NaslovnicaVijestiAncelotti: Sudije ne sude u Barceloninu korist

Ancelotti: Sudije ne sude u Barceloninu korist

Bivši trener Real Madrida Carlo Ancelotti izjavio je da Barcelona nema pomoć od strane sudija, nakon utakmice protiv Atletico Madrida i kontroverznog crvenog kartona za igrača protivničke ekipe.

Sudije ne sude u Barceloninu korist

Katalonski tim je na kraju slavio rezultatom 2-1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Camp Nouu, a do preokreta su stigli nakon što je njemački sudija Felix Brych iz igre isključio Fernanda Torresa u prvom poluvremenu nakon dva žuta kartona. U nastavku je Luis Suarez postigao dva gola i donio svom timu veliku prednost pred večerašnji uzvrat na Vicente Calderonu.

Nakon utakmice, igrači Atletica su se žalili na loše suđenje, a Filipe Luis je izjavio: “Barcelona je zaštićena, strah ih je da bi Barcelona mogla ispasti. To bi mnogo zaboljelo UEFA-u.”

Ipak, Ancelotti se ne slaže sa tom tvrdnjom, te vjeruje da sudije ponekad prave greške.

“Sudije rade vrlo težak posao i ponekad mogu pogriješiti. Ponekad te greške idu u korist vašeg tima, a ponekad ne. Pokušavam poštovati njihov posao, jer je vrlo težak. Sudije ne sude u Barceloninu korist, Brych ima ogromnu reputaciju i ugled u Europi i ne mislim da je pomagao Barceloni, iako je moguće da je napravio greške, jer svi ih pravimo.”

“Na crveni karton se može gledati kao na naivnost Fernanda Torresa. Možda je to bila sudijska greška, ali mislim da on nije pomagao Barceloni. Kada je moj Paris Saint Germain gostovao Barceloni u Ligi prvaka prije tri godine, Messijev ulazak u igru je promijenio stanje na terenu, kao i navijači na Camp Nouu, a ne sudija.”

Spomenuti Suarez je odlučio utakmicu protiv Atletica postigavši dva gola u drugom poluvremenu. Urugvajski reprezentativac je sada na brojci od 45 postignutih golova u isto toliko odigranih utakmica ove sezone u svim takmičenjima.

[su_netbet_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!