Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Predsjednik Francuske pet dana uoči Eura: Postoji prijetnja…

Predsjednik Francuske, Francois Hollande, pet dana prije početka Europskog prvenstva, rekao je da postoji prijatenja terorista. Već se duže vrijeme spekuliše o potencijalnom terorističkom napadu, a sada je to priznao i predsjednik te zemlje. Europsko prvenstvo u Francuskoj trebalo bi početi 10. lipnja i trajati sve do 10. srpnja.

Predsjednik Francuske

“Prijetnja, ona postoji, nažalost, i to će još dugo biti slučaj”, dodao je na radiju France Inter. “Dakle, treba zajamčiti da Euro 2016. uspije”.

Francuska će za vrijeme Europskog prvenstva angažovati veliki broj policajaca i zaštitara kako bi što više zmanjili rizik od terorističkog napada. Europsko prvenstvo će obezbjeđivati više d 90.000 policajaca koji će biti oko stadiona i u fan zonama. Procjenjeni broj posjetitelja najveće europske nogometne smotre je oko 7 milijuna.

Pored straha od terorizma, Francusku potresa još jedan problem, a to je prosvjed željeznica koji traje već od utorka, a tu je i štrajk pilota koji bi mogao otežati putovanja u francuske gradove u kojima će se igrati utakmice.

Prije mjesec dana u Francuskoj je bila aktuelna priča i o prosvjedima zbog zakona o radu, no prema posljednjim anketama, stanovnici Francuske protive se bilo kakvom prosvjedu za vrijeme Europskog prvenstva.

BVA anketa na 1172 ljudi provedena 2. i 3. lipnja pokazala je da je 54 posto Francuza protiv prosvjeda. Podupire ih 45 posto ljudi.

Podsjetimo, teroristički napad u Francuskoj desio se u studenom prošle godine, a odnio je 123 života, a oko 300 osoba je povrijeđeno. Napad se desio istovremeno na oko šest lokacija u Parizu, a jedna od njih je i stadion Stade de France gdje se igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke. Obje reprezentacije ostale su ‘zarobljene’ u svlačionicama sve do sljedećeg jutra.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Oznake: