Stade Pierre-Mauroy

Stade Pierre-Mauroy je novoizgrađeni stadion koji se nalazi u gradu Lilleu, a radi se o multifunkcionalnom stadionu na kojem svoje domaće utakmice igra LOSC Lille, klub koji se natječe u prvoj Francuskoj ligi. Stadion se prvotno trebao zvati gradski stadion, ali nakon smrti bivšeg vrlo cijenjenoga gradonačelnika Pierre Mauroya stadion je preimenovan njemu u čast.

Stade Pierre-Mauroy

Stade Pierre-Mauroy počeo se graditi 2009. godine, a završeni je 2012. godine. Njegova gradnja koštala je grad Lille 282 milijuna eura, a sa popratnim hotelima i restoranima ukupna cijena penje se do 324 milijuna eura. Stadion za nogometne susrete može primiti 50,186 gledatelja, a u vrlo kratkom roku može se pretvoriti u sportsku dvoranu koja tada ima kapacitet od 30,000 gledatelja. Nevjerojatan je podatak da Stade Pierre-Mauroy na svom krovu ima instaliranih čak 8000 metara kvadratnih solarnih ćelija kojima proizvodi veliku količinu energije.

Koliko je Stade Pierre-Mauroy multifunkcionalni objekt dokazuje činjenica da se na ovom mjestu igrao finalni susret Davis Cupa 2014 godine između Francuske i Švicarske. Također ovdje se igrala završnica Europskog prvenstva u košarci 2015. godine.

[su_bet_at_home_o_la_la]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[/su_bet_at_home_o_la_la]

Ovaj stadion vlasnik je četiri UEFA zvjezdice koje se dodjeljuju stadionima. Na terenu je postavljena prirodna trava, a ne kao na većini novih stadiona hibridna.

Na ovom stadionu u grupnoj fazi EURA igrati će se sljedeći susreti:

12/06/16: Njemačka – Ukrajina
15/06/16: Rusija – Slovačka
19/06/16: Švicarska – Francuska
22/06/16: Italija – Irska

Ostavite svoj komentar..

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)