samo jedan, vjerujem da bi trebali dobiti ovu utakmicu, ali bolja opcija mi je igranje na golove. Vjerujem da će se njihova forma na domaćem terenu nastaviti i protiv Monaca, koji ima dvije pobjede u posljednjih pet utakmica u gostima. Ostvarili su pobjede protiv Dortmunda 0-2 i Club Bruggea 2-3. Posljednju utakmicu u gostima su izgubili od Atletico Madrida sa 3-0. Tri i više golova je bilo na osam od posljednjih deset gostovanja Monaca i vjerujem da bi i ovdje moglo biti nešto slično. Chelsea također igra utakmice kod kuće sa mnogo golova, gdje su u posljednjih šest utakmica imali tri i više golova. Čak na pet tih utakmica bilo je četiri i više golova. Očekujem više od 2.5 gola u ovom susretu! Sretno!

Screenshot_6.thumb.png.a274fc06b1af93b7aededf3d25d4a246.png

(Koeficijenti 19.2. u 13:51 CET)

Liverpool - Bayern over 9.5 suteva za Bayern 1.61 bet365 

Nekako svi trpaju na Liverpool. Ja osobno necu igrati ni 1x2 ni kartone jer je prva uktamica i ako se mene pita, mogla bi utakmica otic u svaki smijer a to je za mene roulette zivi :D. Ali opet mislim da ce Bayern imati veci posjed lopte, primit bar jedan gol i samim time doci nekako do 10 suteva, jos ako budu gubili.

Evo malo statistike:

• Prosjek Bayerna je 16 udaraca u LP, u bundesligi cak 18,7 po utakmici
  • Liverpool prima po utakmici u overall prosjeku 9,5 udaraca, a doma 7 (u LP).

Podatke sam uzeo sa whoscored.com

Lyon - Barca // Oba tima daju gol bet365 - 1,53

Lyon bi trebao kopirati taktiku sa meča protiv Citya, gdje su savlađali Građane i to na gostovanju. Očekujem poprilično otvoren neč sa njihove strane, jer će morati iskoristiti priliku domaćeg terena i svojih navijaća. Neugodan je Lyon, to je ekipa sa sjajnom napadačkom linijiom, nedoavno su savladali i PSG te su tako pokazali da na njih ozbiljno treba računati.

Lyon je na zadnjih 30 utakmica samo tri puta završio meč bez postignutog pogodka. Sa dsruge strane vjerujem kako je Barca sposobna zabiti barem jedan pogodak.

1.thumb.jpg.1340c158a24089844d2988e90a80b3b8.jpg

Niko Kovač... najavljuje - spektakl!

- Ne mogu ni zamisliti da mi i Liverpool odigramo bez golova. Ma nema šanse da večeras završi 0:0! Imali smo sučeljavanja protiv bundesligaških momčadi koje imaju sličan stil igre, Dortmunda i Leverkusena, ali ovo je nešto drugo. Ovo je Liga prvaka. Tu se traži: perfekcija - priča Kovač.

VIŠE O MEČU PROČITAJTE NA OVOM LINKU: https://www.svijetkladjenja.com/najave-utakmica/liverpool-bayern/

Očekujem golove, baš kao što i Kovač očekuje :D Bet365 daje odličan koeficijent od 1,72!

2.thumb.jpg.6d01476215279bed50e6ba39890cc84f.jpg

prije sat vremena, fran said:

Ova besplatna oklada do 25 eura za Liverpool-Bayern...Znači uplatim do 25 eura na tu tekmu i onda mogu uplatit jos jedan listič do 25 eura na tu istu tekmu i ta druga oklada se vrača ako je gubitna??

Jel to to?

Uplatiš 25e i dobiš besplatnu okladu od 25e u liveu,ukoliko ti prodje live listic oni si uzmu nazad 25e a tebi ostaje profit, ako listic padne ne vraća ti se nista, govorim samo o live listicu.

prije sat vremena, fran said:

Ova besplatna oklada do 25 eura za Liverpool-Bayern...Znači uplatim do 25 eura na tu tekmu i onda mogu uplatit jos jedan listič do 25 eura na tu istu tekmu i ta druga oklada se vrača ako je gubitna??

Jel to to?

Da,ulozis prije pocetka 25 i kad pocne utakmica dobijes free bet od 25€ za live kladjenje. Kada ulozis 25€ free beta na kvotu npr.2 i ako pogodis nece ti isplatiti 50 nego 25€ koje mozes podignuti sa racuna.

Liverpool - Bayern oba tima daju gol (1.57) bet365

Redsi sjajno igraju na svom terenu ove sezone, nisu postigli gol jedino protiv Manchester Cityja (neriješeno), a prosuli su bodove još jedino protiv Leicestera (1:1), te su poraženi u EFL Kupu protiv Chelseaja (1:2). O napadačkom trojcu Salah - Firmino - Mane ne treba trošiti riječi, i mislim da u svakom slučaju mogu postići najmanje jedan gol večeras, a Bayern je daleko od defanzivno orjentisane ekipe i sigurno će pokušati da postigne barem jedan pogodak na Anfieldu, a  Liverpool ima velikih problema u odbrani, tako da je Fabinho večeras na štoperskoj poziciji kao iznuđeno rješenje. S obzirom na sve, mislim da je opklada BTS najrealnija.

Lyon - Barcelona AH +1.5 Lyon (1.43) bet365

Barca je svakako favorit večeras, ali u posljednje vrijeme uopšte ne prikazuju ubjedljive igre, dok je Lyon u odličnoj formi (6 pobjeda u prethodnih 7 utakmica), te su nedavno savladali i PSG u Ligi 1. Na svom terenu igraju vrlo dobro, dok je Barca pokazala da je ranjiva na gostovanjima, i ne isključujem opciju ni da večeras budu poraženi, što uz postignut gol uopšte ne bi bio katastrofalan rezultat za njih, uostalom, nedavno su u Kupu Kralja poraženi od Seville u prvoj utakmici 2:0, da bi ih potom 'pregazili' u revanšu. U svakom slučaju, vjerujem da Lyon može proći makar sa minimalnim porazom, naravno, šanse za prolaz im nisu velike, ali ako ništa drugo, mogu barem pružiti jak otpor na svom terenu, a koeficijent za ovaj hendikep je sasvim pristojan.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Arsenal vs Aston Villa, najava utakmice Kao prvo, ne vidim jedan jedini razlog da neko od kolega veceras ne gleda ovu utakmicu. Kao drugo, Docek Nove Godine je sutra, termin utakmice je fenomenalan, ko se nije spremio za Docek Nove Godine do sada, sigurno se nece spremati veceras od 21.15.. Sve u svemu, ko ne bude zeleo da gleda vecerasnju utakmicu, morao bi zaista svima da objasni koji je razlog za to.  Unai Emery, doktor Ja cu stvarno umreti ako pre bilo kakve najave vecerasnje utakmice ne predstavim po stoti put ovog doktora na klupi Aston Ville. Najpre da pocnemo od toga sta je sve osvojio ovaj doktor. Cetiri Liga Evrope sto je rekord, tri puta sa Sevillom, i jednom sa Villarealom, cetiri francuska Kupa sa Psg-om, po dva puta nacionalni Kup i Liga Kup Francuske, jednu titulu prvaka Francuske, i dva Superkupa Francuske, sve takodje sa Psg-om i sve to sa samo 54 godine zivota. U uspeh mu treba ubrojati i da je do 54-te godine zivota radio vec u cetiri razlicite drzave, Spaniji, Russiji, Francuskoj i svetoj Engleskoj. Ovo su rezultati doktora Emerya koji se vide u brojkama. A ono sto se ne vidi u brojkama,  jeste uvodjenje seoske Lorce u drugu spansku ligu kao njegov prvi trenerski posao, zatim istorijsko uvodjenje Almerie u La Ligu, gde je vec sa 35 godina zivota vodio najvece iznenadjenje u spanskoj prvoj ligi, Almeriu, zavrsivsi sezonu na osmom mestu. U brojke koje se ne vide, spada i trece mesto u La Ligi sa Valencijom i kvalifikacije za Ligu Prvaka kao najmladji trener u istoriji Valencije, gde je i u svojoj drugoj sezoni u Valenciji takodje osvojio trece mesto na kraju sezone. U brojke koje se ne vide, jeste i polufinale Liga Evrope i polufinale spanskog Kupa gde su ispadali od Atletico Madrida i Barcellone, a ko danas prati kakva cuda pravi Unai Emery sa Aston Villom sigurno se ne seca da je ovaj doktor preuzeo Aston Villu od onog cirkusanta Steven Gerrarda kada su bili na petnaestom mestu i odmah ih podigao na sedmo mesto i kvalifikacije za Ligu Conferencije. A sta tek reci za njegovu drugu sezonu u Aston Villi onu iz 2023/2024 kada je na kraju sezone zauzeo cetvrto mesto i uveo Aston Villu u Ligu Prvaka posle 41 godine. I onda jos ispao u cetvrtfinalu u jednom trileru od kasnijeg pobednika Psg-a, majko moja.  A da ne govorimo o tome da Emery za polupismene poznavaoce fudbala spada u takozvanu "drugu kategoriju" Top evropskih trenera, a Klopp, na primer, u prvu, .... ccccccccc. U brojke koje se ne vide, spada i cinjenica da je Aston Villa ovoga leta potrosila samo trideset miliona u prelaznom roku, i prakticno dovela igrace koji nemaju nikakav uticaj na igru, niti nesto igraju, dok je Liverpool potrosio pola milijarde, Chelsea pitaj Boga koliko, a Aston Villa je ispred i jednih i drugih na tabeli sa sedam i deset bodova viska. I na kraju, u brojkama Emerya se nigde nece videti da je Aston Villa trenutno treca na tabeli sa bodom manje od gradjana i tri od Arsenala, a da su manje ulozili u roster od Ipswicha ili Southamptona u drugoj engleskoj ligi, da su direktno odlucili pobednika Premier League prosle sezone kada su sjebali Arsenala u sred Londona sa 2:0 u samoj zavrsnici 14.04. i omogucili gradjanima da sacuvaju dva boda prednosti. I na kraju, ne bih voleo da se zaboravi da je Emery sa Aston Villom prosle sezone u svojoj tvrdjavi na Villa Parku dobila i Bayerna ili preokrenula protiv Psg-a nakon sto su gubili u sred Birminghama vec do 27-og minuta sa 0:2 u 3:2 i odveli utakmicu u triler zavrsnicu. Aston Villa Kada bi trebalo u jednoj jedinoj reci da se opise Aston Villa, ta rec bi bila erekcija. Mislim da niko ko je barem jednom ove sezone gledao Villu nije osetio erekciju. U sezonu su krenuli sa tri boda od mogucih petnaest iz prvih pet utakmica sa tek dva postignuta gola. Nista-nista sa Newcastlom kod kuce, pa 0:1 u gostima kod Brentforda, pa 0:3 u sred Birminghama sa Crystal Palacom, pa opet nista-nista sa Evertonom, pa 1:1 sa Sunderlandom, a onda .... prava poezija, majko moja. Od 25.09. i pobede nad Bolognom u Ligi Evrope, gde su mogli cak i da izgube, Aston Villa je odigrala osamnaest utakmica i ostvarila 16 pobeda, nula neresenih ishoda i tek dva poraza. Prvo da napisem da je doktor Emery u poslednja tri meseca dobio sve londonske ekipe (Tottenham, Arsenal, West Ham i Chelsea), da imaju jedanaest uzastopnih pobeda u svim takmicenjima, da 19 uzastopnih utakmica nemaju neresenog ishoda, da su u sezoni postigli 39 golova, da u poslednjih 21 utakmice samo jednom nisu postigli gol (Liverpoolu u gostima)  Ako se gleda samo jedanesti i dvanaesti mesec, Aston Villa je osvojila najvise bodova u Premier League, a ako se gleda cela kalendarska 2025 godina, samo je Arsenal osvojio vise bodova od Aston Ville. Ako gledamo kako Aston Villa izgleda na papiru, odnosno koliko njihov roster vredi u engleskim sterlinama, oni verovatno ne bi bili ni medju prvih 6-7 ekipa u engleskoj Premier League. Ali, ako ih gledamo kako izgledaju na terenu, osim erekcije, videcemo da su oni u sezoni dobili sve sto vredi u Engleskoj, Arsenala, gradjane, Chelsea i ManUtd, da su kod kuce izgubili tek jednu utakmicu (od Crystal Palaca jos letos) i da su kod kuce izgubili tek jedan bod (od Newcastla). Da kazem da kod kuce u tvrdjavi na Villa Parku imaju deset uzastopnih pobeda u svim takmicenjima I na kraju, ono sto timcine razlikuje od seoskih ekipa jesu preokreti. Kao sto su gubili od Psg-a sa 0:2 pa preokrenuli na 3:2 tako su vec sto puta ove sezone preokrenuli (od Brightona gubili 0:2 pa preokrenuli, od West Hama primili gol nakon 30 sekundi i dva puta bili u rezultatskom zaostatku, pa preokrenuli, od Chelsea gubili sa 0:1, pa preokrenuli, i kao najvaznije, Arsenala dobili u 90 plus petom minutu) Ne znam kako sam zaboravio da napisem tamo gore kada sam hvalio doktora Emerya, da prvih sest ekipa u engleskoj Premier League vode sa klupe sve stranci, da su treneri tri prvolasirane ekipe spanci i da ekipe koje najbolje izgledaju u Evropi, Bayern, Arsenal i Aston Villa, vode sa klupe stranci. Aston Villa ima, uz Fulham najiskusniji tim u Premier League, sa prosekom starosti od 27,4 godina. Da sam ja administrator ili vlasnik ovog smesnog Foruma, ja bih nakon Brightona, samo jos Aston Villu promovisao na nasem Forumu kao primer jednog od najzdravijih klubova na svetu, Top ekipu koja je doktorski vodjena sa klupe, cvrstu, upornu, predanu i freneticnu ekipu sa neverovatnim usponom nakon katastrofalnog starta. Na prvi pogled bi se moglo reci da Villa ima sirok roster, ali je problem sto je jedan deo, i to zvucniji neupotrebljiv, ili hajde da kazemo da ne donosi prevagu. Najveci kvalitet Ville je sto okosnicu tima cine cak devetorica igraca  koji su tu bili i kada je Emery vodio svoju prvu utakmicu na klupi. A pravo pitanje je koja bi Aston Villa tek bila na tabeli da nije prosula neverovatnih 12 bodova u prvih pet kola, majko moja. Danas, u ovom trenutku, sa jedanaest uzastopnih pobeda, gde su dobili i Arsenala, Chelsea i ManUtd, gde dobijaju i kod kuce, i na strani, gde dobijaju nakon neverovatnih preokreta, Aston Villa izgleda uz Arsenal i Bayern, kao najbolja ekipa u Evropi, plus deluju da treba da pevate ako im izvucete barem bod. I sve to, uz erekciju dok ih gledate. Ali, je sigurno da nisu nepobedivi. Arsenal O njima smo svi vec pisali na Forumu sto puta, u Guts-Leonardo Kupu protiv Wolvsa su bili najigraniji par, tako da ovde zaista ne bi trebalo da gubimo vreme i trosimo tastaturu, kada svi znamo sve o Arsenalu. Medjusobni susreti Necu previse da ulazim u istoriju njihovih medjusobnih susreta, jer nije isto uporedjivati Villu sa onim cirkusantom na klupi, Gerrardom ili sa doktorom Emeryem. pa evo screenshota medjusobnih susreta Arsenala i Aston Ville samo sa spancima na klupama   Prognoza Arsenal ne moze da dodje do titule vec 22 godine i do sada su delovali da je ne bi osvojili cak i da su sami igrali Premier League. Prosle sezone, ih je bas Aston Villa direktno sjebala cetiri kola pre kraja, u sred Londona golovima u 84-om i 87-om minutu. Arsenal ove sezone kod kuce izgleda nestvarno sa samo jednim izgubljenim bodom (od gradjana) i jedanaest pobeda iz dvanaest utakmica kod kuce. Sa druge strane, Aston Villa koja igra kao dopingovana, i sa doktorom na klupi koji jos nijednom nije izgubio u Londonu od Arsenala (jedna pobeda i jedan remi) plus sto je Emery otisao iz Arsenala kao prilicno podcenjen trener i bez strpljenja za njega koliko sa Artetom. Pre prognoze, najpre da kazem da ce veceras pre bilo kakve uplate i kladjenja, prvi problem biti kako spustiti erekciju pred pocetak utakmice. Sa druge strane, deluje da ova utakmica moze da ode u bilo koji pravac. Mogli bi da zamislimo tacan rezultat 2:2 ali i nista-nista, ali nema plakanja, u tome je i magija kockanja.  Sebi cu pokriti nekoliko opcija iz danasnjeg meca, drzacu se iskljucivo malih, sto manjih kvotica, nije vazno sto su kvote male, ako su dobitne, i odmah da kazem da sam sve iz ove utakmice odlucio da vezem sa jedinicom na Juventus protiv Lecce-a, sto se igra odmah nakon Nove Godine za tri dana. Dakle, moji predlozi su iskljucivo kladjenje kroz double kladjenje, a ako vam se bude svideo barem jedan predlog, ili mislite da za nesto ima rezona, smatracu da sam bio koristan po Forum. Gol Arsenala na utakmici po 1,12 plus jedinica na Juventus po 1,28 (ukupna kvota 1,43) Arsenal je u sezoni na zvanicnim utakmicama postigao 50 golova, , gde nisam racunao utakmice Efl Cupa, i od 24 utakmice koje je odigrao u sezoni, samo Liverpoolu nisu dali gol u gostima. Na 23 zvanicne utakmice su dali gol, a samo na jednoj nisu. Ne moze se bas reci da postizu golove kao Bayern, cak sedam puta su dali samo po jedan gol i samo dva puta vise od tri gola (Atletico Madridu i Leedsu), ali ako ih vidimo da su iz prekida opasni kao i iz igre, plus sto i Villa lepo prima na strani, onda valjda nije previse sto ocekujemo od Arsenala da ugura barem jedan gol, kako god da se zavrsi utakmica. Samo jos da kazem da je Aston Villa u svojoj tvrdjavi na Villa Parku samo od Crystal Palaca primila tri gola, sve ostalo nisu primili nijedan gol (sest puta) ili su primili samo jedan (pet puta), dok su na strani primili cak petnaest golova, od toga na poslednjih osam utakmica na strani, svaki put. Over 19,5 bilo kakvih suteva na utakmici po 1,20 plus jedinica na Juventus (ukupna kvota 1,53) Ovo cu bez ikakve sumnje da prepisem od kolege @mesrine trenutno prvoplasiranog iz drugoligaskog blata i kolege sa najvise pogodaka ako gledamo obe lige. Ja mislim da kolega nema pojma sa kockanjem, ali sa druge strane pokazuje najveci napredak od svih, ako gledamo na sta je licio pre nekoliko godina. Za njega bih rekao da mislim, da ako jednoga dana udje u prvu ligu, nikada vise nece ispasti iz nje, kakva god da budu pravila o broju ucesnika koji ispadaju iz prve, elitne. Ali, isto tako mislim da on zapravo nikada nece ni uci u prvu, osim po ovakvim skandaloznim pravilima, da u prvu ulazi prakticno ko se prijavi ili registruje na Forumu, posto na svetu ne postoji nijedna liga na svetu gde trojica prvoplasiranih direktno ulaze u visi rang. A i to je upitno, posto ocekujemo da se u toku sezone i to promeni, pa nikoga ne bi trebalo da iznenadi, ako u narednim danima ne dobijemo novo Pravilo da i cetvrti ulazi u prvu ligu  Over sest kornera na utakmici po 1,14 plus jedinica na Juventus (ukupna kvota 1,46) Uopste ne znam zasto sam uzeo ukupni broj kornera na utakmici, ali ova utakmica mi zaista tako deluje da ce se igrati intezivno, sa puno udaraca, sa dobrim odbranama, pogotovo Arsenalovim, plus golman Aston Ville je odlican iako je nevidjena budaletina. Ovde sam zaista isao samo da se prodje kako se zna i ume, posto je igra over sest kornera prakticno igra sa X-om, ako na utakmici dodje tacno 6 kornera, dolazi X na kornerima ... cccc Jedinica na Arsenal po 1,42 plus jedinica na Juventus, plus jedinica na Bayern protiv Wolfsburga (10.01) po 1,14 (ukupna kvota 2,07) Ovaj tiket cu sebi pokloniti za Novu Godinu, neka ide sve u qurac. Mozda cu morati malo da cekam za Novogodisnji paketic, ali nema veze. Aston Villa kod mene zaista izaziva erekciju, ali nisu nepobedivi. Ako vec verujem u titulu Arsenala, a ne da verujem, nego sam ubedjen u nju, ako znamo da sampionske ekipe na kraju sezone nemaju deset poraza vec tek nekoliko, evo na primer, Bayern je prosle sezone imao samo dva poraza u sezoni, a Liverpool cetiri, koliko i Napoli, Arsenal ih ima vec dva, od cega jedan bas od aston Ville onda zaista ne vidim razloge da ne podrzim Arsenal kod kuce protiv bilo koga da igraju, bez obzira na erekciju. Ova tripla dosta lepo zvuci, ako se slucajno padne na ovoj ukupnoj kvoti od preko 2,00. Ako padnemo, uvek mozemo da kazemo, ... e yebi ga, kladili smo se na Arsenal, Bayern i Juventus po ukupnoj kvoti od preko 2,00 pa ako smo pali, barem znamo na kome smo pali, zar ne? X na Arsenal po 4,75 plus jedinica na Juventus (ukupna kvota 6,08) Kao odbrana svega, u slucaju da se utakmica zavrsi 0:0 ili 2:2 ne vidim bolji nacin nego da se odigra i jedan lep X na Arsenal plus jedinica na Juventus po kvoti od 6,08. Braniti jedinicu sa X.om nikada nije bilo niti zabranjeno, niti nepristojno, a uvek moze da bude korisno. A ako Aston Villa jos jednom sjebe Arsenala, barem cemo znati kakva timcina i kakva trenercina yebe i ne vadi protiv ovog Arsenala. Zivela erekcija, uzivajte u danasnjoj erekciji i utakmici, svim kolegama sa ovog smesnog Foruma zelim sve najbolje u Novoj Godini i u realnom kladjenju, a u Poslednjoj Sansi vam zelim da svi ispadnete u Guts-Leonardo Kupu vec u drugom kolu, da svi ispadnete u trecu ligu, i da od juce, pa do kraja zivota, u prvu, elitnu ulazi samo jedan, jedini ucesnik drugoligaskog blata, a mozda cak ni taj jedan, ako zelimo samo kvalitet, a ne cirkus. A ne cetvorica, kako ocekujemo ovih dana.  
    • utorak 30.12. 02:10 >Basketball>USA>NBA> San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers> Devin Vassell 10+ poena @ 1.25 bet365   Imao sam ga na jednom bbuilderu protiv okc i onda je bas stao na 5pt. inace uvek prebaci. tada je fox imao 30+ a sada je rovit. imam prenos pa neka se jedem malo dok pratim jer nista pametnije nisam stigao da smislim.    
    • 30.12. 02:10 | Košarka NBA | Houston Rockets vs Indiana Pacers..... Bennedict Mathurin (Pacers) zabija manje od 24 poena (1.20) bet365
    • Srijeda 15:30 Vels Cymru Premier Connah’s Quay-TNS 1,5+ golova @1,22 Lutrija BiH  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use