Ovidiu Haţegan

Ovidiu Haţegan je rumunjski sudac rođen 17.7.1980. godine, te je jedan od mlađih sudaca koji će suditi na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Ovaj sudac također se nalazi u elitnoj kategoriji FIFA sudaca. Na prvenstvu će mu asistirati Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe i Radu Ghinguleac kao pomoćnici, dok će se u njihovom timu još naći Alexandru Tudor i Sebastian Colţescu.

Ovidiu Haţegan

Ovidiu Haţegan

Ovaj vrlo perspektivni sudac započeo je svoju karijeru 2006. godine, a već 2008. godine stigao je do FIFA liste sudaca. Do sada je u svojoj karijeri sudio sva natjecanja u Rumunjskoj, a najčešće sudi finala rumunjskog kupa ili superkupa, odnosno utakmice od najvećeg značaja. Tijekom svoje karijere sudio je više od 10 susreta u Ligi prvaka, ali i u Europa ligi.

[su_euro_soccer_bonus]

Na internacionalnoj razini sudio je kvalifikacije za ovo Europsko prvenstvo, kao i veliki broj prijateljskih susreta. Također sudio je natjecanjima kao što su: EP-19 2009, EP-21 2013 i SP-20 2015. godine. Upravo ta natjecanja poslužila su kao uvertira za ovo Europsko prvenstvo što će biti daleko najveće natjecanje za Ovidiu Haţegan – a.

Statistika:

statistika

Oznake: