Szymon Marciniak

Szymon Marciniak je poljski nogometni sudac rođen 7.1.1981. godine u mjestu Plock. Spada među perspektivne nogometne suce i samim time našao se na popisu sudaca za ovo Europsko prvenstvo u Francuskoj. Tamo odlazi kao jedan od sudaca s manje iskustva, ali i prilikom za skupljanje velikog iskustva. Njegovi pomoćnici u Francuskoj biti će Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz i Radosław Siejka. Osim njih u njegovom timu će biti još sudački dvojac: Paweł Raczkowski i Tomasz Musiał.

Szymon Marciniak

Szymon Marciniak

Marciniak je svoju sudačku karijeru započeo 2008. godine, a na FIFA listu sudaca stigao je 2011. godine. U svojoj karijeri do sada je iskustvo skupljao ponajviše u svojoj domovini gdje je sudio sve najveće susrete, a čak dva puta u posljednjim sezonama pripala mu je čast da sudi Poljski kup 2013. i 2016. godine. U Europi sudio je kvalifikacije za Ligu prvaka i Europa ligu, a također skupio je i 8 utakmica u samoj Ligi prvaka, kao i 14 u Europa ligi.

[su_euro_soccer_bonus]

Na internacionalnoj sceni iskustvo je skupljao suđenjem prijateljskih dvoboja, kvalifikacijama za EURO u Francuskoj te turnirima, kao što su: EP-21 2015. gdje je dobio čast da sudi finalni susret. Ovaj sudac nema previše bogato iskustvo, ali ima iza sebe sjajno suđenje, te kao nagradu je dobio uvrštavanje na Europsko prvenstvo 2016. što je sigurno najveće natjecanje u njegovoj karijeri.

Statistika:

Statistika

Oznake: