NaslovnicaVijestiAGENT POTVRDIO: Evo gdje će Gonzalo Higuain igrati sljedeće sezone!

AGENT POTVRDIO: Evo gdje će Gonzalo Higuain igrati sljedeće sezone!

Brat i agent Gonzala Higuaina jučer je dao intervju u kojem je otkrio gdje napadač želi igrati sljedeće sezone. 31-godišnjak je još uvijek službeno igrač Juventusa, u koji je stigao 2016. godine iz Napolija, a proteklu sezonu je proveo na posudbama u Milanu i Chelseaju.

Higuain želi nazad u Juventus

On je na ukupno 147 nastupa u Napoliju postigao 92 gola u svim takmičenjima, od čega 60 pod vodstvom Maurizija Sarrija, gdje je igrao i u Chelseaju u drugom dijelu protekle sezone. ‘Plavci’ imaju opciju da otkupe njegov ugovor, ali teško da će ju iskoristiti s obzirom da je postigao tek pet golova u 18 utakmica, od čega samo jedan protiv klubova iz gornjeg dijela tabele.

On se u proteklih nekoliko dana povezuje sa mogućim odlaskom u Romu, ali kako navodi njegov brat Nicolas, Higuain je fokusiran na završetak karijere u dresu ‘Stare dame’. Rekao je: “Trenutno sam u Buenos Airesu i Gonzalo je ovdje sa svojom ženom i kćerkom, ali je na odmoru. Želim pojasniti da nismo razgovarali niti sa jednim klubom. Moj brat ima ugovor sa Juventusom, koji želi ispoštovati i ostati tamo još dvije godine.”

“Njegovi nastupi u Juveu su bili dobri i igranje za drugi klub u Italiji nije opcija. Ukoliko bude igrao tamo, igrat će samo za Juventus. Mislim da bi sljedeća sezona mogla biti njegova. Samouvjeren je i želi završiti karijeru u Torinu.”

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!