NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri: Tim je naša snaga

Claudio Ranieri: Tim je naša snaga

Trener Leicestera Claudio Ranieri pohvalio je danas svoje “cezare” za igru u ovoj sezoni i rekao je da će njegovi nogometaši dati i više od maksimuma u meču sa Swanseajem, jer bi ih pobjeda još više približila tituli

Claudio Ranieri.

“Lisice” su prve na tabeli sa pet bodova više od Tottenhama i potrebno im je osam bodova iz posljednja četiri kola da bi osvojili titulu. Eventualni trijumf nad Swansajem donio bi im osam bodova prednosti nad Tottenhamom, koji u ponedjeljak igra protiv West Bromwich Albiona.

Leicester neće moći računati na svog prvog strijelca Jamieja Vardya, koji je suspendiran sa sljedeće dvije utakmice. On je bio jedan od ključnih igrača momčadi ove sezone, ali je Ranieri uvjeren da će ostali igrači nadoknaditi njegovo odsustvo.

“Nije lako igrati bez igrača koji daje golove za nas. U svakoj utakmici dajemo svoj maksimum, ali sam siguran da će svi sutra dati još malo više kako bi pobijedili. Mislim da imam 24 zvijezde. Imam 24 ‘cezara’, to je naša snaga . Nije samo jedan Cezar, nego ih ima još 23”, rekao je Ranieri novinarima.

Ranieri je kazao da vjeruje da Riyad Mahrez može biti ključ za pobjedu protiv Swanseajakod kuće. Reprezentativac Alžira postigao je samo tri gola u posljednjih 17 utakmica, ali je u prosincu postigao het-trik u pobjedi od 3:0 nad Swansajem, a nekoliko puta je bio jedini strijelac za pobjede Leicestera od 1:0 u drugom dijelu sezone.

“On je fantastičan. Riyad je naša svjetlost. Kada se on uključi, vau, Leicester mijenja boju – i to je istina”, bio je slikovit Ranieri.

U odsustvu Vardyja, u napadu bi trebali igrati Leonardo Ulloa, čiji je penal u nadoknadi vremena donio bod Lesteru protiv West Hama prošle nedjelje (2:2).

[su_sportingbet]

“Kada Vardy nije tu, moramo mijenjamo strategiju. Leo zaslužuje igrati, ali prije Lea je tim, a ja mislim na ono što je najbolje za momčad. Vidjet ćete u nedjelju. Moramo mijenjamo nešto. Kada je Jamie tu, svi znaju kako se kreće. Mogla bi izađe drugačija formacija. Ne želim vam reći”, rekao je Ranieri.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!