NaslovnicaVijestiDirektor Milana priznao zašto je Aubameyang napustio klub za 4 miliona eura...

Direktor Milana priznao zašto je Aubameyang napustio klub za 4 miliona eura 2011. godine

Nije rijetka situacija da veliki klubovi puštaju mlade talentirane igrače za male novce, a oni kasnije postaju svjetska klasa.

Direktor Milana priznao zašto je Aubameyang napustio klub

Tako je na primjer Manchester United postio Paula Pogbu da napusti klub za samo 3,5 miliona eura, da bi ga četiri godine kasnije vratio za čak 105 miliona.

AC Milan je napravio sličnu stvar prodajom napadača Pierre-Emerick Aubameyanga Saint-Etienneu davne 2011. godine.

Gabonski napadač za tri godine provedene na San Siru nije uspio da se izbori za minutažu u prvom timu Rossonera, ali stvari su bile malo komplikovanije tada.

Direktor Milana Adriano Galliani je objasnio zašto je njegov klub odlučio pustiti sada već zvijezdu Borussije: “Uočili smo njegov talent, znali samo da će biti odličan nogometaš. On može igrati kao krilo, a i u vrhu napada. On je uvijek bio na raspolaganju i spreman da napreduje, jedan od najboljih mladih igrača Milana u to vrijeme, uključujući i Darmiana (sada igra u Manchester Unitedu).”

“Znali smo da će postati vrhunski napadač. Postigao je sedam golova u pet utakmica u Ligi prvaka za mlade, ali tada je prvi tim Milana bio vrlo jak, a imali smo igrače kao što su Kaka, Pato, Inzaghi i Gilardinho.”

U Milanu su napravili odluku, koja se u to vrijeme činila logičnom, ali da su znali kakav će Aubameyang postati, sigurno da bi ta odluka bila drugačija.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!