NaslovnicaVijestiAncelotti: Di Maria donosi energiju i moć ekipi PSG-a!

Ancelotti: Di Maria donosi energiju i moć ekipi PSG-a!

Fudbaleri Paris Saint-Germaina sinoć su u revanš susretu osmine finala Lige prvaka gostovali ekipi Chelseaja i slavili pobjedu rezultatom 2:1, te se tako sasvim zasluženo plasirali u četvrtinu finala ukupnim rezultatom 4:2.

Di Maria donosi energiju i moć ekipi PSG-a!

Nosioci igre francuskog prvaka i sinoć su bili ove sezone sjajni Angel Di Marija i Zlatan Ibrahimović. Ovaj fantastični dvojac je bio vrlo nadahnut protiv Chelseaja, obojica su upisali po asistenciju, dok je švedski reprezentativac postigao još i pogodak.

Bivši trener Parižana, koji će od ljeta sjesti na klupu minhenskog Bayerna, Carlo Ancelotti, istakao je da je Liga prvaka posebno natjecanje za Ibrahimovića. Zlatan je u svojoj karijeri igrao za mnoge velike klubove i osvajao je titule prvaka u nekoliko država, a sada je na dobrom putu da konačno osvoji najvrijedniji trofej u klupskom nogometu.

“Za Ibrahimovića je Liga prvaka vrlo posebno takmičenje. On ima puno osvojenih naslova prvaka, ali svakako da mu je san da osvoji i trofej u Ligi šampiona”, rekao je Ancelotti.

Prošlogodišnje skupo pojačanje iz Manchester Uniteda, Angel Di Maria, igra fenomenalnu sezonu, a protiv Chelseaja je briljirao u obje utakmice. Ancelotti je trenirao Di Mariju u Real Madridu, kada su zajedno osvojili desetu titulu prvaka Evrope.

“Di Marija je fantastičan igrač, on donosi energiju, moć i iskustvo ekipi PSG-a”, istakao je sjajni italijanski trener.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

PSG će ove sezone gotovo sigurno osvojiti četvrti uzastopni naslov u Francuskoj, ali velika želja bogatih katarskih vlasnika je i osvajanje Lige prvaka.

“To je cilj PSG-a, da se nadmeću s najboljima i budu konkurentni za osvajanje Lige prvaka. Prošle su sezone došli do četvrtfinala, ove bi mogli i više od toga. Naravno to neće biti lako, ali klub mora imati ambiciju otići što dalje”, zaključio je Ancelotti.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!