NaslovnicaVijestiZADNJA ŠANSA: Arsenal i dalje može u Ligu prvaka sljedeće sezone, a...

ZADNJA ŠANSA: Arsenal i dalje može u Ligu prvaka sljedeće sezone, a evo i kako!

Jučer je odigrano finale Europske lige, u kojem su snage odmjerila dva velika gradska rivala Chelsea i Arsenal. Na kraju je slavio Chelsea, i to uvjerljivo rezultatom 4-1, ostavivši tako ‘Topnike’ bez Lige prvaka sljedeće sezone.

Arsenal može u Ligu prvaka

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, za ‘Plavce’ su početkom drugog poluvremena pogađali Olivier Giroud, Pedro, te Hazard dva puta, dok je jedini gol za tim Unaija Emeryja postigao Alex Iwobi.

Ovo je veliki udarac za sve u Arsenalu, pogotovo zbog činjenice što su sve imali u svojim rukama kada je u pitanju plasman u top četiri u Premier ligi, ali su u posljednjih sedam kola doživjeli čak četiri poraza. Pored toga što još jednu sezonu neće igrati u najelitnijem europskom takmičenju, klub iz sjevernog Londona će imati znatno manji transfer budžet u ovom ljetnom prelaznom roku.

Ipak, kako su izvijestili pojedini engleski mediji, postoji malo nade da zaigraju u Ligi prvaka sljedeće sezone, unatoč porazu u finalu. Naime, The Mirror je objavio informaciju kako je Manchester City još uvijek pod istragom UEFA-e, koja navodno ozbiljno razmišlja da ih izbaci iz takmičenja.

U izvješću piše kako bi u tom slučaju mjesto u takmičenju dobio sljedeći najbolji tim u Premier ligi, a to je Arsenal. Da su ‘Topnici’ kojim slučajem slavili protiv Chelseaja jučer, bilo kakva suspenzija za City išla bi na ruku Manchester Unitedu, ali to više nije slučaj.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!