NaslovnicaVijestiCasillas: Bio sam marioneta u Real Madridu

Casillas: Bio sam marioneta u Real Madridu

Bivši igrač i legenda Real Madrida otkrio je da se osjećao izigranim na Santiago Bernabeuu.

Casillas

Iker Casillas kaže da se osjećao poput marionete tokom svojih poslednjih godina boravka u glavnom gradu Španjolske i obećao je da će objaviti razloge svog odlaska kad za to dođe pravo vrijeme.

Španski reprezentativac upisao je preko 700 nastupa u svim takmičenjima za Real u periodu između 1999 i 2015, prije nego što je otišao u Porto, nakon nekoliko teških sezona.

“Morao sam da se odlučim da li da odem ili da budem marioneta sa kojom su ljudi voljeli da se igraju”, rekao je Casillas za jedan magazin.

“Stavljao sam interese Real Madrida na prvo mjesto svaki dan”.

“Da sam više gledao na sopstvene interese imali bismo svakodnevni cirkus, posebno u završnoj sezoni”.

“Jednog dana ću vam reći zašto sam morao da odem, kada budem pisao knjigu za 15 godina, otkriću vam”.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Casillasov loš odnos sa bivšim trenerom Joseom Mourinhom bio je jedan od glavnih razloga njegovog odlaska sa Santiago Bernabeua, i priznao je da nije bilo lako raditi sa njim nakon što su zahladnili odnosi između njega i Mourinha.

“Loš odnos sa Mourinhom podijelio je ljude. Bilo je vrlo neprijatno u svlačionici jer su tu bile dvije osobe čiji odnos se pogoršavao”, završio je Casillas.

34-godišnji Casillas ponikao je u omladinskom pogonu Real Madrida, gdje je prošao sve mlađe selekcije prije nego što je došao do prvog tima. U kraljevskom klubu osvojio je Ligu prvaka u tri navrata, španjolsku Primeru pet puta, dva Copa del Reya, dva klupska svjetska prvenstva, te dva evropska Superkupa. Prošle godine potpisao je za Porto. U reprezentaciji Španjolske takođe je nastupao za sve mlađe selekcije, a za seniorski tim branio je 166 puta, osvojivši dva naslova prvaka Europe (2008, 2012), te jedno Svjetsko prvenstvo, 2010.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!