Barcelona dovodi novo pojačanje za 40 miliona eura, čeka se samo službena potvrda

Prema pisanju španjolskih medija, Barcelona je postigla dogovor sa Guangzhou Evergrandeom povodom transfera brazilskog veznjaka Paulinha.

Barcelona dovodi novo pojačanje za 40 miliona eura

Cijena transfera će iznositi jednako kao i njegova otkupna klauzula, 40 miliona eura, ali pošto je katalonski klub postigao dogovor sa Guangzhouom otkupna klauzula neće biti aktivirana.

Vijest o dolasku 29-godišnjek veznjaka na Camp Nouu potvrdile su katalonske novine Sport, te radio stanica RAC1.

Paulinho je već duže vrijeme bio na radaru Barcelone, koja nije odustajala od njegovog dovođenja iako je njegov trener Luiz Felipe Scolari bio protiv njegovog odlaska.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Međutim, sam igrač je zahtijevao ovaj transfer kako bi mu se ispunio san igranja u Barceloninom dresu, te je pristao na smanjenje plaće. Navodno, u katalonskom klubu će zarađivati 5 miliona godišnje, 2 miliona manje nego što zarađuje u Guangzhouu, a ugovor će potpisati do 30. juna 2021. godine.

Blaugrana još uvijek nije potvrdila transfer na svojoj službenoj stranici, ali ta potvrda bi trebala uskoro uslijediti.

Brazilski reprezentativac Paulinho u Guangzhou Evergrande je stigao 2015. godine iz Tottenhama za samo 14 miliona eura, a u tri sezone provedene u kineskom klubu u ukupno 95 nastupa je postigao 28 golova.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]