UEFA izrekla kaznu Hrvatskom nogometnom savezu

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) danas je izrekla kaznu Hrvatskom nogometnom savezu zbog izgreda na utakmici grupne faze Europskog prvenstva protiv Češke odigrane 17. lipnja na stadionu u St. Etienneu.

UEFA

Podsjetimo, utakmica protiv Češke prekinuta je u 85. minuti kada su huligani sa hrvatske tribine počeli ubacivati baklje u teren, a zatim je došlo i do obračuna sa hrvatskim navijačima. Da stvar bude još gora po Hrvatsku, UEFA je ubrzo nakon toga pronašla i ustaške zastave na tribinama nakon utakmice.

UEFA je pokrenula postupak protiv HNS-a zbog čak četiri prekršaja – zbog pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribini, te rasizma.

Bet365 banner 300x250

HNS je dobio kaznu i u utakmici protiv Turske u prvom meču grupne faze Eura kada je Hrvatska slavila sa 1-0, no UEFA tereti HNS zbog ponašavanja navijača na utakmici, zbog pirotehnike, te zbog utrčavanja navijača na travnjak nakon što je Luka Modrić postigao odučujući pogodak. UEFA će za to donijeti kaznu 21. srpnja.

Za nerede protiv Češke HNS je dobio kaznu od 100,000 eura i zabranom prodaje ulaznica za utakmice osobama koje se nalaze na popisu huligana zbog nereda hrvatskih huligana za vrijeme utakmice protiv Češke

[su_betathome5besplatno]

FIFA je ranije kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju sa dvije utakmice bez gledatelja u kvalifikacijama za SP 2018. godine, te novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela i Mađarske.

Hrvatski nogometni savez je u posljednjih pet godina platio više od 500.000 eura raznih kazni.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)