NaslovnicaVijestiArsenal može pobijediti Barcelonu, a evo i na koji način

Arsenal može pobijediti Barcelonu, a evo i na koji način

Arsenal može pobijediti Barcelonu, riječi su mnogih stručnjaka koji imaju rješenje za Wengera. Teško i frustrirajuće izvlačenje za Arsenal, ali Deportivo je dokazao da je Barcelona pobjediva. Zastrašujuća misao za Arsenal je ta da je posljednjih nekoliko tjedana Lionel Messi bio nedvojbeno najslabija karika u Barceloni u napadačkom trojcu.

Arsenal-v-Barcelona-main

Naime, Argentinac, koji je sigurno jedan od najvećih nogometaša koji su ikada hodali zemljom, nije bio toliko loš proteklih sedmica, ali je jednostavno bio nadigran od strane Luis Suareza i Neymara koji su izvanredni ove sezone.

Što više, Neymar je ove sezone jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač u Primeri, a on je samo jedna trećina opasnosti koju ima Barcelona u napačkom trojcu kojeg su mediji prozvali “Najveći napadački trojac u historiji”.

Tako da su to vrlo loše vijesti za Wenger i njegov Arsenal.

Dobre vijesti su te, da uz pravilne pripreme i pravom taktikom Barcelona se može pobijediti. Ako Barca bude igrala kao što je to uradila protiv Rome prije tri sedmice onda to neće biti važno, ni jedan tim se nije mogao nositi sa tim.

Ali nada dolazi u obliku Deportivo La Corune, koji su u subotu uvečer dobili potpuno zaslužen rezultat na Camp Nou, i ako su primili dva nevjerovatna gola.

Victor Sanchez, obećavajući mladi trener, isprobao je novi način kako da zaustavi nezaustavljivo sa formacijom 4-3-1-2.

Kada je Barca imala loptu u svojim nogama, tri igrača u sredini Deportiva su se povukla nazad i zatvorili prostor, sa jednim usamljenim playmakerom koji je čekao izbijenu loptu da bih mogao uposliti dva napadača iz kontre.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Sa Albom i Alvesom koji su igrali vrlo ofanzivno, to je Deportivu dopustilo da dobiju više prostora za kretanje i ulazak u sami šesnaesterac. Deportivo je vrlo pametno i efikasno igrao, kreirajući nekoliko šansi, ali skoro svaka šansa je bila opasna po gol Barcelone.

Zanimljivo je da oblik igre koji je koristi Victor Sanchez nije potpuno stran Arsenalovom Wengeru.

Zonalno markiranje igrača objasnio je Michael Cox koji je to uradio najjednostavnijim crtanjem kroz dvije formacije.

Da li će Wenger, koji je tradicionalno tvrdoglav i drži se striktno svoje filozofije, promijeniti formaciju? U to čisto sumnjamo, ali nikada se ne zna.

Da bi doveo svoju ekipu u dobre šanse za prolazak dalje u knock-out fazi, on jednostavno ne može igrati “Arsenalov način igre” protiv današnje Barcelone.

“Neće biti lahko”, rekao je sekretar kluba Richard Miles i nastavio: “Ali izvlačenje nam je dalo Barcelonu i sada je do nas da li ćemo dati dobar otpor i potruditi se da prođemo dalje.”

Kada bi Wenger poslušao neke stručnjake i igrao pravu taktiku protiv Barcelone, mogao bi da ih lagano nokautira.

[su_bet_at_home_1]

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!