Vođeni Lewandowskim i Nawalkom, ovo je najbolja šansa Poljske na Euru

Vođeni Lewandowskim i Nawalkom, ovo je najbolja šansa Poljske na Euru. Europsko prvenstvo se postupno i čest nerado širi tijekom godina, što znači da će se Poljska tek treći put pojaviti na turniru, nakon što se kvalificirala 2008. godine.

Vođeni Lewandowskim

Ekipa čiji su nesmotreni dani bili 70-ih i ranih 80-ih, kada su završili trećinu puta na Svjetskom prvenstvu, to je bilo prilično zabludna statistika s obzirom na činjenicu da su se Eura do 1976. godine igrali kao nok-aut između top četiri ekipe u kvalifikacijama.

Trenutno izdanje u Francuskoj je vrhunac ekspanzije, jer sa 24. ekipe koje su uspjele ući u glavni ždrijeb, Poljska je dobila najbolju priliku do sada, gdje su prvi krug prošli po prvi put do sada. Izdanje iz 2012. godine, sa pritiskom igranja pred domaćom publikom, smo ih vidjeli kako dobijaju direktan prolazak kroz kvalifikacije kao jedan od domaćina, a nakon toga u ranoj fazi su ispali i završili kao posljednji u svojoj skupini.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Adam Nawalka, veznjak tijekom tih vedrih godina u 70-im, član tima sa Svjetskog prvenstva 1978, je preuzeo vodstvo u reprezentaciji, te oblikovao oživljavanje njihovog neuspjeha da se kvalificiraju za Svjetsko prvenstvo 2014.

Predvođeni Rober Lewandowskim, čijih 13 golova ga je stavilo na vrh liste kontinentalnih strijelaca u kvalifikacijama, ekipa Nawalke je igrala vrlo dobro i to u krucijalnim utakmicama u protekle dvije godine. Igranje sa teškim posjedom i stilom nogometa, sa snažnim napadom, Poljska je završila na vrhu ljestvice sa 33 gola iz 10 utakmica, 9 više od Njemačke, sa kojima su ponovo u skupini u Francuskoj, zajedno sa Sjevernom Irskom i Ukrajinom. Sukob Nijemaca protiv Poljaka na Stade de France-u 16. lipnja bi mogle odlučiti o pobjedniku skupine.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)