Suci objasnili: Nova pravila u nogometu na Euru 2016

Suci objasnili svim reprezentacijama koja su nova pravila u nogometu. Sudac Hugh Dallas je bio visoko profilni posjetitelj Irskog tima u Portmarnocku u ponedjeljak navečer gdje je govorio igračima o bezbroj promjena pravila koja će doći do izražaja za Euro 2016.

Suci objasnili

Dok su neki kozmetički – igračeve tajice koje nose ispod šorceva moraju odgovarati njihovom šorcu – a neki novi zakoni su manji, ali ipak će promijeniti navike igranja nogometa – kao što je izbačen zakon da lopta mora ići naprijed na početku utakmice, kada se izvodi sa centra – a dok bi drugi zakoni mogli imati značajan utjecaj na postupke u Francuskoj.

Jedan od najupečatljivijih inovacija je skraćivanje prilike i šanse za gol u šesnaestercu više ne znači automatski crveni karton – to će sada biti po nahođenju suca koji će odlučiti da li je za crveni karton ili ne.

Također se uveo zakon da kada igrač izvodi penal i u svom trčanju prema lopti zastane kako bi trznuo ili izveo lažni udarac, kažnjivo žutim kartonom zbog nesportskog ponašanja – iako će to i dalje biti dopušteno. Također, golmani koji izađu izvan njihove linije će biti kažnjeni kartonom.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

U izmjenama ofsajd pravila, šake i ruke više neće biti uključene u ofsajd, a slobodni udarci od ofsajd zamke se mogu izvesti sa mjesta gdje je igrač bio u ofsajdu.

I prije nego što utakmica počne, sucima je dopušteno da pošalju igrače van terena pa čak i zbog ozbiljnog prijestupa u tunelu – iako će obje momčadi i dalje moći započeti sa 11 igrača, samo što će jedan od timova izgubiti jednu zamjenu.

Promjene pravila su se isprobale na utakmici Engleska protiv Turske na Wembleyu, a dok je Hugh Dallas održao predavanje irskim igračima o tim pravilima, na drugoj strani italijanski sudac Pierluigi Collina je učinio isto za Italiju.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)