NaslovnicaVijestiDavid Alaba otkrio ime svog idola iz djetinjstva

David Alaba otkrio ime svog idola iz djetinjstva

Defanzivac Bayern Munchena David Alaba otkrio je da mu je idol u djetinjstvu bio bivši Arsenalov veznjak Patrick Vieira, kojeg je pratio i navijao za londonski klub početkom 2000-ih godina.

David Alaba otkrio ime svog idola iz djetinjstva

Alaba, koji je trenutno sa reprezentacijom Austrije u Francuskoj na Europskom prvenstvu, u jednom intervjuu za tamošnje medije dao je izjavu u kojoj se prisjetio svog djetinjstva i nogometaša koji su ga inspirisali da se počne baviti nogometom.

23-godišnjak je igrao ključnu ulogu u klubu i reprezentaciji u posljednje četiri godine, gdje je pokrivao veliki broj pozicija. Iako u Bayernu često igrana poziciji lijevog beka, a nerijetko i na poziciji centralnog defanzivca, u reprezentaciji ipak igra svoju omiljenu poziciju centralnog veznog, koju je zavolio gledajući Vieiru dok je igrao u Arsenalu.

“Moj idol iz djetinjstva, prije svih, je Patrick Vieira”, izjavio je Alaba za France Football.

“Kakav igrač je to bio! Inspirisao me je svojom pojavom, svojim načinom igre, snažnim karakterom. U to vrijeme sam bio navijač Arsenala, koji je dominirao prije oko desetak godina.”

“Od svih igrača, pratio sam samo Vieiru. Naši stilovi ne nalikuju jedan na drugog, ali on mi je primjer za ovu poziciju, posebno njegov način ulaska u duele s protivnicima.”

Vieira je imenovan kapitenom Topnika nakon odlaska Tonyja Adamsa 2002. godine. Francuz je osvojio Premier ligu u sezoni 2003/04, kada je njegov tim u ligi ostao neporažen kroz cijelu sezonu.

Posljednju utakmicu za klub iz sjevernog Londoan je odigrao 2005. godine, kada je postigao pobjednički jedanaesterac na Cardiffovom Millennium stadionu u finalu FA Kupa protiv Manchester Uniteda.

[su_bet_at_home_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!