NaslovnicaVijestiBarcelona kvari Interov veliki transfer!

Barcelona kvari Interov veliki transfer!

Inter iz Milana bi u ljetnom prijelaznom roku mogao biti ponovo vrlo aktivan, pogotovo ako se uzme u obzir da su iz ovog kluba saopštili da neće potpisati ugovore sa nekoliko igrača koji su trenutno na posudbi u klubu.

Barcelona kvari Interov veliki transfer!

Tako su Nerazzurri krenuli u potragu za pojačanjima i našli ga u Španiji u ekipi Seville. Radi se sjajnom argentinskom veznjaku Everu Banegi koji je odličnim igrama ove sezone u dresu Seville privukao pažnju čelnika Intera.

Ipak, kako navode španski mediji, tim iz Milana bi vrlo lako mogao da ostane bez ovog velikog pojačanja jer je Barcelona umješala svoje prste i pod svaku cijenu žele da oni dovode Banegu koji je već jednom nogom bio na San Siru.

Ovom dvadesetosmogodišnjem Argenticu ugovor sa klubom sa Ramón Sánchez Pizjuána ističe na ljeto i sasvim sigurno će promijeniti klub. Iako je još u zimskom prijelaznom roku povezivan sa ekipom koju sa klupe predvodi Roberto Mancini, velike su šanse da će Banega na ljeto završiti u katalanskom klubu.

Banega je osvojio Ligu Evrope prošle sezone sa Sevillom, a koliko je dobro igrao govori i podatak da je uvršten u idelanu postavu ovog drugog po redu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. Pored trofeja Evropske lige, Banega u svojoj kolekciji ima još i osvojen Kup Kralja sa Valencijom i Copa Libertadores da Bocom Juniors.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Pored Valencije i Boce, ovaj Argentinac je u karijeri još nosio i dresove Newell’s Old Boysa i Atletico Madrida. Sa U20 reprezentacijom Argentine je bio svjetski šampion, a ima i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Pekingu. Za seniorsku reprezentaciju je odigrao ukupno 38 utakmica i postigao 4 gola.

Nema sumnje da bi Argentinac bio sjajno pojačanje za ekipu trenera Luisa Enriquea i da bi donio dodatni kvalitet i širinu u klub iz Katalonije.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!