NaslovnicaVijestiAgent Henrikha Mkhitaryana otkrio u koji klub igrač Borussije želi preći ovog...

Agent Henrikha Mkhitaryana otkrio u koji klub igrač Borussije želi preći ovog ljeta

Agent Henrikha Mkhitaryana Mino Raiola otkrio je da veznjak Borussije Dortmund želi preći u Manchester United ovog ljeta.

Agent Henrikha Mkhitaryana otkrio u koji klub

Armenski reprezentativac je predmet mnogih špekulacija u posljednje vrijeme, nakon što je Raiola potvrdio da njegov klijent ne želi potpisati novi ugovor sa Borussijom Dortmund. Interes za njega su navodno pokazali Manchester United, Chelsea i Arsenal, a Mkhitaryan je izgleda odabrao svoju sljedeću destinaciju.

Trener Crvenih vragova Jose Mourinho je navodno pratio 27-godišnjaka i želi ga dovesti na Old Trafford, no neće biti nimalo jeftin.

To je potvrdio i Mino Raiola, koji priznaje da Mkhitaryan, čiji ugovor s Borussijom traje do sljedećeg ljeta, želi preći u Manchester.

“Manchester United je jedinstvena prilika, Micki želi preći tamo”, rekao je Raiola za engleske novinare.

Mkhitaryan je karijeru počeo u armenskom prvaku Pyunik, iz kojeg je 2009. prešao u ukrajinski Metalurh Donetsk, gdje se zadržao samo jednu sezonu.

Nakon te sezone, doveo ga je Shakhtar Donetsk sa 7,5 miliona eura. U Dortmund stigao 2013. godine, te je od tada postao ključni igrač njemačkog bundesligaša, a posebno otkako je vodstvo kluba preuzeo Thomas Thucel.

Upisao je impresivnih 15 asistencija, više nego bilo koji drugi igrač u Bundesligi, te je postigao 11 golova u 31 odigranoj ligaškoj utakmici u sezoni iza nas.

[su_bet365_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!