NaslovnicaVijestiEnglezi: Čekat ćemo odluku, no postoji mogućnost da će City biti izbačen...

Englezi: Čekat ćemo odluku, no postoji mogućnost da će City biti izbačen iz lige

Vijest o povijesnom presedanu iznenadila je nogometnu javnost u Engleskoj a i šire. Premierligaš Everton je suočen s gubitkom deset bodova odlukom čelnika lige. Klub iz Liverpoola kažnjen je zbog kršenja propisa o održivosti i profitu Premier lige. Ova kazna, najveća u povijesti elitnog ranga engleskog nogometa, odmah je stupila na snagu, što je rezultiralo time da je Everton pao u zonu ispadanja.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Klub će uložiti žalbu na donesenu odluku, izražavajući u priopćenju svoj interes za praćenje sudačkih odluka u sličnim slučajevima unutar Premier lige. Važno je napomenuti da je i Chelsea nedavno postao predmetom istrage Premier lige zbog mogućeg kršenja financijskog fair-playa. No, najvažnija i najkompleksnija istraga usmjerena je prema Manchester Cityju.

Trenutni europski prvak bio je optužen još u veljači za moguće kršenje financijskog fair-playa u razdoblju od sezone 2009./10. do sezone 2017./18., s ukupno 115 točaka optužbe. Međutim, odluka još uvijek nije donesena. Ove godine, Premier liga je uvela pravilnik prema kojem se odluke o kaznama zbog mogućih financijskih prekršaja moraju donijeti u roku od 12 tjedana od početka postupka, s napomenom da se u iznimnim situacijama taj rok može produljiti.

Stefan Borson, odvjetnik koji je savjetovao City tijekom istrage o klubu, oglasio se na Twitteru: “Meni se kazna od 10 bodova za Everton čini oštrom zbog jednostavnog kršenja pravila FFP-a. Ali potvrđuje da sankcije protiv Cityja (ako se dokažu) i protiv Chelseaja (koji je još pod istragom) mogu dovesti do izbacivanja iz lige.”

The Times iz Londona također izvještava o mogućim ozbiljnijim kaznama za Chelsea i City, pri čemu još nije jasno koliko će optužbi biti upućeno Chelseaju, no poznato je da kazne za oba kluba neće biti primijenjene unatrag, odnosno neće utjecati na osvojene trofeje u vremenskom razdoblju kada su prekršaji navodno počinjeni.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!