NaslovnicaVijesti"Aubameyang je htio doći kod nas, ali mu Borussia Dortmund nije dozvolila...

“Aubameyang je htio doći kod nas, ali mu Borussia Dortmund nije dozvolila odlazak!”

Pierre Emerick-Aubameyang je želio preći u AC Milan ovog ljeta, ali mu uprava Borussije Dortmund nije dozvolila odlazak, potvrdio je sportski direktor Rossonera Massimiliano Mirabelli.

Borussia Dortmund Aubameyangu nije dozvolila odlazak

U intervjuu povodom završetka prelaznog roka, Mirabelli zajedno s direktorom Marcom Fassoneom, otkrio je navijačima kluba kako je Aubameyang želio doći, ali Borussija ga nije željela prodati.

Gabonski reprezentativac, čija vrijednost se procjenjuje na oko 70 miliona eura, ima ugovor sa klubom iz Dortmunda do 2020. godine, a gotovo cijelog ljeta je povezivan sa povratkom na San Siro, stadion koji je napustio 2011. godine kada je otišao u Saint-Etienne.

“Aubameyang je sjajan igrač. On je želio doći u Milan, ali neki se ‘brakovi’ jednostavno ne dogode, zbog raznih razloga”, rekao je Mirabelli.

“Borussia Dortmund ga nije željela prodati i tako se sve završilo, ali on je i dalje sjajan napadač.”

Njemački velikan je ovog ljeta ostao bez velike zvijezde Ousmanea Dembelea, koji je ispunio svoj san prešavši u Barcelonu za 105 miliona eura.

Ipak, Aubameyang svoj san nije ispunio, barem ne ovog ljeta. Milan je u ovom prelaznom roku potrošio veliku količinu novca na veliki broj pojačanja, koju je obezbijedio novi kineski vlasnik kluba.

Najzvučnija pojačanja su Leonardo Bonucci, koji je stigao iz velikog rivala Juventusa, zatim napadač Andre Silva, te Hakan Calhanoglu.

Saznajte bitne informacije prvi!

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!